Helló Lányok!
Már jó régen nem jártam erre, mert otthon voltam táppénzen. Sokminden történt veletek, ahogy azt a soraitokból olvasom.
Pöttöm, nem találok szavakat
nagyon sok erőt kívánok neked a felépüléshez, utána pedig remélem lesz kedved újra babát vállalni.
Az otthon töltött hét alatt rádöbbentem, hogy mennyire megviselheti azok szervezetét a terhesség, akik nem csak émelyegnek, hanem valóban rókakomáznak az első harmadban. Elkaptam valami vírust, és lázas voltam, hánytam és hasmenésem volt. Szegény férjem azzal vígasztalt két rohanás között, hogy vannak akik minden nap ennyire szenvednek...
A hétvégére már túl voltam a víruson, és mint minden rosszban, ebben is volt egy kis jó is. Eddig még nem választottam Bp-en háziorvost, úgyhogy a betegség pont kapóra jött, és már ezen is túl vagyok. Szerencsére a doki jó fej - és ami nekem fontos - nem ad mindenre feltétel nélkül gyógyszert. A vírusomra is azt mondta, hogy ezt kiheverni lehet csak, gyógyszerezni nem, a baba miatt pedig egyébként sem javasol semmit.
Hatodikán voltam a dokim kismama rendelésén, de hiába igyekezett meghallgatni a baba szívverését, nem járt sikerrel. Ez azért bosszant egy kicsit, de azza vígasztalt, hogy mindez a hátrahajló méhem miatt van. Ráadásul lehet, hogy félős a kislurkó, és jól hátrahúzódott. Persze ezzel sem nyugtatott meg, mert mindenhol azt olvasom, hogy a hátrahajló méhnek a 12. hétig ki kell emelkednie a kismedencéből, mert ha nem, akkor a dokinak kell valahogyan kiemelnie.
Szóval szerintetek normális, hogy se méhkiemelkedés, se szívhang?
Kérdeztem tőle az UH-t is, de nem sürgette a 12. heti nyaki redő vizsgálatot, azt mondta ráér a 13+2-n is. Legyen neki igaza mindenben, de alig várom már, hogy jövő hét hétfő legyen, és láthassam a babámat az UH-n.
A főnököm ma reggel odajött hozzám és diszkréten körbekérdezett, hogy vagyok. Kifejtette, hogy igen szerencsésnek tartaná, ha elmondanám a többieknek is, hogy babát várok, mert nem szeretne engem munka miatt vidékre küldeni hetente egyszer, de ehhez a többieknek is tudni kellene, hogy melyikünk feladatait hogyan ütemezzék a csoportvezetők. Majd hozzátette, hogy ekkora mellekkel egyébként sem titkolhatom már sokáig a babát (hozzáteszem, a főnököm férfi!!)
Úgyhogy ma, vagy holnap bejelentem a többieknek. Csak még nem tudom, hogyan.
Nektek hasi mikrofonnal (vagy hogy a fenébe hívják azt a hallgatókát) mikortól volt hallható a szívhang? Van valamelyikőtöknek hátrahajló méhe?
Csirkesz
(12+3)