Sziasztok!
Rövidre fogom magam (magamhoz képest), mára megint összeszedtem valamit, totál ki vagyok purcanva, az arcüregem majd leszakad.
Köszönöm a névnapi köszöntéseket! Én ebben annyira béna vagyok, azt a párat, ami a családban van, azt is alig tudom megjegyezni, nem fér ennyi dátum a bölcsész-fejembe, szóval sajnálom, hogy nekem sosem jut eszembe ilyesmi! Talán van esély, hogy a Zsuzsát most majd nem felejtem el, de csak mert a sógornőm is az (na jó, mind a két sógornőm Zsuzsa, de kiszúrásból nem egyszerre tartják, hogy még jobban megzavarjanak
)
Ildi
Szalamandra, ugyan SSC-t (ezeknek a csatos hordozóknak az összefoglaló neve, Soft Structured Carrier) csak láttam, nem próbáltam, de használatban nagyon hasonló a mei taihoz. Esetleg hátránya annyi, hogy a pántokat ugyan úgy állítgatni kell, ha két ember használja, mint egy hátizsáknál, sőt, meg pontosabbban, mert különben nem tart jól. A mei tainál a pánt meg mindenkire jó. A hordozót nem kell kötözgetni, de a mei tait sem valami bonyolult, pikk-pakk fel lehet venni a gyereket vele. A liliputi.hu-n is vannak mei taiok, sőt, ott most ajándék hordozós táskát adnak hozzá. A babaközelbeneshez meg lehet alvókapucnit rendelni, de arra csak akkor van szükség, ha nagyobb baba úgy alszik benne, hogy nagyon hátrabillenti a fejét, bár ez elsősorban a szülőket zavarja, ők remekül alszanak így is (nem mindegyik baba csinálja). Most látom, hogy a babaközelbenesek picit felemelték az árakat. Tudok még egy otthon dolgozó anyukát, aki varr mei tait:
http://hunbaba.blogspot.com/ illetve egy másikat is, de ő most biztos nem ér rá, beteg a kisfia, szerintem nagyon sokáig nem fog ráérni
Én nyáron használtam házi készítésű mei tait Samuval, aminek rosszul csináltuk a pánt párnázását, a vállamra pont nem jutott, a dereka sem volt párnázva, de a 7-8 kilós gyerekkel még kényelmes volt. Most volt rajtam egyszer egy babaközelbenes (apának vettük), egy kis megszakítással 3 órán át hurcoltam benne Samut a 10 kilójával fel-alá a városban, de nagyon kényelmes volt, csak egy bajom volt vele, hogy az enyémnél kicsit szélesebb vállakra való szerintem, mert amikor levettem a kabátot, mindig leugrott a pánt a vállamról (a hátamon volt Samu, rajtunk a közös kabát. De lehet, hogy csak a pulcsi miatt csúszott le, nem tudom). Akik mei tait használnak, azt mondják, nagyobb súlyú gyereknél jobb, ha a derékrész is bélelve van. Nagyon sokan esküsznek a
Bamberoo mei taira, ezt egy amerikában élő magyar anyuka csinálja (az oldalon a galériában sok magyar anyuka és baba képe van
). Ennek azért elég húzós az ára, főleg mivel vám meg minden van rajta, de nemrég láttam egyet közelről, és ez is nagyon jó (és sokkal több féle minta van, mint az itthoniaknál, hihetetleb szlépek). Annyival más szerintem mint az itthoniak, hogy a body oldalán is van alul egy bélelt rész, hogy a gyerek lábát ne vágja a széle, bár személy szerinte nekünk a házi sem vágta, és a babaközelbenes sem.
(itt volt egy rendes kis szünet, Samut egy óráig altattuk felváltva, már megint)
Edina, tényleg nem semmi ez a kiscsaj! Nagyon szépséges, akárcsak a nővérei! Gratulálok!
Betty, mostmár nem keresgélem, de legközelebb rakok fel képet a mi hordozós kabátunkról, egy netes leírás alapján egy turizott kabátból alakítottam át, kézzel varrva éjszaka, mert máskor nem volt időm
Ha én meg tudtam csinálni félálomban, akkor nem egy nagy ördöngősség
Mire ezt elküldöm, holnap lesz, úgyhogy akkor belefér részemről is egy köszöntés Kristófnak. BOLDOG SZÜLINAPOT NAGYFIÚ!