Sziasztok!
Köszönjük a köszöntéseket! El sem hiszem, hogy már fél éves Simi!
Nekünk az utóbbi napokban sok szép dolog kijutott a gyerekektől: Simi elkezdett "beszélni": ma-mma, baba, aba, illetve ezek kombinációi. Marcinak egész mondatokat fűz belőlük össze, mi csak 1-1 "szót" kapunk. Olyan édes, sokszor csak tátog, mert azt hiszi, hogy az is elég a beszédhez.
Egyébként az utóbbi napokban már sokkal jobb a helyzet, bár épp ma egész nap nyafogott, azért mostanában sokszor 30-40 percig is elvan csöndben, nézeget, játszik magában. Már kap alma-krumplit és tejpépet banánnal. Szopizni csak a bal mellemből szeret, a jobból szív 3-4-et, majd elkezd sírni. Így nincs már sok tejem, de szerintem a reggeli-esti szopit sikerül még hónapokig megtartani. Egyelőre napközben is szopizik, összesen 5x egy nap, de a reggeli kivételével már mindig pótolni kell.
Marci meg ma bebizonyította, hogy tényleg tud 4-ig számolni: a mesekönyvből képzeletbeli matricákat raktunk az ágyra, egyenként 3-at. Aztán olvastunk, majd "odatettünk" még egyet. Erre kérdezem tőle, hogy hány matrica van az ágyon? A válasza: 4 matrica! Szóval tudta, hogy ha volt már 3, akkor ha ahhoz még egyet adunk, az négy! Egyébként az utóbbi napokban nagyon közel kerültünk egymáshoz, minden este énekelnem kell neki a "Tavaszi szél..."-t, ilyenkor átölel és odabújik hozzám, mint kisbabakorában. Ez nekem azért nagy dolog, mert amióta terhes voltam, mindig elutasított, akárhányszor próbálkoztam közeledni felé, a végén már nem is próbálkoztam, most meg egyszercsak gondolt egyet, felkéredzkedett, átölelt, én énekeltem neki, és azóta minden elalvás előtt ezt kéri. Tegnapelőtt meg voltunk kettesben busszal az Ikeában, minden kiságyba befeküdt, minden játékot megnézett, segített hozni a cuccokat, nagyon zabálnivaló volt! Azóta is meséli, hogy voltunk ott, elmondja, mit látott, hogy segített cipelni, stb. Sajna a hiperérzékenysége maradt, ha valami nem úgy történik, ahogyan elképzelte, visszajön 1-1 pislogás, de összességében úgy vettük észre, hogy most nagyon egyben van a lelke, már magától talál ki meséket, hihetetlen sokat ökörködik, viccelődik. Úgyhogy most semmi panaszkodnivalóm nincs.
Illetve egy, de az nem rájuk, hanem na kire???? Hát persze hogy anyósra. Mikor legutoljára voltunk síelni, akkor, mivel a cukrot megtiltottuk, rágót adott Marcinak!!!!! Hát normális az ilyen????? Tök véletlenül Marcitól tudtuk meg néhány nappal később. Ez már a férjemnek is sok, most a megfelelő pillanatra vár, hogy megsemmisítő csapást mérjen az "okos" anyjára. Mert persze ő a legokosabb a világon.... Na mindegy, most nem dühöngök már, túl vagyok rajta.
Giga,
nagyon jók a képek! Gratula Bulcsú mutatványához! Annyira szépek a gyerekeid!!!!!!
Verna,
jaj, nem hangzik jól egyik sem!!! Jobbulást mindkettőtöknek! Mi a fene lehet ez a dolog????
Pimpó,
neked is jobbulást! Akkor még nem gratulálok a házhoz, majd csak ha tuti lesz!
Tüccs,
nagyon édesek a gyerekek a képen! Dórinak gyönyörű a haja!!!
Katica,
Nektek is jobbulást!!!!
Munka,
hát, én is örülök, hogy most vállaltam még egy gyereket, a jelenlegi helyzetben szerintem engem sem tudnának visszavenni, illetve benne lennék egy esetleges leépítés első körében. Mivel 2010 aug-ig van Gyed-em, ha nem sikerült tavasszal visszamennem, akkor sincs tragédia, addig meg csak vége lesz a válságnak, könnyebben vissza tudok majd menni talán. Egyébként nyílt egy új bankfiók a 16.ker. Rákosi úton, azt próbálom majd megpályázni, mert az busszal 15 perc tőlünk, és akkor nem kellene kocsit sem vennem. Persze kicsi az esély (tehát van
)