Topik téma: én meg örökös olvasóban maradtam. Sosem tudok leszokni, mindig drukkolok valakinek, de sokatokat ismerem (személyesen) is.
Most viszont azért írok, mert annak idején nekem nagy élmény volt a Máv Szimfonikusok
Szeretethang nevű koncertje, amit kifejezetten pocakos anyukáknak találtak ki. Nekem egy barátnőm a Máv-ban hegedül, ő ajánlotta.
"Kodály Zoltán mondta, hogy a zenei nevelést a magzati életben kell elkezdeni. Később helyesbítette: az anya születése előtt 9 hónappal.
Évtizedekig mosolyogva idézgették őt, azóta az orvostudomány vizsgálatokkal bizonyította, hogy a magzati élet idején hallgatott zene a rezgéseivel hat a gyermekre. Az anya zenei fogékonysága szerint részesülhet a gyermek az értékes zenében."
Ez nem hagyományos koncert. Nincs színpad, a kismamák és a zenészek egész közel ülnek egymáshoz, hogy valóban elérje a hangszerek rezgése a babákat. A darabokat a művészek válogatják össze, csupa babáknak és mamáknak való zenét játszanak. Van (pisi
) szünet, teával is kedveskednek, mindez 800 ft-ért. Nagyon közvetlen a légkör, Klári néni, aki Kodály-tanítvány, is mindig a közönség soraiban ül.
Én tényleg meleg szívvel ajánlom, menjetek el a legközelebbi koncertre, ami febr. 24-én, kedden lesz 17:30-tól.
A helyszín a Kálvin térnél lévő Múzeum u. (tudjátok, az az utca, ahol most a Diana kiállítás is van, nénány saroknyira van onnan a Kálvin felé a MÁV próbaterme). Itt tartják a nagyon bensőséges hangulatú foglalkozásokat, amelynek az elindítója Kokas Klára. Nézzetek be az oldalára:
www.kokas.hu , itt találtok infót a Szeretethangról:
http://www.kokas.hu/alapitvany/szeretethang.html .
Részleteket is itt találtok a jelentkezéshez.
Kellemes feltöltődést, boldog baba-mama összesimulást a zenére és hullámzó pocakokat a koncert-élményhez!
További drukkok mindenkinek!
Seszi