Új privát üzeneted érkezett!

Gijane: tudom mire gondolsz :)
Ezekre a dolgokra Senki nem készíti fel az ember lányát, és egy ismerősöm azt mondta, hogy aki azt állítja, hogy a terhesség milyen magasztos és csodálatos érzés- az tuti pasi, mert fogalma sincs ezekről a dolgokról. :)
Hányingeres időszak borzasztó volt (kemény három hét, de megszenvedtem. Kissmanóhoz csatlakozom én is: jobban hullik a hajam, mint bármikor, és ZSÍROS, de abból a gusztustalan fajtából! Naponta kellene mosnom, de nem fogom mert akkor mégjobban hullik.
Alvás: el kell mennem masszázsra, mert már nem tudok hason aludni, a hátam- vállam pedig úgy elfeküdtem, hogy úgy érzem magam, mint egy 100éves reumás öregasszony.

Mikor csak ezeket a rossz dolgokat nézem, azt mondom, hogy NEM szülök több babát. De ott van a megváltozott szemléletmódom (alapvetően pesszmista ember vagyok), hogy sokkal pozitívabban látom a dolgokat, vagy az, ahogy párom lelkesedik a baba reakcióira (megböki a hasam, és pont oda rúg vissza), vagy hogy tudom, ez egy átmeneti állapot, MÁR félidőnél vagyunk, olyan hamar elment az első fele!
Jó ez a topik, mert most már tudom hogy nem vagyok egyedül a szorulásommal, vagy egyéb testi- lelki problémával, itt mindenki próbál segíteni a másiknak, mikor kicsit maga alatt van.

Olvastam egy igen "pozitív" könyvet, amiben le volt írva, hogy miken mész át szülés Után (gátmetszés/császár gyógyulás, esetleges mellgyulladás, stb.), és a végén odabiggyesztették, hogy de hát mindez megéri a baba miatt! Persze hogy meg, de ezt így végigolvasva elég riasztó volt! :D

Kép
tökmag79

Rózsaszín felhők? *néz jobbra balra kapkodja a fejét, de csak pár szürkéset lát odakinn*

Rosszullétek. 6 hetestől 17 hét végéig. Majdnem mire megmozdult a baba. A reggeli rosszullét nálam 24 órás periódusban követték egymást szünet nélkül. Azt hittem belepusztulok, még a teát is úgy kellett belém könyörögni. Bőgtem mint a szamár, hogy nekem nem kell gyerek. :oops: Szó szerint amerre mentem kislavórt vittem magammal. S persze szégyelltem magam.

Ha már a méreteknél tartunk :D Súlyom változatlan, a -7 kilót még tartom így 85 vagyok. Egészen tűrhető, bár gondolom most már be fog indulni, hisz Emma nő mint a gomba eső után.

Mellek. Én már megjártam a poklok poklát a melltartó keresgéléssel. :( 90D-ről indultam az sem volt kicsi, most 95F-nél tartok. Mellbőség 125 cm körül. Mint két dinnye. (Néhányan meg félmillát fizetnének hogy ezt hordják?) S valóban a melltartó beizzaszt, és én is állandóan viszketek.

Pocak. 1 hét alatt már megint nőtt 3 cm-t 110cm köldöknél, s bár szép gömbölyű nem csúcsosodik, de vízilónak érzem magam. :( S hol van még a vége. Az alfelem nem látom lassan tükörrel sem :oops: így a kellemes gyantázás is elmarad. Bár Rod azt mondja nem számít, a természetes fazonírozott jön divatba megint, a csupasz úgyis a kislányoknak való. (Még mindig nem találtam olyan kozmetikust, aki elérhető áron, és valóban rendesen szőrtelenít)
Már gondolkodtam rajta, hogy megkérdezem tőletek, de egy kicsit szégyelltem :oops: a láb epilálását és a lábkörmeinek a vágását hogy a fenébe oldjátok meg. Én mire végzek az egyik csülkömmel már csak lihegni tudok egy sort, és a hasam is nagyon nyomódik.

Cipő és hajolás. Zuram egy ideig tűrte, hogy mindig neki kell a cipőm bekötni, de aztán inkább fogott és elvitt a cipőboltba, és vett nekem gumis belebújós bokacsizmát. Így hajolnom nem kell ha mégis úgy megyek orvoshoz hogy nincs itthon. (mondjuk én inkább négykézlábra ereszkedem, mint hogy hajolgassak ami már nagyon nehezen megy)

A bőr. Méghogy a kismamák bőre selymes meg megszépül. Na peeeeeeeeeeeeeersze. A varangyos béka elsápadna irigységében ha meglátna. Ha jelenésem van valahol mindig fél kiló vakolatot kell felmázolnom, nehogy már azt higgyék kriptaszökevény vagyok (Állítólag lányos anyukáknál előfordul más nem járt így? :roll: )

Szaglás. Nohát én mindenhol büdöset érzek. A hűtővel még mindig hadilábon állok, hetente mosom ki és fertőtlenítem, de tök mindegy pár nap és újra érzem. A konyhában és a fürdőben ugyanígy. A fiúk már hülyét kapnak tőlem, hogy állandóan takarítok meg sikálok, mert büdös van ami nincs is.

Szóval a rózsaszín de jó terhesnek lenni című műsor csak a tévében van :D Meg a sztároknál akiket körbeugrálnak és a gyereket is csak úgy kiveszik belőlük.

De legalább megnyugodtam, hogy nem vagyok kivételesen szörnyű kismama a magam hülye problémáival. Mert ugye ha fiatal anyukát próbál meg az ember lánya faggatni (alattam levő csaj is várandós, 8 héttel jár előttem) vagy valami naná, hogy minden szép jó és csodás, és az amúgy is hullámzó kedélyállapot lassan önmarcangolásba és depresszióba csap át, hogy nem vagyok vagy leszek jó anya. Úgyhogy ha másnak is van hasonló gondja az engem megnyugtat, bár nem hiszem, hogy örülünk neki. :)
Vendég

Tökmag mi még sehogy sem állunk a gyerekszobával...a belevalók már nagyjából megvannak, de az erkélybeépítéssel meg kell várni a jó időt - remélem már csak 1 hónap . és majd aztán!

Kismanó, nem szegted kedvem! Én ledönöttem, május utolsó hetében szülök. Szóval ha c... gyerekek is potyognak az égből, én szülök. (végül is mi az nekem, legfeljebb kinyomom fájás nélkül :) :) )

Gijane, ajánlom neked a Barátnőim a terhességről c. könyvet. Pontosan így kezdődik a könyv...hogy azt hinné az ember egy leányálom, aztán mikor benne van kiderülnek a dolgok, és mindenki csak azt mondja, hogy ja ilyen nekem is volt...
bár valljuk be, utólag te sem a székrekedést, és a melltartókeresés mizériáját fogod mesélni! :)

Egyébként szoktunk is folyamatosan panaszkodni, nézd csak meg pl. a tegnap éjszakáról szóló beírásokat.
Én is folyamatosan zihálok. Miután pakolásztam a lakásban olyan vagyok, mint aki lefutotta a maratont. A fenekem már akkor is narancsbőrös, ha nem csípem össze a bőrt, alig jön rám valami...és a hajam is rémes.
És én még könnyű eset vagyok: egyszer sem volt hányingerem, az első 3 hónapban is csak fáradt voltam, és most is jól viselek mindent. De ez is ezzel jár.
A székrekedésről pedig már sokszor panaszkodtam itt...szóval azt ne is említsük! Nincs itt lila köd, illetve csak néha jön felénk! :)

A találkához én tudok alkalmazkodni! Nekem jobb lenne 5 körül, sajnos nekem pénteken is 5 -ig tarta a munkaidőm, szóval 4-re nem tudnák odaérni! :)
(kis névtáblákat is csinálunk? merthogy a vonalzó alapján mindenki tudja hogy ki a másik, de arcról nem biztos...)

2 óra múlva már a Trófeában tömöm magam! Csajos ötyézés lesz! :) majd gondolok rátok!

KépKép
KépKép
kfnoémi

Noémi: akkor oké. De ha véletlenül nem szülsz május végén, akkor ne mondd, hogy nem szóltam "időben" :wink:

Kép
kissmanó

Én a két számmal nagyobb mackónadrágra és api kihízott pólóira szavazok :D
Igaz itthon vagyok, így nagy divatbemutatókra nem kell öltöznöm. Aztán van 1 kismama nadrágom amit varrattam kemény 5000 Ft-ért és feláldozok pár kevésbé szerencsés pulóvert a kinyúlásra ha megyek orvoshoz. :lol:

Egyébként én is azt mondom, hogy május végén akarom a babát, ha fene fenét eszik is. :D Anyukám 60. szülinapja lesz és szép ajándék lenne.
Vendég

Magii: nekem tuti jó a március, és tényleg addigra már látszik a barátnőmnek is. :)
Az a védőnő jön hozzád, aki a múltkor arról faggatott a buszon, hogy mennyit híztál? Szerintem ne kínáld meg semmivel, vagy csak egy szál répával! :twisted:

Én még mindig a régi melltartómat hordom, de szerintem ti jobban jártatok, mert lehet, hogy az enyém hirtelen fog megnőni, akkor aztán kenhetem akármilyen csodaszerrel, hogy ne repedjek...!

Anuk: én a múltkor kifogtam egy olyan kókler kozmit... Csak itthon vettem észre, hogy pamacsokat (!) hagyott... Szerintem arra gondolt, hogy már úgysem látom milyen (tökéletlen) munkát végzett. :x
Az jó, ha csak büdöset érzel. Tudod mit éreztem több hónapon keresztül?!?! Szappanos hús szagát! Ezt hogy párosítottam össze- fogalmam sincs, de ezt éreztem mindenhol, és ökölődtem. :(
Egy ideje pedig átállt az orrom (nem tudom, hogy emlékeztek- e rá, a régi szép idők férfiillata volt) a Zöld Brut- ra. Ez most egy fokkal jobb :lol:

Kép
tökmag79

Ahogy olvastam Anukot eszembe jutott, hogy egy téren szerencsés vagyok: a lábamon és a karomon alig nő szőr! Ez a jó szokás megmaradhatna a terhesség után is. Ellenben a hónom alján és a szeméremszőrzetem is nő vadul.

Anuk, én is már csak tükörrel látom, lassan azzal se, de mit is nézegessek rajta...a gyanta, hát igen, eddig én is totálban nyomtam, de most nem merek elmenni, nehogy fertőzést kapjak, mert az a legveszélyesebb ebben a terhességi korban. Szóval most csak két oldalt lesz.

Én a lábgyantát magamnak szoktam, de most már hátul segít a férjem! (megtanítottam :) - spórolunk címszóval)

a lábkörömvágást én pedikűrössel oldom meg, elérném, de egyébként is szoktam járni, nyáron havonta, télen 2 havonta. Most is jó rövidre vágta, így kitart...

Viszont a törülközőink már helyet cseréltek a férjemével, mert az enyém volt belül és már nem férek hozzá...

KépKép
KépKép
kfnoémi

majd este visszaolvasok:

topiktali: szívesen mennék, de mivel az anyagi helyzetünk nem túl rózsás, és be kell osztanunk minden fillért, tuti hogy nem tudok erre kiadni 10 e Ft-t. Én már előre jelzem, hogy nem tudok menni.
Ne haragudjatok, pedig tényleg tök jó lenne!
Vendég

Noémi: mi fordítva vagyunk- előbb lesz meg a gyerekszoba, és utána a belevaló. :)
A Trófeáért utállak- az a kedvenc éttermem!!! :D Melyikbe mentek?
Egyébként a Barátnőim a terhességről- t én is nagyon el akarom olvasni, éppen várom hogy barátnőm kiolvassa és továbbpasszolja nekem. Mindenki pozitívan nyilatkozott a könyvről.

Jéé ez fura, ugyanis leborotválom (!) a lábam, és egy hétig szinte semmi nem nő ki! Pedig anno soxor naponta is kellett... :S
Én azt hallottam, hogy ezek a mostani gyanták már nagyon jók, nem kell félni a fertőzéstől...

Nálunk nem a törölközőnek kellene helyet cserélni, hanem nekünk az ágyon. Szegény párom mindig felébred mikor átmászok rajta éjjel (többször is), de hát tudjátok hogy van ez: ha már megszoktad a helyed, nehéz a váltás... :roll:

Kép
tökmag79

Vacsora odatéve :)
Puszedli, sajnálom, hogy nem tudsz jönni :(
Anuk, ezek a dolgok már nekem is gondot okoznak: körömvágás a lábon... nem tudom, lassan hogy fogom megoldani... gyantázás, én is magamnak szoktam, most esküvő előtt ugyan megcsináltattam, de már látom, nem sokáig húzom, de hogy fogom újra magamnak... és a szagok, az még nálam is borzasztó... semmi parfüm, ha megérzem, már rosszul vagyok, buszon, ha tudok, menekülök az illatos emberek elől... az öblítő meg, talán emlékeztek, az első perctől nem bírom, nagyon minimálisan használom, de még így is kínszenvedés a teregetés... ennyit a szép kismamaságról :) Az egyetlen pozitívum, nálam a hajam, nem igazán hullik és zsírosodik, bár úgy tudom, akinél ez van, annak szülés után kihullik majd a fele... csak hogy arra az időre is jusson egy kis "szépség" :D
Tökmag, igen, az a védőnő jön... lehet rá is állít a mérlegre itthon??? De tényleg, mit fog csinálni? Megnézi, hol lesz a gyerekszoba? EGyébként nekünk sem áll még sehogy. Tavasszal festünk, rendeltünk egy babaágyat meg pelenkázót, ami még nincs itt. Úgyhogy azt nézheti :)
Noémi, kinyomtatjuk a vonalzókat a találkára :)
Majd írjatok dátumot, megnéztem a márciusi péntekeket, kinek melyik lenne jó?
Március 6 (ez nekem nem a legjobb, de ha erre a napra tudjuk összehozni, az sem gond)
Március 13.
Március 20.
Március 27.
magdii

A XI. kerületi Trófeába megyünk! Szerintem az a legjobb, mert az a legnagyobb, és hatalmas a választék! :) Remélem lesz sushi is, mert nagyon szeretem, igaz most nyers halat nem ehetek, de egy pár uborkás legurulna!

A barátnőim a terhességről c. könyv nem rossz, de nem voltam odáig tőle. Én könyvtárból vettem ki, de annak örülök, hogy pénzt nem adtam ki érte. Egy olvasást megér, de többet nem.

A gyantánál intim gyantára gondoltam (ilyenkor tényleg mindenhonnan totálban leszedik a szőrt) Igazából nem a gyantával van gond, hanem hogy a kozmetikus eléggé hozzám ér, ezt most nem szeretném. Borotva kilőve, mert viszketek tőle, úgyhogy marad oldalt a gyanta (ameddig lehet, középen pedig hajnyíróval rövidre vágom :) :) vicces, de most ez van!)

KépKép
KépKép
kfnoémi

Magdii: lehet hogy kényszeríteni fog a súlymérésre, de ne hagyd magad!! Vagy ott akar maradni vacsorára, azért jön ilyen későn. :P
Egyébként meg mi a jó fenének mennek ki már ilyenkor a védőnők? Az enyém majd csak szülés után akar meglátogatni.

Noémi: akkor ugorj már fel légyszi egy darab cipóban sült csülökkel, ha már egyszer felém jársz (itt lakom a XI- ben) :D
Én is szeretem a szusit! És a kagylót, a juhtúrót, a tatár beefsteket, a camambert- t- szóval mindent, amit most nem lehet enni!! :(

Kép
tökmag79

Tökmag, ebben az a legrosszabb, hogy az ember egyébként simán lemond az ilyen dolgokról, de ha tudja hogy tilos jobban kívánja!
Imádom én is a tatár beefsteak-et, de kb. 1,5 éve nem ettem.
Október 31-én minden évben beöltözős halloween partit tartunk - anyuékkal (elég fiatalosak :) ) Minden évben valami gyors, útközben ehető kaját csinálunk. Erre hív anyukám 30-án, hogy megvette a tatárhoz a 2 kg marhát. Szóhoz sem jutottam - ő meg nem értett...végül egész este csorgott a nyálam, de mivel toxaplazmára amúgy is fogékony vagyok nem kockáztattam.
De az tuti, hogy ha már lehet, eszem egy hatalmas adagot! :)
Én mondjuk kagylót ettem, de sütve. - úgy lehet.

Lassan indulok a munkahelyemről! A cipós csülök megy! :)

KépKép
KépKép
kfnoémi

Lányok,

csak egy gyors kérdésre van időm: ha háromfunkciós babakocsit veszünk, ahhoz kell egy Isofix talp is ahhoz, hogy a kocsiba lehessen tenni? Vagy anélkül is lehet? Ha igen, mennyire macerás anélkül bekötni?

Kissmanó, nagyon örülök, hogy ajánlottad a német ebayt, igaz, a párom ragaszkodik az új babakocsihoz...viszont újat láttam, annyi, mint a kétfunkciós akciósan, és MINDEN kritériumomnak megfelel, hihetetlen :lol: :lol: :lol: Már csak ezt az isofix rejtélyt kellene megfejtenem, aztán kattanunk is rá!!!

Fotózásra én is szívesen mennék, de nem tudok...pedig egy kis retusálással biztos még rólam is tudna a Magdi párja jó képeket csinálniazért ha feltesztek egy-egy képet, köztetek érezzük majd magunkat :wink:
Jobbulást minden testi és lelki tünettől szenvedőnek :)
preta

Szia!

Tegnapig még semmit nem konyítottam a babakocsikhoz, de annyi félét- fajtát mutattak, hogy egész jól kikupálódtam! :)
Az egyik üzletben volt egy igazi autósülés, hogy a szülők ki tudják próbálni az üléseket, és ott volt olyan babaülés aminek volt ilyen fix bigyó a talpán, de volt aminek nem, és úgy is tudtuk rögzíteni!
tökmag79

...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára szheni 2009.05.06 22:01-kor.

Heni

Kép
szheni

Nah, megvolt a védőnő látogatás. Nem volt valami nagy szám, kb. öt percig volt itt, végigrohant a lakáson, megnézte a gyerekszobát, megkérdezte hány kilót híztam (mondom, ötöt, mondja, jó, még négyet hízhatok... és ha többet fogok, mi lesz?????). Még annyit mondott, hogy inkább majd akkor fog jönni, ha már meglesz a baba. Remélem ez azt jelenti, hogy már nem is jön addig többet :)

Ismeritek a Brendon outlet üzletét? Most néztük párommal, egész jó áron vannak új rucik, ha valaki szeretne még venni... bár lehet, ez is nekünk volt újdonság :)
magdii

Preta: isofix nekünk nincs, első gyereknél autó sem, nemhogy hordozó. De már 2 gyerek kinőtt a hordozóból, s hát megvoltunk isofixes cumó nélkül is. Persze isofixes rögzítéshez elsősorban az autónak is kell rendelkezzen a megfelelő herkentyűvel.
Nos, mivel nekem csak a tavaly május végére (törpém közel 11 hós volt) lett a Maxi Cosi esernyőkocsim hordozóval s mellé adapterrel (addig egy másik hordozónk volt), így nem is volt kérdés: hordozó rögzítve az autóba, ha muszáj volt, gyerekestől kivettük, s apa cipelte (nem imádta). Mikor én mentem a nagy után suliba, akkor mese nem volt, gyereket a bébjárgányba ét kellett pakolni (meg vissza). Most szépen álmodozom egy olyan vázról (egy szegedi ex topiktársam asszem a vaterán vett anno olyant), amire könnyebben rákattintható lenne a hordozónk. De szerintem felébredek majd, s a valós világ vesz körül.
Nahh, asszem jól kielemeztem a témát, örülök, hogy sikerült az ebayt pozitívan kianalizáljátok, s olcsóbbnak bizonyult. De ismétlem: előtte azért üzletben nem árt a kinézett modellel személyesen megismerkedni (lehet másképp én sem örültem volna előre úgy annak a Maxi Cosinak.....csak hát felénk olyant nem forgalmaznak).

Magdi: asszem pocifotót nem vállalnék be (bár ki tudja, a hangulat kedvéért lehet mégis?), de topiktaliért azért fájó szívvel, de nekem is le kell mondanom. Az a fránya kb. 700 km távolság (na, meg hozzá a piszkos anyagiak) az ok.

Kép
kissmanó

Gijane: Ezekkel az erzesekkel nem vagy egyedul, csak en meg pluszban abba se gondolok bele, hogy rossz anya lennek.
Pedig abszolult szerencsesnek mondhatom magam, mert 3 het volt az elejen amikor kicsit emelyegtem, de egyszer nem hanytam. Az aluszekonysag az meg volt termeszetesen.
Most is teljesen jol vagyok leszamitva a liheseket, elfaradasokat es ami nekem a legrosszabb az a hangulatingadozas. Es ez sajnos egyre inkabb megy at a depis hangulatba.
Az anyosom engem is az oruletbe kerget, pedig eddig azt hittem milyen jo a kapcsolatunk, na ez miota terhes vagyok megvaltozott. Ha csak meglatom ideges leszek. Es allandoan azt hajtogatja a terhesseg az a legszebb idoszak egy no szamara.
Ja persze 30 ev mulva visszatekintve lehet en is igy fogom latni, mert visszagondolva sokminden mas tud lenni. Most leginkabb ugy erzem sokszor, hogy en nem szeretek terhes lenni, es jo lenne mar tullenni rajta. Ez persze csunyan hangzik, de ha oszinte akarok lenni magamhoz, ez most pup a hatamon. Termeszetesen a kis pocaklakot mar most imadom, es O lesz a szemem fenye. Mar alig varom, hogy megszulessen es lathassam a kis pofikajat. Sajnos en alapban egy nagyon turelmetlen ember vagyok, a varakozas meg sosem volt az erossegem. :(
Na akkor a panaszkodasnak is megvolt a helye. Neha jol esik kimondani, amit az ember valojaban erez.

Magdi: Sajnos a fotozason en sem tudok reszt venni, ahhoz repulore kellene ulnom, ami most pocakosan sajnos nem fog osszejonni.
Pedig mar annyira mennek Pestre, egyebkent tozsgyokeres 15. keruleti voltam, egeszen 2007 augusztusig. Nagyon hianyoznak a barataim, szuleim. Na de nem kesergek.

Mindenkinek szep estet, :D

Banka
Kép
banka79

Heni: Nagyon tetszik a 4D-s fotod. Mar annyira szepen latszik rajta Beni minden formaja.
Majd en is akarok menni, de szerintem varok meg egy honapot, hogy meg nagyobb es fejletebb legyen Viki baba.
Jol latom, hogy mar hajacskaja is van?

Banka
Kép
banka79

Sziasztok!
Ismét termeltetek :D

Heni, nagyon klasszak a képek. Irigykedek. Mi szerintem a 30. hét körül megyünk mozizni.

Anuk, nem semmi az anyósod. Nem irigyellek miatta. Remélem szülés után vagy megváltozik, vagy nektek sikerül őt a helyére tenni!

Gijane, szerintem mindannyiunk fejében megfordultak hasonló gondolatok. Nekem eddig mázlim volt a terhesség alatt. Se rókakoma, se említése méltó hányinger, de bizony én is sokszor fizikai akadályokat érzek a növekvő pocakom miatt. Ha panaszkodni akarnék, gyorsan arra gondolok, hogy mennyit küzdöttünk a férjemmel ezért a tökösért, és elfelejtem a bajaimat. Mindannyian jó anyák leszünk! :wink:

Noémi, örülök, hogy túl vagy a proktológuson és nincs nagy baj!

Pedikür: Nem könnyű, de még megoldom valahogy. Főleg a kislábujjammal küzdök meg. A lábamat még könnyen gyantázom magamnak, de a fazon miatt lehet, hogy nagyot néztek: A férjem tökéletesen megcsinálja nekem borotvával :D Tuti, hogy szülés előtt is ő fogja formázni :D Sose volt bababőröm, mindig elég sok mitesszer volt rajtam, de amióta babát várok, sokkal szebb.

Talival kapcsolatban: én is 17 óráig dolgozom péntekenként, de maximum később érek oda. Rugalmas vagyok, egyelőre bármelyik nap jónak tűnik. Sőt még Magdii férjének be is segíthetek, mert - ugyan nem vagyok fotós - , de fotóüzletbe dolgozom.

Magdii, csodaszépek az esküvői fotók. Tényleg szuper a hajad! Én tegnap voltam fodrásznál. Végre volt bátorságom és besatíroztattam a hajam. Főnöknőm szerint az új séróval 5 évet és több kilót letagadhatok.

Ja, képzeljétek, ma a főnököm (tulajdonos, 50-es pasi) beszerzett egy szivacsból készült fotelt, amire bármikor ledőlhetek munkaidőben, ha fájdogál a hasam :D Hát csoda, hogy bejárok erre a munkahelyre dolgozni?????? Imádom őket!

KépKép
süni76

..
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára szheni 2011.11.15 14:21-kor.

Heni

Kép
szheni

Sziasztok!

Rég voltam, de közben volt egy "kis" technikai probléma is... férjem letöltött egy torrent oldalról Norton Antivirus programot, amivel kb. 300 vírus szabadult rá a gépre... :evil: Sikerült elérni ezzel hogy tegnap este már be se tudtuk kapcsolni a számítógépet, nem működött, úgyhogy most újra kellett telepíteni a windowst...

Babakocsi téma: most nálam épp azok a babakocsik a favoritok, amikre mindenképpen csatolható a hordozó is (tényleg a legeslegpraktikusabb, ha van hozzá talp is, ami állanódan bent van a kocsiban és nem kell külön bekötögetni a hordozót) és vagy textílmózesuk van és maga a babakocsi is vízszintesre dönthető (pl. Graco Quattro Tour Deluxe) vagy merev mózesuk van és maga a mózes is beköthető a kocsiba (nyáron én mindenképpen tervezek balatoni nyaralást, akár 2 hétben is gondolkozok, és oda akkor egyszerűbb lenne úgy utazni, hogy csak a mózest visszük, és a hordozót nem). Az első, textílmózeses változat megáll 50-60ezer körül használtan, a második már neccesebb. Ja, és persze alap, hogy egy ülés nélküli testvérfellépő is csatlakoztatható legyen hozzá (lehet kapni olyat is, amire rá is ülhet a gyerek). Mindenképpen használtban gondolkozok, második gyereknél (elméletileg az utolsó is, de sohase mond hogy soha) nem vágunk bele újba.
Akik megvették a babakocsit, azoktól kérünk képeket!!!

Topiktali: Hát nem hiszem hogy bele fog férni a keretbe :( Anyagilag sem, és időben se... február végétől járok majd szülésfelkészítő relaxációra (hasonló, mint ami a Szent Imrében is van szerdánként délelőtt), járok kismama-tornára, jógára, szóval már így is feszegetem a határokat, mindig be kell szerveznem valakit hogy vigyázzon Zalánra, ha a férjem dolgozik.

Zalán megkapta a leesésgátlós heverőt, ma lesz a 3. éjszaka hogy abban alszik. Egyelőre minden okés, sajna nem alussza át az éjszakát, de 1-2 ébredéssel megússzuk.

Szoptatás: én úgy készültem Zalánnál is hogy simán menni fog, miért ne menne. Nem ment olyan egyszerűen, úgyhogy mikor megkérdezte egy ismerős, hogy így szülés, és a gyereknevelés néhány hónapja után mire mondanám azt hogy ennek jobban utána kellett volna nézni, akkor az a szoptatás. Sajnálom hogy nem jutottam el szoptatási tanácsadó előadására (biztos sok helyen lesznek pl. Születés Hete rendezvények május 16tól, ott általában szokott szoptatásról előadás/beszélgetés lenni), az nagyon-nagyon megerősített volna abban hogy igenis menni fog, és nem kell méregetni, meg cukros vízzel, meg teával csesztetni a gyerekt, mint ahogy itt Tatabányán a kórházban belédsúlykolják... szóval aki teheti, menjen el ilyen előadásra, mert sokat segíthet! és olvasgassa a www.lll.hu oldalt! az is jó ha a kórházi pakkba bekészíted egy tanácsadó telefonszámát, ha gond lenne, tudjanak segíteni!

Tegnap ugye dokinál volt elméletileg jelenésem, oda is mentem, de a rendelés kezdetekor hívta az asszisztensét hogy épp szüleszt, úgyhogy csak két-kétésfélórával később fog odaérni a rendelésre. így az asszisztens javaslatára, mivel nincs igazából panaszom, olyan nagyon sűrgős megbeszélnivalóm sincs, így hazajöttem, és jövőhét szerdán megyek újra.

Jövőhét szerdán megyek a védőnőhöz is toxoplazma+terheléses cukor beutalóért.

Zalánom tegnap két oltást is kapott, ő volt a leghangosabb a rendelőben :D Ordított mint sakál, de már attól is ha a sztetoszkóp hozzáért a mellkasához :lol:

Amúgy minden ok, ma pl. azon töprengtem, hogy igazából szeretek kismama lenni, tök jó érezni hogy mocorog odabent valaki :D És kicsit szomorú belegondolni abba, hogy elméletileg az utolsó lakó van odabent...

Egyébként majd készülünk Pestre, március-április környékén, mert elméletileg szerdánként van szülésfelkészítő előadás a Szent Istvánban és utána meg lehet nézni a szülőszobákat.
Múlt pénteken szült egy barátnőm a dokimnál az Istvánban, a dúlám is velük volt. Ahogy hallottam, csodaszép volt, gátvédelemmel (második baba), ilyen szülésre vágyom én is :wink:
Egy másik ismerősöm hétfőn szült a dokimnál a Telkiben, 4,2 kg-s kislányt gátvédelemmel (szintén második baba) :shock:

Na, egyelőre ennyi :)

Kép
Kép
evicuska

Hahó Kismamik!

Most olvastam vissza a sok-sok irományt, tényleg termelünk rendesen!

A taliban én is benne vagyok, és bármelyik nap jó, tudok alkalmazkodni!

Puszi Nektek!

Kép
cincibabus

Ja, és a kilókhoz hozzászólva. Zalánnal 7 kg-t szedtem fel, és 10 kgval voltam kevesebb mikor kijöttünk a kórházból. és szopi alatt feljött 4 kg... :cry: De most egyelőre +1-2 kg-nál tartok, jó lenne tartani most is a max.7kg hízást, így is van bőven elég tartalék :wink:

Kép
Kép
evicuska

Jó reggelt!

Tegnap megjártam a Trófeát...jó kis csajos ötyézés volt. Tök jófej képeket csináltunk az ikres barátnőmmel a pocakunkról, majd megpróbálok feltenni! :)

Heni, örülök hogy előkerültél! Nagyon édes Beni baba :) Nagyon szép husis már a pofija - most Áronra gondolok, hogy kb. ő is ilyen lehet...:)

Tökmag, bár nekem sincs tapasztalatom az isofix nagyon jó megoldás, csak drága. Nekem elviekben maxi cosi ülésem lesz a babakocsihoz, újjonan az isofix hozzá 40 ezer forint - rémes! De szerintem a csaj, akitől a kocsit is vettem eladja a régit, illetve láttam a neten 15 ezerért is. - ami véleményem szerint szintén drága, de akkor már inkább most vegyük meg az 1. gyereknél, és tényleg jól kihasználjuk.
http://instructions.maxi-cosi.com/carse ... sofix.html
Ez a link bemutatja, hogy mi is ez, és hogyan kell összerakni. :)

Süni, tök jó hogy ilyen a munkahelyed. Én sem panaszkodhatok, tényleg jófejek. Nem stresszelek, tök jól elvagyok, és hát anyagilag is jobban jövök ki, hogy ha bejárok, szóval én is dolgozom még április végéig.

Jaj, lányok a tavasz még mindig várat magára! :( a 2 hetes időjárás előrejelzés nem túl bíztató. Bár mínuszok nem lesznek, azért sok napsütést sem ígér! Pedig már nagyon vágyom rá!

Ma végre péntek! (megint) Nekem most valahogy nagyon gyorsan telnek a hetek...:) :)

KépKép
KépKép
kfnoémi

Jó reggelt!

Sajnálom, hogy ilyen sokan nem tudtok topictalira jönni :( Akik el tudnának, és még nem írták mikor, azok majd írjanak, hogy melyik márciusi péntek lenne jó nekik. Hétvégén összeírom rendesen, hogy ki tud és mikor jönni. Sajna ma már dolgozom, így nem sok időm lesz, de azért próbálok jönni és lépést tartani Veletek :)

Heni: nagyon aranyosak a képek Beniről :) Hihetetlen, hogy mennyire szép az arcocskája, és hogy már haja is van :) Mi majd feburár végén megyünk 4D-re, páromtól ezt kértem szülinapi ajándékként. Ma meg dokilátogatás lesz, ahol szintén megnézzük mekkorára nőtt, de így már van elképzelésem, hogy olvastam, Beni baba mekkora :)

Mindenkinek szép pénteki napot :) Végre ismét itt a hétvége :)
Magdi
magdii

Jó reggelt!

Már pont akartam írni nektek, hogy mióta nincs hányingerem meg álomkórom tök fitt vagyok. Tele vagyok energiával, simán lehajolok, cipőt kötök, felrohanok a lépcsőn, de ebben szerintem benne van, hogy heti 2 aerobic meg 2-3 kocogás szerves része volt terhesség előtt az életemnek. Nem kell fitnesz ladynek képzelni, olyan anyukás harmincas vagyok, csak kell a jó közérzethez. Erre beütött a nyavaja, Beni egyáltalán nem mozgott, így rohantam a védőnőhöz (én!), hogy hallgasson rá. Minden ok, csak bealudt a drága. Nem egy izgága bébi, remélem kint is ilyen nyugis lesz.

Tegnap meg begyulladt a rossz mellem, így most nyögök. Minden lépésnél üvölteni tudnék, éjjel minden átfordulásnál kínlódtam. Nagyon fáj, és a hideg borogatáson kívül nincs rá gyógymód. Tartok tőle. hogy a szoptatást is meg fogom szívni, pedig az első 2-nél nem volt semmi gond. Hiába, a kor.

Heni, nagyon cuki Benjámin! És már milyen nagy!

Topictali jó ötlet, a fotózást kihagynám, de péntek d.u. elég rémes átvágni a városon, az innen Dél-Budáról legalább 1.5-2 óra. Szerintem jobb a szombat-vasárnap, de mivel az se biztos, h. el tudok menni, így legyen az az időpont, ami a többségnek jó.

Noémi, férjem cégének a rendezvényeit a Trófeában szoktuk tartani, azt utálom ott, hogy mire feltérképezem a látványt, már jóllakok, és alig bírok enni :)

Aki volt a Brendon outletben /bocs de már nem emlékszem, ki volt/, az írja meg légyszi, mi volt a gáz?

Tegnap elkészült egy őrült tudós és egy vámpír jelmez, tök jól néznek ki a fiúk. Ma van de. az ovis, du. a sulis farsang, még sütnöm kell egy osztálynyi fánkot.

Puszi lányok!

Benta

Kép
benta

hello Lányok!

Képzeljétek, nekem az anyukám mindig is azt mondta, hogy ő nem szeretett terhes lenni, megelégedett volna vele, ha odaadják neki az "eredményt":)ráadásul nem émelygett, nem volt baja, csak a kávét nem kívánta, elég rugalmasan járt dolgozni, és mindösszesen 5 kilót szedett fel velem ( húgommal meg talán hetet). szerencsére én sem vagyok a panaszos fajta, csak az, hogy már nem vagyok oylan fürge, meg, hogy változik a külalak, azért kicsit megvisel. De aztán mindig arra gondolok, hogy milyen lehetett mindez akkor, amikor háború volt, meg nélkülözés, és egyáltalán nem kaptak orvosi segítséget a nők, meg egyáltalán, hogy ezt már hány milliárd nő átélte, és nehogy már én, ilyen jó körülmények lközött hülyeségeken rágoódjak. Ilyen gond, hogy pedikűrözés még egyelőre nincsen, a gyantázást kozmetikusra bízom, és különben is, hát ez legyen a legnagyobb bajom. Szóval együttérzek az aggodalmaskodókkal, de azért ez legyen a legnagyobb bajunk. Meg tulajdonképpen, ha azt veszem, eléggé egyszerű az első gyerekkel, ha össszehasonlítom, milyen lesz a harmadikkal...
persze, be kellett jönnöm a fél nyolcas megbeszélésre, ahol majd nem kell csinálni semmit, csak valaki legyen ott tőlünk, mert ettől nyugszanak meg. Ehhez képest kiemelt figyelemben volt részem, ha nem is záporoztak a kérdések, de azért jöttek, nekem pedig semmilyen anyagom nem volt... elég kellemetlen volt. lázadó hangulatba kerültem. Persze azért túlélem, csak az ilyenek nem hiányoznak. Emiatt aztán a védőnő is ugrott, sűrű elnézéskérések közepette. Én úgy tervezem, hogy végig dolgozom, de az ilyen események hatására mindig fontolóra veszem...
egyébként, valaki le tudná nekem írni, miylen az, amikor "keményedik a has"? nekem szinte feszt kemény. nagyon érdekelne.
Magdi: nekem alapvetően nem rossz a péntek du. most elvileg bmelyik lehet, úgy tűnik.
amúgy ez a szoptatás kérdés nekem őrülten félelmetes. tudom, hogy kell, meg szükséges, és el is fogadom, és legyen is úgy, de őszintén szólva... na, mindegy, majd kialakul ez is.
mindenkinek vidám pénteket

mormota
mormota20

Getha hegyek :( Alig aludtam az éjjel majd beszakad a hátam. Doki délután rendel és nem is biztos, hogy fogad. (Mert ugye nem jelentkeztem be) A szopipárnámmal polcoltam fel magam, így félig ülő helyzetben szunyáltam ha épp nem köhögtem mint a kutya.

Nem igazság. A fiúk hazahozzák a betegséget, két nap és semmi bajuk, én meg egyre jobban belekeveredek. Homeogene9-em van itthon, meg kamillatea. Elővettem a légzéskönnyítő gépem is.

Védőnő drága az előbb hívott, hogy már egy jó hete lázasan fekszik otthon. Majd valamikor jön. Szuper. :( Szegény malackák egy hete nem voltak kinn randalírozni, nehogy összeforgácsolják a ki-be ugrálással a szőnyeget. (Hál égnek szobatiszták, ha kinn vannak bilit használnak)

Megyek főzök egy újabb adag teát.
Jó hír, hogy süt a nap :) Úgy elmennék délután sétálni, de Rodnak jégkorong meccset kell néznie, nehogy már lemaradjon róla. :roll:

Ékesanyu Gyűjtjük a pénzt a babakocsira :) Rodnak is egyre jobban tetszik, főleg, hogy a súlyon kívül (abban nagyon bizonytalan hogy tudom cipelni) minden általunk állított kritériumnak megfelel. :D
Vendég

Mormota, teljesen igazad van, a mi "gondjaink" semmik ahhoz képest, amit nők millióinak kell végigélniük. De hát ezzel jár a fejlett világ - nekünk a megváltozott alakunk is gondot jelent, Afrikában gondolom ez a legkisebb bajuk. :(

Szerencsére még én sem keményedek - szerintem Te sem, mert állítólag ha keményedik az ember, az elég dúrva, úgyhogy nem kérdezed meg, milyen az. Nekem azt mesélték, hogy az egész hasad kő kemény lesz, kellemetlenül.

Anuk a terhesség alatt az immunrendszer legyengül, ezért sajnos Te biztos nem fogod olyan gyorsan kifeküdni a betegséget, mint a fiúk! Azért gondolom, ha akut az eset lehet menni bejelentkezés nélkül is a dokihoz. Én mindenképp elmennék, mert pl. a sok köhögéstől is keményedhetsz, lehet, hogy jobb egy enyhébb gyógyszert feliratni.
A köhögésre nekem a Szirupnetet ajánlották, DM-ben is kapható, kimondottan kismamák is szedhetik!

Ja! Képzeljétek, mióta megvan a babakocsi, minden reggel és este tologatom egy kicsit! :) Ma reggel viszont a férjem csinálta - és még "bümmögött" is hozzá! :) édes volt!

Ja és hogy dicsekedjek: megdícsért - ma is - hogy milyen szép kismama vagyok, és ő nem is gondolta arra, hogy ennyire szép leszek kismamának! :) :)

KépKép
KépKép
kfnoémi

Noémi mindenképp el akarok menni dokihoz. Nem tudom hogy bírnám ki a hétvégét. Ha nem alszom ki magam igazi házisárkány lesz belőlem :D
Sajna gyógyszerallergiám van a többmindenféle betegségemhez így kicsit megizzasztom a dokit mire talál valamit ami passzol a jelenlegi gyógyikhoz, és a kismamasághoz is. :D

Emma drága amikor köhögök úgy meghúzza magát. Ha nagyon rákezdek, akkor viszont visszarúg amilyen erősen tud, gondolom nem tetszik neki a helyzet. Őt féltem leginkább.

:D Tök jó lehet babakocsizni már én is úgy várom. Mikor kaptam egy kocsijátékot a fiúk majd megőrültek. Rögtön raktak bele elemet, és szintén brümmögtek meg minden. Tisztára gyerekek, nem valószínű, hogy Emma hozzá fog férni játszani :D Hogy fogják élvezni az apukák, ha már játszanak a babáikkal. Az én apim legalábbis már várja.
Kép
Vendég

Anuk, mihamarabbi gyógyulást kívánok! Remélem a védőnő nem szeretne betegen kimenni hozzátok???

Mormota, igaz, ami igaz, a problémáink nagysága viszonyítás kérdése, van, aki örülne, ha csak ennyi gondja lenne, mint nekünk :)

Nincs kedvem dolgozni :( Még szerencse, hogy pénteken csak kettőig kell :)
Magdi
magdii

Sziasztok!

Noémi, részletes beszámolót kérek a Trófeáról!!! Ja, és lent vártalak a ház előtt, de nem hoztál semmit! Láttam egy kismamát, akinek mindkét kezében csirkecomb + csülök figyelt és bőszen falt villamosra menet- Te voltál az?? :D
Képzeld, nekem mindenki (doki, védőnő) azt mondta, hogy terhesség alatt sokkal jobb az immunrendszer, és én is így érzem. Én alapvetően eléggé beteges vagyok, minden hülyeséget benyalok, de most nem! Se influenza, se hányós- hasmenős vírus, semmi!
Tök jó ez a link amit feltettél az Iso- fixről! Nem tudom, hogy nekünk lesz- e, biztos hogy nagyon jó dolog, de alapból a babakocsink is drága, szóval még megfontolás tárgya. Bár ha a páromnak megemlítem, hogy mennyire jó, tuti kelleni fog neki- első a bébi.
Nagyon édes a férjed!!

Heni, esz a fene meg az irigység, mert én is nagyon el szeretnék már menni 4D- re, viszont csak pár hét múlva tudjuk megengedni magunknak... Annyira helyes a babó! Mennyire tisztán látszanak a vonásai! :)

Benta, mennyi ideig nem érezted Beni mozgását? Ugyanis most rajtam van a para, mert tegnap este kalimpált egy- két nagyon gyengét a baba, és azóta szinte semmi. Reggel 10- kor párommal próbáltuk ébreszteni (puszi, bökdösés, simi), de semmi. Akkor bekapcsoltam a Viva- t, utána néhányat kaptam az oldalamba, de az sem volt túl erőteljes... Eddig kivoltam néha, mert nem tudtam tőle aludni, most meg alig várom, hogy jól megrugdaljon, inkább, mint hogy baj legyen... :cry:
Lehet hogy a front rájuk ilyen hatással van...?

Mormota: egy barátnőmet ezért írták ki 4 hónapos terhesen anno. Mondta, hogy pár lépés után bekeményedett a hasa, és alig tudott járni, nagyon feszült a pocija. Két hétig feküdnie kellett, különben baj lett volna.
Nem lehet, hogy emésztési problémád van? Mert nekem múltkor az volt, és akkor voltam felfújódva + keményebb volt a hasam a szokásosnál.
Egyébként teljesen igazad van: szinte luxus körülmények között vagyunk babásak, és rengeteg lehetőségünk van, hogy enyhítsük a kellemetlen terhességi tüneteket (én speciel most megyek masszázsra, mert borzasztóan elfeküdtem a bal felemet és alig bírok mozogni).

Anuk, jobbulást!
A séta lehet hogy most nem túl jó ötlet, ha ennyire gányul vagy...

Kép
tökmag79

Kép
Kis pénteki tragikomédia :)

Háromnegyed háromra megyek dokihoz. :D Reméltem, fogad. Amióta ez a fiatal pasi van minden alkalmat megragad, hogy letapizhasson. Reméljük a nagy poci azért csak elriasztja egy kicsit. Báááááááár a megnövekedett mellméret miatt lehet mégis beveti magát. :roll:

Így a séta sem marad el. Legalább a hangulatom jobb lesz.
Vendég

Sziasztok anyukák.

nagyon szépen köszönöm a hozzászolásotokat, Minden esetre sajnálom hogy ti is küszködtök, de megnyugtató hogy nem csak én vagyok összfoglalva "hisztis".

épphogy csak végig tudtalak titeket olvasni mennem is kell, hétfőn ujra beugrok.

ja a tali: én benne vagyok, nekem bármelyik nap jó de hétköznap csak 5 után lenne jó mert 4ig mindenképp dolgozok.

puszi mindenkinek

Kép
gijane

Sziasztok!

Itt olyan szép tavaszi idő van, elmentem egy kicsit kocsikázni, nagyon rég vezettem, olyan jól esett.
Nekem eddig nagyon könnyű és szép várandósságom van, egy rossz szavam se lehet, ahhoz képest, hogy néhányotok min megy keresztül....Szerintem igenis meg kell beszélni a rosszat is, nem mindig fenékig tejföl az élet és ettől senki se érezze magát rossz anyának, mert az nagyon nem itt kezdődik!!!

Tökmag!
Én egy régi tusfürdőm illatát érezem állandóan az orromban, de nem jövök rá, melyik :oops: ...

Babaszoba nálunk sem áll sehogy, előbb még nyílászárócsere, festés...a berendezés már nagyjából megvan...ma vettem gy cuki világító holdacsát .

Heni!
Beni nagyon cuki :wink:

Süni!
Nagyon jó fej főnököd lehet!

Benta!
Az FLP-nek van a zöld krémje...azt nyugodtan kenheted a gyulladt cicire....

Anuk!
Jobbulást!!! És feltétlenül menj el orvoshoz, köteles fogadni.
Nem semmi, hogy a malackáid biliznek :D

Noémi!
Megvettük a légzésfigyelőt, 22900-ért a Brendonban (ez csak sima, bébiőr nélküli, 2 táblás), kaptunk hozzá peluskukát is..na azt teszem is fel a teszveszre....

Ha valakit érdekel a baba újraélesztési tanfolyam, légyszi szóljon, szívesen átpasszolom a lehetőséget. http://www.angelcare.hu/
Akit érdekel, légyszi írjon pü-t, ne vesszen már kárba!!!

KépKép
amadea

amadea: minket érdekel. mennyiért adnád át, és mikor lenne?

Kép
gijane

Anuk, édes ez a játék! Nekem még játékaim nincsenek, de igazából a fejemben ez az utolsó időszak vásárlása. Mikor már összeállt a babaszoba, akkor fogok venni 1-2 darabot. Nem túl sokat, mert biztosan kapunk is, meg írta is a könyv, hogy nem kell túl sok, mert így is sok inger éri a babát.

Tökmag...én próbáltam, de képzeld nem volt csülök! :(
Bár baromi jól laktam - kicsit csalódtam! Nem volt sem sushi, sem csülök. Az előételekből egy jó nagy adagot ettem (antipasti, sonkatekercs, saláta...) aztán 2 tányér husilevest, mert azt imádom. Utána süttetem husit magamnak padlizsánnal, cukkinivel, a végére pedig egy jó adag somlói jött! Tök jó volt, mert 3,5 órán keresztül ettünk persze nem folyamatosan, hanem ettünk, szünet közben dumcsi. Nagyon jó volt! :) :)

Tökmag a mozgás miatt ne legyen benned para! Ilyenek! Én ilyenkor megpróbálok egy kicsit relaxálni - általában elég gyorsan reagál rá! :)

Amadea, itt is nagyon szép idő van...de sajnos csak bentről évlezem. Azért kinyitottunk egy ablakot, így érzem a kellemes tavaszias levegőt! Remélem holnap is ilyen lesz, és egy hatalmasat tudunk sétálni! :)

Megyek, mert még meló van...:(

KépKép
KépKép
kfnoémi

Gijane: bocsánat, de már lecsaptam rá- mármint Amadea újraélesztős tanfolyamára...!! :) :(
tökmag79

Tanfolyam elkelt.

KépKép
amadea

Noémi, én a Trófeás kihágásodra inkább nem is reagálok semmit (felhúzza az orrát) :o
Imádom a grillezett sajtokat és a husikat (nyel)...
Egyébként azért nem volt szusi, mert nem akartak téged kísértésbe vinni: csak egy falat, csak mégegy, aztán egy tállal bekebeleztél volna, pedig most nem szabad! :)

Hát az én babócám eddig nem volt ilyen: éjjel bepörgött, reggel aludt, de most semmi. Elég ijesztő volt, de barátnőim is megnyugtattak, hogy tuti a frontot érzi a kölyök, náluk is ugyanez volt.

Mindjárt megyek németre, úgyhogy én is megtapasztalom hogy tényleg olyan csodás- e az idő!

Kép
tökmag79

Húúúúú nagyon szép idő van odakinn. Csicseregnek a madarak, a szomszéd golden retriver kölyökkutyája futkos. Jó meleg van, csak a hasamon húztam össze a kabátot a pulcsi felett. Nagyon jó volt kimenni. :)

Hát a doki fogadott. Egy egész órát kellett a sok beteg köhögő, tüsszögő ember között várakoznom, mert egy gyógyszer vagy mifene alkusz simán besétált az orromra csapva az ajtót.(képletesen, mert a hasam már előrébb van). Hát antibiotikumot nem kaptam, stodal vagy mit kéne szednem a homeogene mellé. Viszont megkaptam az e havi gyógyszerreceptjeimet, meg a cukros beutalót. (Tapizás elmaradt, mert a hátsó szobában a nej várta :D ) Jégkorong után megyünk kiváltani, egy 10-es körül lesz.

Képzeljétek!!! Itt a kismamák viszik a cukrot, ott ellenőrzik valóban jót vitt-e. Aztán a kismama kapja elő a poharát, kanalát, vizét és készítse el magának az első éhgyomri vérvétel után! :shock: Egy óra múlva megint, és két óra múlva újra vért vesznek! (Ezt mind az alattunk levő csajtól tudtam meg, aki emiatt kétszer ment, mert elsőre csak a cukrot vitte) De erről miért nem tájékoztatják az ember lányát?
Vendég

Sziasztok!

Hú, már megint nagyon lemaradtam, de jelentem mindent végigolvastam. Kicsit "szégyelltem" is magam, hogy nekem nincs semmi bajom. Igaz, az elején nagyon rosszul voltam, de én (kis túlzással) azt is élveztem. Hisz tudtam,hogy a babám akkor tuti jól van. Most, hogy elmúlt a hányós időszak, én tényleg élvezem minden percét. Persze nekem is van, hogy itt szúr, ott fáj néha, meg hamar elfáradok, de egyenlőre ez még nem megterhelő számomra. A szőrtelenítés is megy még, de ha már nem fog, akkor a párom segít majd. Régebben is sokszor gyantázta a lábam.A fazongyantát viszont soha nem bírtam, így marad a borotválás. Szóval, én próbálom kiélvezni ezt az időszakot, mert gondolom lesz ez még rosszabb..... :lol:

Heni, gyönyörű Beni baba. És a kép is jól sikerült róla. Azt meg nem várhatjuk el, hogy akkor mosolyogjon, amikor mi akarjuk. (pedig milyen jó lenne)

Anuk, jobbulást. Remélem bejutottál a dokihoz, és talált neked megfelelő gyógyszert. (és nem tapizott agyon)

Mi tegnap voltunk a Corában. Hát a babának mi sem vettünk sok mindent, de a páromat legalább sikerült meggyőzni a babakocsiról. Ugye ott a Titi van kiállítva, és már ő is úgy gondolja, hogy olyan típusú kell nekünk. Sajna szétszedni mi sem tudtuk. Szegény szenvedett vele vagy fél órát, de nem lehetett leszedni róla a mózest. Hétvégén szeretném még megnézni a Pierre Cardint is, az hogy működik.
A vásárlás végére viszont nagyon elfáradtam. Szúrt a hasam, mire haza jöttünk kicsit kemény is volt. Így apa ma pihenésre ítélt.
De ami nagyon jó volt, mikor lefeküdtem este, akkorákat rúgott a pici.... IMÁDTAM!!

Magdi, sajna én sem tudok talira menni. Pedig én nagyon szeretnék pocifotót, és titeket is szívesen megismernélek személyesen is.

Na, megyek, mindjárt jön apa haza. Bocsi,hogy megint annyit írtam magamról.

Szép hétvégét mindenkinek!
Mi megyünk szülőket látogatni, és anyukám 50. szülinapját ünnepelni.Húúú, már megint mennyit fogok enni...Jövő héten mehetek így mázsálásra. :oops: :oops: :oops: :oops:

Zsu

Kép
bvigh

sziasztok!

Csak annyira van időm, hogy megköszönjem a gratulációkat, és elmondjam, hogy egy hétig nem leszek. Jövő pnteken jövök!
(Éljen a szabi!)

Puszi mindenkinek!
Vigyázzatok magatokra!

Kép
ácica

Sziasztok Kismamik!

Hát megint eltelt egy hét...

Magdi gyönyörű menyasszony voltál.

Heni Beni nagyon formás baba. Amikor mi voltunk a 4D-n a mi picurkánk is takarta az arcát, így nem is készült olyan fotó, amin a teljes egészében látni lehetne.

Babakocsit mi a héten vettük meg, mi is a Titi mellett döntöttünk és nagyon tetszik mindkettőnknek. A neten rendeltük.
Bébiruhákat még nem nagyon vettünk: összesen 6 body, és egy hálózsák. Bár úgy tervezzük, hogy ezután a gyerekágyat illetve a pelenkázót vesszük meg és aztán jöhetnek a kis rucik is.

Mindenkinek szép estét!

KépKép
begane

...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára szheni 2009.05.06 22:02-kor.

Heni

Kép
szheni

Sziasztok Kismamák!

Nagyjából visszaolvastam.
Hányással kapcsolatban... én a 6-ik héttől a kb a 16-ik hétig
hánytam intenzíven,aztán Babácskám megmozdult és azóta
1x hánytam.86 kilósan lettem terhes és 72 kilóra fogytam le.
Most 76 kiló vagyok.
Szőrösödés...nekem a lábamon világ életemben csakis szőke
szőr nőtt és gyenge, most pedig fekete :shock: és erős.
Azon a bizonyos helyen pedig hajajjj!Mi lesz majd ha nem fogom
látni?Akkor hogy szedem le?Vagy el fogom érni egyáltalán?
A szüléssel kapcsolatban..én nem adok arra hogy miket mondanak
vagy írnak mert minden szülés más.Mindenki máshogy éli meg.
Vannak azok a dolgok hogy:
gátmetszés, összevarrás, vajjúdás,vérzés, fájdalmak amiken
mindenki túl fog esni aki gyermeket vállal.
Csak addig ilyesztő amíg túl nem esünk rajta.Dehát ez az én
véleményem.

Üdv:Évi

Kép
eve3htv

Tökmag, az a baj, hogy szívem szerint visszamennék és kezdeném előröl! Olyan jó volt mindenből csipegetni!

Lányok, ez az Angelcare-es tanfolyam ingyenes. Nem úgy van, hogy regisztrálsz a honlapon, és mehetsz - végtére is ha ajándékba kapja valaki, akkor ugye nincs száma...vagy kell hozzá valami papír?

Zsu, szerintem ez már a kismamkorunkból adódik. Én is ma tovább dolgoztam, és utána elszaladtam a praktikerbe. Összesen 1,5 órával a szokott időpont után értem haza, de már nekem is kényelmetlen volt a hasam, éreztem, hogy pihennem kell! Szóval mostantól tényleg vissza kell venni a tempóból! Végtére már egy félkilós emberke van a pocakunkban! :) :)

Anuk a Sthodal szirupot szoktam én is inni. A férjem utálja, szerintem kellemes édes íze van. Én őszintén még kanállal sem bajlódom, csak "meghúzom az üveget" Nagyon jó a torkomnak! Egyre vigyázz, amit most nem iszol meg nagy valószínűséggel kuka, mert a hűtőben is csak 6 hétig lehet tárolni felbontás után.
Pont ma mondták a híradóban, hogy mivel jobb az idő az influenza még jobban támad! Úgyhogy aki még nem kapta el, C vitamin ezerrel! :)

Anuk, valaki már írta, hogy kell vinnie a glükóz oldatot a vizsgálatra, de én úgy értelmeztem, hogy otthon kell elkészíteni. MOndjuk valahol logikus, hogy ellenőrzik, bár tényleg baromság, hogy egy egész kis konyhát kell magaddal vinned!
Én hétfőn megyek dokihoz, akkor beszéljük meg, de valószínűleg a jövő hét utáni hétre időzítem majd (akkor a 25. hétben leszek) mert akkor nincs főnököm, szóval lazábban ücsörgöm majd végig az időt (tudom hogy nem hiányol senki sem! :) )

Amadea, ha eladod a kukát, akkor pont ott leszel, mintha a másik helyen vetted volna, úgyhogy így megérte! :) Én a bébiőrösön 6000 Ft-ot tudok spórolni, úgyhogy nekem nem...(a kuka ajánlott fogy. ára 4990 Ft - és ennyiért ugye nem lehet eladni)
A matracot végül megrendelted?

KépKép
KépKép
kfnoémi

Jaj, elfelejtettem megkérdezni:
A védőnő mondta a vizeletvizsgálatnál, hogy kicsit savasodom. Ez mit jelent, tudja valaki?

KépKép
KépKép
kfnoémi

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?