Új privát üzeneted érkezett!

szegeny eszti!! jobbulast! gyogyulj meg gyorsan kicsi lany!
muszaj volt az antibiotikum??? ( :) :) ja, bocs, befogom, mert jon a masik fixaideam :D :D :D )

orsi, sztem teljesen idealis a 68 nm, s a beosztas is. mi is mentunk volna ekkoraba, ha jo aron talalunk.

es vegre lapteto!!!!!!!!!!!!!!

Kép
Kép
momoska

Timi, szegény Eszti, gyógypuszik!!! tényleg minek kell az antibio?

Momos, miért a tietek mekkora? nem nagyobb? vagy csak a két szint miatt tűnik annak.
tényleg Aliz suliba megy! de izgi, várja már?

Edina, úgy látszik csak Lili ilyne jókislány h nem hisztizik, mázlid van vele. :lol: de komolyan, nagyon okos lehet, h megérti mit szabad és mit nem. kolos is érti, de csakazrétis csinálja, mind1 hányszor mondom, h nem szabad.

Kora, a szemetesből kolos is halászott már ki joghurtos dobozt, meg narancshéját mondván..stb "anya ezt miért dobtad ki, ez még kell!!" :lol:
így elmostam neki egy joghurtos dobozt és azzal játszott.
de olyan is volt már, hogy látta én kidobok vlmit és ő is bele akarta tenni a játékait.
snooopy

Jujuj, szegény Eszti, jól elkapta ez a betegség! :( Jobbulást neki! A mi dokink is ír fel ilyenkor ab-t......

Orsi, szerintem is tök jó méret a 68nm, teljesen ideális. Nem semmi taktikátok van! Remélem bejön! :)

Hát Lili tényle külön kategória! Nálunk ua. mint Orsiéknál, direkt csinálja tovább hatalmas vigyorral az ábrázatán és közben még néz is mit szólok hozzá. Szóval Edina örülj nagyon! :wink:

Levi teljesen beállt a nappali egy alvásra. Igaz ő később kel (szerencsére). Általában 8 és 9 között ébred, ebéd után séta és 1kor alvás. Alszik átlagban másfél órát. Soha nem gondoltam, hogy lesz ilyen nála! Azóta állt így be amióta csak 1x alszik nappal. Este pedig 9kor van lefekvés és újabban 1-2x kel csak! :) Remélem ez már csak javulni fog!

KépKép
kora

Sziasztok!
Éppen befejeztem volna reggel (bár még mindig az van valakinek), amikor Lili kikapcsolta a gépet! Brrrr.

Aztán jött a postás, hozta a megrendelt függönyeimet. nem tudott visszaadni, elment fölváltani azzal hogy visszajön. Na vártunk egy darabig lent, de már vittem volna altatni. Mikor jött vissza????!!! Épp amikor már majdnem elaludt. Jó nem kellett előről kezdenem, mert aztán hamar elaludt, de szinte tudtam hogy pont akkor fog jönni.

Esztinek jobbulást kívánok!

Orsi, szorítok hogy sikerüljön! Reméljük bejön az ötletetetk és segít egy kicsit lenyomni az árat.

Kora,
Én is örülnék ha 1x aludna nappal, de amíg ilyen korán kel, addig ez esélytelen. Ma pl. 6-kor mer fölsírt, és f7-kor kelt, úgy hogy éjjel megint 2x kellett bemennem hozzá.

(Néha beleolvasok a 2007/2008-as téli babákba, ott most volt téma, hogy kinél mikor alszanak el, mikor kelnek, hogy alszanak éjjel nappal, hát nem vagyunk egyedül a sokszor kelő babáinkkal, majdnem mindenkinél ez a probléma)

Hisztivel kapcsolatban pedig nem bízom el magam, lehet nála később jön elő, de az is lehet hogy ha igy is lesz, csak enyébb formában. Majd meglátjuk.
Az igaz, hogy mindenki azt mondja milyen értelmes a korához képest, igaz foglalkozom is vele eleget. Bár ezt ti is teszitek.
Nem is tudom min múlik, vagy mitől lesz ilyen egy gyerek. Persze a gének, meg a nevelés, de hogy mi az a plusz ami ilyenné teszi?
Én regeteget beszélek hozzá, mindig mondom, hogy most éppen mit csinálunk, mi történik, mindent elmagyarázok, nyugodtan, érthetően, türelmesen. (na jó van amikor felemelem rá a hangom ha mérges vagyok, de ebből is tudja, hogy most valami rosszat csinált)
folyamatosan tanulja a képek alapján a dolgokat, mi micsoda. (ezt ő igényli, nem erőltetem rá) Van egy könyve, tanuljunk érdekes szavakat. Tele van képpel és ő rámutat én meg mondom hogy az mi. Aztán visszakérdezek, hogy hol a….. Most pl. memóriakártyával játszottunk. Keresd meg a párját, ill. nála a másikat kéréssel. Kiteszek elé x mennyiségű kártyát, pl. 10-et kiválasztok egyet és mondom hogy az mi, és kérem hogy keresse meg a másikat.
Tul. Képpen mindent megért, ha kérek valamit megteszi. Pl. tegye a fiókjába a zoknikat ha éppen azokat hajtogatjuk, meg ilyenek, vagy tegye a helyére a játékot, de ezt sokszor magától is megteszi bizonyos játékokkal.
Mostanában utánozza ahogy írok, próbál rajzolni a tollal. Fogja a papírt és rajzol.
Na de most ezt már be is fejezem szóval örülök hogy ilyen nyugodt értelmes gyerek, remélem ilyen is marad….

KépKép
domidina

Edina a könyv azt írja, hogy apránként ki kell tolni a lefekvés idejét (10 percel kb), így később kel és nappal elég az 1 alvás. Bár nálatok azt hiszem te is korán fekszel. Nálunk nem kellett hátrébb tolni az esti lefekvést, mi mindig később feküdtünk, inkább előbbre kelett hozni. Levinek 7kor fürcsi, 8kor vacsi, 9kor fekvés. Persze ő cicizve alszik el, nem számít, hogy 1 órával előtte degeszre ette már magát. :roll:

Hidd el én is foglalkozom Levivel. Mutogatunk mi micsoda, de már ott tartunk, hogy amit eddig megmutatott már azt sem. Kártyát meg sem próbálom, azonnal megenné ( a könyvek is a szájában kötnek ki igen rövid időn belül). Mostanában őszintén szólva már nincs is nagyon kedvem neki mutogatni. :oops: Elég fusztráló amit művel. Ő még mindig csak kipakolni szeret, nagyon ritka, hogy visszapakol amikor szépen mondom neki (csodálkozom is rendesen), néha még akkor sem ha csúnyán nézek és feljebb emelem a hangom. :roll: Mindent imád ami tilos és kizárólag csak azokat csinálja. :? Rajzolni is csak kajával rajzol...a szőnyegre, ajtóra,falra :x Szóval sajnos nem tudom mit csinálok rosszul, enyhén szólva eleven gyerek (én is az voltam meg tesóm is a mende-mondák szerint) :wink: . Én így is imádom.

KépKép
kora

kora,
baromira nincs sok osszefugges egeszseges gyerekeknel akozott, h. egy evesen mire kepesek, s hogy felnott korukban mennyire lesznek sikeresek, kommunikativak, boldogok, intelligensek...mi fogja erdekelni oket. raadasul fiuk es lanyok kozott nagy atlagban eleg sokaig (kb. kisiskolas korig) megmarad az alapveto kulonbseg, h. a fiuk inkabb a targyi vilag es a motoros (mozgasos) dolgok irant erdeklodnek, a lanyok meg az emberi kapcsolatok azaz a kommunikacio irant (ez a kulonbseg felnotteknel is megvan, de addigra szocializalodik mindket nem).
en nem vagyok a foglalkoztatos fajta, nemcsak a kenyelmem miatt *gekko es hasonlo uzleti vallalkozasokat is tomeny atvagasnak tartom*, hanem az onfejlodesben es a megfelelo ingerkornyezetben hiszek *mindenfele tanulasnal*. persze a gyerek igenye dont, ha odahoz konyveket, vagy mas jatekot, amihez en is kellek, akkor megteszem szivesen, ha nagyon unatkozom :) , neha fel is ajanlok neki olyan jatekformat, amit o maga nem szokott jatszani, de az en sajat gzerekeimnel is okoyott ez eleinte kulonbseget, mivel aliz soha *most se* jatszott magaban, ezert nagyon nagyon sokat foglalkoztunk vele, tudott is mindent hamar, semmivel se lett intelligensebb, mint ugy atlagban ay ovis csoporttarsai, borisz meg masfajta, mar hoz konyveket o is, de sokkal kesobb kezdte, sokkal rovidebb idei birja, viszont tokelyre fejlesztette ay autozast (9/1O hosan meg csak negykezlab tologatta, aztan megtanulta elguritani egyre messzebbre, aztan mar negy ot autot versenyeztetett igy, majd a celbe (szekreny ala pl) guritas jott, mostanaban meg a sok auto beparkolasa egy adott helyre stb), s ebbol mi soha semmit nem mutattunk neki. de ha megkerdezem tole, hol a feje, siman korbenez a szobaban. biztosra odahozni is csak ay autoit, labdait, alvoskutyat hozza, de azokat a fold alol is elokeriti, mert azok erdeklik, a tobbi dolog neki ures, semmi, jelentes nelkuli, hasztalan dolog. s ahogy majd novekszik, egyre tobb erdekes dolog lesz...na akkor majd megijedek, ha 15 evsen is ay autoit parkolja a kisasztal ala.

a hisztit...jol latja edina ...nem lehet meguszni, persze habitus kerdese, kinel mennyire jon majd elo, de fontos resze a levalasnak, a szemelyisegfejlodesnek, ha elmarad, ay szinte baj, de nem marad el....aliz egy tul erosen kotodo gyerek sajna, nala nem volt hiszti, a ketto harom ev koruli klasszikus dackorszak is kimaradt, most extra/duplan kapjuk neha, s mar okosabb is, nem lehet egyszeruen nem eszrevenni, vagy figyelemelterelni. hiszti meg borisznal sincs, de o atlagosabban fejlodo gyerek, mar ami a szemelyiseget illeti, nala nem usszuk meg a dackorszakot tutira.

Kép
Kép
momoska

ja. a ket alvas napkozben siman elmegy akar masfel eves korig, nem kell atallitani edinanak, ha jo igy nekik.
borisz honapok ota hozza az eloirt 13 orat, de szo szerint, ha 12/t alszik ejjel, akkor nappal alig tobb, mint 1et, ha 11et ejjel *ez a leggyakoribb*, akkor delben kettot, ha 11 es fel sikerul, akkor napkoyben masfel ora lesz. eleg kiszamithato fajta, bar alvasilag mindig azvolt .

Kép
Kép
momoska

orsi,
jol lattad, a mi lakasunk 91 nm, de mi olyan 7O nm korulit kerestunk, csak nekem rengeteg igenyem volt (ne koltozzunk tavol az elozo lakastol, az ovitol se, legyen erkely, hatso udvar, 1. emeletnel ne legyen magasabban, en pont amerikai konyhat nem akartam, legyen nagy a gyerekszoba, hosszu tavon levalaszthato stb.), kedvesem megnezett egy csomo lakast, s ezen igenyeim szerint ezt az egyet tartotta erdemesnek arra, hogy megmutassa nekem, s csak 1 dilemmam volt, ugyanis en meg a nagy etkezos konyha hive vagyok, de ezt az egy vagyamat feladtam, annak erdekeben, hogy a tobbit nem kellett, s mer nm arban is nagyon jol jutottunk hozza, meg ha dragabb is lett, mint egy 7O nm koruli, de csak kb. 2M/val.

tegnap nem sikerult megnezni a lakasotokat, mert rajottem, hogy aliz a telepes u. patak masik feloli oldalan van, ugyhogy masfele indultunk, de ma arra mentunk piacra *mindig arra syoktunk :D *, s....ugye nem sarkon van a haz, hanem 3 v. 4 hazzal beljebb, mert akkor lattam :lol:

Kép
Kép
momoska

sziaaztok,

még nem ovastam vissza csak momoska utolsóját...

azért jöttem, hogy beszámoljak lakásügyben. na felhívták sógoromék, hogy adnak érte 27m-t. mondta a nő még meg kell beszélni az üzlettársával..visszaszólt és vihető a lakás 27ért!! ez tök jó. ez azt jelenti, h nekünk is eladná ennyiért, nem is álmodtunk róla h 3 millát le lehet alkudni.
snooopy

mondjuk mi úgy vinnénk 27ért hogy a hiányosságokat megcsinálják. (pl beragad az egyik ajtó, nem rakta be az egyik szobába klímát...)
snooopy

Köszi Momoska! Tudom-tudom, de mégis sikerül néha elkeseredni egy ici-picit (és nagyon rövid időre, kétségbe azért nem esek). Nála nincs egyetlen konkrét dolog sem amit meg tudnék nevezni, hogy nagyon szereti csinálni az evésen kívül. Talán a fogócska csikizéssel befejezve, azt tényleg szereti.

Edinának meg megigértem, hogy tájékoztatom a könyvről ahogy haladok vele, hogy miket tanácsol. Egyébként Levi azóta kel éjjelente csak 1x-2x (nem óránként) amióta nappal egyszer alszik. Persze biztos nem ez az egyetlen oka, de én így jobban tudom szabályozni az alvását. Na nem lett túl érthető. Mind1.

Ja! A fejbeverést, mint kiderült, csak nekem csinálja. :roll: Örülnék neki ha nem tisztelne meg vele...

KépKép
kora

na itt vagyok... a beruházó nem jött el, csak a tudatlan titkárnőjét küldte, aki egyetlen kérdésünkre sem tudott épkézláb mondatot kinyögni...mindenesetre felírta őket, és visszaszól. kaptunk műszaki leírást, amiben sok mindne benne van. holnap megyünk is megmutatni apának, mert ő építő mérnök, ért hozzá.
szóval az alkudozás elmaradt, de holnap hívjuk őket ledumálunk vlmit.
végülis a taktika az lesz, hogy Tomiék (sógorom) holnap délelőtt le fogják mondani, hogy bocs de találtunk jobbat. mi délután csörgünk rájuk, h 26.5-ért elvisszük. vagy igent mondnak az jó, ha nemet akkor megyünk 27re, mert azért bizti ideadják, hamár Tomiéknak ezt mondták. Amúgy anniyra komolyan vették őket, h elküldték a szerződéstervezetet.

Hát Momoska, asszem a nyakatokra fogunk költözni... most már tényleg közel lesz egymáshoz a két párbajtárs. a meccs még nincs lejátszva. :lol:

Bámulatos Lili mi mindent tud már. úgy látszik mi Levivel a "semmi nem érdekel csak a rosszaság" gyerekek táborát erősítjük. :lol: nem baj Kora, ahogy Momos is mondta behozzuk még!
snooopy

hahó!

Húú, kihalt a topic..! :roll:

Na, Orsi sikerült alkudozni??

Eszti a torka miatt kapott antibiot, szegénykém tegnap azt hittük már sokkal jobban van, erre ma olyan kis bágyadt, rossz kedvű volt..szinte átaludta a napot. :? na, majd éjszaka buli lesz!
de legalább ma már evett egy kicsit, de tényleg minimális mennyiséget.
mennem kell, jövök még 8)

Timi
KépKép
Kép
verti

gyertek orsi, mar alig varom! ha a parbajnak nem is, de a csoknak tan lesz meg folytatasa, bar ma borisz egy felver kiskolykot simogatott (senkit nem szokott amugy), szinten fiu, s jo kis nagy gondor haja volt, borisz meg szormanias:-)
ja mert ma voltunk egy barati-gyerekes farsangos hazibulin. mindig rajovok, h. en mar csak az ilyen gyerekes bulikon erzem igazan jol magam. aliz persze megint tunder volt, en teheneszfiu anyja, borisz teheneszfiu (legalabbis ezt mondtuk ra), az apjuk meg falusi locsolkodo, majd alkalomadtan rakok kepet!!!

ja! es borisz egyre jobban elvezi az evest, tulkeppen eddig csak a csemegekukoricat, narancsot, mandarint, paradicsomot ette igazan elvezettel, cuppogva, de miota a mi kajankat eszi egeszen rakapott az eves elvezetere...s ugy tunik a mai kaja alappjan, h. csaladunk nagy kedvence a mediterran paradicsomos csirkecombneki is kedvenceve valt, annyira izlett neki, h. nem birta kivarni meg adom, s egy masik kanallal (amivel eddig csak turkalt, elkezdett maga enni, tobb kevesebb sikerrel

....s utana buliban is folyamatosan zabalt pogacsat muffinnal es pattogatottkukoricat almaval, majd itthon meg vacsizott. fura! pont fogzaskor!!!

ja itt zabcsizott maga...itt epp sikerrel!
Kép

s talaltam a gepen egy kepet a mai bulirol, tobbet sajna nem csinaltam, de talan majd a tobbiek....

Kép

Kép
Kép
momoska

hat en csak remelem timi, h. annyira jo es gyakorlott az orvosotok, hogy ranezesre megmondta, h. bakteriumrol van szo, De a lenyeg! tessek gyorsan meggyogyulni Esztibaba!!!

Kép
Kép
momoska

Sziasztok!

Ne haragudjatok, nem tudok visszaolvasni, csak gyorsan 2 sor.
Pénteken megműtőtték a szemem. Ma már jobb a helyzet, férjem sokat segít.

Azt olvastam, hogy Eszti beteg. :( Jobbulást kívánok!

Sziasztok!

Kép
Kép
tina82

Jóreggelt,

hát még ilyne sem volt, h szombat reggel 8kor üljek ide írni, de Kolos + Szabi kidőlt. Szabit még értem, mert koncertezett martfún, és gondolom 4 előtt nem jött haza ( nem hallottam mikor megjött csak sejtem) Kolos meg úgy látszik csak szimplán alszik ilyen jól.
tegnap a tv előtt a kanapén aludt el, 9kor.

Tina, emlékszem, h volt szó műtétről, meg h tudsz-e utána szoptatni, majd ha jobban vagy írj részletesen!! addig jobbulást.

Esztinek innen is mennek a gyógypuszik!!

Borisz de aranyos abban a kantáros ruhában a kendővel a nyakán! :lol: (én amúgy kantáros nadrág fun vagyok, kolosnak is van, sajnos már kezdi kinőni, meg igazság szerint nem egy pelenkázóbarát ez a nadrág. :roll: )

éhes vagyok...keresek vlmi reggelit. asszem ma nem várom meg szabit amíg felkel dél körül. :roll:
snooopy

de ezt még muszáj vagyok feltenni,
1, imádja ezt a konyvet
2, apa sapkájában
Kép Kép Kép
snooopy

[quote]h írta:át még ilyne sem volt, h szombat reggel 8kor üljek ide írni
hát ilyne tényleg nem volt, ez igaz... csak ma vasárnap nap :oops: :lol:
snooopy

Sziasztok!

Gyors írok, most van egy kis időm, itt vannak anyuék, most Lilivel játszik.

Timi,
szegény Esztike, reméljük hamar meggyógyul. Milyen volt az éjszaka?

Kora,
Mi az a könyv amit olvasol? Én is elolvasnám. Rémesek az éjszakák megint. Pénteken 10-11-ig sirdogált, 5-10 percenként bent voltam, aztán meg 11-13-ig nem tudott aludni. Tegnap is többször fönt volt, aztán már olyan mérges lettem éjfélkor, hogy egyszerűen nem tudok aludni pedig olyan álmos voltam, hogy jól fölidegeltem magam és 1 órától meg nem tudtam elég sokáig elaludni. Jól kiszúrtam magammal.

Egyébként nem kell aggódni amiatt hogy Levit csak a pakolás és a rosszalkodás érdekli, ez is normális, minden gyerek más és más. Na meg a lányok és fiúk egyéként is különböznek egymástól érdeklődés terén. Nincs Levi babábal semmi gond, ő egy eleven, huncut kissrác!

Momoska,
jó a farsangi kép, szép ruhája volt Alíznak, és milyen szépen eszik Borisz. Lili meg sem találja a száját a kanállal, csak ütögeti a tányérhoz.

Tina,
hogy vagy?

KépKép
domidina

ja és mi lehet Csillával? Régen volt itt.

KépKép
domidina

Sziasztok!

Szegény Eszti! :( Gyógyuljon hamar!!!

Tina neked is jobbulást! Ha jobban vagy mesélj!

Momos, úgy látszik Borisz csak a rendes kajákra várt! :) Neki biztos nem jön be a babakaja. Szépen eszik! Levi is 1-2 napja elkezdte a kanalat használni. Aranyos, van amikor nem is sikerül semmit a kanálba kanyarítani, de akkor is olyan jókat cuppog! :wink: Jó a farsanos kép is! Alíz csak nem egy vizipisztolyt tart Borisz fejéhez kaján vigyorral? :)

Orsi kiváncsi vagyok mi lesz a lakásvétel eredménye, majd írd meg! Nagyon ügyesek vagytok, hogy ezt az alkut kitaláltátok a sógornődékkel! Ennek már eredményesnek kell lennie!
Mindig elcsodálkozom Kolos milyen nagy a képeken is! Aranyos ott hasalva! Cumizza az újját? Jól áll neki apa sapija! :)

Edina sajnálom az éjszakáidat! A köyv címe: Minden gyerek megtanul aludni. Igaz csak a felénél tartok, de úgy néz ki a nappali alvás kialakítása egyszerű (nálunk ugye az sem volt vmi rendszeres), az majd sokkal keményebb dió lesz, hogy Levi egyedül aludjon el és főleg a saját ágyában.

KépKép
kora

csak egy kép erejéig.
Kép
snooopy

Sziasztok!

Mindenekelott
BOLDOG NEVNAPOT KOLOS (ma) ES LILI (holnap)!!!!! /remelem jol tudom/

Elnezest de annyi minden osszejott most grrrrrrrrrrrrrrrrrr. Epp az influenzabol „jovok kifele“ legealabbis remelem, ez a 4. nap, a dokino homeot irt fel es egesz jot. Nori ma kezdett tusszentgetni meg orfojni, remelem itt abba is hagyja szegenykem, nem kivanom neki ezt a torturat.
Jo faraszto most babat varni, nemcsak fizikailag, hanem lelkileg is, mert allandoan azon parazom hogy Norinak milyen szar lesz. Mindenki azt mondja, olyan lesz neki mintha a ferjem hozna mellem egy uj feleseget.
Lehet hogy neha ertelmezhetetlen vagy nehezkes lesz a fogalmazasom, elore elnezest kerek de most kicsit le vagyok lassulva agyilag.

Momoska, nalatok Aliztol nem ragadt at a csalad tobbi tagjara az influenza? Azert jo hogy leirtad a laz temat, nekem sokat jelent, hallgatok rad.

Az ugralovaras buli nagyon bejott a kiscsajnak a multkor, volt ket „kisbabas“ var is, egyedul csak mi voltunk benne, azota probal egyedul is ugralni.
“megfelelo ingerkornyezet” ez az, Momoska nagyon jol megfogalmaztad, ami nalunk hianyzik, nekem total hianyzik az, ami regen volt, hogy egyutt el a nagycsalad. Dogunalom egesz nap itthon lenni, ezert megyunk ide-oda, csiri-biri-rol cini-cini muzsikaig, meg hetvegen tanchaz, stb.
Ajanlom mindenkinek a Marczibanyi teri muvkozpont vasarnapi (lehet szombati hirtelen nem tudom) tanchazat mert k jo!!!

Kora, tok jo hogy Levi ilyen jol alszik mostmar!

Edina, nem gyozok csodalkozni Lilin hogy milyen kisangyal! A memoriakartyakat Nori meg most csak megenne…

Nori most kapott egy magneses rajzolos tablat, azon rajzolgat. Azt legalabb ragcsalhatja is, nincs benne tinta, egesz jo kis rajzokat csinal. Kriksz-krakszol, aztan en kiegeszitem egy valos valamive es egyutt orulunk.

Tina, jobbulast!

Kukabol eves: a bratnom kislanya cigicsikket nyomott a szajaba hamutalbol vhol az utcan. Vegulis tulelte...

Most ezt elkuldom

KépKép
Kép
csillaz

Esztinek jobbulast kivanunk!!!!!

az en dokim is allandoan antibiotikumot irogat fel. nem is ertem.
most adok neki oscillococcinum-ot (lehet rosszul irtam bocsanat). homeos gyakorlottak (Momoska, Eva ugye te is), mi a velemenyetek?

KépKép
Kép
csillaz

meg azt akartam kerdezni, legyszi valaszoljatok ra, hogy erdekel-e valakit a "Konyvkukacok" nevu dolog, lenyege:
elkuldok egy levelet, benne 6 0-3 eves koru gyerek neve, abbol az elsonek kuldeni kell egy konyvet, es tovabbitani a levelet a kiesett elso gyerek helyett egy kovetkezonek (aki persze az utso lesz).
igy, ha a gyereked az elso helyre kerul majd, 36 konyvet fog kapni postan.
tovabbkuldhetem valakinek? erdekel valakit? jajdejolenne.... :roll:

KépKép
Kép
csillaz

sziasztok!
nagyon tuti sapkas kolos! (ja es boldog nevnapot nekije, ha mar csilla elarulta...s akkor persze mar lilinek is, ha most unnepli)!
s narancsot pressel szabi szajaba...igazi frissen preselt? nagyon egeszseges!:-)

csilla,
azert ne legy ennyire hutlen! gyere mar tobbszor! testverkerdesen mindenki parazik, de nincs jo valasz, arra a kerdesre, mi a jo korkulonbseg: nincs ilyen. vagy bejon a csaladnak az, amit osszehoztak:-), vagy nem. hosszutavon. ketsegtelen minden gyerek megszenvedi, s nyer is belole sokat!

oscillococcinumot en meg nem adtam a kolykoknek, bar en eletemben egyszer voltam csak influenzas. aliznal se influenza volt valszeg, inkabb valami nagyon eros torokvirus, magas lazzal, de hamar kikeveredett belole, s igen elkaptuk mind, az apjuknal torokfajas rekedtseg orrfujas laz nelkul, borisz enyhebb lazzal, kohoges(bronchitis), de 1 het alatt o is kijott belole csak homeoszerekkel, orrfolyas, s legenyhebben en, csak orrfolyas. d az oviscsoportjukat ledontotte, s tobb gyereknel lett szovodmeny, pl. tudogyuszi.

kora,
jaja...epp kivegzik boriszt a csajok a kepen, aliz vizipisztolyt, anna meg valami igazinak kinezo pisztollyal fenyegeti. azzal rohangaltak, s meg 3 kissraccal lovoldoztek egymasra, vicces volt aliz tunderruhaban, amint haboruzik.:-)

hat azert borisz sem eszik am onalloan meg kanallal, csak mar parszor eltalalta ugy a szajat, hogy a kaja is rajtmaradt a kanalon. jol jon most az ikeas teljes testes eloke, pedig borisszal eddig soha nem hasznaltunk eloket.aliz ilyenkor mar reg onalloan evett, de csak es kizarolag kezzel:-)

tina!
bovebben? jol vagy? szopcsi???
bocs, hujje vagyok biztos, de miert is kellett a mutet???

ja csilla,
vicces ez a konyves pilotajatek:-) en most nem vallalnem, mert csak sormegszakito lennek, amilyen lusta vagyok, meg az a 36 konyv se ferne be mar, de tetszik:-)

Kép
Kép
momoska

Sziasztok!

Köszönjük a névnapit, de Lili nyáron ünnepeli (nem is tudtam egyébként hogy most is van :oops: ). De KOLOSnak BOLDOG NÉVNAPT így utólag is.

Sajnos az éjszakák maradtak ugyan olyan sz....rok mint voltak, Tegnap még ráadásul megint aludni sem tudtam rendesen, de ennek ellenére most valahogy nem vagyon olyan álmos. Igaz aludtam volna még...

Oscilloc..... én már adtam neki amikor volt egy kis hőemelkedése és náthás volt, de csak 1x, Lili nem egy betegeskedő típus, igaz mi nem is megyünk nagyon sehova, ahol elkaphatna bacikat.

Nagyon jó ez az apát etetem kép! Lili is imádja a narancsot, tegnap egy egészet megevett. Bár most ez nagyon jó narancs, édes és lédús.

Csilla,
jó hallani rólad, tényleg gyere gyakrabban. És bocs, de ez a "pilótajáték" engem sem érdekel, én az ilyenekben nem hiszek, ahogy momoska is írta én is csak megszakítanám a sort. Remélem nem baj. A könyvek kétség kívül jól jönnének, szeretjük őket de....

képpel zárom a levelem, most csináltam, és mi lenne a kezében, mint egy könyv....
Kép

Kép

KépKép
domidina

..
Kép

KépKép
domidina

ma gyerekgyilkos hangulatomban voltam, bar mar mulik, mert borisz eljatszogat magaban legalabb, de egesz ejjel nyuglodott, eleinte orankent, majd 20-30 percenkent sirt fel almaban, tulkeppen oda se kellett menni hozza, csak azert mentem, mert remenykedtem, ha megigazgtom, akkor jobban alszik, de nem...aztan 4-f7 kozott aludt, akkor szopcsizott, majd aliz atjott 6.40-kor!!!!, borisz ugyan meg probalkozott 20 percig az alvassal, de feladta, f7 ota ebren va, ilyent meg sosem csinalt....nala is a fogai...a francos termeszet....ezt is vajon eva vivta ki azzal, hogy beleharapott abba a francos almaba???? tobbet almara se nezek.

de lili nagyon edes, birom a fejet:-)))

Kép
Kép
momoska

Sziasztok!
Akkor ez általános rossz éjszaka volt, sokszor felsírt Ancsi és nagyon hangosan, néha visított, feszítette magát, fel is ébredt mindenki tőle. Aztán f8 után úgy ébredt, mint aki kialudta magát. 10 perce aludt el.

Nagyon édes Lili a könyvével.

Csilla, homeós dolgokban nem tudok hozzászólni, én eddig még csak egy kúpot használtam, ám azt is sikertelenül. Ab-párti viszont egyáltalán nem vagyok, szerencsére a doki néni sem. Habár én azt megtettem régen, amikor a doki nekem írt antibogyót, ki sem váltottam :), csak otthon maradtam gyógyulni.

Boldog névnapot Kolosnak és nagyon tetszik az etetős kép. :)

Ancsi nem etetős, ő mindenképp fogat akar mosni, főleg Gerinek :D

Már jó ideje egyedül is eszik, muszáj neki kanalat adnom, és egész ügyes. Amúgy nem izgatna, hogy eszik-e egyedül vagy sem, Geri elég későre tanulta meg és a pohárból ivást is, dehát nem egyformák.

Nem írtam, de már egészen ügyesen megy egyedül. Egyévesen még csak 4-5 lépést tett egyedül, de most már bejárja a lakást, sőt mindkét kezében cipel is dolgokat.
A firkálás, rajzolás is érdekli.
Na meg az öltözködés. :) Képes hosszú ideig a tükör előtt állni és ruhákat húzni a fejére. Leveszi, visszateszi, forog vele, jön-megy. Annyira édes :)

Remélem Eszti jobban van.

Csilla, sajnos engem sem érdekel ez a könyv-téma, szerintem én is elszúrnám a sort, örülök, ha a teszvesz dolgaimat csomagolom és intézem :)

Kép

Kép

Lilypie First Birthday tickers
háromszéki

Sziasztok,

olyan jó volt aludni, ma fél 8kor kelt, tegnap fél9!
délelött már megjártuk a postát, kaizer's, rossmann...

Köszönjük a köszöntőket, de mi is nyáron ünnepeljük (júni 6) szegény gyereknek hamár a karácsony+szülinap egybeesik, nem hiányzik rá 1 hónapra a névnap sem.

aranyos a Lili kép!

Kolos is már kezd kanállal enni. egész ügyes. tegnap a leves kanalazta, segíteni kellett, h nem öntse magára.

Évi, a fogmosás nálunk is menő. ha én mosok, ő is jön, h neki is adjam oda.

ja kép, tényleg narancs is lehet, de répát töm Szabi szájába.
snooopy

nagy mazlija ennek a kolyoknek, hogy napkozben kis vidam mano (mert en nem!), igy meg él, sot mar alszik.

ja! en azt nagyon nem mondom am, h. borisz egesz ugyes kanallal, mint kolos es ancsi, a fenéket, csak vak tyuk is talal szemet...meghat a lustasagom: inkabb belemerem a szajaba, mielott o odaer a sajat kanalaval, az kevesbe koszol!:-)
foleg pl. levest....azt meg en se adok neki kanalbol, pedig nagy levesmanias vagyok, de min. besuritem fozeleksurusegure valamivel neki.... nekem az - sajna - tul sok macera ahhoz kepest, amennyi tapertek a gyomraba kerul/kanal...aliz is jo sokara kapott levesallagu levest, hat meg, hogy maga egye....:-) de azota o is levesmanias lett!

Kép
Kép
momoska

Sziasztok!

Köszönöm az érdeklődést, már sokkal jobban vagyok. A kötést levettem, már csak az az anyag van rajta, amit a varratok helyett rakott rá a doki a vágások helyére. Zsírcsomó volt a szemem alatt és azt vette ki, mind a 2 alól. Véraláfutások, duzzanat még van, de ez már csak esztétikai probléma, ami remélem hamarosan eltűnik.

Csilla!
Oscillococcinum szerintem jó a kezdődő betegségre. Adagját nem tudom, mert eltűnt a füzetem, de gondolom a papírján rajta van.
Ahol van a telkünk, ott az egyik szomszédnál úgy emlékszem kb. 1,5 év a korkülönbség. Azt mondta az elején nehéz volt, de most hogy már 6-7 évesek könnyebb, mert jól elvannak egymással.
Bocsi, de ebből a könyves dologból inkább én is kimaradnék.

Momoska!
Lázcsillapítás terén én is azt mondom, hogy ha nem muszáj, akkor ne kapjon rögtön lázcsillapítót, de ha látom, hogy a láz rossz közérzetet okoz, akkor inkább adok. Meg én éjszakára nem merem lázasan letenni lázcsillapító nélkül.
AB-ot én sem szeretem minden szóra adni, de szerencsére a mi dokink nem is az a fajta, aki rögtön azt adna.

Dávid evés terén még "gyakorol". Már pár hete 2 kanállal eszünk, de ma volt először, hogy a szájába akarta rakni a kanalat, amin volt is kaja. Majdnem sikerült neki, de közvetlen a szája előtt lepottyant róla a falat. A pohárból ivással viszont sehogy nem állunk. Vagy kézmosónak nézi vagy egy mozdulattal kilöttyenti.

Orsi!
Remélem sikerül ez a lakás vétel. Nagyon fondorlatosak vagytok a sógórodékkal. :wink:
Kolosnak én is nagyon boldog névnapot kívánok!!!

Timi!
Hogy van Eszti?

Kora!
Szerintem is van különbség fiúk és lányok fejlődése között. Én mondjuk ezt a munkám során a beszédfejlődésben vettem észre a legjobban. A lányok szerintem hamarabb kezdenek el beszélni.
Viselkedés terén pedig próbálj mindig nagyon következetes lenni, bár tudom ez nem könnyű. Dávid se akarja mindig azt csinálni, amit mondok neki-számomra talán az lenne a furcsa. Pl. esti lefekvés előtt van hogy elpakol, van, hogy fogja magát és otthagy a játékaival szanaszét. Akkor megfogom visszaviszem és együtt elkezdünk bepakolni a dobozba. Persze legtöbbször én rakom el a játékait, Ő meg csak nézi és néha segít csak be, de bízom benne, hogy így megtanulja, hogy el kell pakolni és majd Ő maga fogja csinálni. Ha olyan dolgot csinál, amit nem szabad, akkor azt elveszem tőle. Persze erre megy a hiszti és akkor próbálom elterelni a figyelmét. Vannak dolgok, amiket soha nem szabad csinálni és ehhez tényleg tartom magam, mert ha egyszer megengedem, akkor szerintem legközelebb addig sír, amíg engedek.

Na jó hosszú lettem, bocsi, remélem érthető voltam.

Kép
Kép
tina82

Én meg -mióta kolos beteg volt és nem evett csak levest, azt csinálok neki. imádja. kruplileves, gomba, karfiol, gulyás, hús...stb...bármit megeszik és imádja. mondjuk sok belevalót teszek neki, kevés lé, így eltömi magát a krumplival, galuskával...
már régóta úgy eszünk, h kap egy kanalat+kistányárt (amiben nincs semmi) és azt püföli, meg úgy csinál mintha kanalazna. így legalább tudom etetni, néha elkéri az én kanalam, vagy az övére rakok vlmit, azt bekanalazza. néha több megy az ölébe mint a szájába, de majd csak megtanulja.
snooopy

Ancsit nem lehet becsapni, én is próbálkoztam már üres tányérral, bögrével, nem jött be. Abból akar kanalazni, amiből etetem. Én is mindig sűrű étellel etetem :D

Kép

Kép

háromszéki

[quote]s írta:ok belevalót teszek neki, kevés lé,

ja ugy nalunk is megy, olyan jo surun, aszittem ugy adjatok a levest, ahogy mi esszuk, mert en a levesekben foleg a levet szeretem....

...ar gombat meg nem adtam borisz kajaiba, pedig nalunk is nagyon megy mindenbe, csakhat nekem van ez a maniam, h. olyant egyen, amit megemeszteni tud, ne vesszen karba az etel, ha mar nem egy zabagep:-) (persze a csemegekukorica kivetel...az nalunk bebiszitter)

borisz egyebkent sosem akart abbol kanalazni, amibol en etettem, mert nem tettem az etetoszekere, ezert o folyamatosan konyvekete nezegetett eves kozben, esetleg jatszott valamivel, csak azota teszem oda a kozelebe, miota normal kajat eszik, de neha igy is belepakol 1-2 konyvet!

Kép
Kép
momoska

Évi, rakhatnál képet a gyerkőcökről!

Csürci veletek mi újság????

én is inkább lépárti vagyok, így megosztozunk, övé a sürű része enyém a lé. :lol:
snooopy

[quote] írta:n is inkább lépárti vagyok, így megosztozunk, övé a sürű része enyém a lé.

hat latszik is ez a kulonbseg a testalkatotokon:-)))

Kép
Kép
momoska

Sziasztok!

Az éjszaka most nálunk sem volt vmi fényes (kellett nekem elszólnom magam). lig akart elaludni, aztán kelt 3x. Remélem nem térünk vissza a régi rendszerhez! :x Csak egy fél órával kelt később mint szokott, hiába aludt el fél12kor.

Könyvtéma: Ne haragudj, csatlakoznék az előttem szólókhoz és én is inkább kimaradnék.

Jók az új képek!! A répát én is narancnak néztem. Lili mintha már jobban hasonlítana ád Edina (vagy csak nekem tűnik fel most és mindig így volt?).

[quote]I írta:dézet:
én is inkább lépárti vagyok, így megosztozunk, övé a sürű része enyém a lé.

hat latszik is ez a kulonbseg a testalkatotokon:-)))

Ez jó! És tényleg! :lol:

Levinél nem vált be anno a 2 kanals módzser, inkább játszott enni meg nem evett, így maradt az egy kanál. Már jó ideje eszik úgy, hogy ketten fogjuk a kanalat, mostanában meg el szokta venni és egyedül próbálkozik. A száját megtalálja mindig, csak sokszor nem sikerül ételt varázsolni a kanálba. Ez persze nem zavarja jóízűen tud cuppogni a semmin is. 8) Érdekes, mert jobb és bal kézzel is próbálkozik. Ballal indít és jobbal fejezi be.

Húha mennem kell! A betegeknek jobbulást!

KépKép
kora

Ja! Ti mivel mossátok a gyerekek fogát? Úgy értem fogkrémmel. Kell az már?

KépKép
kora

újra írom, csak rövidebb változatban, Lili kikapcsolta mikor már éppen küldtem volna

Levest Lili is szereti én nem csinálom másként, sűrűbbre, főleg hogy többször rendelünk és ő is azt eszik. Én rendes kanállal etetem főleg, mert általában velem eszik az ölemben. De ha a székében ül, akkor is én etetem, ritkán engedem a kanállal enni, főleg nem levest. Ebből a szempontból elég lusta vagyok, nem akarok takarítani, mosni, átöltöztetni, minden az ölében landolna. így tiszta marad, gyorsabban is megeszi a kaját. IGaz így később tanul meg kanállal enni, de ez nem baj. Emelgeti ő a kanalat, tudja hogy hogyan kell enni, de inkább az én számba nyomja mint a sajátjába.

Ja én a levest meg úgy szeretem ha van benne sok belevaló, tészta, jó a leve is, na de az kevés.

Lili szereti a gombát eszi is elég sűrűn. Nem tudják megemészteni?
Neki inkább a tészták mennek, valami szószós cuccal.

Fogmosás
én fogmosó kendővel törlőm át a fogait, ínyét este lefekvés előtt, ez ízesített, ki is szivogatja belőle a "lét". Reggel meg jön velem fogat mosni, neki is meg szoktam az elektromos fogkefével úgy üresen mosni, élvezi.

Kora, szerintem egyáltalán nem hasonlít rám Lili!

Ancsi akkor igazi csajszi, hogy illegeti magát a tükör előtt....
képet, képet!!!

KépKép
domidina

A gomba ugyanúgy emészthetetlen, mint a kukorica, felnőtteknek is és gyerekek számára is.

Én sem repesek az örömtől, hogy Ancsi önállósodik evés terén :D, azóta minden evés után takarítanom kell utána. Mivel azonban eléggé határozottam megvan a véleménye, hogy mit szeretne és ezt ki is nyilvánítja, csak úgy működne másként, ha megtörném, ha ráerőltetném az akaratom. Amit viszont nem szeretnék, ezért inkább egy kicsivel többet söprök :D Addig ugyanis nem eszik egy falatot sem, amíg nincs a kezében kanál és előtte az étel.
Lehet, hogy rosszul csinálom? Nem tudom.

Tina, örvendek hogy jól sikerült a műtét és jól vagy :)

A levest én is lédúsan szeretem, habár ha egytál ételnek főzöm, akkor teszek bele sok mindent.

Én még nem mostam semmivel a fogait :oops: nem is emlékszem, hogy Gerivel anno hogy volt.

Edina, Lili sosem szokott "rossz" kislány lenni? tehát olyan, amikor nem fogad szót, sír, kicsit hisztizik stb?

Kép

Kép

háromszéki

ááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááá :twisted: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil:
írtam egy nagggggyon hosszút, erre eltűnt! ááááááááá

Timi
KépKép
Kép
verti

na jó,megint kidobott... :? megpróbálom holnap...

Timi
KépKép
Kép
verti

vagy írok rövideket és sokat

Timi
KépKép
Kép
verti

Esztim jobban van, bár még köhög, de a nózi már nem dugul annyira. A legrosszabb, hogy nincs étvágya..alig eszik pár falatot egy nap.

Timi
KépKép
Kép
verti

Ő is kanalazik, majd bebizonyítom képpel, hasonló lesz,mint Momoskáé :) ha beletalál a szájába, mi nagyon örülünk én még meg is tapsolom 8) :lol:
Háromszéki: biztos, hogy nem csinálod rosszul, sőőőőt!!!

Timi
KépKép
Kép
verti

Tina, de jó,hogy már túl vagy rajta!
Körömvirág krém?! Nekem az nagyon bejött a műtétem után hegekre és aláfutásokra is jó.

Timi
KépKép
Kép
verti

Az éjszakák borzasztóak voltak a betegség alatt, tegnap már aludt f10-től 4-ig, onnan 1 óra horror, majd mellettem elaludt a feje a karomon, én meg lebénultam fél oldalamra...

Timi
KépKép
Kép
verti

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?