Szia CSilla!
Én mindenképp választott szülésznőt akartam,azért, mert ha esetleg nagyon hosszú lesz a vajúdás(nálam végülis ez volt), akkor végig velem van, csak velem foglalakozik. Ráadásul van a Szt. Istvánban egy szülésznő, akit messziről el akartam kerülni, mi van ha pont ő az ügyeletes.
Dórához a magánrendelőbe jártam terhesgondozásra, az Éva ott dolgozik aszisztensként. (ő is, van még egy ) Nekem ő rögtön szimpatikus volt, és ezért kértem fel, de egyébként azt mondják, hogy tök jó szülésznők vannak a szt. Istvánban (a fent emlitett banyán kivül).
A gátvédelemről annyit, hogy én nem nagyon feszegettem, de a doktornő és a szülésznő sem. Azért, mert első gyerkőc, tehát nagy volt a valószínüsége annak, hogy szakadni fogok, illetve nagy baba volt, óriási buksival. Tuti, hogy nem működött volna (mindkettőjüknek ez volt a véleményük), és ha szakadok az ugye sokkal rosszabb, mint egy egyenes metszés.
Alternatív lehetőségekre természetesen nyitottak. Én sajna semmit nem tudtam kipróbálni, mivel folyton rajtam volt az oxitocin infúzió, és CTG-ztek folymatosan, tehát eléggé helyhez voltam kötve.
A fájdalomcsillapításról annyit, én szépen elterveztem, hogy bármi legyen, én nem kérek semmit. Viszont, mivel baromi hosszú volt a vajúdás, és kezdett fogyni az energiám a szinte összeérő fájások miatt, így kértem EDÁ-t. Kb 2 órán keresztül olyan voltam, mint aki jó bedrogozott
A fájásokat mintha elvágták volna, baromi jól éreztem magam.
Egyébként bármit meg tudsz beszélni a Dórával. szerintem tényleg maximálisan nyitott mindenre. Nekem annak idején azt mondta, hogy legyek aktív résztvevője a szülésemnek, ne hagyjam magam befolyásolni, és fejezzem ki minden egyes kívánságomat.
Ha van még kérdésed, akkor nyugodtan kérdezz.
Üdv:
Dia