Annus,
Szuperek az esküvői meghívók! Ezeket kézzel rajzoltátok? Nagyon jó ötlet a babaértesítő... én is fogok csinálni, most, hogy olyan sok időm van:) Én olyat gondoltam, hogy bele tennénk egy újszülött képet is a közepébe... Te? Igaz, csak azoknak küldenék, aki mondjuk nincs net közelben, és hetekig- hónapokig nem találkozunk személyesen, így nem kell olyan sokat csinálni.. És e-mailben elküldjük bedigitalizálva amit postán küldünk...
Pelenkázó ügyben: hát, csináltatok már lányok olyat, vagy hallottatok olyat, hogy meglévő komódra csináltatni egy szélesebb "tetőt- és az lett a pelenkázó? Csak mert nekünk van 3 komódunk, csak egyik sem elég széles. Igaz fiókosak, így nem is tudom hogy kellene a fedőt rá csinálni, talán úgy, hogy előre jöjjön a kilógó rész, hogy oda tudjak állni kényelmesen... Vagy ez nagyon barkács?
Szofi,
Wellness-Kehidakustány: tavaly ott nyaraltunk egy pár napot, hát, ott aztán igazán megjött a kedvem a babázáshoz! Nagyon szuper, kisbabáknak is, pelenkásan is... a kedvenceim a mini csúzda volt az épp tipegőknek, és a felnőttcsúzda, ami fekete belül fényekkel, és anélkül egy szakaszon, és kb szívbajt kapsz, mikor zuhansz benne lefelé... kislányoktól kaptam a tippet, hogy úgy lehet a leggyorsabban lecsúszni, hogy tangát kell csinálni a bgyiból... férjednek esetleg haszos infó lehet:) én azon már nem csusszzannék tangamódszer nélkül sem, mert pl egy ismerősöm leesett a lépcsőn 7 hónaposan, és ki si nyílt a méhszája.. onnantól kezdev végig feküdnie kellett. De azon kívül nagyon klassz a nagy medence is, sőt, a szabadtéribe ki lehet úszni egy alagúton keresztül
Ja, és ha isteni pizzát szeretnél enni, akkor menjetek el a Favágó étterembe, kivan táblázva Kehidán a főúton, hogy melyik kis utcán kell bemenni... egy nagyon jó ismerősöm csinálja... balatonon is van nekik egy elképesztően olcsó, és az egyik legjobb pizza az országban:) Jaj, de éhes vagyok:)
Fabri,
Szülésfelkészítő: mondtam a dokimnak, hogy most indul a kórházban felkészítő, és hogy ha jobban leszek esetleg, akkor menjek -e, azt mondta, hogy szerinte korai, menjek a 32. héten. (A Jánosban 6 alkalom, és heti egyszer van.. Elvileg elég menni úgy, csak ha esetleg korabébi lesz, akkor lehet, hogy pont nagyon hasznos infóról maradok le.
Tényleg, babás mamák, mi a haszna úgy tényleg a szülésfelkészítőnek? nem mindenki szokott menni.... Farkas, közben látom te már megírtad a véleményed a felkészítőről... én is ezt sejtettem... de én még nem tudom, hogy fogadok -e szülésznőt..
Szülésznő: Úgy vagyok vele, hogy nekem is fontosabb, hogy velem legyen egy hozzáértő végig, és ne más kismamák között és közöttem rohangáljon, ha épp úgy jön kia lépés. Pl viharban potyogni szoktak a babák... De: még nem fogadom meg, mert a dokimnak gondolom ha előbb jönne a baba, akkor is le kell perkálni a 80ezret, és ha korabébi, akkor baromira fontos lehet minden pillanat, és benne megbízom. Ha pedig kihúzom mondjuk a 36. hétig, akkor lehet szólok a dokinak, hogy szülésnél nem kérem a segítségét, és inkább a szülésznőt fizetjük, az "csak" 20-30 ezer Ft, a Jánosban így vannak a tarifák. (Csak mert kérdezte a múltkor is, hogy szülésnél is szeretném, ha ott lenne? Ezek szerint nem feltétlen számít rá, majd meglátjuk az anyagiakat. Egyenlőre még minuszban vagyunk..
Tinu, én is kádban szeretnék szülni:) Legalábbis vajúdni. (tudom, a Jánosban még szülni is lehet abban, volt már rá precedens, csak kicsit erőteljesen kell ragaszkodni az elképzeléshez. Már ha kádban úgy érzed, könnyebben megszülsz.
Kólika: Farkas, mi az a kólika tulajdonképpen? Meg lehet előzni?
Egyébként én jól vagyok, továbbra sem tudok sokat állni, kb 7-10 perc max, és utána iszonyúan kellemetlen, fokozatosan rosszabb, így nem is kísérletezem vele. Pl tegnap elfelejtettem a férjemnek kiadni, hogy milyen kaját készítsen nekem, így kénytelen voltam összedobni valamit. Hát, a végére már szenvedtem... de érzem, hogy mi az a pont, amikor nem csak kellemetlen, de keényedni is kezd igazán, akkor ugrom fejest az ágyba:)
Menü: Hagymát megdinszteltem, ráborítottam főtt barna rizst, és fűszerekkel összepirítottam.. plusz sütőbe bedobtam fűszerezett pipicombfiléket...
Vízszintben majdnem tökéletes, könyökölve is... kevésszer keményedik a pocim így... (persze szedem a magnéziumot. Netezek, ha van elérés, (néha lemegy, mert a szomszédét használjuk Rooteren keresztül, és ha elmegy, újra kell indítaniuk, ha nincsenek otthon várni kell rá... és néha a férjem itthon hagyja a modemjét...
Ügyi voltam, a terheléses cukrot megcsináltattam utolsó reggel a kórházban. jó volt, hogy ott volt az ágy, rendesen szédültem úgy az első óra után adiig, amíg nem ehettem.... A lenyelés ment mint a karikacsapás... (kis citromlevet facsartam bele)
Emese, jobbulást! sok C vitamin és folyadék, no cukor!
Hencsó,
Én felhívnám a docens urat, ha bizonytalan vagy. Megmondanám neki, hogy valszinüleg gombád van, és hogy menj -e hozzá, vagy te végülis lemehetsz az sztk-ba is... én ezt csináltam, mert ott azonnal levették a kenetet, és a labor eredmény a lényeg a gombánál, ehhez nagy szakértelem tényleg nem kell, hogy kikezeljenek. És ott ingyenes. És mikor megvan az eredmény, azonnal fogad bárki is rendel az SZTK-ban, ha kimutat valamit a labor.
Ezt a képet kaptuk:)