Lányok! Kitaláltam valamit, de nem tudom, működne-e a dolog. Kifújt tojást befestenék sima tojásfestékkel majd bekenném repesztőlakkal. Majd megint belemártani egy másik színű tojásfestékbe. Szeritetek jó lenne így? Vagy a repesztő után mással kellene befesteni? Valaki csinált már ilyet? Kata
Természetes tojásfestékek Áfonya: főzz erős áfonyateát, ebben 15 percig alacsony tüzön rotyogtasd a tojást, ha kell, hagyd is benne állni. Erős bíborszínt kapsz.
Hagymahéj: A vöröshagyma héját főzd meg, ebbe a vízbe tedd a tojásokat (amíg forró a víz), 3-20 percig hagyd benne állni. Világossárgától egészen sötétbarnáig árnyalt színt kapsz, az áztatási idő függvényében.
Cékla: Kb. félliter céklalében, amibe 1 evőkanál ecetet kevertél, 15 percig lassú tüzön főzd a tojásokat. Halványrózsaszín vagy mélyvörös színt kapsz, attól függően, mennyi ideig áztatod a lében a tojásokat.
Vöröskáposzta: tépkedd le a káposzta leveleit, borítsd be velük a tojásokat egyenként. Kb. tíz percig főzd így a tojásokat, majd hagyd a lében kihűlni és hagyd állni egy éjszakára. Lilásrózsaszínt kapsz.
látom már nagyon megy a húsvéti készülődés. A színek tök jó, hogy leírtátok. Még anyukámnak is továbbítom. Ti már festetek majd együtt tojást a gyerkőcökkel. Enyém két éves múlt.
Az attól függ,hogymilyen a tojásfesték.Mert a repesztőt elvileg ugye nem haználhatodbmilyen festékkel.Én használtam vizesalapúhoz(bár nem ajánlották).Repeszteni repeszt,de nem a legszebb...De azért próbáld ki!
Tojásnyúl-> Megtaláltam én is Jucusmumus útbaigazítása alapján Beszkenneltem, ha kell vkinek eredeti méretben, akkor szóljon és küldöm mail-ben (ha lekicsinyítve ide feltenném, akkor megint olvashatatlan lenne).
Tegnap a gyori teveben csinaltak olyan gyerekekkel keszitheto kepeslapot, ami a kov.keppen keszult: egy talkaba/lapra nyomtak festeket /tempera?/, es abbol aztan szines kartonlapra ujjlenyomatokat csinaltak, majd filctollal pl. katicabogarat, kacsat csinaltak belole /az anyukak/.
Phaedra, nekem is küld el légyszi. Már nincs meg az praktika, és annak idején a kedvesem csinálta a szkennelést, ezért lett olyan "jó" minőségű, hisz mit neki egy-két oszlop lemaradás...
Párod védelmébe ; nem volt egyszerű beszkennelni, csúsztatgatni kellett, hogy rendesen ráférjen, mert az újság nagyobb, mint az A4-es lap. Így, hol itt, hol ott lelógott.
Csináljon nekem valaki nyúlat! Valami megmagyarázhatatlan lustaság lett rajtam úrrá és nem akarodzik a nyúl elkészülni.
És rájöttem,hogy nem szeretem a műanyagtojást pedig kifújni is lusta vagyok.Gondoltam majd megoldom műanyaggal a dekorációt de nem tetszik!Inkább sütők mézeskalácsból by Praktika.