2009.02.02 21:46
Szerző: anaci
Köszönöm a válaszaitokat.
Csak azért kérdeztem, mert nekem soha nem volt ciklus, 17 évesen fogigátlót kaptam a probléma rendezésére, majd mikor abbahagytam, kiderült hogy nincs menstruációm, akkor meghozták, és próbálkoztunk 1,5 évet, majd jött apa vizsgálata, Ő OK volt. Nekem meg nuku peteérés. Akkor jött a closty, majd a második hónapba teherbe estem, ez eddig egy egész egyszerü történet volt. Aztán megszületett a lányom Emma, majd még 9 hónapig semmi vérzés, utána viszont két hónapig egyfolytába, ezután jött egy küret. Közben kiderült hogy a pajzsmirigyem túlműködik, ami melett teljesen abnormális módon nem tudtam leadni a terhességi többlet kilókat. Sőt! A küret után mikor lehetett összebújtunk apával, majd mikor gyanús lett a dolog, már a 14. hétben voltam. A magyarázat az volt, hogy a küret nagyon megmozgatj a hormonháztartást, azért érett akkor pete. Majd második kislányom születés után hosszan megint semmi vérzés, másfél év után dokik hada, gyógyszerrel meghozott ciklus, konzultációk (ekkor még nem voltak ciszták), majd legújabb dokim (akihez jelenleg is járok) hormontérkép, nagy összevisszaság, de mivel akkor éppen más gondom nem volt, abban maradtunk, hogy a 3. babát megpróbáljuk hagyományos módon homeopátiás besegítéssel. Másfél évbe telet, de összejött. Viszon mióta Lizám megszületett jött a pokol. Még több plusz kiló, teljes ciklustalanság, némi HPV-vel fűszerezve. Közben egy darabig nem foglalkoztam a dologgal, azt gondoltam le van tojva, majd csak lesz valami. De csak jöttek a kilók. Most mentem el a dokihoz a múlt héten, akkor csinált UH-t, ott buktak ki a ciszták. Most itt tartok.
Nekem mázlim volt a terheségekkel, ezért nem is vagyok tipikus PCO-s, de mindenkpéppen csinálni kell valamit, mert 85 kg vagyok és 158 centi, ciklustalan, idegbeteg, szőrös mint egy majom.
Na ez a történetem dióhéjban. A további vizsgálatok még hátra vannak. Ma váltottam ki a metet, holnap reggel kezdem szedni, pénteken megyek terheléses cukorra és inzulinra.
Igazából örülök, hogy kiderült mi a bajom, mert 17 éves korom óta kergetem a problémám okát. Jó sok idő kellett mire kiderült.
Sok dokitól meghallgattam, hogy majd az első gyerek szülése után rendeződik a dolog, de mivel nem tette, csak tüneti kezelések voltak.
Az a véleményem, hogy ha már megvan az ok, akkor könnyebb a kezelés is.
Emma lányom óvónénije szeretett volna babát mikor ovis lett a lányom, a 4. év végén akkor szült mikor ballagtak a gyerekek az oviból. Mivel jóban voltam vele sokat beszélgettünk, nki is PCO-ja van. Volt inszem, petevezeték átjárhatóság meg minden, végül spontán lett terhes. Most fél év körüli babája van, és nagyon boldogok.
MINDENKINEK FEL FEJJEL!!!!!!!