Sziasztok!
Egy napig nem voltam és alig győzlek olvasni titeket!
Hát, Alexa hasmenése nem lett jobb. Anyukám tegnapra megszervezte, hogy az öcséim régi gyerekorvosa jöjjön ki hozzájuk, és nézze meg a gyereket. A dokinéni úgy gondolja, hogy valami vírusos dolog lehet, de azért kért egy vizelet vizsgálatot. Gyűjtöttetek már be pisit egy 3 hónapos LÁNYtól??? Szinte lehetetlen! Egy kis tasakon van egy ovális ragasztós papír, azt kell felragasztani neki, a tasakot szétnyitni, hogy belefollyon a pisi, és úgy bepelenkázni. Persze, egy kicsit eláll, és naná, hogy ott folyik ki minden.
Így holnap reggel újra megpróbáljuk. Csak kell venni egy pár tasakot, mert a dokinéni csak egyet adott. Ha annak sincs eredménye, akkor jön a kaki gyűjtés, de az már kicsit könnyebb lesz.
És szegény kismanómnak még ma reggel is jó nagy hasmenés volt a pelusában. Annyi javulás azért van, hogy elkezdett enni, bár még mindig nem eszik annyit, mint korábban. Nem tudom, mikor lesz ennek vége, és nagyon félek, hogy esetlek kórházba kerülünk. Szombat óta nem hízott semmit, igaz nem is fogyott, és nagyon jó húsban van (15 hetesen 6,9 kg és 63 cm), így még emiatt nem aggódok.
JA, és tegnap a dokinéni egyből látta, hogy Alexa feje kissé koszmós, mondta, hogy milyen sampon kell rá, míg a mi gyerekorvosunk csak legyintett, és azt mondta, hogy nem kell vele foglalkozni.
És a ráadás: tegnap eljöttünk az anyukámtól, és 2 órával később jött a telefon, hogy anyu influenzás: lázas és fáj mindene. Ma reggel 38,7 volt a láza. Így most rettegek, hogy vajon Alexa, vagy én elkaptuk-e. Igaz, hogy Alexát elvben védi az anyatej, de ő most eléggé le van gyengülve a hasmenés és a nem evés miatt, én meg a fáradtságtól és az idegességtől. Tudom, hogy anyu nem tehet róla, mert estig semmi baja nem volt, de most nagyon mérges vagyok!
Ma jön a védőnő, kérek tőle tanácsot, hogy melyik gyerekorvoshoz menjünk. Kénytelenek vagyunk ugyanabban a rendelőben maradni, de egy olyan orvost keresek, aki nem ugyanakkor rendel, nehogy helyettesítéskor összefussunk a mostani orvossal.
Elnézést a sok panaszért, de most jobb, hogy egy kicsit "kibeszéltem" magamból az egészet (mióta reggel láttam a pelenkát, csak sírni tudtam, mert úgy reméltem, hogy mára már jobb lesz).
Megyek, mert vár a házimunka, a férjem reggel csak annyit mondott, hogy nincs több tiszta zoknija. Mintha nem tudná, hogy működik az a rohadt mosógép!
Az, hogy én napok óta nem eszem, kit érdekel! A szülés utáni fogyókúra titka: már 6 kg-val könnyebb vagyok, mint a teherbe esésem előtt (de terhesen csak 10 kg-t híztam).
Szép napot mindenkinek és szorítsatok, hogy legalább az influenza elkerüljön minket!
Detti