Bori,
nekünk volt baldachin, de mindig félrehúztam, mert nem láttam tőle Lilit. Akkor lehet jelentősége, ha pont oda süt a nap, és árnyékolásnak jó, főleg ugye nyári babánál. De egy idő után nem használtuk.
Szerintem amúgy jó a baba-mama szoba, és jót tesz a regenerálódásnak. Nálunk olyan volt, hogy este fél 10-kor elvitték a babát, reggel 6-kor hozták, tehát éjszaka tudtunk pihenni. Napközben meg velem volt, pelenkáztam, akkor etettem, mikor felkelt, nem amikor éhes volt, én öltöztettem át, ha kellett, én ringattam, amikor fél napon át sírt, mert jött ki belőle a magzatszurok, szóval kicsit belejöttem a gondozásába, és ha kellett, még volt segítség. Na meg azt vettem észre, hogy azok, akik baba-mama szobában voltak, sokkal hamarabb "gyógyultak". Én már másnap úgy törölköztem, hogy a radiátorra feltettem a lábam, még kérdezték is a nem baba-mamások, hogy én ezt hogy tudom, hát nem fáj. Nem fájt. Ha gondoskodni kellett a babáról kénytelen voltam felkelni ha fáj, ha nem, és valahogy nem is ezzel foglalkoztunk, mi nem kaptuk szobába a kaját sem, valahogy kevésbé éreztem kórháznak az egészet. De ez csak az én véleményem!!! Ja, és egy ilyen pici még símán alszik 3-4 órát egyben, napközben is, tehát lehet mellette pihenni, aludni. Néha már úgy vártam, hogy keljen fel és babusgathassam
Babakelengye "beszerzés" nálunk elvileg az lesz, hogy kiválogatom, hogy a decemberi lányom ruháiból mi az, ami használható augusztusban is, biztosan kell majd egy-két szellősebb darab. Na meg ha fiú, akkor a rózsaszín rugik helyett valami más, de ha jól emlékszem sok kék meg sárga van, meg fehér is.
Újat biztosan veszek pelenkákból, mert azok azért már leamortizálódtak, foltosak, és ugye újabban már csak "hányásfelfogás"-ra használjuk őket. Meg kellenek új cumisüvegek, az biztos.