Vanni! Nekünk csak egy sima komód volt a pelenkázó… A Tiétek milyen mély? A miénk 60 cm-es, és tök jó volt 3 gyerekhez! A tetejére rátettem egy lemosható pelenkázó izét –fogalmam sincs, mi a tisztességes neve…
Szülésfelkészítő: Szerintem tök jó, hogy van ilyen! Eleve megnyugat szerintem, hogy nem vadidegen helyre mész be, és azt sem tudod, mi történik Veled.. Bár, hozzáteszem, ez nekik is jobb így, mert sokkal könnyebben kezelhető egy „képzett” kismama. Szóval, akinek az első babája lesz, szerintem mindenképp menjen el!
Én a volt MÁV-ba szültem (most ÁEK), akkor egy több alkalmas sorozat volt, és minden alkalommal más témáról beszéltek/beszélgettünk.
Ha a doktornénim legutóbb nem a szülőszobára rendelt volna vissza – így tudtuk összehozni a találkát -, akkor biztosan elmentem volna, még így a 4. gyereknél is, hogy megnézzem az átépített szülőszobá(ka)t. Szerintem nagyon sokat számít, hogy már ismered, ahová kerülsz…
Doki: „Csak mert kérdezte a múltkor is, hogy szülésnél is szeretném, ha ott lenne?” –szerintem ez enyhe célzás volt a pénzre…
Csajok! Az NST olyan, mint a CTG? Bocsi, csak nekem ez tök új…
MSE! Igen, kérem szépen!!! Mármint az asztalos elérhetőségét...
Algopyrin: nekem is minden doki mindig ezt mondta, hogy az ok., mert régi szer, és már van tapasztalat vele… Tehát, ha gond lenne, az már kiderült volna az évek során.
Annus! Torkos csütörtök: Febr.26.
http://www.menjunkenni.hu/
–Bp.en nem sok hely van megjelölve, és azok között alig akad, ami nekem szimpi… Mi Budakalászra megyünk. Ott van egy nagyon dicsért vendéglő & borház, végre ki szeretném próbálni (Mármint a vendéglő–részét. A bort majd legközelebb…) Múlt héten hívtam őket, még volt hely. Még talizhatnánk is..
Panndi! Gratula! Én Bencével ,és Bazsival is államvizsgáztam. Egyikkel a 6., másikkal a 7. hónapban voltam. Sajna, nem igazán hatotta meg őket. Inkább az átlagnál is bunkóbbak voltak. De drukkolok Neked, hogy normális bizottságot fogjál ki! (Én úgy tapasztaltam, hogy a legroszabbak az egyedülálló 40-50es nők. Brrr! Azt a rosszszándékú hozzáállást, amit azok művelni tudnak!!!)
Csadra! Ne izgulj!! Semmiről nem vagy lemaradva!!
Én biztosan nem az agyonreklámozott babaáruházakban vásárolnék, mert ott irtó drága minden! Pl.: Mikor a babakocsikat nézegettem, csak úgy,a múltkor, a Brendonban ugyanazok kb.20-30ezerrel drágábbak voltak, mint amilyen árakat a neten láttam. Én ált. kinézem a neten, aztán személyesen megtekintem. Ha még mindig ok., akkor veszem csak meg a kiszemelt dolgot. Babaholmik szerintem a Tesco-ban és az Auchanban is vannak. A minőségre figyelj, mert nem feltétlenül árfüggő! (Ez mindenhol igaz, bárhol vásárolsz!) Corában is vannak jó dolgok, de szerintem azok elég drágák. A Kengurus cuccok jók, csak húzós az áruk. De mindig van akció, azt érdemes nézni. (Ahová én szoktam belesni, ott mindig jól eldugják, hátra…) Hugicám pl.: 6000 Ft-os rugikat vett 1500 Ft-ért. Mert tavalyi modell. (Ettől a „tavalyi modell” meg „trendi” szövegektől mindig kiakadok… Nálam első a praktikusság, a könnyen kezelhetőség, kényelmesség, és hogy pamut legyen a babacucc. Általában mikor saját magamnak veszek v.mit, akkor is ezek alapján döntök.)
Kocsikabát = gombolós felsőrész. Kardigán, vagyis nem bebújós pulcsi, babának. Semmi extra. Fogalmam sincs, miért épp kocsikabátnak hívják…
Napozó = olyan mint a body, csak szellősebb, és ált. vékonyabb anyagból van. Lehet rövidujjú, vagy újatlan, vagy 2 pánttal rögzíthető -régebben ez utóbbi volt.
Szofi! Szerintem –ha nem akarsz folyton mosni – 10 bodyt szerezzél be. A rugit –ha nem lett maszatos, kakis, stb.. –másnap is ráadhatod, hiszen összekoszolni egy picibaba nem tudja. (Na, majd ha nagyobbacska lesz… Akkor aztán naponta többször is átöltöztetheted, ah bírod idegekkel. Nálam ez úgy működött, hogy amikor elmentünk otthonról, akkor ráadtam egy "tisztességes ruhát", és nem cseréltem le rögtön az első főzelékpöttynél.. Persze, ha pisis/kakis/ragad az egész gyerek -akkor muszáj..) Szerintem ha kezdésnek beszerzel 5 rugit, már jó vagy. Aztán biztos hoznak majd ajándékba… Csak mindig jelezd, mekkora méret kell. Inkább nagyobbat hozzanak. 2-3 hét alatt is már akkorát tud nőni egy ilyen pici baba!