Szia Renáta!
Én csajk egyet (kettőt) tudok írni: ahogy már írtam is, nekem már több doki is mondta, hogy az AFP igazából a kismamák riogatására szolgál, mert amit ebből megtudnak, azt megtudják a sima UH-ból is (velőcső rendellenesség, stb). Szerintem nyugpodtan kérdezd meg a dokidat, hogy ilyeneket hallottál, és hogy nyugtasson meg, de ne vond felelősségre. Látod, Beának 0,99 volt az AFP-ja, 31 éves volt, mégis azt mondták neki, minden rendben. Nekem 0,9-re azt mondtáék, határérték, genetikus, amnio és abortusz felajánlása (ismét ajánlom figyelmedbe a Kismamariogató topic nyitó levelét), szóval szerinbtem az összes doki elmehet a fenébe. Még egy javaslat: az internettón van egy olyan, hogy Szülés-Terhesség 4.0 , ahol egy Amerikába kiszakadt hazánkfia, egy nőgyógyász-szülész ad nagyon rendes tanácsokat.
Megpróbálom ideírni az elérhetőséget, de nagyon hosszú:
http://forum.internetto hu És itt kell megkeresned (ha minden igaz) a szülés-terhesség 4.0-t. Őt is megkérdezheted, vagy itt a Rendelő topicban a nőgyógyászt,. De szerintem ne izgulj!! (Tudom, könnyű mondani). Ha én erre gonmdolok, hát egy merő frász vagyok, de csak reménykedem, hogy a kicsinek nem lesz semmi baja. Az előpző terhességemnél egy kicsit alacsonynak találták az AFP-t, de elintézték azzal, hogy szerintük rosszul állapították meg a baba korát (és ez az én teljesen összevissza jelentkező menstruációmmal abszolút lehetséges). Most is ugye az okos dokik az utolsó menzesz szerint számolják a baba korát, ügyet sem vetnek arra, hogy pontosan tudom a fogamzás időpontját. Így négy nappal eltolódik a baba kora, ami esetleg már átcsúszik egy másik terhességi hétbe. No ennyit, NE IZGULJATOK LÁNYOK!!!!!
üdv
Zsóka
ui: Az az amreikai-magyar nőgyógyász írta vkinek válaszként, hogy az AFP nagyon sokmindentől függ: a baba korától, a mama korától, attól, hogy a 16. héten melyik napon veszik le (!!), stb. stb.