Szia Szeximexi!
Jó hírem van, a kisfiam megint szépen eszik, mint azelőtt.
Egyébként én is kevertem az ételekhez tápszert, mivel a főzeléket csak cumisüvegből fogadja el, azzal hígítom neki. De így is jóízűen megeszik egy egész üveggel. A gyümölcsbe keverek neki kekszet, vagy krémtúrót, azt szívesen eszi kanállal.
Én nem gondolom, hogy a tápszer elég tápanyagot tartalmaz egy héthónapos babának. Úgy értem, ha mást nem eszik meg, vagy válogat, akkor nem lehet tápszerrel helyettesíteni. Nekik már olyan összetett tápanyagokra, ásványi anyagokra, vitaminokra van szükségük, amiket az nem fedez. Ezért aggódtam, hogy nem ette meg a főzelékeket, és féltem, hogy valami hiánytünet lép fel. pl. vérszegénység. De szerencsére megoldódott, remélem többször nem csinál ilyet.
Nem az a baja, hogy pépes a kaja, sőt, ha darabosabb étellel kínálom, nem tud vele mit kezdeni. Az a baj, hogy mindent nyelni akar azonnal, meg se próbálkozik a rágással, (bár van már 5 foga, és most jön még 3) és emiatt, ha a torkára szalad vmi, öklendezni kezd, és volt már olyan, hogy az is visszajött, amit addig megevett.
Az orvos is azt mondta, hogy jól van ez így,ahogy csináljuk, ha készen lesz rá, meg fogja próbálni. És tényleg, az utóbbi néhány napban, ha olyat eszünk,amit ő is megehet, megkínálom vele, és szépen elnyammogja. Ez nagy haladás ahhoz képest, amiről az előbb írtam.
Szóval megnyugodtam. Nagyon köszönöm a tanácsaidat. Remélem, találkozunk még itt. Szia.