Új privát üzeneted érkezett!

Anikó :)
Nagyon ügyi vagy!!!! Munkához kell vagy csak úgy?

Lilla, Vikó :)
Remélem már jobban vagytok!

Brigi

Kép

Kép
pbrigi

Anikó,

Gratulálok a nyelvvizsgádhoz!

Nóri,

Hát ez tényleg nem jó hír :cry: Azért az viszont nagyon jó, hogy a másik két baba szépen fejlődik!

Edit,

Biztosan jó volt az a pár nap a gyerkőcök nélkül. Én amondó vagyok, hogy ez igenis jár a szülőknek, főleg, ha egyszerre több egykorú gyereket nevelnek.

Tegnap eljutottam színházba én is végre, a Nemzetiben néztem meg Alföldi rendezésében a János vitézt. Érdekes volt..., de én szeretem AR-t, úgyhogy azt kaptam, amire vártam.

Viszont én is lerobbantam: felfáztam és fáj a fogam :cry: :twisted: Úhogy a héten dokitól dokiig fogok járni :(

Detti

KépKép
kiliman

Sziasztok :)

Edit :)
Nagyon helyesek a nagy hómunkások! :D

A pihenést megérdemelted, embertelen amit ebben a tanévben a 4 pasival véghezvittél. Egy elefánt is belerokkant volna.

Nory :)
Sajnálom, hogy Doroti nem fejlődik, DE nyugtasson meg az a tudat, hogy te mindent megtettél érte. Pihenés, orvos választás, befekvés, állandó vizsgálatok stb. Többet nem tehetsz érte, a sorsra van bízva szegény.

Anikó :)
Le a kalappal előtted, hogy megcsináltad a nyelvvizsgát. C típusú? Mit tanítottál aktív korodban?

Detti :)
Gyerekeknek nem való a János vitéz? Stohl Bucival láttad?

Jobbulást minden betegeskedönek! Én is ma kiruccanok, csajos vacsira megyek. :D

Cat
Kép
cateye

Cat,
Szuper lehetett az aquaworld. Nekem csak a képkeket sikerült megnéznem róla , de elvarászolt.

Kata,
Kicsit elkéstem a válasszal, 6e a magánrendelése –hiába na, rendesen pörög a fórum-

Anikó,
Hogy vannak a gyerekek? Gratula!

Nory,
Szomorú ami a szobatársaddal történt.
Sajnos tényleg nem a legjobb hírek amit kaptatok.

Vikóka, Detti,
Jobbulást kívánok Nektek.

Lilla,
Hogy vagytok? Lesz műtét a héten?

Edit,
Olvasom, hogy milyen jó kikapcsolódásban volt részetek :)
Szuper a hóemberes kép! A jelmezekben nálatok sincs hiány.

Bencusnak még tavalyról van egy jó oroszlános jelmeze, de az idén egyszer sem vette fel. Tegnap kitalálta, hogy inkább az Anna nyúl jelmezét szeretné. Apja közölte, hogy rózsaszín nyúl nem lehet. Erre kitalálta, hogy varázsló lenne, 10 perc után doboz, mára dühős szél akart lenni.
Mi jelenleg is küzdünk a vírussal, ez jobban elhúzódik, mint gondoltam.

Kép
pramprampram

Pram!
Jobbulást!Ezzel nálunk is bepróbálkoztak a fiúk!!!Találtunk nekik nagyon jópofa busó-jelmezt,amit apa el is tud készíteni.Eddig nagyon tetszett nekik az ötlet,aztán 2napja Oli el kezdett variálni.Most épp pókember akar lenni. :roll:
Idén marad az eredeti elképzelés (még nem is biztos,hogy ott is lesznek a farsangon,mert Oli már most is úgy ugat,mint a kutya) Aztán jövőre majd lehet jelmezt kölcsönözni!Akkor már talán képesek 3napig ugyanazért a dologért rajongani!

Cat,Detti!
Ment a módosított szállásfoglalás! :D

Brigi!
Ti hogy vagytok?Csajok oviznak?

Nory!
Sajnálom!Ti mindent megtettetek!Próbálj abba belekapaszkodni, hogy Doroti azzal segít most a tesóinak,hogy életben van!!!!!Mindjárt 26hetes vagy,szépen lassan eléritek a 28hetet.Onnan pedig már minden nap,amit a pocakodban töltenek, csak ajándék a babáknak!

Aniko!
Szuper!Nagyon ügyes vagy!Miért szántad rá magad erre?Munka miatt?

Lilla!
Merre vagy?Hogy vagytok?

Edit

Kép

Kép
edit73

Cat,

Nem, nem gyerekeknek való! És SA-sal láttam, én szeretem őt színpadon, nem értem, hogy miért olyan idétlen a tévében.

Detti

KépKép
kiliman

Pram :)
Bencusnak csak a farsang elött 1 nappal csinálj jelmezt, nehogy elötte beruházz valamibe. 8)

Tavaly láttam egy képet egy farsangról, a kislányok az oviban mind tündérek voltak, a kisfiúk mind pókemberek. Hááát kiábrándító volt.

Az enyémek azt sem tudják mi az a pókember, szerencsére még inkább az állatos/növényes jelmezek vonzzák öket.

Köszi, megjött a visszaigazoló.

Tegnap kértünk ajánlatot Kehidakustányba márciusra, 2 éjszakára félpanzióval. Hát dobtam egy hátast, adó nélkül 107 ezer Ft-os ajánlatot adtak. Nem értem, hogy van ember aki ezt kifizeti a mai gazdasági helyzetben, vagy inkább üresek a szobák? Megírtam a csajnak, hogy ezt nem tartom reális árnak. :roll:

Nekem sincs bajom Bucival mint színésszel, a viselkedését meg mint felkapott showman elfogadom, mert gondolom 20* annyi gázsit kap érte mint egy szindarabért. :roll:

Cat
Kép
cateye

Sziasztok!

híreink: Nikinek kitenyésztettek szalmonellát és campylo-t is-csodás, hogy hol a frászban szedte össze?!!! :evil: A campylo miatt antibiotikum kell majd neki, mert ez később mindenféle ízületi, meg akármilyen problémát okoz ha nem kezelik ki. De!!! amíg a szalmonellából nem gyógyul ki teljesen, nem kaphatja az antibigyót, mert az sz hordozóvá tenné őt. :roll: :twisted: Szóval most várunk. Közben Dávidnak is kértünk tenéysztést tegnap- talán péntekre v hétfőre lesz eredmény. Ha negatív, akkor valamikor a jövő héten gondolom lesz műtét... Ha +, akkor viszont nem fér már bele az időbe. Amúgy fosás szinten nagyjából megoldódtak a dolgok talán... Mi eddig még nem kaptuk el. Dávid most épp kicsit se náthás, így nem is horkol annyira zengzetesen. :? Én már nem nem is izgatom magamat semmin, egyszerűen minden közbejön, halmozottan-úszok az árral. :twisted: Kész vicc az életünk... :? Amúgy a délutáni alvás mint olyan megszűnt nálunk, most, h Niki jobban van. így este f 8-kor nagyjából csönd van és ez olyan pihentető! 8) De Dávidnak legalább minden másnap kéne még aludni, tegnap fél 7-kor 2 perc alatt elaludt és reggel 8 után ébredt fel. Kicsit szar, mert olyan kicsi a lakás, h nem tudom őket különválasztani, h dá pihizhessen-csendespihenő alatt olvasnak és dumálnak a szobában, akkor még ő is bírja. Csak aztán a délután!! :twisted: Na, majdcsak kialakul valami új rendszer....

Ja, és a hab a tortán, Nikinek az a foga, amit vagy 2 hete bevert az ágyba, elkezdett rohamosan szürkülni-asszem sikerült szegényt kipusztítani. :( Robi tesójának totál fekete lett úgy emlékszem-remélen Nikinek most már megáll-elég szép látvány lenne tiszta fekete foggal. :? És remélem azért bent marad, bár kicsit se mozog, úh valószínűle igen.

Nóri

Sajnálom a rossz híreket. :( Sajnos ennél többet úgy néz ki senki nem tehet, mindent megtettél Te is és ott jó helyen is vagy... Úgy néz ki, most jön a sors elfogadása... :(

Edit, Cat

Örülök, h jól éreztétek magatokat család nélkül és családostul. :D

puszi mindenkinek, muszáj mennem, mert nyúznak! :D

Lilla

Kép

Kép
cicamica

Sziasztok!

Cat!
Hát ez elég horror ár!!!Bár nekem már az Aquaword is az! :cry:
Viszont most a Kolping visszaigazoláson is volt számomra meglepő dolog!!!Felfigyeltél rá? Eddig ha 14óra előtt érkeztél,bizonyos időszakokban nem tudták biztosítani (vagy nem mindig),hogy elfoglald a szobát.DE!A létesítményben található szolgáltatásokat igénybe vehetted.Most meg a fürdőt csak 11óra után és 1.000Ft/felnőtt,500Ft/gyerek áron.Na most ha én odaérek dél körül (mert hát ugye sokan messzebbről jönnek),akkor azért a plusz 2óráért fizessek ennyi pénzt!!!!!Szerintem ez már a pofátlanság teteje!!!Kíváncsi leszek,hogy ez megint csak olyan rémisztgetés vagy betartják-e???!Csak ha meg nem tartják be,akkor miért írják rá!Olyan kiábrándító!
Az enyémek se ismerik pókembert,de ennek ellenére Oli az akart enni.Mert látta az egyik kis barátja pólóján!!!De azt nem tudja,mi az a pókember (rákérdeztem nála).Nagyon nehéz ezeket a dolgokat távol tartani a kisebb gyerekektől azokban a családokban,ahol nagytesó is van.

Lilla!
Ez csupa rossz hír!!!!Azért szorítok,hogy legalább Dá rendben legyen és elutazás előtt meg túl legyetek a műtéten.
Nikit nem mutatod meg fogorvosnak?Vagy ettől az eséstől nem fog majd elkezdeni romlani a foga?
Így akkor nem sok esélyünk van a talira?

Edit

Kép

Kép
edit73

Lilla :)

Fúú ezt jól kifogtátok! Még szerencse, hogy Robi már otthon van, és tud segíteni. Mintha tényleg szándékosan hátráltatná minden az utazásotokat. :evil: :twisted:
Remélem azért Dá-nak meglesz a mütétje.

Olinak is volt egy foga ami beszürkült egy esés után. És képzeld egy idö után visszafehéredett magától. :shock: (na most meg az volt az egyik ami kitört) Szerintem nem fog befeketedni Nikinek, esetleg csak elhalt és szürke marad.

Nekem is horror árú az aquaworld, ha pénzbe kerülne és nem üdülési csekkbe, akkor nem mennénk mi sem.

Nem vettem észre a Kolping húzását, de azért durva. :evil: Blamálják magukat ezzel . Egy ilyen nivójú hotelnek nem szabadna ilyen kicsinyesnek lennie, föleg, hogy milyen árakkal dolgoznak. Ez felháborító. :roll:

Cat
Kép
cateye

húúú, valaki fogjon le ,mert ölni fogok!!! :x :evil: :shock:

képzeljétek el, hogy Niki a csendespihi alatt fogta magát és az egyik könyvét laponként tépte szét!!! :shock: :shock: :shock: Dávid meg ült mellette és nézte!!!

Én csak hallom :shock: , hogy reccs, reccs-aztán gyanús lesz és bemegyek- hát, már alig van lapja a szegény könyvek!

Na, így még senki nem hallot ordítani az tuti!!! :x :x :x Még most is fáj a torkom. Aztán összepakoltam az összes könyvüket egy dobozba és leragasztottam-mire nem jó egy költözés?!! :?

Az tuti, hogy könyvet egy jó ideig nem adok a kezükbe... de amiből esti mesélni szoktunk, abból maradt pár a mi szobánkban. Nem tudom, azokkal mi legyen... legszívesebben azokat is elraknám és legalább pár napig nem venném elő. Ti mit gondoltok erről? Most még abszolút tudják, hogy miért vagyok mérges rájuk-nagyobb lenne a hatása, ha nem olvasnák pár napig és nem engedném elfelejteni az ügyet? Amikor történt, nagyon bőgtek, de most már játszanak, mintha mi se történt volna.... :shock: :evil:

Edit

Fogdokihoz mindenképp megyünk indulás előtt-de beszéltünk vele és nem mondott semmi érdemlegeset rá.... hátha tényleg kifehéredik, mint catéknél. :? Tali: ezt se tudom, gőzöm sincs, mikortól nem fertőz Niki és hogy végül mi lesz Dáviddal. Azért még ne mondj le rólunk teljesen. :?

Cat

Igen, Robi itthon van, de elég hamar betelik nála a pohár.... Lehet, h most a pár hónap alatt végre leesik neki, hogy mitől voltam úgy kiakadva mikor itthon voltak egész nap?!! :twisted: És persze csomó dolgot kell intéznie, neki még több mindent kell összepakolni, amit csak ő tud v bír el.... szóval azért nagyrészt így is én vagyok a bébiszitter. :? De mostanában egész jól bírtam, sztem türelmes voltam velük, de ez a könyvrongálás most nagyon betett nekem!!! :evil: :evil: :evil:

Lilla

Kép

Kép
cicamica

Lilla,

Háát, tényleg rátok jár a rúd :( Sajnálom, ami Nikivel történt, hol a fenében kaphatja el a szalmonellát? Télen?
Remélem, azért rendbejönnek a gyerkőcök az indulásig, mert nem annyira szerencsés külföldön betegeskedni :roll:

Edit,

Igen, én is észrevettem, mondtam is Árpinak, hogy azért ez mekkora pofátlanság... Közel 90e ft-ot fizetünk két éjszakáért, és akkor még fizessek plusz 1000 ft-ot, mert egy órával hamarabb érkeztem, és esetleg már használni szeretném a szolgáltatásokat...

Viszont átutaltam az előleget...

Cat,

A kehidakustányi szálloda egyébként is elég drága, de tényleg röhejes az összeg, amibe két éjszaka kerül... Én nem is értem...
És reagáltak valamit a megjegyzésedre?

Detti

KépKép
kiliman

Lilla,

Háát, tényleg rátok jár a rúd :( Sajnálom, ami Nikivel történt, hol a fenében kaphatja el a szalmonellát? Télen?
Remélem, azért rendbejönnek a gyerkőcök az indulásig, mert nem annyira szerencsés külföldön betegeskedni :roll:

Edit,

Igen, én is észrevettem, mondtam is Árpinak, hogy azért ez mekkora pofátlanság... Közel 90e ft-ot fizetünk két éjszakáért, és akkor még fizessek plusz 1000 ft-ot, mert egy órával hamarabb érkeztem, és esetleg már használni szeretném a szolgáltatásokat...

Viszont átutaltam az előleget...

Cat,

A kehidakustányi szálloda egyébként is elég drága, de tényleg röhejes az összeg, amibe két éjszaka kerül... Én nem is értem...
És reagáltak valamit a megjegyzésedre?

Detti

KépKép
kiliman

Lilla: Hát rendesen kikaptátok a rosszat. :? :( Azért remélem, hogy Niki meggyógyul és Dávid műtétje is sikerül majd.

Képzeljétek új szobatársam szintén 3-as ikres terhes és már van otthon 2 4éves gyereke akik szintén ikrek! :shock: :lol: Lombik mind a 2 terhessége.

Ma éjjel azt álmodtam, hogy szülök, és 3 lányom lett és olyan élethű volt, hogy mikor felébredtem nem hittem el, hogy nagy a pocim. :shock: :lol:
Vendég

Nóri :)
Na a szobatársad helyében azért nem lennék! Szép az öt gyerek önmagában is, de ebben a felállásban tuti égnek állna a hajam. 8)
Te meg már majdnem biztonságban vagy!!! Csak így tovább. Dorotit sajnálom nagyon, de tényleg hidd el sokat számít majd, hogy tudod, hogy te mindent megtettél érte.
Amúgy éjjel én azt álmodtam, hogy "becsúszott" egy negyedik baba is. :shock:

LIlla :)
Nálunk a múltkor a faldekorálás volt ilyen sokk. De én először röhögtem (na nem rájuk, hanem anyuval), és csak aztán veszekedtem. Ugyanis úgy adta elő Borka, hogy gyere anya nézd milyen "szépséges" rendet csináltunk. Bemegyek, és az egyik val olyan 1,20-ig teljesen terítve krétarajzzal és a szőnyegen is egy-két figura.
Amúgy én tuti elraknám egy időre az esti mesét is, de nem biztos, hogy használ, mert enyéim például tök jól alkalmazkodnak. Van 10 perc nyafi, aztán mennek tovább vígan és kitalálnak valami mást. :roll: :roll:
Hát remélem azért jobban lesztek hamarosan. Eléggé bekaptátok most.

Köszi az érdeklődést! CSajok oviban, Eme még taknyos, de most vettünk olyan porszívót, ami vizet is felszív és bevetem a sóoldatos orrszívást. A 4000/alkalom + benzinköltséget nem tudjuk megfizetni.

Hétfőn voltam kendős tanfolyamon. Most gyakorolok. Mini most is a hátamon kuksol, mert ilyenkor este nyűgösebb általában, de ez is csak akkor tetszik neki, ha közben sétálok, vagy csinálok valamit. Ringatni kell a seggét. :lol: :lol: :lol: De legalább nem a karomban kell tartani, mert attól tényleg elég macerás bármit csinálni.

Jó estét/éjszakát!

Brigi

Kép

Kép
pbrigi

Detti!
Pont ugyanezt beszéltük mi is itthon!!!!
Remélem azért,ha előbb bejelentkezünk és esetleg ebédelni szeretnénk (vagy netán a játszóteret használni),akkor nem számolnak fel plusz díjat!!! :roll: :evil:
Gyors voltál!Én majd csak a jövő héten!Addig se használják a pénzemet!

Nory!
Hűha!Bevállalós a csajszi!Bár ő legalább körülbelül tudja,mire számíthat!!!!És milyen neműek nála a babák?Ő tovább marad,mint az eddigiek?Mennyi idős terhes?Páros hogy bírja az otthoni magányt?

Kép

Kép
edit73

Detti!
Pont ugyanezt beszéltük mi is itthon!!!!
Remélem azért,ha előbb bejelentkezünk és esetleg ebédelni szeretnénk (vagy netán a játszóteret használni),akkor nem számolnak fel plusz díjat!!! :roll: :evil:
Gyors voltál!Én majd csak a jövő héten!Addig se használják a pénzemet!

Nory!
Hűha!Bevállalós a csajszi!Bár ő legalább körülbelül tudja,mire számíthat!!!!És milyen neműek nála a babák?Ő tovább marad,mint az eddigiek?Mennyi idős terhes?Páros hogy bírja az otthoni magányt?

Kép

Kép
edit73

Lilla!
Totál megértelek!
Nem azért lennék dühös,hogy összetépte a könyvet!Hanem mert tudja,hogy nem szabad!!!1évesen még lenyeli az ilyen "csínyeket" az ember.Na de 4évesen!!!!
Én nem mesélnék nekik 2napig.Bár így Dá-t is bünteted,de igazából nincs választásod.
Amúgy én is meg szoktam újabban vonni tőlük az esti mesét.Ésszel tudom,hogy nem szabadna.De engem meg a nyígással,értelmetlen dolgok miatti hisztizéssel teljesen ki tudnak fordítani magamból.Azért ennyi idősen már kommunikálhatnának,ha valami bajuk van.De nem!!!Inkább vonyítanak!Egy jó ideig a Marci csinálta ezt napont kb. 39szer,most néhány hete a Beni kezdett rá (Marcinál alábbhagyott a dolog)
Sajnos tisztában vagyok vele,hogy 1-1ilyen alaklommal a másik kettő is bütetésbe kerül és ez igazságtalan velük szemben (főleg Olival szemben,mert ugye ő sose viselkedik így és mégis mindig szorul).De már nem tudok,mit kitalálni.A hideg víz nem segít,a gondolkodó sarok is csak ideig-óráig.
Nem mondtam le rólatok! :wink: Tudod,a remény....! :D Majd beszéljünk róla,ha már látod a dolgok végét!

Brigi!
Az milyen porszívó?Érdekelne engem is,mert a mi kis elektromos orrszívónk már semmire nem jó.Viszont még mindig nem fújják rendesen az orrukat!És persze megint mind3 náthás,köhög!

Edit

Kép

Kép
edit73

Hát most azt hiszem újból nem látom olyan pozitívnak ezt az ikrek dolgot ezekután amiket meséltek, hogy miket csinálnak. :shock:

Edit: Az a legszebb, hogy nem tudják egyik baba nemét se. :shock: Sőt neveket se találtak még ki nekik. :shock: Azt mondta, hogy majd ha megszületnek és rájuk néznek akkor döntik el a nevüket. (Hozzáteszem elég érdekes a család. :roll: ) A két "nagy" vegyespáros és ezért azt mondták, hogy nekik mind1, hogy mik lesznek a kicsik.
34 hetes terhes, teljesen egészséges mind3 baba (irigylem őket. :roll: ) és jövő hét csütörtökön császározzák.
Párom látszólag bírja, bár főzni nemtud szóval kíváncsi lennék rá, hogy mit eszik. :lol: Szerintem minden este rendel kaját magának vagy nemtudom. :) De aranyos, mert mondta, hogy kitakarít mire jövünk, csak jöjjünk már. :)

Brigi: Lehet,hogy az álmod valóra válik? :wink: :lol:
Vendég

Nory!
Ijyen rém-történetek azokkal is megsnek,akiknek csak 1 gyerekük van.Max. ritkábban!De az ilyesmi a gyerekekkel jár!És 1-2hónap vagy év múlva már csak jókat nevetünk rajta.No meg persze lesz,mit mesélni az unokáknak!!! :wink:
Tényleg érdekes a szobatársad és a családja!!!!Már csak azért is,mert a neveket a szülés előtt be kell diktálni nemenként rangsorolva.Godolom,ezt ős is tudja,hisz már szült!
Azért aranyos a párod,hogy nem is panaszkodik!Sőt még egy takarítást is bevállal!Ha már most így áll hozzá,tuti segítőkész apuka lesz belőle!!!! :D

Hű itt olyan takony idő van!Annyira útálom!Ráadásul a Beni kora reggel olyan raplit rendezett megint ,hogy még mindig égnek áll az összes hajam!!!Tegnap pikk-pakk elkészültem (még 5perccel korábban is,mint kellett volna),minden ment simán!Ma meg!Becsöngetéskor tettük ki a Dávidot a sulinál (na egyzser ezért tuti szorulunk)!ÁÁÁ!Kész vagyok az ilyen regelek után!!!

Edit

Kép

Kép
edit73

Jó bevállalósok a szobatársadék. Biztos van valami nyomós segítségük otthon, mert másképp 2 ikert meg 3 ikert nem bírna egyedül az anyuka. :roll: Én segítséggel sem. :lol:

Lilla :)
Nem semmi a kis boszorkány! Én tuti nem mesélnék nekik pár napig. Már simán értik az ok okozatot, hátha legközelebb gondolkodik a kisasszony, hogy brahiból nem csinálunk ilyet.

Itt is takony idö van! Uuutálom. Hétvégére 13 fokot mond, de ha ilyen idö lesz, akkor semmit nem ér a meleg.

Lekopogom nálunk valahogy lecsengtek Olinál a raplik, lehet kinöttük. Szóval lehet nálatok is pár hónap múlva elhalkul a dolog.
Reménykedhetsz..... :D

Cat
Kép
cateye

Köszi csajok, most megerősítettetek! :D Tegnap nem volt mese, elég rosszul esett nekik. Sztem még ma se lesz. És a nappaliba tuti még egy darabig nem rakom vissza a könyveket-pedig nagyon sokat nézegették egyedül is. Na, annak meg vége, hogy felügyelet nélkül könyvhöz jussanak, az tuti!!!

Persze, hogy engem is az dühít benne, h tudják, h a könyvre vigyázni kell!!! És az, h nem tudom mi jött rá. Pont a hétvégén kapták meg a két utolsó Anna és Petit és láttátok volna azt az örömöt!!! Komolyan, szinte megható volt! Így még sose mutatták ki az örömüket semmi ajándékra!! Erre most ez!

És Dávid bűnrészes, hiszen ott ült mellette és nem szólt se Nikire, se nekem nem mondta, h mit csinál a tesó. :twisted: Úh nem ártatlanul kapja a büntit ő se.

Nóri

Tényleg érdekes az új szobatárs hozzáállása. :? Jó volna már egy állandó lakó mellétek nem? Persze csak ha jó fej. :) Én tuti utálnám ezt a jövés-menést. :roll:

Rossz időről ne is beszéljünk!!! Már 3 napja nem tudtam kivinni őket-a megőrülés határán vagyunk!!!

Lilla

Kép

Kép
cicamica

Lilla,
Nektek most rendesen összejött minden.
Jobbulást kívánok!

Nóri,
Rendesen pörög az élet körülötted. Nekem az jutott erről eszembe, hogy biztosan nehéz megszokni, de mégis most a legjobb hírek, ha azt olvashatom, hogy új szobatársad érkezik, mert ez azt jelenti, hogy te ott vagy stabilan és növeszted, hizlalod a babákat :)

Írjátok ezeket az elképesztő "wellnes kiegészítő" árakat és csak kapkodom a fejem. Megnéztem egy tavaly kapott ajánlatot és ott 4 éjszaka/5fő 100e, igaz nem Kolping. Lehet, hogy az idén nem fogunk ennyiből kijönni? :(

Kép
pramprampram

Edit: Ezzel a névdologgal, hogy a szülés előtt be kelll diktálni engem is megijesztettél. :shock: Mert csak 85%-ra mondták Levit fiúnak...akkor nekem ki kell találni egy lány nevet is neki, és ha esetleg lány akkor azt adják neki? Ezt nemértem... :roll: Elmondanád ez pontosan, hogy zajlik? :oops:

Lilla: Tulajdonképpen én viccesnek fogom fel a helyzetet, sok embert megismerek, és sok olyan dolgot tudok meg, amiről biztosan tudom, hogy én úgy NEM fogom csinálni majd. :lol: Eddig egyedül Kriszti volt az, aki szimpi volt, Kata csak pár napig volt...de ez a Bella....olyan röhöghetnékem van néha azon amit csinál, de azért csak nem fogom kiröhögni :lol:

Én csak ablakból szemlélem az időjárást, de kinézek, és az élettől is elmegy a kedvem... :? Viszont örülök, hogy nem a belvárosban van a kórház, mert azt tuti nem bírnám. :roll:
Vendég

Hát, ez még ennél is bonyolultabb lesz, ugyanis mindegyik gyereknek kell lány és fiúnevet is előre megadni!!! Legalábbis 4 éve nálunk így volt. Végülis műtenek, lehet, hogy altatni is kell, ha van valami olyan, nem tuti, hogy válaszolni tudsz majd, ha kérdeznek. És igen, azt a nevet adják, amit bediktáltál, viszont van valami 6???? nap, hogy módosíts, ha szeretnél. De Cat ezt tuti jobban tudja.

Brigi

Kép

Kép
pbrigi

Sziasztok!

Itt most gyönyörű idő van,hétágra süt a nap!!! :D Ennek örömére a fiaim dumálnak az ágyban és nem alszanak! :shock: :evil:

Nory!
Amikor én szültem,akkor bizony úgy volt,hogy 3fiú és 3lány nevet kellett megadni.És hozzá még rangsorolni is kellett: első szülött fiú neve,második szülött fiú..,első szülőtt kislány,második... és így tovább.A neveket abban a sorrendben kapták,ahogy kiemelték őket a hasamból.
Hogy ezt meddig lehet (vagy lehet-e) módosítani, nem tudom. Én ezt lényegtelennek tartom,mert 6nap alatt (főleg,hogy a PIC-en voltak) nem lehet egy babát megismerni és eldönteni,hogy passzol-e hozzá a név.Én sokkal jobban tartom az angol hagyomány,mert ott a gyereket 6hetes koráig kell anyakönyveztetni.
Ja és nálunk még a dolog pikkantériája az volt,hogy mindegyik gyerkőcnek dupla keresztnevet szerettünk volna.Így összesen 6fiú és 6lány nevünk volt. :lol:

Pram!
Megkérdezhetem,hogy hol kaptatok tavaly ilyen wellnes ajánlatot? Mert azért ez nem rossz!!!!
Mi jövőre már tuti nem megyünk a Kolpingba,mert elég nagyon lesznek ahhoz a fiúk,hogy kevésbé komfortos helyen iy jól érezzék magukat.És akkor hosszabb időre mehetnének!!!Én nagyon szeretném őket elvinni a miskolctapolcai barlangfürdőbe!

Lilla!
Átérzem a helyzetedet rendesen!Az enyémek is meg vannak bolondulva,pedig délelőtt oviban vannak.De ők se voltakkint vasárnap óta (igaz,ma kimentek,nyakig sárosan hoztam őket haza)
Ennek örömére tegnap oviból jövet a Beni kiszaladt az útra!!!2 parkoló autó közül lépett ki és persze jött egy másik autó az úttesten.Szerencsénkre nem az úton akart átszaladni (csak az ott parkoló autót kerülte ki -rossz irányból),így a mozgó járműnek volt elég helye és a sofőrnek kellő reflexe elkerülni a gyereket.Akkor üvöltöttem (kb. 150m-re voltam tőle),hogy a cserepek majd lepotyogtak a tetőről. :evil: A mellettem lévő épületben logopédi,gyógytorna volt.Úgy bámultak rám az ablakból,mint valami hülyére.Hát el tudom képzelni,mit gondolhattak rólam,ha csukott ablakon keresztül is felfigyeltek az üvöltésemre.
Mától megint szigorú szabályokkal megyünk-jövünk az oviból.És persze ha ilyen jó idő marad délután,megyünk bicózni!!!levezetjük a felesleges enrgiákat!!!

Edit

Kép

Kép
edit73

Nóri

Tudom, nem szép dolog ilyet kérni, de felvidíthatnál 1-2 jó sztorival. :wink:

Nevek: elvielg nekünk is 2 fiú és 2 lánynevet kellett volna mondani, de aztán annyit UH-ztak ott házon belül, h belenyugodtak, h Niki és Dávid lesz és kész. :lol: Azért kérdezz rá időben, ne a műtét előtt kelljen gondolkodni. :?

Lilla

Kép

Kép
cicamica

A Schöpfben is 2 lány és 2 fiú nevet kellett mondani, ráadásul ranghelyenként, mint ahogy Edit is írja. Elsö szülött másod szülött stb.

Levinek kénytelenek lesztek egy lány nevet is kitalálni, hátha félre nézték. De azért nem olyan nehéz még egy csajszi nevet találni. Mi a vezetéknevetek?

Engem is érdekelne ez a wellness ajánlat. Csak nem Sümeg volt, ahol voltatok is?

Jövöre már mi sem megyünk a Kolpingba. Söt idén nyárra is inkább a Men-Dant néztük ki Zalakaroson, nagyobb gyerköcökkel az sokkal jobban bejön. Ott van mellette a zalakarosi strand.

Cat
Kép
cateye

A Schöpfben is 2 lány és 2 fiú nevet kellett mondani, ráadásul ranghelyenként, mint ahogy Edit is írja. Elsö szülött másod szülött stb.

Levinek kénytelenek lesztek egy lány nevet is kitalálni, hátha félre nézték. De azért nem olyan nehéz még egy csajszi nevet találni. Mi a vezetéknevetek?

Engem is érdekelne ez a wellness ajánlat. Csak nem Sümeg volt, ahol voltatok is?

Jövöre már mi sem megyünk a Kolpingba. Söt idén nyárra is inkább a Men-Dant néztük ki Zalakaroson, nagyobb gyerköcökkel az sokkal jobban bejön. Ott van mellette a zalakarosi strand.

Cat
Kép
cateye

Edit,
A hideg is kirázott ahogy írtad. Nekem is volt már sajnos hangos üvöltésem :twisted:
A korábban kapott kedvező ajánlat: http://www.hotelkapitany.hu/
egy másik: http://www.europafit.hu

Kép
pramprampram

Cat,
igen :) Szívesen leírom az általunk megélteket, ha érdekel.

Kép
pramprampram

Már kértem is ajánlatot a Kapitánytól. Tapasztalatokért még visszajövök hozzád, ha kedvezö lesz az ajánlat. :D

Cat
Kép
cateye

Lilla: Jó sztori... a márciusi babák topicban anyósom volt a téma és elmeséltem nekik, hogy anyósom, hogy került ide magyarországra olaszországból elég vicces, főleg, ha belegondolok, hogy ő már majdnem 60 éves:
Uge mondtam, hogy anyósom olasz származású..na és hogy került magyarországra? (Mikor párom elmesélte én olyan szinten elkezdtem röhögni, hogy potyogtak a könnyeim :lol: ) Anyósom, valami olyasmi volt akkor, mint most a go-go táncos. És kint járt egy magyar pasi, és egymásba szerettek stb.,stb és így került Magyarországra. Aztán a pasi elhagyta, anyósom ottmaradt pénz nélkül, 0 magyar tudással. (ekkor volt 19 éves). Azt nem tudom, hogy mi lett vele utána, de megismerkedett apósommal, megtanult magyarul, aztán jöttek a gyerekek stb.
Na és ő regél nekem, hogy adjak olasz nevet a gyerekeimnek, mikor otthon a családja kitagadta.MEg ilyen múlttal tiszteljem meg ezzel..hát nem. Mondjuk tény és való,hogy később anyának nagyon jó volt (párom szerint) na de akkor is...
Hát ez annyira nem vidám, csak inkább nekem aki ismeri,. de azért télleg elég érdekes.. :D

Cat: Hajdú a vezetéknév. :roll:

Edit: Jézusom...akkor nekem is ki kell találnom mind1-ik gyerekemnek még 2 nevet? (második névvel együtt :shock: )
Akkor bújom szorgosan az utónévkönyvet.. :roll:
Neked mi a fiúk 2.neve? :)
Vendég

Lilla!
Szóhoz sem jutok...egyből az jutott eszembe, hogy az élet mindig ilyen..ha készülsz valamire, minden mindig közbejön... drukkolok!

Mi gyógyulgatunk. Bencus már jól van, de Lulli még elalváskor köhög egy kicsit. Remélem hétfőig ő is meggyógyul. Nekem a szemem már jobb, de mára megint elment a hangom. Holnap úgy szervezem az életem, hogy elmegyek a háziorvoshoz, mert már úúútálom ezt a beteges állapotom.

Nóri!
Nevek? Most, hogy így írtál róla gondolkodtam el, hogy nálunk miként volt. Mi az első 7 hónapban úgy tudtuk, hogy két fiunk lesz, és akkor a Bence és Vince volt a befutó. Aztán a 4D-n mondták, hogy ez a Vince, ez bizony kislány. Mivel a Bence nevet én választotam (még tini koromban), ezért a lánynevet a férjem választotta. Annyit kért, hogy írjak össze egy 10-es listát, és majd arról ő választ. De a választása után nem nyavajoghatok, ha én másikat szeretnék ;-) Soha nem fogom elfelejteni, ahogy a Luca nevet válaszotta. 2005 nyarán oltári nagy esők voltak Gödölőn, és a mi pincénkben is térd felett állt a víz. Hajnalban álltunk lent a pincében gumicsizmában (8 hónapos terhes voltam és csak mosolyogtam azon, hogy épp ázunk), Zsolt a pocakomra tette a kezét, és azt mondta, legyen Luca. A másik lánynévre még a kórházban is csak tippünk volt (Kata). Most, hogy felidézem, tőlem nem is kérdeztek semmit a császár előtt, mert a doktornőm tudta a választott neveinket. Így szólította meg őket, amikor kikapták őket. Aztán a születésük után pár nappal le kellett ballagnom a kórház alagsorában lévő anyakönyvi irodába, és ott hivatalosan is anyakönyvezték őket. Akkor derült ki, hogy mindaddig az én vezetéknevemen szerepeltek mindenhol, mert elírták ;-) Minden orvosi papírukon, a kiskönyvükön is javítva lett utána. :evil:

Edit!
Nálatok mi a srácok teljes neve?

Viki

KépKép
vikóka

Sziasztok,

Nevek: az Istvánban nem kellett tartalék neveket mondanom :roll: Azt tudtam, hogy az elsőszülött gyerekem Bernát lesz, a második meg Ambrus (100% volt a nemük). És ennyire találó nevet nem is adhattam volna nekik: a Bernát a Bernadett (ÉN!) férfi megfelelője, és nagyon érdekes, mert Bernát totál olyan, mint én. Mind külsőleg, mind belsőleg. Jelentése: erős, mint a medve. És tényleg!
Ambrus: halhatatlan. Én hiszek a Nomen est Omen-ben :wink:

Wellnes: pont ma foglaltam le a zalakarosi Men Danban egy hosszúhétvégét 19.900 ft/4 fő/2 éjszaka :lol: Ma hívott egy csaj, akinél már két éve jelentkeztem, hogy akarok menni ebbe a szállodába, csak akkor valami miatt nem jött össze, és most adott egy ilyen ajánlatot, cserébe meg kell hallgatni egy előadást a szálloda történetéről. Ennyi pénzért bármit meghallgatok :roll:

Pram,

Olvastam a prividet, küldöm majd az elérhetőséget.

Mi voltunk az európa fitben, még amikor 7 hónaposak voltak a fiúk. Emlékeim szerint egész jó volt. Mondjuk a kapitányról is jókat hallottam.

Miért jelenik meg többünknél is kétszer a hozzászólás :?: :?: :?:

Detti

KépKép
kiliman

Köszi lányok az infókat! :)

Ányálaztam az utónévkönyvet
Levi lánynév esélyesek:
Kiara, Tamara,Ametiszt,Miranda ezeket kéne valahogy variálni Ötleteket várom!

Lányok fiúnév:
Gergő Kristóf és Máté Balázs? VAgy még a Roland is szóba jöhet!Szeintetek?

Illetve ha valaki tud még szebb neveket aztis várom!
vezetéknév: Hajdú
Vendég

Sziasztok!

Csak megerősíteni tudom Cat-t által leírtat, mely szerint 4,5 évesen lecseng a látványos hiszti korszak. De, felváltja a duzzogás. Mind a kettő gyermekem ha nem tetszik valami elvonul látványosan duzzogni.
De, annyira ÉDESEK mikor ezt csinálják, hogy kész vagyok tőlük. Meg csend van, aztán gyorsan észhez térnek!

A nevek szerintem is nagyon fontosak.

Vikó,

Luca volt a titkos álmom, csak nálunk is Apa választott lány nevet. :wink:

Lilla,

megmondta Niki miért csinálta?

Húú, most több nem megy, ügyfél van. :wink:

Meme
szinta

Megkaptuk a Kapitány ajánlatát, szintén horror. 2 éjszaka négyünknek félpanzióval 108 ezer Ft. :shock: Ráadásul nem is külön szobában mint Kehidán, ott a fiúknak külön szobájuk lenne.

Úgy látom a szállodaiparba nem ért még oda a válság....

Én semennyi pénzért nem ülnék be elöadásra a drága hétvégémen, még ha ingyen adnák a szobát akkor sem. Ez mind arról szól ugye, hogy adjunk el valamit... Utálom a direkt marketinget, még ha nem veszek semmit akkor is. :evil: :twisted:

Cat
Kép
cateye

Meme

Nem!!! Nem hajlandó beszélni a témáról. Ha szóba kerül, elfordul, vagy csak vigyorog és tekergőzik. Tuti szégyelli magát-legalábbis én úgy veszem le, h zavarban van... :? Ötlet/ megérzés?- nálatok volt már ilyen helyzet?

Lilla

Kép

Kép
cicamica

A fiú nevek tetszenek, de a lánynevek közül egyik sem. :oops: Nem passzolnak a vezetéknevetekhez. Egyszerübb magyarosabb név passzol a Hajdú-hoz.

Cat
Kép
cateye

Apával megbeszéltük és valszeg ez a végleges lista:

Levente Dávid- Flóra Ametiszt
Roxána Lilien- Patrik Roland
Doroti Norina- Máté Dominik

Na végre megszültük (még csak a neveket :lol: ).
Vendég

Nóri,

Nálam az volt a szempont, hogy ne legyen olyan nevük a gyerekeknek, hogyha szólok a játszótéren, és 3 másik gyerek is felkapja a fejét.
Viszont olyan nevet sem szerettem volna, ami annyira ritka és furcsa, hogy hülyének nézzenek. Számomra az Ambrus és a Bernát egyszerű, de nem mindennapi név, azért is tetszettek. Az Amburs adott volt, és nagyon örültem ,hogy megtaláltam a Bernátot.

Nekem még az elején volt egy Berta nevem, hátha az egyik lány lesz, de hát nem így történt.

A lányneveid közül a Tamara tetszik, a többi annyira nem, a fiú nevek sem rosszak, de Gergőből és Mátéból nagyon sok van.

Cat,

Én meg úgy vagyok vele, hogy 1 órát kibírunk (elég, ha csak az egyikünk megy el erre az előadásra, és nem is kell végigülni...). Pontosan ismerem a céljaikat, és ezeket a fogásokat, de nekem ennyi pénzért megéri, mert ez azt jelenti, hogy 5ft/fő/nap... És ezt a szállodát egyébként is elég régóta meg akartam már nézni. (megjegyzem a Kolpingban is voltunk ilyen előadáson, igaz, akkor még gyerekek nélkül).

Detti

KépKép
kiliman

Hát igen, a névválasztás nem könnyű.

Emlékszem anno én nem örültem neki, hogy a Bence név annyira népszerű lett pont amikor én szültem. De hát ez van. A Bence nevet én kb. 85-ben választottam, mert akkor született az unoaköcsém és Anyukám gyakran énekelte neki a "Volt egyszer egy kemence, belebújt a kis Bence" dalt...Akkor nekem ez nagyon tetszett és azt mondtam, hogy ha egyszer fiam lesz, akkor Bence lesz. Aztán, mint tudjátok Anyukám meghalt, és azért mert ő így tudta....csak egy bibi volt, hogy amikor feldobtam Zsoltnak akkor közölte, hogy nekik meg a félig vak, öreg kandúrjukat hívták Bencének...;-) Az eredményt ismeritek... :lol:

A Luca is nagyon népszerű, de...

Ha lenne még egy lurkónk, akkor én már tudom a nevét. Lány: Zara (az egyik kedvenc Ken Folett regényem főhőse, és ez is régi álom volt, csak kérvényezni kellene, mert még nincs ilyen), Fiú: Lőrinc. De nem lesz baba... :-(

Csajok, van valami tippetek, hogy mit lehetne bevetni arra, hogy legyen újra hangom? Elő az ősi gyógymódokkal! Lécci!

Viki

KépKép
vikóka

Vikó

Mézes teán gondolom már túl vagy.... :? Ha nem félsz a szalmonellától, tojássárgája nyersen mézzel v cukorral kikeverve. Negró? :idea: Passz.. más ötletem nincs. Remélem holnapra már jobb lesz!

Nóri

Sztem nem rosszak a nevek-bár az én listámban anno egyik se szerepelt. Ez az amibe abszolút nem lehet beleszólni, még tanács szintjén sem, hiszen annyira ízlés dolga...

Lilla

Kép

Kép
cicamica

A névnél nekem is fontos, hogy ne legyen tucatnév, de fiú nevekből sajnos csak ezek a tucatnevek tetszenek! :roll:

Vikóka: ez a Zara...nagyon megtetszett :roll: :oops: De nem leszek ötletlopó :lol:
Vendég

Nóri, nem egyforma időt jelez a két vonalzód! ;-)

Nem tudod lopni, mert még nincs ilyen Magyarországon! ;-)

Amúgy a névválasztás szerintem tényleg csak szülők ízlése, na jó, meg a családi hagyományok még esetleg. Én emlékszem, hogy nekünk volt olyan családtag (na vajon ki lehetett?), akinek nagyon nem tetszett a Vince név és ezt rendszeresen szóvá is tette! Szerintem ez azért szülők dolga, mert mindenkinek van pont ilyen meg olyan nevű hülye ismerőse stb...

Lilla!
A mézes teán már bőven túl járok (kamilla, hárs, csipkebogyó, bodza stb), már magában eszem a mézet (pedig nem szeretem). Köszi a tojásos tippet. Ma este a forró tejben feloldott kevés vaj és méz koktél jön....

Viki

KépKép
vikóka

Vikóka: Azért nem, mert az egyik (nagyobb) a tényleges időt jelzi a másik pedig visszaszámol a császárig...szal én 26 hetes terhes vagyok és 34 nap múlva lesz a császár. :wink: Csak így tudtam megoldani.

Tudom, hogy nincs ilyen, de párom félvérisége miatt lehet ilyen nevet adnunk a babónak. :wink: De nem adunk :lol:

Csak nem anyósod volt? :lol:
Vendég

Vikóka,

ha lesz tuti recept kérem, mert nekem október óta hol van rendes hangom, hol nincs. :roll:
Iszonyat.

De, most ledöbbentem, mert nevekben nagyon azok tetszenek amiket írtál. Ugyanis: Bencém azért nincs, mert nővérem ezt a nevet még 80-as években lestoppolta. Akkormég tényleg ritka név volt.Lucám, ugye tudod... Lány nevek közül ha választanom kellene, nem Zara lenne, hanem Zoé ( hasonlít). Fiú nevek közül egyik nagy kedvenc a Lőrinc.
Amúgy én is úgy vagyok, ha lenne még baby neve tuti könnyen menne.De, nálunk sem lesz több. :wink:

Lány nevekből is van vagy 3-4 db és fiúból is. Csak választani kellene.

Nory,

a név tényleg szülői izlés dolga. Aztán a gyerek hozzá adatik, s mikor nődögél azt mondjuk: Jesszus, ez a gyerek totál Zsófis, Zsomboros, Kristófos. ( bocs, sajátjaimat raktam oda)
Képzeld, én Zsófit csak Laci miatt adtam, nagyon nem tetszett, aztán most meg imádom a nevet, kiscsajt mindent együtt.

Lilla,

ilyesmi nem volt nálunk, de ugye még bőven lehet. :wink: Azt nem tudom, mennyire borítana ki. Mert biztosan Niki sincs tisztában a súlyával a tettének, csak érzi, hogy nagyon rossz. Lehet az első oldal valami miatt megrepedt, aztán a többit meg jó volt. Egyébként ők szólnak , ha tudják, hogy a másik rosszat csinált? Mert ugye Dá csendes társ volt. :wink:

Meme
szinta

Pram!
Sümeg nekem is bejönne!De azt hiszem mi egyenlőre lemondunk az ilyen és ehhez hasonló kategóriás szállodákról.Azért 100.000Ft+ még egy kis kaja-pénz egy 2éjszakás hétvégért???!Na ezt mi nem engedhetjük meg minden hónapban.
És azért,ha belegondolok,hogy nem egészen 3éve egy hétre mentük 140e-ért???(és az is nagyon jó volt,olyan élményekkel teli,amit máshol nem szereztünk volna meg)

Vikó!
Dávid Tamás,Olivér Ábel,Marcell Ádám,Benjámin Máté :D

Edit

Kép

Kép
edit73

Cat!
Na én nem hiszem,hogy még pár hónapig kibírom ezt a vinnyogást!!!Ma már beígértem a Beninek meg a Marcinak,hogy ott alszanak az oviban,ha erről nem szoknak le.(Oli meg a védelmébe vette őket :D ,hogy ne hagyjuk a tesókat az oviban :lol: ) De lehet,hogy az is elég lenne,ha jönne egy kis jó idő és délután is ki lehetne menni!!!!!Merthogy ma is olyan sokára aludtak el,hogy 1/4 5kor úgy kellett ébresztgetnem őket!

Detti!
Egyetértek!Ha ilyen potom összegért elmehetnék eg yhétvégére,ráadásul olyan szuper helyre,én is végighallgatnék 1órát bármiről!!!(akár a havi kavicstermelésről is! :shock: :wink: )

Edit

Kép

Kép
edit73

Vissza: Gyermeknevelés

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?