Új privát üzeneted érkezett!

Nem ér! Olvastam pár másik topicban, hogy a laptető szerencsét hoz! Mivel nekem Lukács itt van már, a következőnek átadom a jogot a babásodásra!!!!!


Katám! Veled álmodtam. Pozitív tesztképet tettél fel, kazettás volt és a kezedben fogtad. Lila volt a körömlakkod!!!!!!

Kép
Kép
Kép
zel
 
 


zel, nekem tetszik a pocakod, mert egy kicsi kincs van benne :!: :!:
és az álmod nagyon tetszik!!!!!!

kata? csigaház :?: :lol:

koviné, remélem minden ok!!

Kép
Kép
piciboris
 
 


Sziasztok Lányok!
Köszönöm, hogy szúrkoltok nekem. Sajna nem tudok sokat gép közelben lenni, de már elkezdtem visszaolvasni benneteket, remélem a végére érek és nagyjából tisztában leszek, hogy kivel mi történt eddig.
Még nem tudok semmit, ma vagyok a 25. napomon. Nagyon fáj a hasam. A barnázás nem erős, csak vagyogat.
koviné
 
 

 
 

Hát lányok ez az örökbefogadás akkor cécósabb mint gondoltam. Nem tudom, hogy miért várnak tényleg ennyit egy-egy gyerek örökbeadásánál. Vagyis azt tudom, hogy ha egy gyerek után - aki mondjuk csecsemőotthonba került - 6 hónapon belül érdeklődik az "anyja", akár csak telefonon keresztül, akkor az nem adható örökbe. Vagyis mintha régen ez lett volna, de lehet, hogy nem jól tudom.

Zel, tényleg nagyon szép a pocakod. Én úgy nem bírom ha szörnyülködnek az emberek, hogy milyen nagy. Szerintem tökéletes, és nem tudom hogy vagy vele, de olyan jó érzés hogy ekkora. (ja mivel nekem is eléggé méretes.)
Akkor nem csak én vagyok egyedül a tüdőbeteg csigaságommal :D :D
Ma vizsgafelkészítőn voltam, de ellógtam, mert nem bírtam ülni. Alig vártam, hogy haza cammogjak. Az gáz ha már az idős néni adja át a helyét a buszon :D :shock:

Sapé, kívánom, hogy ne legyen ott a foltod a következő vizsgálatkor. Gyógyulj meg teljesen.

Na akkor most teszek fel képet, mert a tegnapelőtti nagyon béna lett. Kéretik nem szörnyülködni.

Micimackó pocak, micimackó pólóban :D
Kép

Ez túl közelről lett fényképezve. :lol:
Kép

KépKép
trinky
 
 


Koviné!
Majdnem lehetetlen a küldetésed a visszaolvasással! :lol: Az húzós lesz. Kell pár oldal, hogy teljes képet kapj! Hajrá!

Figyike, nem kéne a dokidnak szólnod? Mert ugye, előfordulhat a beágyazódás miatt is pecsételés, de nem napokig, ha pedig utrozol, az kitolja a mensit általában, nem korábban kezdesz el barnázni. Márpedig mensinek még korai lenne a barnázás is!

Kicsibé! Én elfogult vagyok, de nekem is nagyon tetszik a pocakom. Biztosan hiányozni is fog...
Olyan örömmel ébredtem a Katás álomból. Még apának is elmeséltem...

Kép
Kép
Kép
zel
 
 


Váó Trinky!!!! Ez is pocak ám a javából! :lol: Szépek vagytok!
( múltkor lépcsőztem apa irodájába egy emeletet. hallotta, hogy megyek fel kijött elém a fordulóba, röhögve, hogy vonszold fel magad anya! Hát majdnem le kellett a lépcsőre ülnöm röhögni, hogy szépen elbecézget!)
Micimackó póló.. :lol: Tök jó! nekem is mind ilyen már, amit szeretek felvenni! De a lakásban meleg van, a kisgyerek is szereti, ha kitakarom a pockot!
Én nem foglalkozom a szörnyülködéssel! Volt akinek még be is homorítottam, hogy nesze, ekkorát növesztettem... Nekem is tökéletes a pocim, úgy gondolom, így pont jó. Lukács a fontos, ő jól érzi magát a többi meg nem számít!
Hű, még van gyűrű az ujjadon? Nem dagad be kezed? Vigyázz, nehogy elszorítsa vérkeringést!

Kép
Kép
Kép
zel
 
 


koviné :D
igazán szorítok, hogy minden rendben legyen :lol: írj,hogy mi van
veled :!:

trin :!:
nem semmi a pocak :lol: hát ez a gyermek asszem kihúzza amíg lehet :wink: és megint hiányolom a pocakhoz a fejecskét is :P

zelem :wink:
drága kismami, hát asszem már anyukának hívhatlak :twisted: 8) :lol: olyan édesen szereted a pocakod, nekem ez nagyon tetszik és csak reménykedni tudok, hogy ha megszületik a csodaszép Lukács akkor is jössz majd :lol: :lol: :lol: :lol:


többiek???????????????????????????????

Kép
Kép
piciboris
 
 


Igyekszem majd jönni hozzátok! De neked sem volt eleinte könnyű, ugye???
Nem hagylak el titeket. Nagyon sokat, sokszor segítettetek!

Kép
Kép
Kép
zel
 
 


Koviné kitartás :!: :!: :!:

Zel, csak azért írtam, mert írtad, hogy szörnyülködnek a pocak méreteden.
Lotti is szereti ha ki van takarva, és mivel a pólóim már csak eddig érnek, így teljesítem az akaratát. :D Ami az álmod illeti, én nagyon várom beteljesülését. Akkor én most Ilonkánkra koncentrálok, hátha álmodok neki egy pozitív tesztet. Ilonkám, igyekszem!!!
[size=9](bár tegnap azt álmondtam, hogy szőrős volt a talpam, és mondtam a dokinak, hogy tudtam, hogy terhesség idején vannak akik szőrösödnek, de azért nem gondoltam volna, hogy a talpam is prémes lesz.)[/size]

A gyűrűt még nem is gondoltam levenni, bár most hogy mondod..... Nagyon ritkán dagad be az ujjam, főleg amikor nagyon meleg van. Azért lehet, hogy leveszem, csak a jegygyűrűm, és úgy szeretem.Mindegy inkább leveszem, minthogy drótvágóval kelljen leoperálni.

Boriskám, küldök neked fejeset is, csak ezt egyedül csináltam, és nem fért bele a fejem. Honnan gondolod, hogy kihúzza a baba áprilisig? Amúgy remélem, hogy rendesen időre születik. Még 9 hét.... Mekkora lesz a pockom addig :shock: :D

KépKép
trinky
 
 


Zel, összepakoltad a kórházi cuccot?

Domo, Gyöngyi és ti?

KépKép
trinky
 
 


Sziasztok!
Zel! Szép a pocakod! És szerintem sem vészesen nagy. Meg te amugy is vékonyka vagy, ha jól emlékszem.
Trinky! Te pocakod is csini!
Én még nem pakoltam össze semmit. Most rakjuk össze a szekrényeket és a szobákat pakoljuk. Utána ruhákat válogatok majd és akkor készitem össze a cuccokat.
Képzeljétek 2 napja olyan (bocsi) székrekedésem van. Ma meg megnéztem lehet, hogy kijött az aranyerem. Talán az, mert még sosem volt igy nem vagyok bizti benne. Nektek van/volt?
Fájni igazán nem fáj csak érzékeny.
Rakok én is fel egy mai képet (31+6 hét)
Kép

Kép
Kép
bgyöngyi
 
 


Trinky! Én meg azért írtam, mert tényleg nem foglalkozom vele. Tök jó poén! Szörnyülködjön, aki akar! :lol: Mi így vagyunk szépek!
Ugye pocakosok????

Gyöngyi! Csinik vagytok!
Vékonyka vagyok, mint te!!!! Csak én közel 20 kilót rejtettem el magamon! :lol: Futotta belőle ráncfeltöltésre és narancsbőrsimításra is!
Úh, aranyér. Vigyázz a szorulással..

Össze még nem pakoltam a cuccot. De a nagyobbik része már ki van mosva. :lol: Pedig lassan illene a táskába kerülniük mi?

Vettem mellszívót. Kézi, Avent. Szép :shock: Mivel fertőtlenítsem kismamik? elég, ha a mosogatógépbe belerakom? Az 60 fokon dolgozik... Vagy valami mással is? Főzzem át?
( Ja, erre anyu megtalálta az elektromosát...)

Gyöngyi, Trinky! Gyomorégés??? Én néha majd megpusztulok tőle. Iszok rá, mintha használna... Még a tej jó is.

O-óóóó már kedd van...

Jó éjt.... :lol:

Kép
Kép
Kép
zel
 
 


Zel, te éjjeli bagoly vagy?
Gyomorégésre nekem a renie vált be, meg a tej, de mostanában csak néha jön elő.
Pont tegnap kérdeztem tesómtól, hogy mivel fertőtlenítsem a cuccokat. Azt mondta, hogy főzzem ki, meg lehet csinálni neomagnolos oldatot - állítólag a kórházban is azzal fertőtlenítenek. Én is olyan mellszívót vettem mint te, elég fura látvány :D :D de nagyon jó, meg van hozzá egy csomó minden.

Gyöngyike, sajnos nekem is van ilyen problémám - az Elevittől jött ki - , emiatt szedem most ritkábban a vasat. Egyél minden nap egy activiát :lol: (ez a reklám helye) No nem azért, de tényleg jó, meg a zab/búzakorpa-joghurt elegy, ami eléggé hatásos. Ha fáj, akkor haemoclin, amit lehet a várandósság idején is használni.
Amúgy nem csoda szerintem, hogy kijött az aranyered, eléggé nagy nyomás nehezedik arra a részedre.

A pocid nagyon csini, és tényleg vékonyka vagy.

Zel, nem is látszik az a 20 kila, tök jól nézel ki. Én 8-nál tartok, de egy tízes plusszal indítottam. Azt hittem eddig, hogy csak a pocim és az őrület mellállományom vette fel ezt a nyolc kilót, de valamelyik nap észrevettem, hogy a térdem belseje is nőtt. :shock: :shock:

KépKép
trinky
 
 


Kicsiboris!

Olyan édes a kép!Hát igen nem egyszerűek anyós pajtásék,az enyém egy igazi diktátor.
Lujza bizti őrült a fa játékoknak. :lol:
Ház nem ház csak lakás :lol: ha lesz fotó teszek fel :lol:

Bbilona!

Hamarabb jön az gyermek áldás mit sem gondolnád :lol:

Zel!

Elég szépen haladsz,és nagyon ügyi vagy csak ne vidd túlzásba,
a pakolást :wink: nagyon szép a babakocsi :lol:

Trinky!

Szerintem csini kismami vagy :wink:
Nem vagy nagydarab :lol:


Sapé!

Gyógyulást kívánok neked ,és sok energiát!
Régen annyira sugárzott az írásodból az energia.
kívánok neked minden téren javulást :lol:
m. reni
 
 


'reggel!

Trinky! Az, bagoly. Valahogy kifordult a bioritmusom. Lukács is éjjel 11 után tök aktív, aztán van, hogy fél négykor felkelt, hogy menjünk pipilni, aztán játék. Simogatós... ha nem fogom ott, ahol mocorog, akkor akkorát rúg oda, hogy csak úgy zörög! :lol: Aztán reggel 6-kor megint ébredünk, amikor apa elmegy dolgozni. Kicsit szöszmögünk. Iszunk egy bögre kakaót, ilyesmi, és visszabújunk lustizni. Na ebből lesz az alvás kb 9-10 óráig. De ez tényleg finom, nyugodt alvás.
A 20 kilóból van némi a senekemen is, végre, meg a combomon. Nem lóg ki minden csontom már! Még örülök is neki. De a nagyobbik részt a pocak képezi!

Csajok! Nekem anno az elevittől minden bajom volt, ezért most gravidát szedek. Meg vasat is másikat kaptam, így mákomra semmi gondom nincs, bár laevolac-ot vettem, hátha bennem szorulna valami..

Reni! Biztosan szép a lakás. Nia jól viseli a változást?
Várjuk a képeket!
Óvatosan csomagolok. Pár napja kicsit görcsöltem, fájtam, akkor megijedtem, hogy hú, csomagom még nincs. Mi lenne, ha indulni kéne. De csak a frontok kínoznak meg minket. Én nem voltam eddig érzékeny, így vagy a az álapot hozta ki, vagy Lukács jelzi, ha eső, vagy hó jön. De akkor bekeményedünk ezerrel, fáj az oldalam, a kisgyerek meg mintha keresztbe befeszítené magát.
Ha ő lesz frontos, lesz pár kemény éjszakánk mi?

Kép
Kép
Kép
zel
 
 


zel, szóval így állunk! Rá kellett jöjjek, milyen tuskó voltam, mikor a szép pocakodtól megijedtem. Nem akartam izé lenni, mert igazából tök mindegy mekkora, ha mindenki jól van. Szóval ezer bocsi. :oops:
Jó kis program éjszakára!

trinky, aranyos a micimackó póló, és szépen gömbölyödsz te is. Kicsit csalódtam, mert azt hittem, most majd rájövök, ki is vagy te. Erre tessék még egy fej nélküli anyuci!
És akkor mi lesz, ha nem bírod a felkészítőt? Valaki lemásolja neked, vagy mész másik konzultációra?
A szurkolást meg nagyon köszi, tisztára elérzékenyültem. Meg akartam nézni mit jelent az álmod a nők lapja café-n, de nem engedi a gépem - néha nagyon találó, amiket ír.

reni, aranyos vagy!
bbilona
 
 


Jaaaaj, Ilonám!
Dehooooogy, dehooogy!!!!! Nem voltál te tuskó!!!!!
A faluban csinálják a látványos, kéztördeléses hű, mekkora hasad van előadásokat. Na ilyenkor nyomom ki, hogy hadd guruljon el a szemük!
Félreértettél, Életem, én rád egyáltalán nem gondoltam úgy, hogy beletartoznál ebbe a szörnyülködős táborba!
Hú, most naon rosszul érzem magam, hogy ezt a buta inget magadra vetted. Ne haragudj rám! Kééérlek!

Kép
Kép
Kép
zel
 
 


zel, no akkor ezt jól megbeszéltük :D . Amúgy meg dehogy haragszom, hát szeretem én az egyenes beszédet!

Még nem is meséltem, micsoda "megpróbáltatáson" kell ismét naponta átesnem.
Kolléganő babát vár, aminek hírére először madarat lehetett velem fogatni, hiszen jóban vagyunk, meg amúgy is ilyesminek örül az ember.
Sajnos valami dilibogyót szed, amit nem hagyhat abba + asztmás, amire valami olyan gyogyit kap, amit terhesen nem szedhetne, de az enyhébb változat csak akkor segítene rajta, ha abbahagyná a cigarettázást. És ez az ami az én szememet böki, hiszen minden reggel azzal indítunk, hogy jön és mesél, itt fáj, ott van rosszul, jaj nehogy valami baj legyen, pedig ő mindent megtesz, és az orvos is milyen sokba van már, pedig még meg sem született. Sikítani tudnék. Nincs valahol egy hely ahol lehet?
Megint panaszkodok. De ugye ez nem ér?
Azért túlélem valahogy, hiszen amúgy minden ok. :roll: :D
bbilona
 
 


Megkönnyebbültem. köszönöm! Ilonám, a szívem szakadna meg, ha valami bibi lenne közöttünk! :oops: :lol:

Sajnálom, hogy mit kell látnod. Nem is értem az ilyeneket... Ha asztmás, már alapból nem kéne bagózni, ha babát vár, alapból nem kéne bagózni. De így egybe és még bagózik is?! Legszívesebben kitekerném az ilyen nőszemélyek nyakát. Mert anyának egyáltalán nem nevezhető. Ha meg beteg gyereke születik a saját felelőtlen hülyesége miatt, akkor azon fog siránkozni, hogy mibe kerül az ápolása, vagy otthagyja a kórházban???
Furcsán fog hangzani, de én már ezt többször, nyíltan el mertem mondani: Sok ilyen eset hallatán, láttán olyan nem rosszindulatú kívánság jön ki belőlem, hogy az ilyen embereknek nem kéne rögtön teherbe esni. Kelljen neki kicsit, elég pár hónapot küzdeni, hogy babája megfoganjon és máris másképp élné meg az egészet. Aki kapja a csodát, mint szamár a fület, sokszor nem tudja értékelni, milyen szerencsés.

De ezt tényleg nem gonoszságból.. Értitek, ugye???

Olyan babaérzékeny lettem. Annyira féltem az összes pocaklakót. Tőlünk függ az életük. Ha én nem teszek meg mindent azért, hogy neki jó legyen, akkor ki tehetné meg helyettem. Ha ez a kolléganő nem érzi, hogy élet növekszik benne, akiért neki kell majd mindent megtenni egy életen át, akkor ki érezhetné helyette?? És utána, ha már most az baba érdekeit veszi figyelembe? Utána mi lesz?

Na, leírtam... Van még bennem néhány gondolat, de akkor még sírva is fakadok...

Kép
Kép
Kép
zel
 
 


reni, köszi a dícséretet!!! diktátor???? az enyém meg egy mártír... :shock:

ilona...hát ezen a cigis sztorin én is meglepődtem...ugyan mondd mán meg néki hogy tegye le a cigit :roll: :shock: :!: ez full gázos :oops: a gyermekágyon pont egy ilyen bagózóssal voltunk összezárva, basszus otthagyta a gyereket, hogyha sírna mi foglalkozzunk vele mert ő bizony lemegy cigizni, én megmondtam neki, hogy dehogy vigyázok rá, elég bajom van nekem is....

zel te már most olyan édilli-bédilli anyuka vagy :P :P :P :P és olyan kis érzékeny ahogy az illik :lol: :lol: de azért azt a bőröndöt rakd össze lassanként :wink: :wink: figyusz én mikrós sterilizálót használtam, 2 perc és minden steril, 2-3e forint, ajánlom :lol:

Kép
Kép
piciboris
 
 


Kicsibém! Köszike... Tudoood, a hormonok dolgoznak, rendesen kihozzák az érzékenyet az emberből. Apa múltkor azt mondta, sokat eszek... Na azóta ez minden kajánál téma.. :lol:

Mikrós? Na utána nézek. Köszi a tippet!

Most asszem elmegyek vásárolni. Sajtos rakott makarónit akarok enni. Nem szeretnék, hanem akarok. És csak tepsi van itthon hozzá! :lol:

Kép
Kép
Kép
zel
 
 


zel, kicsiboris ja ja, egyetértek, megmondtam én neki még mielőtt terhes lett, meg már azóta is, de fel nem pofozhatom sajna. Majd az ura megteszi remélem.
Azért én ilyeneket nem kívánok, és nagyon szurkolok a kis életért, hogy egészséges legyen, nem koraszülött stb.
Ő olyan ideológia gyártó, tudod ő nem iszik, az asztmát is örökölte stb. No nem szapulom tovább, az ő kölyke lesz betegen, egészségesen, az ő felelőssége.

zel, drágaságom nem lesz bibi, mert nem hagyjuk, jól megbeszéljük, mert az úgy okés és fer. Jó étvágyat (de nem a tepsihez :wink: )!
bbilona
 
 


Ilonkám, neked is küldök majd fejes képet :lol: :lol:
Szerintem eszünkbe se jutott, hogy rád gondoljunk, amikor Zellel az ominózus témát tárgyaltuk. Tudjuk, hogy neked is hatalmas pocakod lesz, és nagyon fogod szeretni.
A kolleganőd felháborítóan viselkedik, gondolom nem egy IQ bajnok, ha még azt sem fogja fel, hogy mennyire veszélyezteti a babáját.
Annyi ilyen terhes nőt látok, aki füstöl mint a gyárkémény. Egyszerűen nem hiszem el, hogy ennyit nem képesek megtenni a gyerekükért, hogy leszokjanak a bagóról. Undorítóak. Zel, én is hasonlókat kívánok nekik mint te.

A mikrós sterilizálót több méretben lehet kapni? Jó ötlet, de nem túl nagy a mikrónk.

KépKép
trinky
 
 


zel, trin, itt megnézhetitek, szerintem tök praktikus és nem kell semmi vegyszer hozzá, no meg én egy ideig kifőztem de ez jobb:
http://www.brendon.hu/ProductSearch/bro ... terilizalo

Kép
Kép
piciboris
 
 


Trinky!
Nekem is mikrós van, szerintem is jó. Én nem mertem beletenni a cuccokat a mosogatógépbe, inkább nagylábasban kifőztem ami nem fért bele a mikrós sterilizálóba.

Mágnes!
Azt nem hiszem hogy a penészt eltünteti ez a gép, de ha kiszárítja a falból a nedvességet, akkor legalább nem fog kiújulni. Amúgy mi nem próbáltuk ki, mert itt nagyon horror ára volt, majd fél milla lett volna ha ki akarjuk szárítani a házat. De nálunk akkor még nem volt baba, így maradt a hipós lemosás, a szellőztetés meg a jó meleg nyarak kedvező hatása.

Ilona!
Hát enyhén szólva nekem is kinyílik a zsebemben a bicska ha dohányzó kismamát látok. Sose felejtem el, amikor a babáink elvesztése után mentünk haza a kórházból az épület előtt hat hatalmas pocakú nő bagózott és arról beszéltek, hogy szeretnének már megszabadulni az élősködőjüktől. Legszívesebben megtéptem volna őket. De sajnos az élet nem igazságos....

tücsökbogár
 
 


bbilona!

A hülye picsa,jaj én is ideges leszek ha ilyet hallok.
én mikor bent feküdtem a kórházba a kismama
azért feküdt bent ,mert kicsi volt a baba,és stb...
mellőlem vittek el szülni a drágát 28 hétre szült,de napi egy doboz
cigit elszívott!!!
szülés után is gyújtott rá :twisted:

kicsiboris!

Mártír??De jó neked!!! :lol: :lol:

Zel!

Nem voltak álmatlan éjszakáim,csak nappalaim,mert nagyon hasfájós volt Nia.


Sterilizálás!!!

Én nekem is ajánlották,de körülöttem mindenki a hideg sterilizálást használta,és én is csak ezt használom

Chicco 0hónapos kortól lehet használni
m. reni
 
 


m. reni
 
 


lányok, mikor így egyrugóra jár az agyunk, elgondolkozom, hogy vajon csak mi látjuk másként a dolgokat, vagy minden jóérzésű ember hasonlóan gondolkodik.

tücsökbogár, oh, na pont még ilyen ostoba tehenekkel kellett akkor találkoznotok, mikor éppen összedőlt a Világ.
Sterilizáló? Hát mi minden kell még? :shock: Mondd, honnan tudtátok Csabinál mi az a sokminden, amit be kell szereznetek? Elképesztő mennyi mindenre szükség van!
bbilona
 
 


hát csajok le tudok rohadtul döbbeni az ilyen kismamás sztoriktól....
amikor laparon voltam volt egy 20 éves csaj, ebédnél elmondta nekem, hogy egyéjszakás diszkós kalandját akarja 'eltűntetni.
nagyon rossz érzés volt...persze megértettem, hogy ilyen agyatlan együttlét után nem akarta megtartani a babát....ja és még azt is mondta, hogy fogigátlót szed, érthetetlen neki hogyan jött össze, mi akkor éppen 2 és fél éve küzdöttünk....na erről ennyit...

Kép
Kép
piciboris
 
 


jujjjjj reni....jóóóó nekeeem??? :twisted: :lol: :cry: anyóspajti most éppen attól szenved iszonyatosan, hogy 3 hete nem látta Lujzit, szüleim 3 hónapja nem látták....

gyömgyike milyen jó kis gömbölyded a pocid :lol:

Kép
Kép
piciboris
 
 


Bbilona!

Szerintem minden jó érzésű ,és intelligens ember így gondolkodik :lol: Én már kaptam olyat,hogy nem mindenki képes arra,hogy gyereket szüljön.Fogaddal el Renáta,hogy te más vagy!
Neked szerintem nem fog sikerülni,/ezt a sógornőm mondta anno/


Kicsiboris!

Tudom,hogy a te anyósod se jobb mint enyém :twisted:
Csak vicc volt. :lol:

Néhány kedves beszólás irányomba.
- Azt nincs pénzetek,mert te szétszórod!
_A gyereknek a kiságyba,a helye had ordítson,legalább erősödik a tüdeje.
-Itt a gazdasági válság ti meg lakás cseréltek.
-Egy férfira mindig figyelni ,kell készítsem ki a ruháját.
-Mért nem adok a gyereknek tejet??Bezzeg az ő idejükbe.-
-Minek annak a gyereknek annyi játék,mikor egy is elég!

Hirtelen ennyi jutott eszembe.
Ja és azt képzeld hozzá,hogy naponta ugyanazokat ismételi egy folytába.
m. reni
 
 


húhh reni...ez nem semmi....és telefonban így a távolból képes osztogatni az észt???????

csajok már 4x rohantam a rötyire...calici vírus????jaj de félek, Lujzi el ne kapja..

Kép
Kép
piciboris
 
 


Az ész osztás mindig megy,de ugye valakivel együtt lenni,a nap
24órájában....

Fúúúúúúúú a vírus az nem jó :roll: hívd fel a védőnénit,hogy mivel tudnál esetleg ellene védekezni?Honnan vetted,hogy vírus,?
Nem ettél valami olyat?

Nálunk a párom és Nius beteg.
m. reni
 
 


de ne máááá, nem költöztetek el tőlük, vagy együtt költöztetek?
védőnőnk még basszus nincs is, még lakcímkártyánk sincs :cry:
remélem nem vírus, csak most pont ilyenre mondják a calicit, nem tudom mit ehettem össze....

Kép
Kép
piciboris
 
 


Reni, döbbenet. Jó kis anyósod van, a sógórnődről nem is beszélve. Hidd el, ezek az emberek önmagukat gyűlölik, és csak az irígység beszél belőllük. Azért nagyon rossz lehetett ezeket hallani. A férjed lecsaphatná a banyát. Bár tudom, hogy a fiúk az anyjuknak mennyi mindent elnéznek. Nálunk is befigyel néha a kézi vezérlés, de résen vagyok.

KépKép
trinky
 
 


reni jobbulást Niának meg a párodnak :!: mi a bajuk :?:

csajok, na minggyá én is nézek új topikot.... :twisted:

Kép
Kép
piciboris
 
 


Sziasz!

Én nem bánom, nézzetek új topicot, de jelzem, nyomotokban leszek! Tőlem nem szabadultok! :lol:

Reni! Ne haragudj, de én már röhögtem a beszólásokon. Mindkét nőrokont megfojtottam volna ugyanabba a kanál vízbe, az egszer biztos. Mit képzelnek magukról. A támogatásra lett volna szükség, nem még plusz beleszarni a lelkedbe. De most anyóspajtás is csúcs. El is hiszem, hogy neki is elég volt egy játék. Pont attól lett ilyen szegény agyilag! Bocccccsss! De ez is kijött belőlem. Ha nem fejleszted Nia képességeit, mit várnál tőle??? Pedig most a sokféle játékkal tudod, nem a bömböljön a kiságyba vágva, hogy nőjön a tüdeje dologgal!
Egyébként szomorú lennék, ha bármelyikünk párja olyan tyutyimutyi lenne, hogy oda kellene készíteni a másnapi ruháját!

Kicsibé! Köszike a mikrós infót! Gyógyulj meg gyorsan!
Nekem is volt ilyen laparos kalandom. Csak a kiscsaj nagyon fiatal volt, meg tanult és párjával pár hónapja jártak csak együtt. Ő nem nagyon akarta elvetetni a babát, csak az ésszerűsége diktálta. A szíve nem. Röhej volt, hogy én vigasztaltam...

Ilonám! Tücsök helyett válaszolok. Nem egyszerű összeszedni, mi kell a kezdéshez. A bútor, a kocsi a legegyszerűbb. A többi! Az a nehéz. Nem tudod, mekkora ruhákat vegyél. Mert születhet ababa korában, naná, hogyminden ruhában elveszne, vagy pedig jóval nagyobb lesz, mint mire számítottatok a dokival, akkor meg kapásból kicsik a ruhák, vagy csak egy hétig jók. De még ez is csak az alap. Ehhez jön a sterilizáló, a hőmérő, a izé, bigyó, kisolló...
Szerintem egy része úgyis menet közben derül ki!

Kép
Kép
Kép
zel
 
 


zel, na én is pont így képzeltem ezt a beszerzés dolgot :wink: Egyszerre nem létezik az az ember akinek ennyi minden eszébe jut. Azért kérdeztem tücsökbogarat, mert neki nem volt 9 hónapja minderre felkészülni, úgy talán még egy paraszthajszállal nehezebb.
Ma reggel volt a Juventuson, hogy micsoda meglepetés volt már az, hogy ikreik lesznek 1fiú egy lány, és mégnagyobb volt a meglepetés, amikor 3 lányuk született. Na erre sem igen lehet felkészülni hihi.

Na attól kész lennék, hogy ruhakikészítés apának, mikor már az 5 éves gyerek is maga választja ki a ruháit!
reni, boris elképesztőek lehetnek, de igaza van trinkynek az irigység beszél belőlük. Mennyivel egyszerűbb piszkálódni, mint javítani a saját életükön!
Anyós ügyben...hm, nálunk a saját anyukám az anyósom, a szívem szakad bele, de nem bírom vele sokáig egy fedél alatt. Úgyhogy készülök a sokkra márciusban, amikor megyünk öcsémék lurkóját meglátogatni Berlinbe - 5 nap a szüleimmel, ráadásul nem az én gyerekem születik. Nem kéne előre rettegni ugye?

boriska, na nézzünk oda! Ugye milyen rossz mikor az ember állandóan a babanetet kuksizza és nem ír senki!

katata, drága hát semmi sem történik csigafalván?
bbilona
 
 


először is reni, gógyulj meg hamar!

lányok nincs valami olyasmi a terhességgel, mint a menstruációval? Tudjátok, ha valaki aki sokat van veled menstruál neked is megjön?
Szóval ha sok a babaváró az ember körül, nem alkalmazkodik ugyanígy a szervezet?
Barátunk este szült, az én kedves barátném meg hétfőn megy dokihoz, mert lehet hogy ott a kis muki a pocakjában :D
bbilona
 
 


jóvanna ilonkám drága :lol: :lol: :lol: igazad van amikor senki sem jön...az olyan sz...r.. :shock: :lol:
húú, nehéz a kérdésed, amikor szerettem volna nagyon babát nálam pont fordítva volt, körülöttem mindenki terhes lett, sőt volt egy csajszi akivel arról beszélgettünk, hogy ők még egyáltalán nem akarnak gyereket, pár hónap múlva nagy hassal láttam..

zel, szívesen, ha tényleg segítettem :lol: ez a babára felkészülés tényleg egy agyrém, és szerintem a legjobb lenne ha ebben mondjuk a védőnő segítene, de ugye van az a fecni (nekem tök későn adta oda) amire kb 10 dolog van felírva...na persze azok amiket amúgy is tudtam....
nekem barátném segített sokat, ő írt nekem egy listát a legfontosabbakról :lol:

Kép
Kép
piciboris
 
 


többiek???????????????????????????

Kép
Kép
piciboris
 
 


jajj hát én is élek, csak ezek az éjszakák ne lennének.. :) Na de ma éjjel egészen jó volt, lekopogom.. Pedig már ott trtottam, hogy úgysem kerülök ágyba, nem is ágyazok meg magamnak...

babakelengyéél mi bababoltból szedtünk anno kelengyelistát, és abból aztán redukáltunk, plusz hozzátettük a mi szívünk vágyát.. :)

Én most éppen a védekezésen agyalok, lassan 6 hetes kontroll, és kész tervvel kéne oda mennem, de minden eshetőséget kizártam... fogigátló kizárt, amennyit küzdöttünk egy gyerekért, nem fogok olyan szert szedni, ami gátolja, hogy megfoganjon egy élet. Nem beszélve a hormonokról.. Spiráltól ódzkodom, óvszertől szintén, a vigyázunk megoldás sem a legjobb, mivel nem tudom mikor van pé-m... Gondoltátok volna, hogy ilyenen kell majd egyszer dilemmáznom?? :lol:

Kép
Kép
Kép
mágnes
 
 
 
 
 


Mágnes! Én igazából nagyon örülök a dilemmádnak. Bár mindenki így "járhatna", akinek nehezen jött össze a baba, és szeretne még picit!

Ilonám! Sajnos én is pont úgy jártam, hogy mellettem mindenki babás lett, még az is akinek már nem kellett volna. De remélem, te leszel a kivétel, és olyan hatással lvan rád a környezeted összes babása, hogy te is simán minden orvosi segítség nélkül jól bebabásodsz! Nagyon szeretném már a pocakos képeidet nézni! Nagyon szép kismami leszel!
Nekünk sem volt egyszerű a cuccost összeszedni, Sőt, még vannak hiányosságok. Tudom. Én is hibás vagyok benne, de nem mertem korábban nekiállni a vásárlásnak. :oops:
( Te se jössz ki mamiddal? Én is nagyon szeretem az enyémet, de vannak együtt gondjaink. Nagyon hamar összebalhézunk, akár a semmin is.)
Egyáltalán nem csodálom, hogy rettegsz. Én is félnék, a sok hülye kérdéstől, meg a célozgatásoktól. Kaptam én is rengeteg ilyet. Már utáltam a család egyik részével találkozni..

Kicsibém! nekem pedig a komaasszonyom segített sokat. Leültünk, Julcsa kerilányom mászott rám ezerrel, anyuja meg kérdezgetett, hogy ez van-e az van-e, amire nemet mondtam, csak írta. Tök jó kis lista kerekedett. De az alapból nem hiányzik sok minden, ami nem jutott eszembe, viszont ugyanott, ugyanannál szülünk, így a kórházi cuccban nagyon sok dolgot tudott ajánlani, tapasztalatból.
Védőnőtől lista? Nekünk ismét új van, a harmadik. Én egy terhesség alatt hárommal találkoztam. Na? Ez a valami! Szóval ő nagyon aranyos, nemrég végezte el a sulit, így kicsit híján van a tapasztalatnak. De legalább lelkes!

Kép
Kép
Kép
zel
 
 


zel, most végezte a sulit? :roll: Hú, és azért legalább van már gyereke? Hogy mutatja meg a szoptatást, fejést stb?
Most vicces akarok lenni, nem bántó, de a köv. jutott eszembe:
Usziba járunk, igen sokan úszkálnak, nem számít én is nekikezdek, aztán azt veszem észre, hogy egyedül úszkálok. Jön a férjem, és megkérdezi, mit csináltam, hogy mindenki kimászott a vízből? Na ugyanez tegnap a szaunában, ezer ember, én be, ők meg szépen lassan mind egy szálig ki.
Lehet, hogy büdös vagyok? :wink:
No, lehet nálatok is van valami védőnőüldöző kisugárzás :D .
Milyen jó, hogy van neked egy Julcsád!

mágnes, hú nehéz kérdés ez a védekezés! Hátha a nődokid tud majd valami okosat ajánlani, ha elmondod a dilemmáidat!
Kitartás!

kicsiboris, te legalább már tudod, hogy a tesó rajtad múlik és nem a dokik ügyességén.
bbilona
 
 


kicsit eltűntem, de még egyben vagyunk.
ma dolgozom utoljára, ezért nem volt eddig időm jönni. Ez az utolsó két hét nem kellett volna, már nehéz bemenni, és ott ülni 8 órát. Csak szeretem a munkahelyem, és mindent le akartam zárni.
Ebből következik, hogy még mindig nincs semmi itthon. Se ágy, se babakocsi, se kórházi csomag...

De jól vagyunk, minden egyes napját élvezem a terhességnek, és a pocakomnak. A gyomorégésen kívül semmi kellemetlenség nem zavar, továbbra is akszunk 10 órát egyhuzamban. Elkezdődtek a heti CTG-k, az elsőn minden rendben volt. És elkezdett fájni a medencecsontom, mintha a kicsi fejével folyamatosan nyomna odalent. Először megijedtem, hogy akkor közel a szülés, de a szülésznőm megnyugtatott, hogy ilyenkor ez már normális.

Képeket nézegettem, majd vissza is olvasok jövő héttől.
Zel, Trinky,Gyöngyi: nagyon szép pocakok :lol:

Kép
domo
 
 


Ilonám!!!! :lol: jaj, Te! Kis büdös! Nem lehet, hogy az úszástechnikáddal van a probléma?? Talán, ha nem kiskacsás úszógumban mész a vízbe, nem jön ki mindenki! :lol:
Hmm. Üldözési mániád van. Biztosan semmi gond veled, csak nem kéne annyira fröcskölni!
Hááát, nem tudom a harmadik védőnő hogy' fogja bírni! :lol: remélem, belerázódik, mert tényleg nagyon aranyos. Nincs gyereke, sejtésem sincs, hogyan fog olyan dolgokban segíteni, amikhez tényleg a tapasztalat kellene. De legalább van Zsókám és Julcsám, majd anyáikat kérdezem! Aztán elmesélem a védőnéninek! :lol:

Domo! De jó, hogy jöttél! Nem semmi vagy a melózással. Mondom én, aki meg itthon dolgozik, mi? Lehet, hogy fogsorral a kezemben megyek majd szülni.. De már én is lemondtam sok melót, csak a jövő hétre van egy nagyon sürgős. De szóltam a dokinak, hogy onnét csak javítást vállalok, azt is, ha nagyon muszáj..
No, hát akkor hajrá a vásárlásba! Tudjátok, mekkora a baba, most a pocidban? Milyen volt a CTG? Kell menni mostanában uh-ra is?

Kép
Kép
Kép
zel
 
 


Ilona!
Babakelengyelistát a netről töltöttem le, illetve volt egy kézzel írott, amit még a terhességem alatt kaptam ismerős anyukától. ez azért volt nagyon jó, mert ajánlások is voltak benne, hogy neki melyik pelus jött be, meg hány textilpesut vegyek, meg ilyesmik. Ezeket a listákat összedolgoztam és csináltam belőle egy sajátot, bár ráment az első éjszakám. Aztán apa készített nekem minden napra bevásárlási tervet - mert ő dolgozott - hogy milyen sorrendben szaladgáljak, hogy mit nézzek és vegyek meg. Szóval igaz hogy az a négy nap nagyon kemény volt, de mindent sikerült beszerezni, még az orrszívómosó kefécskét is. :wink: Vannak még ilyen mosolyogtató dolgok, ami sosem jutott volna eszembe magamtól.

Reni!
Anyósok tényleg egy húron pendülnek. Bár az enyém még a normálisabból való, de ezt a "hagyd sírni, attól erősödik a tüdeje" dolgot én is megkaptam már és falnak megyek tőle.

tücsökbogár
 
 


tücsökbogár, ugye akkor jól látom, hogy ez azért nem is olyan egyszerű :D ! Orrszívomosó kefe :shock: :shock: ?? tisztára kész vagyok mostmár. Egy vígasztal, hogy ti már olyan listát tudtok majd nekem adni, hogy nem kell agyalnom semmin. Minden rosszban van valami jó! :wink:

zel, gondolod, hogy az úszógumival, meg a labdával lehet a gond? :? Te még fogakat csinálsz? Azt hittem, azt csak néha néha, erre kiderül, hogy te látod el az országot! :wink:

domo, tényleg de jó! Olyan jól csinálod!
bbilona
 
 


na írtam és elszállt...

zelem, na hát pont erről beszéltem, az én védőnőmnek is 0 tapasztalata volt, amikor begyulladt a gátsebem azt javasolta próbáljam meg kiszedni csipesszel.....a szoptatást is meg akarta mutatni de nem kértem meg rá....én egyébként nem engedném meg, hogy így védőnősködjön valaki, tudom fura amit mondok, de nekem pont a gyakorlati dolgokban kellett volna a segítség, elméletben profi voltam...

domo nagyon szupi, hogy jól vagy és tényleg jó ha már kicsit lassítasz, én csodállom, hogy tudtál 8 órát ülni, nekem már a 30. héttől nem hagyta Lujza, elkezdett rugdalni ha sokat ültem...

tücsi, ez elképesztő nem?? engem is szülők+nagynénik+anyósék ezzel a sírás dologgal piszkáltak mondván 'minket nem zavar ha sír, hagyd csak...még most is telefonba ha hallják Lujzit nyöszörögni akkor is az a reakció: nem baj, majd abbahagyja...

Kép
Kép
piciboris
 
 


Ilonám. Ja, néha-néha. Csak most a doki, akinek dolgozgattam, elmegy nyugdíjba.Mindenki berosált, megrohanták. Így volt egy csomó melóm. De legalább csináltam valamit, mert a boltban nem tudtam volna melózni. itthon meg leültem elfeküdtem, ha épp úgy jött ki a lépés, nem állt senki a hátam mögött ostorral... És nem mindegy, hogy kerestem is kicsit. De most már nehéz.

Csuklik a fiam...

Kicsibém.. Hát érdekes tényleg, hogy mit tud segíteni, ha nincs tapasztalata. Főleg saját. Viszont így talán valami standard-ot fog csak mondani, mert én attól mennék a falnak, ha azt mondaná, hogy így csináljak valamit, mert ő is úgy tette amikor pici volt a babája.
Igazából én azt hiszem, a sógornőm, és a komaasszonyomra tudok majd számítani. Párom édesanyja megmondta, hogy ő nagyon nem fog tudni segíteni, mert már minden más, mint mikor Drágám született. Anyu meg nem mer majd beleavatkozni a dolgokba. Amit nem is bánok. Majd főzetek velük. Azt tudnak igazán segíteni, nem? Meg mosni, teregetni, ilyenek...

Arra vagyok még kíváncsi, mi lesz, ha Lukács megszületik és hazajövünk a kórházból. Mikor jönnek majd, mennyi időt lesznek velünk, mit akarnak majd csinálni,. Biztosan érdekes lesz.

Gondolom nektek volt rossz tapasztalat is.. A hárpiás anyósokkal. Ne így fogd, ne úgy fogd, ne emeled, ne rakd le, vedd ki, hagyd ott, hadd sírjon... Remélem, nálunk ilyen nem lesz..

Kép
Kép
Kép
zel
 
 

Vissza: Fogamzás

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?