Márti!
Tényleg ne menjünk nagyon bele, mert te is másik szeletét látod a világnak, én is, máshogy is nézzük, nem fogjuk ugyan úgy látni.
Azok a nyugatiak akkor csodálkoztak volna csak el igazán, ha azt is megtudják, milyen mértékű itthon az adók és járulékok elcsalása. Nekem meg az APEHnél van ’beépített emberem’, tud csodákat mesélni. Biztos van, aki kényszerből nem fizet be ezt-azt, de nem ez a jellemző, ez alapvető mentalitásbeli probléma, ahogy Dytke is, Gabesz is mondta.
Te is írtad, hogy mennyi mindenre nem jut elég pénz, óvodák, bölcsődék, hogy az eü-t ne is említsem, és sorolhatnánk napestig, de nem is fog, mert szerintem egyik oldal sem elég tökös
ahhoz, hogy bevállaljon nagyon sok népszerűtlen intézkedést, ami hosszú távon talán vinne valahova, de rövidtávon csak a szavazókat vinnél el. Sok minden megy rosszul ebben az országban, konkrétumok felemlegetése nélkül ezt mindenki elismerheti, de a kiutat még senki nem találta meg, és szerintem nem is nagyon keresik. Túl sok minden jár alanyi jogon, és túl sokan gondolják, hogy kibújhatnak a kötelezettségek alól.
Az adó meg per def. nem arra van, hogy fillérre pontosan annyit kapj vissza, amennyit befizettél. Tegyük fel, hogy van egy házaspár, ahol a nő annyi ideje dolgozik, annyit keres, stb, mint te, a férje meg mint a te férjed, csak éppen nincs gyerekük. Ők jogosan reklamálnának, hogy az adójukból a közoktatásra, a gyerekkórházak fenntartására eső részt adják vissza nekik, hiszen soha nem fogják azt a gyerekeik által igénybe venni? Volt egy kolléganőm, pár hónappal előttem szült. Tudom, hogy kevesebbet keresett, mint én, ergo kevesebb adót vontak tőle. Az ő babája a második lombikos próbálkozásra fogant meg, az enyém a második otthonira, de eszembe sem jutna ’irigyelni’ tőle azt a pénzt, amit ő kvázi visszakapott a TBtől a kezelésekre, mondjuk, hogy nagyobb részben az én adómból. Addig örülök, amíg nem kapom vissza egy nagy részét, nem kell igénybe vennem a kórházat, a rendőrséget, a mentőket, a tűzoltókat.
Dius, nem értem, nekünk ingyen volt a csípőUH, meg a kontrollja is!
Nem lehet, hogy az a baj, nem a lakóhely szerinti szakrendelőbe mentetek volna?
Gabesz, ez az altatás-mizéria nekünk is kb ilyenkor kezdődött, szerintem a fogzás komolyabb beindulásával. Próbálj ki többféle módszert, szerintem sajnos el fog tartani egy darabig, de aztán rendeződik majd! Remélem, el tudod kerülni a sebnél a beavatkozást!
Iricc, mostmár tényleg célegyenes akkor!
Cisztáról nem tudok semmit, nekem nem volt eddig, vagy nem derült ki.