Új privát üzeneted érkezett!

Berni!

Miért kapnál?
A fórum tényleg azért van, hogy mindenki közölhesse az álláspontját. A másik topikban sem azzal volt a baj, hogy véleményt mondtak, hanem a stílussal és a nyílt sértegetéssel. :D

Persze az a jelenség is ismerős amit írtál. Igen, vannak ilyenek is!!!
Bevallom egyedülállóként én is kaphattam volna a tankönyvet térítésmentesen, de nekem nem volt pofám kérni. :oops:
Mert csak papíron voltam egyedülálló.
A CSP-összegét is vissza kellett fizetnem, amit jogtalanul vettem fel, mint egyedülálló, bevallom ez az én trehányságom miatt volt így,mert lusta voltam lejelenteni,hogy megszűnt az egyedülállóságom. :oops: :oops: :oops:
Én úgy vagyok vele,hogy párezer ft miatt nemjátszom el a becsületem.

Más tészta,hogy párszáz millióért biztosan eljátszanám. :oops:
Hogy miért?
Ugyanmá
Kapok 3 évet amit ha fasza ügyvédem van, akkor le sem kell ülnöm.
Ha rossz az ügyvéd, akkor harmadolják a büntit a jó magaviseletem miatt, természetesen a nevemen nincs semmi, és családtagok hoznak cigit a dutyiba amivel jól megkenek mindenkit.
Kijövök, kiásom a kertből a medence alá eldugott milláimat és élek,mint marci hevesen.
Lásd Cinike esete.
Példamutatásból is jelesek vagyunk.

Bezzeg a "tóthjózsi" bá meg kap életfogytot azért,mert védte a terményét villanypásztorral a sokadszorra visszatérő tolvajokkal szemben, akit meg agyonvágott az áram.

Nesze Neked jogállamiság meg demokrácia,meg törvények

Kép

Kép

Kép

Üdv: Kriszta
dominika1

Reggelt!
Betegeknek továbbra is jobbulást. Dadomi, nagyon durva lehet ez a köhögős dolog a fiaidnál, úgy sajnálom őket...
:cry: Lehet még kérni feketeerdő-torta receptet? Írok priviben mélcímet! :) Rékababa, nagyon beteg lehet szegény Réka, remélem, jobban van már...
KÖszi a fincsi recepteket ááám! Hulalásat nyáron kipróbáltam nemegyszer, fantasztikus! :lol: Nade jól hangzik a többi is. (Tegnap nálunk is csilis bab volt, estére még somlóit csináltam hozzá, ezt is reggeliztem... :)) Ani, kérünk szekszárdi tálat! :D Hát naonnem irigyellek a kormozós melóért, én biztos sírnék amíg nem végeznek, basszus... Menjetek sztem anyósodékhoz, legalább addig se látod... :?
Ezekhez a pedagógussztorikhoz hozzá se tudok szólni; ha egy igazgató ilyen előítéletes, akkor mit lehet várni a többi tanártól? Még jó, hogy az ofő normális.
Évi, nagyon sajnálom anyukádat...
:cry: Répási sztem pályázat útján került ide, úgy szokták. Meghát mindenkinek más jön be (persze, ha nem helyből sintér az illető...), Timesz dicsérte Répásit. Engem pl a Bruncviktól ráz ki a hideg, mégis dicsérik a kollegái, meg panaszt sem hallottam még rá mástól, mármint betegtől sem.
Yuyu, szavazok én is lánykádra, csak regisztrációt kér, tegnap nem tudtam, nade maaajd ma! Meg megkeresem Ani csemetéit is.
Hannadicséreteket köszi! :oops:

been

Nem kapott életfogytot... :wink:
:lol:

been

Kriszta :látod téged kapásból megtaláltak :cry: ,mások meg röhögnek a markugban.

Ja Cinike Tárnokon.

Poitizálásnak van 1 szabálya :senkinek a nézetét meggyőződését nem szabad ,durván illetni akár milyen szinekben is játszik.
Bár én most már valami húpililára várok meg a csodára.
Ja álmodj királylány mi?? :lol:
Az a baj ,ha elindulunk 1 írányba na az má tutira nem teszik valakinek.
Pedig a szociális jutatások ahogy te is írtad,sajnso meg köne nézni és van még úgye egy msáki társadalmi réteg ....ugye tudjátok ...
na hát azoknak aztán mindent lehet és jár nekik.Na ezen kéne elsősorban változtatni.
Nekem teszik az a megoldás amit 1 polgármester az országban bezetett a saját községében.Nincs munkád már tartósan-okés nem tehesz róla-de ha köll a segély dolgozz érte.
Sőt én azoknál a bizonyos embereknél bevezetném a kártyás áramot és oda kapnák a szoc.juttatást nem a kocsmába.
Ezek apró dolgok ,de mennyit megsórolnánk vele.

Egyébként én sajnáltam az öreget,mert apám termését is folyton leszedik :evil: és azért nem kevés mnkája van benne,locsolás,gazolás, stb...

Ja dehát úgye drága atyáink is ottan a parlamentbe kivételnélkül úgye enyves a keze :evil: csak ugye tudni kéne ,hogy hol az a bizonyos határ ,hogy ezt mán bentkéne hagyni a kasszába.....

Én őszintén bevallom ,hogy már nekem tele a pupom a narancs ,piros,és kék szinekkel is na meg a 4-dik társasággal is.

Been:köszi ,de anyu igazi túl élő,szerncsére taplra esik mit a macska :wink:
Na Répási nem pályázat útján került ide,ezt olyan mondta aki a főnőke volt.Attól még lehet aranyos.Bru. doki ,hát ja nem egy szó szártyár faszi.Engem az örületbe kergetett amikor az egyik NST-m
ne volt jó és csak annyit mondott a csaj ,hogy a doki üzeninem jó ez az eredmény(nem az enyém asszem a Kiss volt) hogy menjek UH-ra ha az is szar akkor 12 órás megfigyelés.Azt ennyi jónapot kavánok semmi infó.Sírva hívtam a párom ,hogy jöjjön ,mert baj van.Na mire sorra kerültem ,Kun a műtőben....
Brunsz. volt az uh-ás -egyébként azt mondják ,hogy nagyon alapos uh-át csinál ,nem tudok ebben nyílatkozni.
SZóval ott fekszek nézeget ,nézi a monitort rezdületlen arcal ,má vagy 15 perce azt megkérdezi ,hogy anyuka jól van ????Olyan sápadt.Anyádd ,így magamba.
Doktor úr minden rendben? Ja ,igen.Azt ennyi....még nézte kb 5 percig.Mondom jól van a baba ,pár másodperc ....igen.
Kun már kint várt megnézte az NST papírt ,meg az uH leletet-azt mondta semmi gond alszik ez a gyerek éppen.
Na nagyobb volt a füstje ,mint a lángja a dolognak :evil:
berni611

Kriszta ez azért van, mert ha olyan h.... vagy, hogy csak pár száz millát tudsz elcsalni, sikkasztani, amikor lehetne milliárdokat is, akkor igenis bünhődj érte :lol: :lol:
Ezeket a körbetartozásokat sajnos már én is ismerem, nekünk az egyik filmes cég nem fizetett a közter. foglalásért, mert az egyik csajnak az apukája ismert képviselő és majd ő elintézi, hogy ingyenes legyen. Erre nem tudta, a szlák a mi nevünkre lettek kiállítva.... Már jöttek a felszólítások, aztán a férjem és a cégtársa bezsarolta a csajt, hogy a mo.-i filmbemutató sajtótájékoztatóján ő is fog beszélni arról, hogy miért nincsenek kifizetve a szlák, holott ők megkapták rá az áll. tám.-t. Na a vége szerencsére az lett, hogy csöpögtetik a pénzt. De közben ugye a munkabért ki kellett fizetnünk, a jár.-t utalnunk kellett, úgyhogy hitelt vettünk fel ezekre :( :( :( A másik cégre meg mi is felszámolást kértünk. Hát ez van, remélem jövőre jobb lesz, mert idén nem várok csodát.
Most eltűnök, mert elmegyünk a kicsivel sétálni, ugyanis itt világít a nap. Majd du. jövök.
Vendég

bocs, csak szerkesztek, betette ide egy korábbi hszemet... :shock: :shock:

been

been:mexikói -ból van még :wink: Mondom én akkor jön ránk a sütizhetnék amikor nyárra akarjuk magunkat formába hozni :lol: Somlói :twisted: ezért dupla up Réka jár ám :lol: :lol: :lol:

Tuntun:na frankó :cry: most a 2010 es évre gondosz (jövőre)az jó messze van :cry: :cry: :cry: Hát egy iső után begyürűzik minden :cry:
Jó sétát!
berni611

Ani akkor ma már nem is jön :cry: :cry: :cry: gondolom pakol ,csomagol 1000-rel
Ja szegény csaj :cry: :cry: :cry: :cry: :cry:

Na talán nálunk is elő búvik a nap.

Végre levegő :D
berni611

Á, én mondtam, h nem diétázok! :lol: :lol: :lol: Meg már nem is tornáztam másfél hete, de azt újra elkezdem. Holnap.. :lol:
Jaaa, énmeg azt hittem pályáztatás útján mennek itten a dolgok... Hát, gáz. Téged is jól megszivattak akkor UH-ügyben, nem is érzik, mit élnek át a kismamák... nekem is mondták, hogy lehet, beteg Árminom szíve, nézte a Kun, persze, nem részletezte, azt mondta, lehet, baj van. 2 napot bőgtem (épp bent feküdtem), mire jött a Varga, ő is megnézte, azt mondta, szerinte nincs baj, de kért nekem időpontot a gyerekkardiológiára. Ott megnézte - még a hasamban - a Bihari-Nagy, nem talált semmit. Na, akkor megnyugodtam. De születése után átvitték még, és majd 2 éves korában újra kell mennünk, bár a szívzöreje is elmúlt pár napos korában, de biztos ami biztos. Szal, be tudják paráztatni az embert...
Politika: olyan nincs,h mindenkinek jó legyen; én nem politizálok (max struccpolitizálok :wink: ), mérgelődhetnék én is rajta, de attól nekem nem lesz jobb. Áramos papókát én is sajnálom, sőt, igazat is adok neki. Szoc. segélyezést nem csak Dombóváron kötik munkához, most akarják megreformálni a szoc.rendszernek ezt a részét, úgyhogy megszűnik a "jó világ" . :lol:
Megyünk mi is ki.

been

vagyok,csak még el kellett mennem takarófóliáért,tisztítószerekért,stb...
Lányok,volt a Bricostorban egy reklamációnk,a zuhanypanellel kapcsolatban,amit még nyáron vettünk. A srác,aki segített,le a kalappal elötte. Kedves volt,aranyos,nagyon szépen beszélt velem,szóval,le a kalappal elötte,meg a csajjal is,aki a pultnál volt. Le szoktam írni,ha valahol bajom van,azt is,de ezt most muszáj,hogy lássa,hallja mindenki,hogy vannak még normális emberek,akik embernek nézik a vevőt. Ha esetleg olvassák ezt,mégegyszer köszönöm nekik!!!!!!!!
Tegnap befóliáztuk a garázst,ma a lépcsőház van soron,reggel meg,mielött jönnek,az ajtók.
Hú,gondoljatok rám lányok holnap,légyszi!!!!!

Kriszta,látod,ezért vettünk mi is új autót. Zoli messze dolgozik,elegünk volt abból,hogy kéthavonta kidobunk az ablakon 50-70 ezret a javításokért. Nyögjük a hitelt,de még mindig jobban jövük ki,talán.
Na,megyek,megmelegítem az ebédet. Írok majd receptet is,megígérem,de most húzok...
Vendég

lányok,bocsi,nem akartam bunkó lenni,nagyon összecsapott lett az előző hsz-em,de gyorsüzemben vagyok,Eliza meg már emlegeti a kedvenc szavát:Emmmi!!!!!
:lol:

Jövök majd még,és reagálok a többi hsz-re is :wink:
Vendég

Huhh, Cseriani... Húzzááál beleee! :lol: Na, vannak még normális eladók :D
Mi most megyünk ki. eddig dógoztam. Legálisan. :mrgreen:

been

Hát ez jó,százágra süt a nap,Csilla meg 9 óta alszik :shock: mondjuk az éjjel "csak" 5x volt fent :roll: nem tudom mi van vele,ilyet soha nem csinált még,este 9-kor lefeküdt,de 11-ig már 3x fent volt és nagyon sírt és amikor bementem hozzá,nagyon szorított. Elképzelhető,hoyg álmodik?
Ani kitartás! :wink:
Én nem politizálok :)
Dadomi? Rékababa? Gyerekek javulnak?
Diusék is eltűntek!!

Kép
Kép
josi

Itt is ezerrel süt a nap, Domi meg alszik. :shock:
Mire felkel és megebédel, aztán végigkergetem a lakáson, hogy végre felöltözzünk,addigra beborul majd.

Alig tudokgépelni. Le van zsibbadva a jobb kezem,elfelejtkeztem a a bedugott villanypásztorról,mentem a lónak enni adni,és lesokkoltam magam.
Ipari villanypásztora van,mert az előzőt nemes egyszerűséggel átharapta.
3x szökött el, azóta Hudini a tisztességes neve. :D

Ani!

Nemirigyellek a korommiatt. :shock:
Mármint nem az életkorom...... :D

Csajok!

Én se szeretek nagyon politizálni,mert dühít, hogy annyi balfék döntéshozóül a székekben.
Tegnapis néztem a rendkívüli közgyűlést, tök üresek voltak a padsorok.
Kérdemén, miért fizetjük ezeket a léhűtőket?
Csakmert parlamentiképviselő?

Ahhhhh....

jaj nézzétek el a gépelési hibákat

Na megyek adok a diétának egy sallert a szilvás gombóccal. :D

Kép

Kép

Kép

dominika1

Sziasztok,

Ani naná, hogy gondolunk Rád holnap is. Örülök, hogy legalább valami jó is történt ma Veled, mert nem hiszem, hogy hiányzott volna még egy plussz mérgelődés.
Egyébként mi is ezért cseréltük le a kocsimat, mert már a régi kis kocsimhoz alkatrészt is úgy kellett vadászni. Másrészt egyszer majdnem belémjöttek, (még szerencse hogy ki tudott vágni a buszmegállóba) és az csapott hátuljú volt Ricsike meg hátul, na akkor mondtam az uramnak, hogy mindegy hogy milyen, csak jó nagy csomagtere legyen, hogyha kapunk akkor a gyerek valamennyire védve legyen. Ricsinek meg azért kell "megjátszós" kocsi, mert a filmesek (angol, amerikai) egy külön "állatfaj", és ott ha nem úgy mész tárgyalni, már vesztett ügyed van. Különben azt hiszik, hogy rajtuk akarsz meggazdagodni, ami persze így is van. :lol:
Rám sem lehet mondani, hogy nagy politizálós vagyok, de mindegyikünk értelmes felnőtt ember, akinek megvan a saját véleménye a dolgokról. Na és persze kultúráltan meg is tudja osztani velünk. :lol: :lol: Egyikünkön sincs "szemellenző", már amennyire a képeken láttam :lol: :lol:
Egyébként a pártok között az a különbség, hogy kormányváltáskor az egyik kipakolja az íróasztalát és a benne lévőt viszi magával, a másik viszi az íróasztalt is :lol: :lol: :lol: Mi meg mindkét esetben szívunk.
Nekem az AFP-vel volt ilyen sztorim. Annak rendje és módja szerint levették a vért. Aztán egyszer csörög a mobilom, de nem tudtam felvenni, mert éppen ügyfél volt nálam. Visszahallgatom a hangpostát és a védőnő üzent, hogy nem jó az AFP eredményem és menjek el genetikai tanácsadásra és megadta a telefonszámot. Na ezt hallgasd meg egy üzenetrögzítőről. Persze hívtam sírva a doktornőt, naná, hogy péntek du. volt, mondja, hogy ne izguljak majd hétfőn menjek be és megnéznek nagy ultrahanggal, meg satöbbi. Bemegyek ott nyugtatgat, hogy a kórház legjobb uh. doktornője fog megnézni és ha ő mondja, hogy gáz van, akkor kell mennem tovább. Hál istennek nem volt semmi gond, de a doktornő teljesen kiakadt és onnantól a kórházba kellett mennem vérvételre. A védőnő meg eltűnt másik körzetbe, na nem miattam. A mostani meg tök jó fej.
A jó időnek nálunk vége, de mindegy Erik úgyis alszik már. :lol: :lol:
Vendég

Sziasztok, most jöttünk fel sétából, végre olyan idő volt hogy ki lehetett menni. :)

Hú lányok én olyan ideges vagyok. Kicsit több mint 1éve vettünk egy új mosógépet, mondom vegyünk valami komolyabbat. Candyre esett a választás, hát nem volt olcsó. Pont nemrég múlt el 1éves és a program közepén leállogatott és csak akkor csinált vmit ha újra indítottam. De most szinte minden 2. mosásnál leáll és villog 2gomb, gondolom valami hiba üzenet de nem tudjuk mi mert a leírásában nincs ilyenről szó. De ha újraindítom a programot vmikor végig megy, és valamikor nem is áll le de egyre sűrűbb. Gondoltam felhívom a szervizet. Azt mondja a csaj: Kiszállás 3840 (most kapaszkodjatok) ha azt akarom hogy meg is nézze mi a baja 3600ft. Mondom mi van???? 3840ftért csak kávézni hívom vagy mi van? pluszba fizessek azért hogy nézze meg? Hát nem azért fizetem a kiszállási díjat??? Csak az hogy belép a lakásba az 3840 ha meg is mondja mi a baja az 3600. ÉS alkatrészt Olaszországból kell hozzá rendelni. Mondom mi van???? Akkor benne lesz egy új mosógép árába? :(
Hát most megpróbálom kivízkövezni ecettel. Van vmi javaslat? Esetleg van valakinek candy mosógépe??? Aki tudja milyen hiba kód lehet?

Kép
dius87

Micsoda rémtörténeteket írtok Ti!!!! :shock: :shock: :shock:

Nekem is alacsony volt az AFP-m, de nem riogattak mindenféle maszlaggal.
Elküldtek 4D-s genetikára, egy k...va jó szonográfushoz.
Ő meg ott morgott, hogy ezt a haszontalan pánikkeltő AFP-t már rég be kellett volna vonni, és hasznosabb szűrésre költeni a pénzt. :D

Ha tesó projekt lesz, akkor is hozzá megyek majd. Kihagyom az amniocentézist, és komplex vérvizsgálatra megyek helyette.

Kép

Kép

Kép

dominika1

Kriszta, Erikkel én is azon voltam, igaz 28 eFt-ért, de inkább.....
Sajnos mosógép ügyben nem tudok segíteni.
Vendég

Most szeretnék Nektek nosztalgiázni remélem nem haragszotok meg érte:
8 évvel ezelőtt egy keddi napon semmi sem történt másképp, mint azelőtt. Felkeltem, hányingerem volt szokás szerint és már előre rettegtem, hogy a buszon milyen büdös v. parfümös emberke fog mellém ülni. Az úton szépen elrágcsáltam a házt.-i kekszemet. A munkahelyem innen tőlünk min. 3 óra hossza volt (oda-vissza), mert Kispesten dolgoztam. Akkor tömegközlekedéssel jártam. Bent a melóhelyemen káosz volt, mert szokás szerint az ügyfelek nem kapták meg a kötelező csekkjeiket, így napi 200-400 ügyfél fordult meg nálunk, persze idegesek voltak, ráadásul sokat is kellett várniuk. Szinte minden második ember a vezetőt kérte, aki akkor én voltam, de hál istennek rámnéztek és megenyhültek (na persze nem mindenki), így csak fárasztó volt a napom, de legalább nem üvöltötték le a fejem. Ebédszünetben meséltem a csajoknak, hogy mi volt előtte való nap a doktornőnél, hogy nem tetszek neki, mert nagyon puffadt az arcom és panaszkodtam neki, hogy megint előjött a hányingerem, holott már 1 hónapja nem volt, ezért másnapra (szerdára) behívott vér- és viz. vizsgálatra. Hazajöttem nem volt semmi különös, fáradt voltam és baromi dagadt volt a lábam, így lefeküdtem pihenni. A férjemnek sem tetszettem, (de mondtam, hogy már késő ezen bánkódni 13 év után :lol: :lol: ) úgyhogy nem is engedett felkelni, hanem mindent megcsinált helyettem. Akkor már tudtuk, hogy fiúnk lesz, mert a 32. héten megmutatta magát, de én váltig állítom, hogy csak azért, mert akkor egyszer az apja is ott volt. Megbeszéltük a férjemmel, hogy hétvégén elmegyünk és megvesszük a kicsinek a dolgokat, mert mindjárt itt van, hogy megszületik. Március 5.-re voltam kiírva. Aztán eltelt az este........

Na eddig volt ma és ha érdekel Benneteket, holnap folytatom. :lol: :lol: :lol:
Vendég

Josi:nem is kell politizálni :wink:
Zsombi csak 1× kelt éjjel :?
Fúú jó kipihent vagy akkor ma is mi?

Dius:anyósnak a mosogatógépe candy-hát én nem vagyok elájlva tőle.CSomó mindet rajta hagy a tányérokon.

Ez meg kész rablás ,hogy már csak azért ennyi lóvét elkér ,hogy csak rá néz.
Mi is most vettünk új gépet,a régi még mükszik de nem akartunk már sokat rákölteni lassan kéne csapágyat és szívattyút cserélni benne,na meg kezd rozsdásodni a burkolata :? ,de mitől :?:

Remélem nem fogok így járni mint te.Lg-t választottunk.
Az előző Zanussi -de az elmúlt 11 éveben 70000ft-ot költöttünk rá összesen.Azért meérte ,mert szárít is.

Kriszta ,hát ja,nézed az üres padokat ,de ugye szavaznak is erről arról :evil:

Ani:gondolunk rád holnap.jó hogy figyelmesek voltak a vevőszolgálatnál.

Tuntun:hát én sajnos holnap nem tudom elolvasni :cry: :cry: :cry:
de azért írd meg ,mert vasárnap bepótolom.

Been:ugye volt a hírekben hogy Pécs polgár mester beteg,na már ugye isten nyugosztalja.
Pont akkor kapott kezeést amikor anyum,mondta is a nővérkének ,hogy ő ágyba fekve ,mi meg itt a folyoson a széken ülve várjuk ki ,hogy lefolyon az infúzió :?
Nővérke psszt meghallja.Anyám bánom is én,azért mert ő a polgármester.Kit érdekel,.Tán aranyat tojik mindenap,hogy kivételeznek vele?Próbálja ki milyen itt csücsülni.Na akkor majd felnézek rá ,hogy egyenrangú betegként kezelteti magát .
Szal az ember nem akar politizálni ,azt folyton belebotlik :evil: :evil: :evil:
berni611

been:anyum kemény csaj .az élet tette azzá.
Sajnos az anyukája -én öreganyám ,hát nem volt a szívem csücske,de halotról jót vagy semmit-pont ezen a napon halt meg 1989-ben :evil: :evil: :evil:

Anyáukám sem rajongott érte ,mert a gyerekei között(4-en vannak testvérek) igen csak nagy külömbséget tett.De amikor kórházba került meg utána ápolni na akkor jó volt anyám.És nem egyszer kerültek kórházba öregapámmal együtt.Ami a legszebb ,mind a 2-en ben tvoltak a kórházban akkor.A mamát hazaengedték azt otthon trombózis kapott.A papának nem is mondták meg mindjárt.Szóval ez szomórú 20 éves történet.
Na de az anyukája,szóval azért fájt neki ,az még inkább hogy ez pont az ő születésnapján történt.
berni611

berni anyunak indesit a mosógatógépe és az is rajta hagyja... de ze mosógép. :)

Kép
dius87

Mindjárt végig olvaslak benneteket, csak Berninek akarok előtte írni.
Berni! Akik emelt családit kapnak, azoknak sem jár ingyen ebéd az oviban, iskolában. Féláron kapják az ebédet. Ez ezer százalék, mivel mi is emelt családit kapunk a fiúkra, és így a fele árat kell fizetnünk Daninak az ovis kajáért. Ezen kívül semmi más kedvezmény nincs. Egyébként a kiemelt családit nem szoc alapon adják, hanem ha valakinek fogyatékos, vagy tartósan beteg a gyereke. Próbáltam, akartam beadni kérelmet rendszeres gy.védelmire, meg lakásfenntartásira de mivel a gy.védelminél 4, a lakásfenntartásinál 2 ezerrel túllépjük a felső korlátot, így nem vagyunk rá jogosultak. (persze, ha a bőrünk színe nem fehér lenne...) Viszont az emelt családit a betegségeik miatt kapjuk a fiúknak, és nem magunkra költjük. Tavaly pl 15-20 ezer volt minimum havonta a gyógyszerkiadásunk a fiúkra. És akkor az egyéb dolgokat nem is számoltam, mint pl. hidegpárásító, sópipa, meg társai.

Na elolvasom a többi írásotokat is, csak erre mindenképpen reagálni akartam.

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers
dadomi

Josi, sajnálom a car éjszakátokat... De ma megy haza férjed, ugye? Az tök jó lesz.
Simán felijedhetett szegény Csilla, Ármin is csinál ilyeneket, olyankor, amíg magához nem tér, csillapíthatatlanul üvölt... :cry:
Ne is politizálj, időpocsékolás. Én is, mikor apum elkezdi, szépen otthagyom... :lol: Szal, nem vagyok neki jó partner ebben, apósom annál inkább. :D
Dius, ez szörnyű...Kiszállásért fizessél, ha meg is nézi :shock: azért megen fizessél... Jó fejek. Nekünk Candy a mosógépünk, egyszer volt vele problémánk, de férjem kiderítette, hogy valamit elprogramoztunk, úgyhogy az azért volt, azóta se. Ilyen kétvillogós istennyila, hát, ilyen nem volt... Remélem, nálatok is valahogy szerelő nélkül kiderül a hiba!Barnus úrfi hogy van?
Évi, szomorú ezt olvasni anyukádról...
:cry: Hát, Pécs: nem az a gáz, h a polgármester feküdt, hanem az, hogy a többi beteg nem... :?
Tuntun, izgalmas a sztorid! :D

been

Helló Dadomi! :D Igen, a kiemelt csp-hez anyuméknak is volt "szerencséje", öcsém lisztérzékenysége miatt. Bizony, inkább ne kellene kapni...
Ez a bőrszín-dolog, hááátt, én se vagyok roma jogvédő, de a határ az határ... :wink: Kell, hogy legyen legalábbis. Én dolgoztam ebben a szférában, és ha a rendelet vagy törvény megállapítja az összeghatárt, annak ott kell lennie, akár roma, akár nem, aki igényli. Ha 300 Ft hiányzik csak hozzá, akkor sem ítélheti oda. Ha az asztalt veri az ügyfél őrjöngve, akkor sem. És nem is adják oda a segélyt, akármit, ha nem fér bele, ha az egy főre jutója túllépi a megadott jövedelemhatárt - ez meg az én tapasztalatom. :) Persze, ha arra utaltál, hogy ha nem fehér lenne a bőröd, valszínű beleférnél, hiszen akkor nem lenne ennyi jövedelmed - ez viszont igaz, ezt aláírom. Mert ők aztán dolgozni nemigazán szeressenek... :roll:

been

Anyós hirtelen beteg lett,nem mehetünk oda. Tehát maradunk itt. Beszéltem unokatesómmal,itt laknak 2 utcányira tőlünk,oda megyünk,ha kell.
Hú,Évi szegény anyud is miken ment keresztül :(
tuntun nosztalgiázz csak,mi is szoktunk. Emlékszem,Eliza szülinapja elött nekem is mondogatták a lányok,hogy már hogy izgultam,stb...tök jó volt :D
Na,megyek,fóliázunk még egy kicsit :? Már egész jól belejöttem :)
Vendég

dadomi:bocsi akkor a rendszeresnél van nem a kiemeltnél.Írtam is ,hogy nem néztem utána.Meg azt is írtam ,hogy akiknek eü. gondjaik vagy ételallergiájuk van azoknak sokkal több a kiadásuk mivel a 2 szép szemdért ugye nem adják olcsóbban a dolgokat :evil:
De valamelyiknél tuti ,mert a drága barátnénak már volt bejelentett meló helye és a határozatot gyorsan még lefénymásolta és leadta szeptemberben a suliban meg az oviban .
És tuti ,hogy nem fizet semmit.Legalábbis a Katolikus oviban megaz 5 suliban.
Sőt az oviban talán 1 évet ha fizetett ebédet,és ő megkapta a lakásfentartásít is.Na asszem ez volt régen a fűtés támogatás ,de az már ugye más rendszer be került.

Söt még kiakarta bulizni magának a (most már tudom ) a kiemelt családit a fiára,csak nem jött összeneki.Még mindíg bepisil éjjel ,ja meg napközben is.Már elküldték pécsre ,na ott a prof elmagyarázta a drága anyukána ,hogy semmi baja a kölöknek csak cseszik elmenni a wc-re.
És szerény véleményem is ez,szervi baja nincs ,meg a szeksz.-i dokinő sem tud mit kezdeni vele,hát felírta neki az orr spryt....
na azt ezt akarta kibulizni,hogy ez fogyatékosság meg menjen neki közgyógyra .Na a dokinőt se ejtették a fejére.Azt milyen érdekes hogy a drága kisfia már nem pisálbe semikor ,ja és nem használják az orrsprayt.

Látod ezt tartom szemétségnek,hogy a Koma asszony nem szorulna rá ,mert 2 kézzel szórja a pénzt hülyeségekre,te meg pár ezer forint miatt szívsz.
Na a lényegben egyett értünk asszem
Kép
berni611

Berni!

Azt elfelejtettem mondani, hogy tudom,milyen xar, amikor Anyukád beteg. Az én Anyucikámat 50 évesen vitte el a rák. :cry:
Februárban lesz 2 éve.

Kívánom, hogy Anyukád küzdelmének meglegyen a díja, jó egészséget kívánok neki!!!

Csajok!

Mosogatógép: AEG vagy MIELE vagy BOSCH.
Igen, tudom, hogy ezek nem az olcsó kategória, de higgyétek el megéri kiadni a pénzt rá.Biztosan nem csájnízban összerakott készülékek.
Nekem egy Bosch van,12 terítékes és biza már ő sem mosogat tökéletesen, mert a szivattyúja haldoklik.
Általában a csapágy és a szivattyú megy a leghamarabb tönkre, mert ezek bizony kopó alkatrészek.
Cseréjük lényegesen olcsóbb, mint az elekronika, a gagyibb gépekbe az hamarabb tönkremegy.
Nekem a mosógépem AEG volt, de elcsábultam egy SAMSUNG Ezüstmosású gépre.
Nem mondom, a samsung is jó, de egy AEG után érzem a különbséget nagyon. :D
Most árulom a 3 hónapos gépemet, aztán AEG-et veszek.

Kép

Kép

Kép

dominika1

Jaaa és gizdulok...
Kijött 3 örlőfogunk bibibeeee

Kép

Kép

Kép

dominika1

Ani basszuuus... :cry: Mostmár csak jó jöhet nálatok, hallode! Jobbulást anyóspajtinak.
Kriszta, nekünk Fagor van. Az is jó. :D

been

Dadomi:amúgy világosíts fel ,mert én még sosem igényeltem ilyesmit,csak hallom ettől a nő személytől ,hogy ő mikre adja abe az igénylését. :evil: Na ne fé keni vágja a dolgot.

Duis_az enyém nagyon-nagyon ritkán hagy rajta pici piszkot.Márkája Simens és nem digitális,hanem tekerő gombos.
Anyósét látva nem cserélem le mégha rondán is nézki a fehér mosogarógép a barna bútorhoz.Ja és az idén lesz 9 éves a kisdrága :lol: még szerelő nem látta,na ezt gyorsan kopp-kopp.
berni611

Ani:valami van iten Szökszárdon ,mert Bernit most hozta haza apa és már a szeme is tökre ben van vörösödve és könyezik szal=kötöhártya ,de folyik az orra na meg már sárgán ez tutira felsőléguti.
Jobbulást anyósodnak.Reméljük nem fogtok fázni és kibírjátok otthon.

Kriszta :akkor még jó ,hogy nem az ezüst izét választottam,hanem a gőz mosót.Féltem hogy esteleg a gyerkbőrét irritálná.Én egyenlőre megvagyok vele elégedve.
Grtaulálunk a 3 fogacskához :lol:
berni611

Tuntun! Hát igen, az emberre ilyenkor rátör a nosztalgia! Ezek szerint holnap lesz Ricsike szülinapja? Nettke Martinja is holnap szülinapozik :lol: Azt megkérdezhetem, hogy miért tartottátok vissza a fiadat az oviban? Mert Dani is januári, jövőre lesz 6 éves, tehát elvileg jövő szeptemberben iskolába megy, és én nem is igazán szeretném visszatartani, ha iskolaérett lesz. Remélem nem bántalak meg (nem azért írom), de annyira baromságnak tartom, hogy sok szülő szinte 8 évesen viszi csak iskolába a gyerekét. Most ezt nem azokra értem, ahol nem iskolaérett a gyerek, de ahol az, ott az is épp olyan ártalmas lehet, mintha "éretlenül" viszik iskolába.
Ani!Sajnálom, hogy nem tudtok anyósodhoz menni. Hűűű de nem irigyellek most a rengeteg por, kosz meg minden egyéb velejárója miatt!!!!
Emma! Jó azt aláírom, hogy van egy határ, de azért érdekes, hogy mennyi vállalkozó fér bele bőven ebbe a határba, és mellette bazi nagy háza van, meg 2-3 új autója. Na ezért háborított fel a dolog! Én erre az évre próbáltam volna egy kis segítséget, mert ugye Domit az asztmája miatt nem szeretném bölcsibe adni, hogy melóhelyet kereshessek magamnak, és hát az a gyes baromi kevés. De elvállalnék én itthonra is melót, és akkor nem próbálnék támogatást kérni. Szóval nem a lustaságom miatt, hanem a lehetetlen helyzet miatt szerettem volna. De hát nekünk minden bevételről hivatalos papírunk van, nem tudjuk elsumákolni, így már nem is vagyunk rászorulók. Csak az a röhej, hogy pl valaki megkapja úgy a lakásfenntartásit, hogy ugye beleesik abba a bűvös határba, de mellette nincs mondjuk lakástörlesztése, csak a rezsije. Ergo több pénze marad, mint nekünk, akiknek van lakástörlesztésünk, de viszont 2 ezerrel több a jövedelmünk.
Dius! Nekünk másfajta mosógép van. Esetleg nézzétek meg a szűrőjét, hátha teli van és azért van gond. Más nem jut eszembe. De nem garanciás már? Elvileg ezekre 2 év garancia van, nem? Akkor meg ne kérjenek kiszállási, meg megmondommiabaja díjat!!!! :evil:

dadomi

Kriszta :köszi anyukám nevében is ,idáig mindíg szerencséje volt ,hogy nem lett neki áttétes.Az eslő műtétnél szegényt nagyon meg csonkították.Ő a legjobban a csont,tüdő,máj ráktól fél.Hogy ott fel ne üsse a fejét.Na meg a leukémiától.
Sajnos több beteg társa eltávozot már.
De ez rossz ,hogy tudod hogy baja van és így éled le az életed ,hogy bár mikor hírtelen rosszra fordulhat az állapota és nem tud kievickélni.Fel vagy rá készülve ,de még sem.Ő megmondta nekem őszintén ,hogy a fájdalomtól fél a legjobban.
Látta 1-2 betegtársát.

Fogad részvétem anyud miatt.

Na de ne ríjunk ,örüljünk holnap!

Nem kérdezik,hogy miért akarod eladni a mosógéped?
berni611

Tuntun!

Nosztalgia írásodat várom tovább!!!!

Tényleg a Fagor és a Siemens is jó!!!

Egyébként a Siemens és a Bosch ugyanaz, az AEG és az Electrolux is ugyanaz, a Samsung és a Daewoo is ugyanaz.
A legjobb a MIELE, de azért tutira bevizsgál az APEH, hogy honnan volt rá zséd. :D

Berni!

Nem az ezüst mosással van a bajom, az egyébként k..va jó, mert apa bőrén látszik,hogy tényleg fertőtlenít az ezüst.
Meg szépen is mos, de annyira logikátlan nekem a kapcsolója, hogy az csak na.
Az AEG-em 1400 -as centrifugás volt, nem gyűrte a ruhát és nem bolyhosított.
A Samsung 1200-on bolyhosít és nagyon gyűr.
Pedig van rajta ez a ruhalazítós trutyi.

És vagy 30 perces gyorsmosást csinálok, vagy 2 órás mosást. Szeretném ÉN megmondani,hogy meddig hány fokon mosson. És ezt nem választhatom meg sajna.
Lehet,hogy csak szoknom kéne....

Kép

Kép

Kép

dominika1

Ani:kár ,hogy most annyi minden összejött.
Pont pletyizni akartam volna veled.
Hallottam 1 érdekes dógot,de én anyira nem lepődtem meg rajta
berni611

Berni! Éjszakai bepisilésre emelt családi meg közgyógy??? Normális ez a nő??? Én nem igazán vagyok otthon ezekben a támogatásokban, csak gondoltam megpróbálom most, hogy már csak gyest kapok. De túl vagyunk fizetve, mit akarok? :shock: Nem szoktam én kuncsorogni, de most jól jött volna egy kis segítség. A felújításokat amiket csináltunk a lakásban (padló meg fűtés), nem a csinosítás miatt tettük, hanem, hogy minél egészségesebb környezetet csináljunk a fiúknak. A padlószőnyeg ugye a lehető legrosszabb az asztmás, allergiás, bronchitises betegnek, a konvektoros fűtés szintén. Ha nincs a betegségük, ez mind ráért volna, ha már dolgozom. Ja és Dominak a pipájához kellett venni segédeszközt, mert csak úgy simán neki még nem lehet beadni a spray-t, az pl 5 ezer forint volt, egy darab műanyag cső speciális végekkel és maszkkal :evil: A sópipa akciósan 4200 forint. Egy-két apróság, ami a betegségük miatt kell. Inkább játékra költhetnénk, nem gyógyszerekre...
Na megyek ruhákat pakolni...

dadomi

Ja az én mosógépem is Siemens! Annyi digitális dolog van benne, hogy van egy kijelzője, ami mutatja, hogy mennyi ideig tart a program, és mosás közben mutatja a még hátralévő időt. De a kapcsolója tekerős. Én nagyon szeretem.

dadomi

Kriszta:nem ,na ez engem is bosszantana.
Van rá lehetőségen ,hogy hőmérsékletet válasszal,meg centri is.
Csak ott nem engedi ahol pamut vagy finom mosást választok ot a 2 minimálisat lehet csak.

Lg-m is sokáig mos :evil: a régi csak 1,5 órát na ez 2 órát,DE kg-tól függ.Saját maga megméri a ruha súlyát és annak függvényében választja ki az mosási időt.
Van olyan progi ,ahol több ,mint 2 órát lötyköli a cuccot.

Mile:ja néztem majd ,ha rámszakad a bank ezek nem normálisak 200.000ft felett van az A energia osztályos ,mibűű van aranybó vagy gyémántból.
berni611

Dadombi:pedig azt hittem ,hogy te leszel nekem a fény az éjszakában ,hogyan is mükszenek itten szekszárdon a dógok.

Ja hát a kisfia nem csak éjjel húgyozta összemegát nappal is.
Szépen eljátszotta a wc-re menetelt,a játék fontossabb.

A másik akár hányszor igényelt valamit ,sosem jöttek ki hozzá ,hogy megnézzék a körülményeket.Pedig kéne.
Régen kérdeztek ugye ilyetb ,autója számítógép van-e a háztartásban.na szemrebbenésnélkül válaszolgatott.Mes sugom 2 autójuk is van olyan szegények.

A másik ismerősőm kért valami támogatást -na ezek után ne kérdezd ,hogy mit-hozzá meg kijött egy fószer ,hogy körülnézhet-e.
Hát csórikámnál körül is nézhetett.De ő szerencsére megkapta a támogatást.
berni611

Dadomi, nem ellened szólt, mit írtam... És persze, h nem jó ez így, itt nálunk is van olyan család, ahol nyilvánvaló, h nem éhbérből élnek (jól menő cégük van nemtomhány autó, motor, anyámkínja, rongyrázás), de az asszonka nem átallott bemenni a pm hivatalba segélyért, merhogy az neki jár, mer nem dolgozik, és papíron ennyi meg ennyi a jövedelme, jah. Na, ilyenkor hol az apeh? Ezzel tök egyetértek. De ha viszi a jövedelemigazolást, azzal a hivatal nem tud mit kezdeni. (Ennek a nőnek megmondták, hogy merre van az ajtó, és ne nézze már őket hülyének, dehát ezt nem tehették volna meg egyébként.)
Szóval, itt az ellenőrzéssel van baj.
Meghát igen, a lakástörlesztést sajna nem veszik figyelembe. Erre mondják, h egyéni szoc probléma... (Megint ne érts félre: nekünk is van. Meg a kocsit is törlesztjük. És emellett tök egyetértek veled, csak leírom, én hogy látom ezeket a dolgokat..) Jáj, nagyon összetett ez...
Mondjuk nálunk itt, ahol lakom, könnyen megoldották, mostmár csak azt adják, amit államilag kötelező, itt nincs se lakásfenntartási, se ápolási díj, se semmi. :?

been

Elvileg környezettanulmányt minden segélytípushoz csatolni kellene... :roll:

been

Dadomi:még jó ,hogy lehet kapni műanyag csövet. :evil:
fene a bőrüket.

Na hát elhiszem ,hogy inkább játékot vennél rajta.
berni611

Dadomi, az tök gáz, h asztmára nem jár közgyógy... Bele se merek gondolni, hogy mikre járhat csak... :cry:
Éjszakai bepisilésre... :roll: :lol:

been

been:akkor lehet éjjel nem megyek ki Kép
berni611

jah... :lol:

been

Emma! A közgyógy automatice jár az emelt családi mellé. A háziorvos ír egy listát a szakorvos által előírt gyógyszerekről, ezek az állandó gyógyszerek, erre állapítanak meg egy keretet, meg eseti gyógyszerekre a közgyógynál. Na most azért ettől sem kell hanyattesni, nekünk az állandó gyogyikra 3400/hó, az esetire 6000/év a keret Daninak, Domiét még nem tudom, mert az államkincstártól nem küldték a határozatot az emelt családiról, ami kell a közgyógy igényléshez, és csak múlt héten kértem el személyesen itt Szd-on. Azt mondták, hogy jaj, hát nagyon sok dolguk van ám Pécsen a kollegáknak azért nem küldték még. Én meg mondtam, hogy a pénztárcámmal ne játszanak...
Ja és nem minden gyogyit lehet ám közgyógyra felírni. Pl van a Rectodelt kúp, amiből 4 db 1800 forint, ez most el is fogyott a két gyereknek, két este kellett nekik 1-1 kúpot adni. Erről a kúpról tudni kell (remélem nem ismeritek), hogy akár életmentő kúp is lehet, fulladó, rohamokban jelentkező köhögésre van. És nem lehet közgyógyra felírni!!!! Sőt egy fillér tb támogatás sincs rajta.
És sok segédeszközt sem lehet közgyógyra felírni. Még jó, hogy az inhalátort lehetett.

dadomi

Dadomi:sajnos ismerjük a Rectodelt kúpot ,már Zsombi is kapott,sőt nyáron cipelem magammal a hűtőtáskában a calciumuscal együtt .Darázs ,méh csípés Berninek.

Fulladás ,hát Bernikém 9 hónaposan szurit is kapott ,mert annyira összeszükült a gégéje :cry: 3 mat kapott ,most adtam oda a dokinak az utolsót ,mert lejárt a szab ideje ,ez meg úgye eléggé erős szteroid,íyg inkább ő semmisítse meg.

De azóta elég a kúp.
Én örülök ,hogy lehet kapni,tényleg életet ment.
berni611

Kihagytam a nyári pakkból a fenistil cseppet és a gélt.
berni611

dadomi:ha kell szólj nálam van a hűtőben .
Berninek volt 100mg-os is,de állítólag azt már nem lehet kapni csak a 30mg-ost.
Na de tényleg vész esetén szólj nyugodtan ,nekem mindíg van 1 teljes dobozzal(6db) a hűtőben.
berni611

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?