Sziasztok!
Szila! Úgy örültem, hogy találkoztunk!
Kár, hogy nem tudtunk nagyot dumcsizni, de láttam, hogy téged is vártak, meg én is szörnyű soká végeztem így is a bevásárlással. Hogy vagy mostanában? Kismama tünetek?
GOrsi! Naná, hogy Peti tök okos meg ügyes kölyök, és még szép is!
Biztosan egy csomó dolgot tud, amit meg más nem, de ez csak akkor lenne látható, ha hosszabb ideig együtt látnánk őket, vagy ha pont az a dolog szóba kerülne.
Én szoktam tornázni Lacikával reggelente, de ez abból áll, hogy én tornázok, ő meg idétlenkedik.
Bár gyakran felismerhető, hogy utánozni próbál, de az csak bohóckodás. Utána ő egész nap tornázik, még álmában is jár keze lába.
Napközben Laci is eszik majd a munkahelyén üzemi koszt
, de este olyan későn fog hazajárni, hogy már pizzát rendelni is késő lenne. Meg azt hiszem, a saját lelkiismeretemet próbálom ezzel elhallgattatni, hogy itt hagyom szegényt magára.
Ó, most látom, hogy időközben te is elutaztál! Remélem, nagyon jól érzed magad Anyukádéknál, igazi gyönyörű idő van rátok!
Cory! Hű, milyen szuperül rajzol Balu!
A fürdős fotó szuper, nem semmi, amekkor a forgalom a ti kádatokban van!
Bogancsi! Lacika meg egyáltalán nem eszi meg a megkent szelet kenyereket se fejjel lefelé, se fejjel felfelé.
Hogyan lehet azt megtanítani a gyereknek, hogy harapja szépen a kenyeret?! Egyébként megeszi a kenyeret, úgy, ha az egésznek a közepéből csipegethet, képes kivájni fél kilót. De ha megvajazok neki egy szeletet, akkor szépen leteszi, és az ujjával piszkálja róla le a vajat. A májkrémet és a lekvárt imádja, ha pici kenyérgfalatkákat csipkedek, és megkenve a szájába adom, akkor jó sokat megeszik belőle. De sokkal egyszerűbb lenne megkenni egy szelet kenyeret, és a kezébe adni!
Fagyasztás témában nem volt nekem világos, amit írtál, hogy "panírozott hús, sajt, hal, rántva is". Úgy érted, hogy bepanírozva, és lefagyasztva, vagy meg is sütve lefagyasztás előtt? Vagy csak a halat lehet meg is sütni előre?
Remélem, Tomi már sokkal jobban van!
Zsófinak boldog szülinapot! Zsuzsa! Nálunk is így van, én ha beteg vagyok, akkor ugyanúgy talpalok, Laci meg fekszik, és ápoltatja magát.
A multkor jól ki is akadtam egyszer, mert beteg voltam, mondtam is neki többször, hogy jaj, de vacakul érzem magam, de aztán persze fölkeltem, mert dógomvót. Estefelé telefonált Anyósom, Laci dumcsizik vele, én meg az összeesés határán csináltam a vacsorát. Hallom ám, hogy mondja a telefonba a Drága, hogy ja, Márt? már sokkal jobban van, főzi a vacsorát...
Utólag kiderült, ha nem fekszem hanyatt, és haldoklok látványosan, akkor ő (magából kiindulva) nem is feltételezi, hogy bármi bajom lehet.
Márti! Én éppen most vettem 3 (!) pár cipőt Lacikának, és még kellene egy.
De ebben már benne van az egész nyári kollekció! Remélem... Mázlim van, mert itt velünk szemben volt az egyik ház aljában egy pici gyerekcipő bolt, ami bezár, és végkiárúsítást tart. Egyébként itt is 6-8000 körüli árak lettek volna. Vettem egy szandált, bőr, hímzett, tépőzáras, Moonarch márkájú, Lacika imádja, le-fel evszi egész nap.
Ez 4.000 körül volt akciósan, beszerzési áron. Azután ma még visszamentem kis szívószál-mércével, nehogy megint átvágjon a fiam az ökölbe szorított lábujjaival. Vettem egy olyat, ami zárt orrú bőr szandál (asso), 4.700 Ft.-ért adták, de eredetileg 8 fölötti árról indult, akciózták 6-ért, és most kiszórták ami még volt, beszerzési áron. Meg vettem egy olyat is, ami bőrrel kombinált vászon cipő, Bits C Bytes (olasz) márka. Ez 3ezer forint volt, de eredeti áron ez is 6 körülről indult. Oltári mázlim volt, egyrészt hogy pont most volt ez az akció, másrészt hogy pont volt minden cipőből Lacika mérete, ami csak megtetszett, pedig gondolhatod, hogy eg ybezáró félben lévő boltban azért ez már nagy csoda. Szóval van 3 új cipő, de egyik se olyan, aminek nem magas a szára, de zárt és vízálló a feje.
Jól bevásároltam?!
Andi! Örülök, hogy túl vagy a válás bánatán lelkileg. Én is akartam erről írni, már le is pötyögtem, de aztán úgy éreztem, mégsem kellene a témát feszegetnem, hiszen olyan szűkszavúan amlítetted, azt hittem, fáj róla beszélned. Szóval anynit akartam írni, hogy én vagyok az élő példa, hogy van élet, és van boldogság a válás után.
Szívből kívánom, hogy második nekifutásra te is a csupa nagybetűs IGAZI-t találd meg!
Danimama! Pörköltet, mexikói chilit, milánói szószt már fagyasztottam le máskor, azokról tudom, hogy felolvasztva is tökéletesek. Na igen, a töltött káposzta is, de azt most inkább tényleg nem főznék...
Nem is tudok...
A főzeléket meg se mertem volna próbálni, pedig az tényleg jó lenne, ha valami köretet is tudnék eltenni a sült húsokhoz.
Zsuzsi! Boldog szülinapot! Andysj! Köszi a fagyasztós 5leteket. Igaz, a sült húsoknak ugyan mi bajuk lehetne tőle?
Levest én egyszer próbáltam fagyasztani, babgulyás volt, a husi meg a bab okés is volt, de a zöldség, ami benne volt nagyon vacak lett.
Hú, rengeteget írtam, és megint csak az archivumból kevergőztem ki!
Elküldöm, nehogy elvesszen, utána folytatom, amíg Lacika fel nem ébred.
BMárti