Sziasztok!
Hirtelen mindenki írogatott, úgyhogy nem bírom követni
csak válaszolok:
adójóváírás biztos nincs benne, de akkor is kevés, mert mindenki 74 ezer vmennyit mond, nem is értem már az egészet.... majd hétfőn okosabb leszek remélem.
Ide írtam el litániát, amit aztán kitöröltem. Átgondoltam és úgy gondolom, hogy nem biztos, hogy a csecsemősök tehetnek róla, hogy napokig nem tudták megmutatni hogy kell fejni, szoptatni, köldökcsonkot kezelni, pelenkázni, nem szóltak, hogy itatni kell a gyereket, mérni a szoptatás után, nem kérdezték meg, hogy volt-e széklete, nem tájékoztattak semmiről a sárgasággal és a további teendőkkel kapcsolatban, valószínűleg a körülmények is közre játszottak, mert kevesen vannak, mert épp annyi angol pólya van ahány gyerek (mikor Dávid lepisilte alig tudtak előbányászni egyet, mert hétvégén nincs mosoda, sőt volt aki rugdalózót adott rá), mert alig van pohárka, textil pelenka, (minden nap könyörögnöm kellett érte, mert maga úgyis megy haza, bár a vízért is, és gondolom a tápszer is nagyon ki van számítva), mert a 35 helyre 45 gyerek született éppen és a nőgyógyászaton is anyukák feküdtek, szóval nekem azért nagyon rossz volt 10 napot bent feküdnöm úgy, hogy nem tudtam meddig, mikor, és mindenki csomagolt ment haza én meg csak arra gondoltam, hogy ha itatom, ha szólok, hogy nem tud enni talán előbb kap tápszert, talán nem sárgul be, mert rettenetes volt, ahogy a kis élettelen testét fordítgattam a fény alatt és próbáltam itatni, hogy erőre kapjon. De ettől függetlenül a szülészet ezerszer különb, mint ahogy Kismama újságban más kórházat látok a függönnyel elválasztott ágyak és apukát kiküldik mikor valaki épp szül, nagyon-nagyon jó, hogy a szobákhoz van fürdőszoba, hogy van mikro, hűtő, hogy a lefejt tejet kapják meg este és hogy éjszakára az újdonsült anyuka pihenhet (meg napközben is vizit idején és látogatáskor), nagyon jó volt, hogy Ildi lejött és vigasztalt, bíztatott, megtanított fejni és szoptatni, nagyon jó volt, hogy nem kellett baba nélkül hazajönnöm, (az az egy nap is rettenetesen nehezen telt, mikor bent volt a fény alatt, bár infúzióval a fejében látni sem volt egy biztató jelenség, köszönet sok mindenért Gizikének is).
Úgy látom ez sem lett rövidebb
A lényeg, hogy első gyerekes vagyok, nem volt akivel előtte beszélhettem volna ezekről a dolgokról és épp babybumm volt, szóval minden ellenem volt. De: a szülésznők mindig kedvesek voltak, a császáros őrzőben folyton ügyelnek, mossák a gátat, kötik a vágást és bármi van jönnek-mennek-intézkednek (ld. kicipelik a csomagot), figyelnek a diétás étkezésre (még külön kávét is kaptam és rozsos zsömlét), egyedül amit hiányolok egy helység, hogy a rokonokkal nem a folyosón kelljen találkozni, beszélgetni, bár mi nyáron megoldottuk a kertben.
Alapjában véve szép emlékeim vannak, vagy csak a szépre gondolok