Sziasztok!
Már egy ideje olvasgatlak benneteket (konkrétan több mint egy éve
) nagyon jó kis csapat vagytok!
Írni nem írtam, mert tavaly még dolgoztam gyakorlatilag szülésig 2008. 07. 24- ig) úgyhogy nem jártam erre rendszeresen, később már úgy "kialakultatok" hogy nem akartam belekotyogni.
Tita!
Amiért most mégis billentyűzetet ragadtam, hogy kicsit én is lelket öntsek beléd.
Nekem is 3 gyerkőcöm van a középső (most 4 és fél éves) úgy 1 éve alszik mondjuk úgy, hogy normálisan.
Ő csak úgy aludt, hogy a cicim a szájában..
Se cumi, se ringatás, csak apa ment be hozzá, levendulát párologtattam, beöltöztettem, szellősebben öltöztettem, citromfű tea stb...
Mindent próbáltam. Ő csak üvöltött, ahogy felkeltem mellőle, vagy esetleg beraktam a saját ágyába.
Zombi voltam. A lányomat akkor szoktattuk az oviba (hát ez se volt könnyű) úgyhogy volt olyan, hogy egész nap bőgtem.
Alváslaborban azért nem voltunk, mert a húgom akkor a Madarászban dolgozott, és ő azt mondta, hogy legalább 2-3 órát kéne egyben aludnia ahhoz, hogy a vizsgálat eredményes legyen.
Hát Balázsnál az 1 óra rekord volt...Azt is mondta, hogy 99%-ban úgy bocsátják útjukra az anyukákat, hogy változtassanak alvási szokásaikon..
Úgyhogy mi végül nem mentünk. 8 hónapos volt amikor úgy aludtunk el apával, hogy üvöltött a gyerek. ( 4órakor mondtam, nem bírom tovább, be a kiságyba üvöltés és 6 órakor keltünk arra, hogy még mindig üvölt.
Na, másnap jött a szomszéd ezt ő nem bírja, csináljunk valamit, ő bizony adna neki valami nyugtatót .
Akkor fogtam magam, szétszedtem a kiságyat, összetoltam a fotelággyal és így aludtunk. Sokszor felkelt így is, sokat szopizott, de valahogy megnyugodtam elfogadtam a helyzetet, nem"küzdöttem" vele és ezt ő is fogta.
Nem mondom hogy kipihent voltam, de azért nyugisabbak lettek az éjszakák.
Most a hármaska kiságyát 3 hónapos korában alakítottuk át. Ő is kel 2-3 alkalommal, de ő lecsatlakozik, hátat fordít és alszik tovább.
Hú, bocsi jó sok lettem
De úgy gondoltam leírom, hogy tudd
nem vagy egyedül! Ja, és igenis jó anya vagy!
Blanka, akinek az alvásigénye napi 10 óráról ( de szép is volt!) 4-5 órára csökkent.