Új privát üzeneted érkezett!

Hát Tünci én nem értem.
De ez ma a nagy bejelentések napja lesz majd, mindenképp úgy, hogy mi középréteg szívjunk.

Betti
Kép
betti0412

Jo reggelt lànyok!

Èn is szülèssel àlmodtam.... :roll:
Vendég

[quote="tünci28"]b írta:tünci28ocsi, ezt érti valaki?Ha igen, légyszi magyarázzátok el, mert ezt én nem értem...

"Az év közepétől adóalapot növelő, de nem adózó jövedelem lesz a családi pótlék, az anyasági támogatás és a gyed. "

Tünci! Én nem értek hozzá, csak feltételezés, következtetés:

1/ Akinek a fent említetteken kívül nincs más jövedelme, az nem adózik utána.
2/ Akinek van más - adóköteles - jövedelme, annak hozzáadódik, tehát az adóalapot megemeli (vagyis lehet, hogy az össz-jövedelme alapján ezáltal magasabb adózási sávba kerül), viszont az ezekre a megnevezett tételekre jutó adó összegét a végén leszámolják belőle.

Én így "fordítom le" a magam számára az általad idézett szöveget.
aarnika

Aarnika,tényleg, így értem!!!

munka közben hallgatjuk a parlamenti közvetítést, Gyurcsány beszél.Engem ezek rosszul érintenek, pont mi vagyunk az a réteg, aki megint ráfizet.Az én éves bruttom egymillió háromszáz körül van, tehát egy százalékkal már többet is vonnak, plussz ha az áfa 23% lesz, akkor az még három..plussz adóköteles lesz az étkezési jegy..tehát min 5-6 %-kal kevesebbet ér a fizetésem..és akkor az inflációt nem számoltam.

KépKépKép
tünci28

Tünci!
Mint ahogyan azt a lap tetején írottam, mi szívunk, de erősen azt hiszem majd.

Betti
Kép
betti0412

Sziasztok!

Aarnika jól értelmezted a dolgokat. Sajnos a szívás meglesz... mint a torkos borznak...

A GYED-hez kell majd a min. 1 éves munkaviszony (munkanélkülö, táppénz nem lesz elég), és így max. 1 évig lehet kapni a mostani 2 helyett. Ez a terv, szerintem meg fogják szavazni, mert ott olyanok ülnek, akik nem a parlamenti fizetésükből élnek, férfiak, vagy vénasszonyok, akiknek már úgyis mindegy, illetve a gyereküknek, unokájuknak jó sora van/lesz.

Nekem meló még mindig nincs, babát szeretnénk, ha jönni akar, várjuk boldogan. Azt mondhatjátok, felelőtlenség, de meddig várjak? 42 éves koromig?

Tüncike,
az árak átlagosan 5 év alatt 400 %-kal mentek fel... a fizetések emnnyivel is?!

Kép

Kép

Kép
lyly

Aarnika jól mondta, pontosan úgy van... :(

Jó ez a mai nap. Tiszta para vagyok, mert asszem bekaptam az influenzát. Mindenem fáj, még a rugdalózás is, a talpamtól a hajamig. Még feküdni is fáj. Eddig lázam még nem volt 37,5. Szerencse a szerencsétlenségben, hogy lázcsillapítót még bevehetek, de már csak pár hétig... Eddig minden olyan jól ment, remélem nem kap el ennél jobban.

Király, átlagjövedelmű családnak két gyerekkel 11 500 Ft-tal nő az átlagjövedelme. Hurrá!!!! Micsoda összeg!!! Na és ha hitelük van akkor mennyivel emelkedett a devizás törlesztésük???

Lyly, teljesen mindegy, hogy vársz vagy nem. Jobb úgysem lesz, akkor meg inkább előbb. De a gyedet lehet két évig is kapni, ha volt két év munkaviszonyod. De mondjuk ez nem segít rajtad.

Megyek fekszem vissza. Folyik a könnyem. A fiúk szerencsére mamát köszöntenek, úgyhogy pihizhetek. Remélem kapok sütit és a fürdetést is átadhatom apának. Miért van az, hogy én vagyok mindig beteg és a fiúk meg nem???

Betti mi újság a házzal??? Na és mikorra mentél dolgozni?
Melcsi, mobil internet??? Fél év! :( Mit lehet erre mondani? Azért ne sírj sokat, menjetek Barcival el valahová. Olyan kis bölcsek ám ezek a kislányok.

Régen én is sokat álmodtam szülésről. Érdekes mostanában nem emlékszem ilyenre. Ami az embert foglalkoztatja az még az álmaiban is megjelenik.
hettuli

Sziasztok!

Hát most hallgattuk a ferit a tv-ben...

Hát basszus, értem én, hogy kakiban van az országunk, de akkor ők se költsenek legyenek szívesek számla meg minden nélkül pl. bp-i lakosú képviselőikre kb. százvalamennyi ezreket lakhatási támogatásra stb.
Meg könyörgöm, én sem vagyok rasszista, de azok a nem épp fehér bőrű 40 gyerekes 17 éves, állítólag bodzázásból élő ingyenélőkre lehet, hogy nem kéne havonta milliárdokat költeni segély címen...

Akkor most mi van, ha most táppénzen vagyok, attól még kaphatom a gyedet rendesen, nem? És hol hallottátok az egy évet a kettő helyett?

Szörnyű ez az egész helyzet...
Vendég

Boboka,
az úgy van, hogy min. 1 év bejelentett munkaviszony kell ahhoz, hogy 1 évig kaphasd a GYED-et. 2 évig is kaphatod, ha van két év bejelentett munkaviszonyod a szülés előtt.

Ez mind szép, akkor, ha tömegével van munkahely. De mit csináljak pl. én, akit nem vesznek fel sehová???
Vagy aki veszélyeztetett terhes, és feküdnie kell ne adj' isten kórházban 9 hónapig? És táppénzen van???? Marhák!!!! Nem is akarnak ebből az országból semmit, csak egy nagy rakás sz@rt!

Kép

Kép

Kép
lyly

hazaértem,vacsizok és jövök.
tünci28

Lyly
Már egy rakás sz@r.

Emelik az szja-t is tök jó lesz.

Lakással ma voltunk számolni, megegyeztünk. Szerződést küldik, jövő hét elején aláírjuk, csak én is átnézetem ügyvéddel még.

Hettuli
Reggel fél kilencre mentem.
De vége a jó világnak, reggel 8.-kor már ülésem van. Meg bevállaltam ma két határidős munkát jövő hét péntekig, úgyhogy a rövid munkahét, hát.....
De egyszerűen több száz millás projektek vannak, amiket már egy éve készítek elő, azt nem olyan könnyű csak úgy abbahagyni, mostmár végigviszem valameddig, ha lehet.

Betti
Kép
betti0412

lányok, segítsetek nekem, én ezt nem értem.

Akkor két év gyed, hogy is jár?

Két év munkaviszonynak kell lennie mióta dolgozom,vagy két évnek az elmúlt öt évben, vagy két évnek a szülésnapját megelőző két évben két évnek????????Mert senki nem a munkahelyről megy szülni, táppénzen mindenki van!
Vagy pl.az én esetem.2008 áprilisában 9 év munka után elmentem táppénzre, ami tartott(mínusz a szülési szabadság) 2008. okt 12 ig.tehát nekem akkor jár a két év gyed, ha legkorábban 2011. okt 12-én megyek szülni a munkahelyről??????????

KépKépKép
tünci28

Lyly, én is úgy kérdeztem, hogy akkor mi van, ha ugye szülésig táppénzen leszek, az ugyi jobb esetben 9 hónap. Előtte van nekem 6 év egybefüggő munkaviszonyom. Azt semmibe veszik? Csak, ha szinte a melóból mennék el szülni akkor kaphatnánk a két év gyedet? Ezek nem normálisak!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Vendég

Tünci
Szerintem ezt még ők sem tudják.....
Nem tartanám valószínűnek, de az OEP.-nél biztos fel lesznek rá készülve.

Ez a neogranormon reklám de aranyos!

A meh honlapján lehet van már valami fen, mindjárt megnézem, mert nagyon nem mindegy.

Betti
Kép
betti0412

Jo estèt csajszik! :wink:

Betti!Jo ,hogy legalàbb ti a lakàssal sinen vagytok!

Tünci!Jo ètvàgyat!

Tudna nekem valaki iwiw-es meghivot küldeni?
Vendég

Háhuh, ezt nem értem.

Más!

Betti ,örülök a lakásnak, remélem már nem lesz semmi bonyodalom és nemsoká költözhettek!

Hettuli,azért ha belázasodsz jelezd a dokinak, nehogy gond legyen,úgy látom Te hajlamos vagy magad baját kicsinyíteni, háttérbe szorítani a családban, tessék szólni az uradnak, ohgy most kényeztessen kicsit! :wink:
tünci28

Milyen egyszerre irtunk! :wink:
Vendég

Hasli, szia!
Én nem tudok sajnos, nem vagyok!

ma van Lilla nap, nem tudtam kimenn ia temetőbe, gyújtottam itthon mécsest.És képzeljétek, hogy Anyumnak eszébe jutott, hogy ma van a Kicsikém második névnapja.

Betti, ha sikerül valamit megtudni gyed ügyben légyszi írd meg,mert én is úgy összezavarodtam, mint Boboka!most akkor az előző szülés miatt nem jár, csak ha megint dolgozom kér évet??? :shock:

KépKépKép
tünci28

Legalább egy év dolog és annyi időre jár, amennyit előtte dolgoztál.
Nagyjából ennyi, de ettől még nem tudom értelmezni.

Betti
Kép
betti0412

Szerintem bejelentett munkaviszonyt néznek, az meg a táppénz alatt is megvan.

Betti
Kép
betti0412

A gyed továbbra is legfeljebb két évig lesz adható, de hat hónap helyett egy év munkaviszony lesz a feltétele a gyed folyósításának. A gyedet annyi időn át folyósítanák, mint amilyen hosszú volt a szülési szabadság előtti munkaviszony, aki csak egy évig dolgozott a gyerekvállalás előtt, egy éven át kapná csupán a gyedet is.
By Ferenc

Betti
Kép
betti0412

Nagyjából mindenhol ugyanezt írják, szeritnem azért, mert még csak ezt lehet tudni.

Betti
Kép
betti0412

tehát akkor a szülési szabadság előtt lévő biztosított idő, amibe akkor mégiscsak beleszámít a táppénz is, esetemben a szülési szabadság is???????????

De akkor ,ha mondjuk valaki most gyeden van egy gyerekkel és terhes lesz, akkor neki mondjuk jár 4 évig a gyed???????

Aki csinálja ezeket a rendeleteket az érti??????????
tünci28

Az biztos érti.
Még csak majd most kezdik kidolgozni a részleteket ám. Ez még nem holnaptól érvényes.

Betti
Kép
betti0412

Azért jó lenne tudni valamit.Azt mondja a párom, hogy ez nem számít, nem így fogunk dönteni, tudom én, ohgy már ez nem a legfontosabb nálunk, de mégsem lenne rossz, ha nem 30, lenne hanem 60...
tünci28

Menni kellene lassan aludni...

Betti
Kép
betti0412

Hát igen, a pénz sem mindegy azért....
Maradj otthon, szaporítsd a nemzetet, de dögölj is éhen, ha lehet.

Betti
Kép
betti0412

Jó éjt Csajok, majd reggel megnézem, mennyi mindent írtatok, ha még van valaki....

Betti
Kép
betti0412

Sziasztok!

Lányok a folyamatos munkaviszonyba az is beletartozik mikor az ember lánya szabadságon, táppénzen, GYED-en, GYES-en, szülési szabadságon van, ezek az időszakok alatt is van munkahelyed.

goodfairy

Az én kedvenc könyveim:

Dr. Tornyai János - Gyere, kicsim, gyere! (Nagyon sírós)
de Saint-Exupéri - Kis herceg :D
Vavyan Fable - A pepita macska (Végig lehet nevetni)
A Dalai Láma önéletírása (nagyon elgondolkoztató, nem regény)
Leslie L. Lawrence - Sindzse szeme
Ezen kívül Harry Potter minden mennyiségben :oops: :D és imádom Tvrtko könyveit is, mind meg van.

goodfairy

A Sorstalanságról írtakhoz annyit hozzátennék, hogy ezek az emberek tényleg nagyon ki voltak szolgáltatva, és a vallás is engedelmességre "kényszerítette" őket. DE! :!: Miért nem beszélünk azokról a fiatal fiúkról, akik a Don-kanyarban lelték halálukat, vagy erőltetett menetben haltak éhen-szomjan, fagytak meg? Vagy azokról akik fogságba estek és itthon azt sem tudták, mi van velük. Ezekről az emberekről miért csak mellékesen beszélünk? A párom nagypapája 4 év 4 hónapot volt orosz fogságban, testileg-lelkileg megtörten jött haza, most 85 éves és még mindig nem képes fájdalom és könnyek nélkül beszélni róla. Az én nagypapám is volt fogságban, élete végéig emlegette azokat a barátait, akik a karja között haltak meg. Sosem felejtik az éhezést, a kényszermunkát, a kegyetlen bánásmódot. Róluk miért felejtkezik meg mindenki? :?: :?: :?:

goodfairy

Én is csak egy gyors bekukk jó éjt kívánni.

Össze vissza egy este volt...

Hát majd meglátjuk mi sül ki ebből a nagy változtatásból. Egy a lényeg, megint csak minden rasszizmus nélkül: szerintem a 16 éves, második-harmadik-negyedik-ötödik gyerekét szülő csaj tuti fog kapni mindent, függetlenül a munkaviszonytól, tőlünk meg szépen elvesznek mindent, hogy nekik lehessen adni, mert nekik jár. :twisted:

Na, pusz mindenkinek, holnap jövök
Vendég

Látom ismét egyedül maradtam. Jót el írogatok itt magamnak. :(

goodfairy

Ezt találtam, szerintem így már érthető.
"A gyes és a gyed megmarad ugyan, de az utóbbi támogatás annak ellenére, hogy továbbra is két évig lesz felvehető csak akkor jár majd, ha a szülő legalább egy éves munkaviszonnyal rendelkezett a gyerekvállalás előtt."

goodfairy

Szia Jótündér,Nekd is köszi a könyveket!

A gyed téma pont, hogy nem világos..ettől a mondattól pont nem értem, ezt olvasni mindenhol, de akkor pl:

Adott egy most 28 éves nő, aki a hatodik gyerekkel várandós és volt az első gyerek előtt 17és 18 éves kora között egy év m.viszonya, akkor jár a gyed?
vagy:
Adott egy most 42 éves nő, aki 17 és 18 éves kora között dolgozott, de azóta egy percet sem és most szül egy gyereket, akkor jár a gyed?

Mert az egy év ebben az esetekben is megvan.

KépKépKép
tünci28

Na én ezt találtam az oep honlapján(igaz, hogy itt még 180 napról vn szó),de:

Ki jogosult a gyed-re?

a terhességi-gyermekágyi segélyben részesült anya, akinek a biztosítási jogviszonya a terhességi-gyermekágyi segély igénybevételének időtartama alatt szűnt meg feltéve, hogy a terhességi-gyermekágyi segélyre való jogosultsága a biztosítási jogviszony fennállta alatt keletkezett és a szülést megelőzően két éven belül 180 napon át biztosított volt,

Akkor ,ha jól értem, most annyi változik, ohgy a szülést megelőző egy évben kell lennie egy év biztosított időnek.Ahhoz, ohgy két évig kapjuk, pedig a szülést megelőző két évben kell lennie két év biztosított időnek.Hát nagyon remélem ,hogy a táppénz beleszámít.
tünci28

Akkor leírom az én esetem, szerintem így világos lesz.

1995-ben kezdtem dolgozni, 2002-ig alkalmazott voltam. 2002-től vállalkozó vagyok (ami ugyebár mivel fizetem a járulékokat ugyanúgy rendes munkaviszonynak számít ebből a szempontból). Manó 2006 október 2-án született, július 1-től voltam táppénzen. 2007 márciusáig kaptam TGYÁS-t onnan GYED-et egészen augusztusig. 2007 augusztusától táppénzt kaptam, Kokó 2007 november 23-án született. Onnantól kaptam a TGYÁS-t Kokó után, majd 2008 áprilisától kapom a GYED-et. Tehát kapok GYED-et, mert nem szakadt meg a "munkaviszonyom" attól, hogy táppénzen ill. TGYÁS-on voltam. Az a lényeg, hogy folyamatos munkaviszony legyen KÖZVETLEN a gyerek születése előtt. Tehát, ha 10 évvel azelőtt volt munkaviszonya akkor nem jár a GYED. De ez most is így van, ez nem változás. Most sem jár GYED annak, akinek nincs munkaviszonya. A változás csak annyi, hogy nem 180, hanem 365 nap munkaviszony kell. A kérdés csak az, hogy mi van azokkal a tanárokkal, akiket egy tanítási évre vesznek fel szerződéssel? Nekik nincs 365 napjuk. :?: :roll:

goodfairy

Mindenképpen két évig kapod a GYED-et, a lényeg, hogy legyen a szülés előtti két évben egy év folyamatos munkaviszonyod. És igen, beleszámít a táppénz, hiszen az alatt tart a munkaviszonyod. Tudom, hogy ez nagyon kacifántos, de a lényeg, hogy csak az nem kap GYED-et, aki nem dolgozott. Tehát az etnikum eddig sem kapott és ezután sem kap.

goodfairy

Jó reggelt mindenkinek!

Ma kicsit fáj a fejem. Nyakig érő hó van nálunk. A 86-os út katasztrófális. Jó hogy nyáron mindig fel vannak készülve a télre. Ja a városról ne is beszéljek, szerintem majd nyáron fog látni hótólókat. Tegnap egész nap egész éjjel hordta a havat, ma is szakad a hó. De legalább nem hordja. Legalábbis a városban. Csürtörtökig úgysem ülök kocsiba. Aztán szombaton csak nappalos leszek jövő héten pedig csak szerdán megyek. És ennyi az e havi munkám. 2,5 nap.

Hasli

Körülnézek meghivó ügyben.

Kicsit lepihenek. Mert amúgy is sz@r a kedvem. Lehet bőgök kicsit. Ketten vagyunk itthon Bogikával, délután 4ig.

Mindenkinél nagy a hó?

Legyetek jók.

Kép

Kép
melcsike70

Bogika ma 6 hónapos. Ennyi idősen Barcikám már négykéztérdre ereszkedett és félig felült már egyedül. Most néztem meg a naplóját, mert születése óta irom.

Kép

Kép
melcsike70

Hasli

Van!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Küldj egy e-mail cimet és küldöm az iwiw meghívót.

Kép

Kép
melcsike70

Sziasztok!
A hozzászólást 2 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2009.02.17 12:35-kor.
Vendég

Szia Meli!

Köszönöm!Küldöm priviben a cimem!

Az angyalkàink ma tollpelyhes pàrnàkkal jàtszanak! :wink:
(itt nagyon havazik)

Ne szomorkodj sokat!Nèzz meg valami jo filmet,vagy vegyèl 1 ujsàgot vagy tàrsas jàtèk Barbaràval....-lènyeg ,hogy lekösd magad!
Bàr ennek a napnak is meg kell adni a gyàszàt,tiszteletèt...-azèrt vigyàzz!Probàlj meg pàrszor 1 nagy mosolyt is az angyalkàdnak küldeni!Biztosan jol esik majd neki! :wink:

Plussz mosolyt nekünk! :wink: Lèccilèccci! :wink:
Vendég

Sziasztok

Hasli!

Na erről ennyit, ha elolvassátok kimoderálom, mert ebbe a topikba nem fogok ilyesmit írni, légyszi Hasli vedd majd ki Te is!
Ha mégis félreérthető volt bármely szavam, akkor elnézést kérek, mert semmiképp sem megbántani akartam senkit!(De azt hiszem, jól mondom, mert akinek nm inge nem veszi magára)

Melcsike, este benézek mindenképp, ne legyél egyedül!!!!!
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára tünci28 2009.02.17 11:47-kor.
tünci28

Szia Tünci!

Megprobàltam kiszedni remèlem sikerült!Tudod nem igazàn ällt nekem sem szàndèkomban ilyenekröl irni,mert màs miatt vagyunk itt!
Egyszerüen ,màr 1 ideje àllandoan erre a dologra összpontosulnak a cèlzàsok,vagy csak èn èrtem fèlre...-persze ez is lehet! :roll:
Ami nekem fàj az-az ,hogy sokan hajlamosak mindent àltalànossàgban irni!

Persze nekem meg nem kène vele foglalkoznom!
Vendég

Tele van a hátsóm ezzel a hóeséssel, reggel fél hétkor indultam, és 8.-ra épp beértem az ülésre.
Az autó hátulja meg mindig másfele akart menni, mint én, 50.-el végig!
Milyen táncot kell eljárni már, hogy napsütés legyen?
Haza hogy megyek azt még nem látom, mert nem adja fel, esik rendesen.

Betti
Kép
betti0412

..
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2009.02.17 11:51-kor.
Vendég

Szia Hasli!

Úgy kell kivenni, hogy annál a hsz-nél ráklikkelsz a jobb felső sarokban a szerkesztésre és kitörlöd a mondatokat, valami maradjon valami karakter és újra el kell küldeni, utána kiírja, hogy szerkesztetted .Szerintem nincs semmi baj, akikre szólt, az nyílván nem Te vagy!!! :wink:

Itt is szakad a hó és meg is marad!!! :D
tünci28

Szia Boboka,Hogy vagytok? :)
tünci28

Itt is szakad...
Vendég

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?