Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!

En decemberre tartogatom a szabadsagomat, tappenzre nem nagyon akarok menni.En ugy terveztem hogy november vegeig dolgozom, akkor leszek a 36. hetben, lehet hogy ez nem fog menni, de azert megprobalom.
Catnet:
Eloszor en is olyat ereztem, mostmeg olyan mintha egy kis halacska ide-oda uszkalna a pocimban.Nagyon szeret zenet hallgatni, akkor meg jobban mocorog.Igazabol delutan szokott beindulni.Kép
Tiduj
Tiduj 19

HAli, sziasztok,
képzeljétek ma megyek UH-ra meg vizsgálatra, lassan két hónap után (csak AFP-n voltam közben, de akkor sem volt UH, mert szabi volt meg ilyenek), és nagyon örülök neki!! A doki mondta a telefonban, hogy most már biztosan látszani fog, hogy fiú-e vagy lány. Tiduj, mondom is neked, hogy az, hog ymikor szállnak le a heréi a látvány szempontjából nem sokat számít, ha jól fekszik ilyenkor is tök jól látszanak már ak ülso nemi jegyek.
Ma hajnalban arra ébredtem, hogy iszonyúan begörcsölt a lábszáram, hosszú-hoszú percekig tartott, már potyogtak a könnyeim a végén és persze a párom csak húzta a lóbort... Kép Kép
Úgyhogy asszem én is rányomulok a kalciumra a Mg mellett.

Kaptam egy nagyon jó kismamatornás címet, egy gyógytornász tartja a Baross utcában, és szülés után mama-baba tornát is tart, a barátnom szerint szuper. O járt elotte is, utána is.

Na puszi mindnekinek, majd bveszámolok, mi volt Uh-n.
mégegykata 20-21 (ilyesmi)
mégegykata 21

Sziasztok!
Én tegnap jöttem meg szabiból, maradt 5 napom, amit a 35. héten szeretnék kivenni, aztán terheségi... Táppénzt nem szeretnék, hacsak nem lesz muszáj.

Lányok az bizony már a baba... Kép
Evés után a ti manóitok "beindulnak"? Meg este lefekvés után... Kép
Niki K.
Niki K.

Mégegykata!
Megírod majd a kismamatorna címét?
Köszi...
Várjuk a "helyzetjelentést" manónem ügyben... Kép
Sziasztok!
Niki K.
Niki K.

Sziasztok!

Szeretnék csatlakozni hozzátok. Én most a 14. héten járok a második babával (az els? júniusban volt 3 éves) és 33 éves vagyok. A szülés várható ideje február 17.

üdv Tünde
tiktakora

Sziasztok!

Lányok nektek mennyi idő alatt lett meg az AFP vizsgálat eredménye? Én tegnap voltam vérvételen, de mivel azt mondta a nőci, hogy majd a védőnő keres a leletel elfelejtettem megkérdezni, hogy az kb. mennyi idő.

catnet-Niki
catnet

Niki!

Jo neked, mert mind1,hogy mikor mesz el terhessegire.Nekem sajnos jo lenne megvarni a januart, de ez nemcsak rajtam mulik.
Ha lenne itt az irodaban egy agy, akar otthon is erezhetnem magam, es tenyleg nem kene elmennem tappenzre!Kép
Megegykata!
Nekem is pont szabin van a dokim, ezert en is csak a 21 hetben megyek UH-ra, de mar nagyon varom.Az AFP elott en sem voltam.Telefonaltam a korhazba az eredmenyert, de nekem nem tudtak megmondani, remelem ha nem lett volna jo csak ramcsorgott volna a doki.
T.
Tiduj

Catnet!

Nekem 1 het utan elkeszult, csak meg az eredmenyt nem tudom.

T.
Tiduj

Sziasztok,

Kedves BMárti!!!

Én vagyok az a bizonyos másik Márti, akit az Erazmusznál olvastál, és tényleg nagyon remélem, hogy nemsokára csatlakozom hozzátok.

A névbitorlásért nem haragszom, de tudod mi a vicc? ÉN IS B. MÁRTI VAGYOK!!! Úgyhogy ez aranyos. Na mindegy, ha gondolod dobj egy emilt a ronny@mailbox.hu-ra és akkor kitárgyalhatjuk.KépKépKép (A te emiledet sajnos nem tudomKép)

Egyébként van már egy fiam, 3 éves, és most éppen a testvérén dolgozunk, de már eléggé el vagyok kenődve, mert 8 hónapja nem jön össze, pedig mindenféle gyogyit szedtem márKép

Puszi, emilt várom!

Márti
Márti

Sziasztok!

Eszter! Én nem tervezek olyan sokáig dolgozni mint te. Illetve pont addig tervezek (szept. vége, okt. eleje), csak én kicsit "fiatalabb" vagyok. Akkor tájt leszek 28.-29. hetes. Persze ez még bizonytalan. A munka menne, végül is nem olyan megeröltetö a munkaköröm, de az a kétszer egy óra tömegközlekedés az otthonom és a munkahelyem között eléggé kimerít máris. Ha fokozódik az utazás okozta fáradtság és rossz közérzet, akkor lehet, hogy már hamarabb is otthon maradok. Ha a kánikula elmúltával kevésbé visel majd meg az utazás, akkor talán az öszi rossz idö és influenza járvány beálltáig még bejárok. Majd kialakul. Mindenesetre én nem kötöttem ilyen konkrét dátumhoz, mint te.

catnet-Niki! Az én AFP-m (Bp. Margit kórház) 10-12 nap alatt készült el. De ez nagyon változó.

BMárti
BMárti

Tiduj!
Az AFP-t a Kútvölgyi megküldi a védonodnek is, ott is érdeklodhetsz, de szerintem minden ok., mert egymás kismamáiét is figyelik a kórházban. Nekem is így volt, pont szabin volt az orvosom.
Sziasztok.
Niki K.
NK

Sziasztok!

Nagy nehezen lélegzethez jutok a nyaralás utáni melóhegy eltakarítása közben...
Amit tudtam bepótoltam a lemaradásomból és örülök, hogy mindenki jól van!
Az én kiscicám egyre többet rugdal, söt tegnap ahogy kenegettem a hasam este, láttam amikor rugott! Egy pillanatra megugrott a pocim. Fantasztikus volt, majd kibújtam a bőrömből! Kép El is kezdtem gúvadt szemekkel szuggerálni a pocakom, de sajnos többször nem adta elő. Kép
Meglett az AFP eredményünk is, 0,76. A védönö szerint jó. Egy kicsit korán vették le, 15 hét 5 naposan. Holnap megyünk UHra, nagyon izgulok. Titokban remélem, hogy megmutatja mi van a combjai közt Kép Kép Majd beszámolok.
Kicsit irigykedek itt a klassz babakocsikra. Kép Nekünk nem lesz pénzünk újra, és kaptunk is családon belülről egy használtat. Eléggé ütött-kopott, majd igyekszem alaposan rendben hozni. A huzata se egy nagy szám (macis) de hát ez van.
Csajok, áruljátok már el mi az a bolygósítható kerék, mert már régen izgatja a fantáziámat!?

Puszi mindenkinek!

Mamacica (18hét2nap - vagyis 19dik ugye?)
Mamacica

Sziasztok,

Hát nekem azért vagyogat még szabim eddig egyesével vettem csak ki. Az esküvő és nászut témán már 2 éve túlvagyunk..Kép Most leszünk két évesek 21-én.
A Mátrába megyünk Parádra. Most nem telik többre mert építkezünk, így marad a kölcsönkapott nyaraló, de jó leszKép Egy baráti párral megyünk akiknek van egy 8 hónapos ikerpárjuk, úgyhogy gyakorolhatokKép

Én úgy számolom hogy okt közepe után (akkor leszek 32-33 hetes) kiveszem a maradék szabim nov elejéig és nov 1-től táppénz akkor leszek olyan 34-35 hetes. Én szeretnék táppénzen lenni ameddig csak lehet és ha megoldható akkor az anyaságit csak a szülés napjától kapni. Még így jövök ki a legjobban. Az az igazság, hogy egyre kevesebb kedvem van dolgozni, többet szeretnék foglalkozni magammal és a picurral. Mert pont ami a legfontosabb, erre nem jut idöKép Annyira tervezem már a tornát is de egyszerüen most még nem fér beleKép

Pussz mindenkinek,
Évike
Évike23

Szia Évike!

Egy nyaralóban a Mátrában!?!? El se tudok képzelni vonzóbb programot! Kép Biztosan nagyon jól fogjátok érezni magatokat, és ott a friss levegön klasszul ki fogod tudni pihenni magad!

Én is betegállományban tervezek lenni, amíg csak lehet, anyagilag sokkal kedvezöbb lesz nekem is.

A torna ügyében is együttérzek veled. Munka után mindig van még egy-két elintézni való, eröm és kedvem meg alig. Leginkább ledölni esik jól már csak, mire hazaérek. Közben meg örökké furdal a lelkiismeret, hogy nem tornázok. Kép

BMárti
BMárti

Sziasztok!

Szilvi!
Nekem is rettentöen nö a hasam, bár induló helyzetben is nagy volt, de Flóriánnal is nagy volt elötte, mégsem nött úgy, mint most. De tényleg azt mondják, hogy második terhességnél sokkal jobban nö a pocak. Szóval az enyém most úgy néz ki, mint Flóriánnal 7-8 hónaposan. Csodálkozik is a párom rendesen KépKép

Gabi

<pre>
Cseri 1.c. 40 hét Pécs 34 év aug. 10. 3.b.
Lkriszta 39 hét Budapest 30 év aug. 18.
Tvica 37 hét 3 n Budapest 27 év szept. 5. 2.b.
Cory 3.c. 36 hét 5 n Budapest 23 év szept. 7. 1.b.
Pocok 18.c. 34 hét 6 n Budapest 27 év szept. 20. 1.b.
Szilvia 34 hét Svájc 27 év szept. 22. 1.b.
Erás 31 hét Pécs 21 év okt. 10. 1.b.
Beáta 1.c. 31 hét Budapest okt. 10. 2.b.
Lara 1.c. 31 hét 1 n Szeged 25 év okt. 16. 1.b.
Szilvi2 1.c. 31 hét 0 n Ócsa 25 év okt. 16. 1.b.
PK 2.c. 30 hét 1 n Svájc 29 év okt. 23. 1.b.
Adri 2.c. 30 hét Budapest 31 év okt. 23. 1.b.
Kiraly Kati 8.c. 29 hét 0 n Budapest 25 év okt. 28. 1.b.
Viki 2.c. 28 hét 0 n 29 év nov. 7. 1.b.
Helga 26.c. 27 hét 3 n Debrecen 23 év nov. 10. 1.b.
Tikk 27 hét 1 n Budapest 26 év nov. 14. 1.b.
Móni 3.c. 26 hét 5 n Debrecen 28 év nov. 16. 1.b.
Eszter 2.c. 26 hét 4 n Budapest 24 év nov. 16. 1.b.
Niki K. 5.c. 25 hét Budapest 26 év nov. 23. 1.b.
Katus sok 25 hét 1 n Pécs 28 év nov. 26. 1.b.
Viráganya 4.c. 24 hét 6 n Dunaújváros 29 év nov. 29. 2.b.
Laura 8.c. 24 hét 5 n Budapest 29 év nov. 28. 1.b.
Zsuzsi 3.c. 24 hét 4 n Budapest 26 év nov. 30. 1.b.
Gabi 1.c. 24 hét 4 n Nyíregyháza 27 év nov. 30. 2.b.
Beja 8.c. 23 hét 4 n Budapest 25 év dec. 10. 1.b.
Niki 10.c. 23 hét 2 n Bp. (Érd) 27 év dec. 10. 1.b.
Évike 3.c. 23 hét 1 n Budapest 29 év dec. 11. 1.b.
Mariann 3.c. 22 hét 4 n Miskolc 30 év dec. 14. 2.b.
Orsi 8.c. 22 hét 3 n Komló 26 év dec. 15. 1.b.
Szilvi 1.c. 22 hét Bp. (Érd) 25 év dec. 15. 2.b.
Picur 1.c. 21 hét 1 n Kanada 31 év dec. 21. 1.b.
Ada 2.c. 21 hét 5 n Budapest 27 év dec. 21. 1.b.
Zita 4.c. 21 hét Budapest 27 év dec. 21. 1.b.
Szila 7.c. 21 hét 5 n Budakalász 25 év dec. 22. 1.b.
BMárti 1.c. 21 hét 1 n Budapest 30 év dec. 25. 1.b.
D.Rita 1.c. 21hét 1 n Dunakeszi 32 év dec. 27. 1.b.
Kata2 3.c. 21 hét 0 n Budapest 27 év dec. 31. 1.b.
Kata 20 hét Budapest 22 év dec. 29. 2.b.
Betti 4.c. 20 hét 0 n Eger 25 év jan. 1. 1.b.
Tiduj 19 hét 5 n Bp. (Szolnok) 25 év jan. 3. 1.b.
Mamacica 1.c. 18 hét 2 n Szolnok 28 év jan. 14. 1.b.
Erika 14.c. 17 hét 5 n Erdély 27 év jan. 17. 1.b.
Chris-Klári 18 hét 1 n Budapest 35 év jan. 20. 1.b.
Moncsi 1.c. 16 hét 6 n Budapest 26 év jan. 24. 1.b.
Catnet 6.c. 16 hég Ócsa 20 év jan. 25. 1.b.
Klári 1.c. 15 hét Pécs 28 év jan. 29. 1.b.
TKriszta 1.c. 15 hét Budapest jan. 28. 2.b.
Zsuzs 1.c. 15 hét 2 n Budapest 27 év febr. 2. 1.b.
Tmóni 0.c. 15 hét 1 n Budapest 31 év febr. 2. 2.b.
Juca2 15 hét 2 n Veszprém 29 év febr. 13. 1.b.
Tünde 14 hét 33 év febr. 17. 2.b.
Nyuszimanó 3.c. 12 hét 5 n Finnország 26 év 1.b.
Kinga 1.c. 11 hét 5 n Maglód 33 év 4.b.
Erika2 12.c. 8 hét Százhalombatta 27 év
</pre>
BGabi (bgabi)

Sziasztok!!!
Felvennétek a listára minket is? Rebi, 26. hét 0 nap, Budapest, 30 év, nov. 12, 1. baba

köszi Kép

Rebi
Rebi

Sziasztok Lányok!

Most úgyis nagyon benne vagyunk a babkocsi témában, segítsetek nekem!
Van egy eladó Pierre Cardin babakocsi (használt, de nagyon jó állapotban), leírom, hogy miket tud (bár annyira még nem értek hozzá) és mondjátok meg, hogy megéri-e megvenni!
Szóval duplakerekes, amit be lehet állítani, hogy forogjon vagy sem (talán ez a bolygosítható kerék), fék el&#337;l, hátul, átfordítható a tolókarja, szóval tolhatod úgyis, hogy szemb&#337;l van a baba, vagy pont ellenkez&#337;leg! Teljesen lehajtható a háttámlája, van lábmelegít&#337;je,és van egy kis m&#369;anyag rész is, ami lehajtható, van alul egy kis kosár! Ez kerül 14 ezer forintba!
Szerintetek?

Üdv.:
Moncsi
Moncsi

Márti,
Én is remélem, hogy jó lesz, már nagyon vágyom egy kis pihenésre ezután a pesti bolondokháza után.. Nagyon egértelek, hogy tavaszi szabi ide-oda mostanra már hiányzik a pihenés...De végülis arra kell gondolni, hogy már csak másfél hónap és utána lehet pihenni pár hónapot. Utána meg megint nemKép Állítólag az els&#337; három hónap lesz nagyon nehéz. Félek is kicsit mert ha minden igaz addigra kiköltözünk az új házba ami egy vadiúj lakóparkban lesz, és szerintem senki nem lesz olyan gyors az építkezéssel mint mi (könny&#369;szerkezetest épötünk), így valószinüleg a telet a babával egyedül töltöm egy csupasz majdani lakópark közepén a pusztában... Persze lehet a baba annyira le fog kítni, hogy észre sem veszemKép
Tornával kapcsolatban én jártam úszni hetente kétszer munka után egész július közepéig. Úsztam mindig 750 métert. De akkor elromlott a kocsi és tömegközlekedéssel már képtelen voltam eljutni az usziba. Most szabi, úgyhogy talán majd szeptembertöl muszáj lesz újra elkezdenem valamit... Hiányzik a mozgás, de tényleg munka után, ha nem megyek azonnal valami "sportos" helyre , akkor otthon már képtelen vagyok elkezdeni bármit is. Ledölök és ennyi. Persze mindig van valami házimunka még...
Szeptembert&#337;l viszont tervezem hogy elmegyek a Baross utcába Tápainé féle tornára. Sok jót hallottam róla.

Huh mennyit írtam, ideje befejezni.
Szia,
Évike
Évike23

Sziasztok!Probalom regisztraltatni magam, remelem elobb-utobb sikerul is ,ajd. Eszter vagyok, 6 hetes es 2 napos terhes Portugaliabol-Lisszabonbol, 24 eves, es ez az elso terhessegem. Egy csomo ketsegem van, meg nem tudok igazan mit kezdeni a testemen lezajlo folyamatos valtozasokkal. ALLANDOANATTOL FELEK, HOGY ELVESZTEM A BABAT, ES EZT NEM SZERETNEM.
Névtelen

Szia Moncsi!

Én is végigjártam minden boltot és szerintem egy ugyanilyen kocsit vettünk, de nekünk szempont volt az is, hogy tömegközlekedés és kicsi lift meg panel, szóval a 3 funkciós túl nagynak t&#369;nt és nehéz is lett volna cipelni, meg felrakni a buszokra. Az ára megéri, mi a duplájáért vettük.

Tikk
Tikk

Szia Évike!

Hová költöztetek ki? Remélem elöbb vagy utóbb nekünk is összejön, a békásmegyeri panellakás azért nem az igazi optimális helyszín a gyerekneveléshez... Kép
Nini, most nézem a táblázatot, a szülinapomra vagy kiírva! KépKépKép
Szerintem a télen még eléggé le leszünk kötve és be leszünk zárva a picurikkal. Szóval szerintem a társaság nem fog hiányozni eleinte. Mondjuk biztosan nem lesz egy nagy élmény, ha majd építkeznek körülöttetek.
Ez a Baross utcai torna engem is érdekelne. Igaz, címet összegyüjtöttem már hármat is, ami munkából hazafelé menet útba esne, erre most kezdek azon gondolkozni, hogy milyen macera lenne bejárni majd a városba csak ezért, ha már táppénzen leszek...

BMárti
BMárti

Szia BMárti!

Az az igazság, hogy én is kezdek elbizonytalanodni az októberig tartó munkával kapcsolatban. Annyi minden van folyamatosan, én pedig egyre gyengébbnek érzem magam. Pedig eddig szinte semmit sem éreztem, ami kellemetlen lett volna. Szóval nem tudom. Néha úgy érzem (pl. most Kép ), hogy legszívesebben azonnal itthagynék mindent.
A táppénz hány %-a a fizetésnek? És az átlagból számolják vagy az alapból? Bocs, hogy ilyen hülyeségeket kérdezek, de szerencsére még nem voltam ilyen hosszú ideig beteg. És a szülési szabit csak a szülés napjától akarom kivenni, mert anyagilag úgy jobb.

Névtelen Eszter!
Ha nem nagy gond, választanál magadnak valamilyen megkülönböztetö nevet, hogy ne legyen keveredés? Elöre is köszi!

Eszter 26
eszter

Szia Eszter!
Örülök, hogy köztünk vagytok. Kép)

A kétségeid természetesek, ez a topik ezért is van, hogy megbeszéljük a dolgainkat.
A változásokat szerintem csak figyeld, nem hiszem, hogy különösebbet kéne csinálnod.
A babára gondolj szeretettel, titokban lehet meghatódni tõleKép és nagyon-nagyon örülni Neki! Kép

Sok üdvözlettel Chris, aki 36 éves (9-én volt a szülinapomKép) és az elsõ babáját várja! Kép Kép
Chris

Moncsi!!!

Én pont ugyanilyet vettem ugyancsak használtan!!!! Kép Szerintem tökéletes, nekem nagyon tetszikKép Pláne, hogy tényleg alig használt...
Beja

Moncsi, részletesebben írtam róla a 2001.08.13. 13:01-es írásomban.
Beja

Szia Tikk!

Köszönöm a válaszod! Megvettük, szerintem is megérte az árát!

Üdv.:
Moncsi
Moncsi

Szia Chris!
Boldog Szülinapot!KépKép
Katica

Sziasztok mindenki!

Ujra itt vagyok, 2 ket szabi utan a Balcsin. Elutazas elott meg Chrissel talalkoztunk a MAV-ban, es dumaltunk egy jot.
Mi jol vagyunk, bar sokat kellett pihennem az elso heten a lepenyem miatt ( irtam ket hete, hogy elkezdtem verezni, es kideritettek, hogy a lepeny egy resze rakuszott a mehszajra), de aztan szerencsere lemult, es a masodik heten mar uszkalni is mertem.
Azert volt izgalom, mert az orult meleg es eros hidegfrontok megtettek a hatasat: sokat kemenyedett a hasam, es az egyik ejszaka meg be is gorcsoltem. Persze nagyon megijjedtem, hogy masnap irany a korhaz, mert korabban elo akar bujni a pocoklako, de delelottre a fronttal egyutt teljesen elmult. A nyillalasok nekem is voltak vegig a petefeszkemnel, pont par napja vettem eszre, hogy elmultak. Meg olyan erzesem volt, mintha eros izomlazam lenne a hasamban.
Nekem is azt mondtak, hogy a novekedes miatt, meg szalagok nyulasa maitt van. NAgyon hirtelen nagyon nagyot nott a hasikom, de erdekes, hogy nem hiztam a 2 ket alatt semmit. Most is 8 kilonal tartok, es allitolag nem is nagyon fogok mar hizni, csak a pici sulyaval.

Beja, alig varom, hogy a doki megmondja, teljesen jol all-e mar a lepenyem, es mehessek veletek kismama tornara a Mavba. A KAllait en is kolcson kaptam a baratnomtol, de meg nem probaltam ki, mert korabban, meg sportolhattam, amikor meg elkezdtem volna, akkor derul ki ez a lepeny dolog. De en sosem tudtam otthon tornazni, ugyhoyg szerintem inkabb csatlakozom majd hozzatok.

Nem tudja valaki megmondani, hol talalom a julius 29 - augusztus 5 kozotti leveleket? Nem birok rajonni, mert a ha a julius 25-re klikkelek, akkor meg nincsen rajta, a kovetkezo meg mar az augusztus 9 utaniakat tartalmazza.

puszi mindnekinekKép

Vikoca
Viki28

Sziasztok,

Eszter2, nyugi, miért vesztenéd el? Az aggódás is árthat neki. Inkább örüljél, mi is azt csináljuk egyfolytában.

Ajánlat: Mária Bababolt a Balzac és a Visegrádi sarkon. Nagyker, de kiszolgálnak "kicsiben" is. Az ágy és kocsiválasztékuk nem nagy szám, de ruha, takaró, törölközö stb. (szóval mindenféle textil) nagyon jó áron és minöségben van. Van tiszta pamut takaró, aminek külön örültem, mert az összes nagy babaáruházban kevert müszálasakat láttam csak és nagyon drágán. Vagy gyapjut a Demko-Feder-ben, ami szintén nagyon drága, melelg és nehéz tisztitani. Van még pl. textilpelus tizes csomagokban, beszegve 1200 pénzért. Szóval nekem tetszett. Ráadásul mi egy ismerös révén nagyker áron vásárolhatunk.
Pocok

Szia Eszter!

Nem vagyok biztos benne, de ha jól tudom az el&#337;z&#337; évi átlagból számolják a táppénzt, szóval beleszámít, ha 13. havi fizut vagy jutit kaptál, az átlag 70%-a, és a maximuma az az összeg, ami felett tavaj már nem vontak TB-t. Ez valami max. 168.000 Ft./hó körüli bruttót jelent. De arra is van valami kavarás, hogy az els&#337; 15 napra a táppénzt a munkáltató fizeti, és az akkor még (azt hiszem) több valamivel, és utána fizeti a TB, akkor lesz ennyi. Szóval a táppénz kb. annyi, mint a TGYÁS lesz, és annak éri meg a szülésig inkább azon lenni, akinek a TGYÁS több lesz, mint utána a GYED (ami szintén az el&#337;z&#337; évi átlagkereset 70%-a, de max. 83.000 Ft.)

Biztosan van köztünk olyan, aki pontosabban tudja, javítson ki, ha tévedtem!

BMárti
BMárti

Sziasztok!
A szabadságom ideje alatt nekem is fájt 2 napig a hasam. Nem tudtam kiegyenesedni, tényleg, mint az izomláz. De a manó mocorgott, így tudta o jól van. Vettünk magnéziumot is, azt iszogattam.

Viki!
Én 6 kg plussznál tartok és a 26. hetet kezdem hamarosan. Nekem is mondta a védono, hogy valószínuleg "már csak" a baba nol majd.
Nektek volt már elotej? Nekem egyik reggel. Kicsit fura volt, most már teszek melltartóbetétet, nehogy meglepetésként érjen. De nem nyomkodom stb. az jó?

Chris!
Boldog születésnapot!

További jó gömbölyödést mindenkinek!
Puszi: Niki K.
NikiK.

Kedves Beja!

Akkor szinte egyforma babakocsink van, csak a mienk sötétkék alapon piroskockás!
Most már tökéletesen megnyugtattál, hogy tényleg ez kell nekem! Annyira nem értek hozzá és ennyi pénzért tényleg megérte!

Tornáról:
Én még múlt héten is voltam step-aerobikon, de már nem esett olyan jól, és szúrt a hasam is!
Errefel kitaláltam, hogy otthon van 1 tök jó szobakerékpárunk és most azt csinálom, hogy 2 naponta tekerek! Tegnap letekertem 12,5 kilométert, több mint félórát megállás nélkül tekertem kényelmes tempóban. És ez jót tesz a comboknak, fenéknek! Ha nem tekerek, akkor pedig tornázok magamtól, combra, karra, fenékre! Néha nehéz nekem is rászánni magam jobb lenne inkább elterülni, de akkor jön az a fránya lelkiismeret!

Moncsi
Moncsi

Márti,
Nagytarcsára költözünk, ez Pest XVI-kert&#337;l 3-km-re van. Azért ide mert még elfogadhatóak voltaka telekárak kb a pesti fele. Mindenképp mozdultunk volna a kis másfélszobás lakásunkból nagyobba és össz egészében a kedvezményes hiteleket is figyelembe véve ez volt a legislegkedvez&#337;bb változat: építkezni. Tényleg lehet a szülinapodon szülök?Kép

Eszter,
Márti jól írja. Mivel Te 2001-ben szülsz ezért a 2000. évi kereseted veszik alapul. Annak veszik a 70%-át illetve max amennyi után egészségbiztosítási járulékot fizettél. Ez max brutto 168e, így ennek a 70%-a brutto 117e és ebb&#337;l még adót vonnak. Így a végeredmény netto 80 ezer körül lesz.

Pocok,
Köszi a hasznos infot a nagykerról. Gyorsan ki is másoltamKép

Másik Eszter,
Üdv a babaneten. Teljesen természetes , hogy aggódsz, szerintem mindannyiunkban benne volt kicsit a félelem az els&#337; 3 hónapban. De azért nem szabad túlzásba vinni. Szerintem inkább arra koncentrálj, hogy nem lehet semmi baj, élj egészségesen, egészségesebben mint eddig és örülj a picinek. Meglátod hipp hopp itt lesz a 13. hét.Kép

Hízás: nálunk nics mérleg és iszonyú kíváncsi vagyok mennyit hízhattam. Azt mondjátok a 26-27. hétt&#337;l már nem jön fel sok? Vagy inkább akkor? Nekem csak mostanában kezdett n&#337;dögélni a hasam,de még mindig nem nagyon látszik, csak ha valaki nagyon fürkészi. Gondolom most már azért begyorsul a dologKép

Beja,
Láttalak a júl 28-i babanetes találkozós fotók egyikénKép Nagyon jó lehetett...

Puszi,
Évike
Évike23

Sziasztok Lányok!
A 26. hétt&#337;l már nem nagyon híznánk? Állítólag az utolsó trimeszterben jön fel a hízás 50%-a! Állítólag az utolsó hónap az, amikor már nem nagyon hízunk!
Az én barátn&#337;m 30. hétig összesen 4-5 kilót hízott és semmi sem látszott rajta, vagy szinte alig valami, aztán 2 hét alatt úgy megn&#337;tt a hasa, hogy mindent behozott és hízott még 5-6 kilót! Szóval embere válogatja! Valaki már az els&#337; három hónapban hízik 5 kilót , míg másvalaki csak a 6. hónapra teljesíti ezt a súlygyarapodást! Szerintem mindenkinél másképpen lesz, és éppen úgy lesz a jó, ahogy lesz!
Én most a 18. hetemet kezdem +2 kilónál tartok, és most beálltam arra, hogy minden szombaton (vagy más pénteken) ugrik a súlyom 0,5 kilóval! Remélem ez majd egyszer megáll!
Pláne az lenne jó, ha 26. hétt&#337;l már nem nagyon híznék, mert akkor még plusz 3,5-4 kiló és összesen csak 6 kilót híztam volna, na jó, csak hülyéskedek, ne vegyetek komolyan....

Üdv.:
Moncsi

Puszi:
Moncsi
Moncsi

Sziasztok!

Nagyon furcsa olvasni, hogy már ennyire vásárolgattok. Én még csak ma vettem meg a babakocsit, kiságyunk még nincs. Na, jó, a ruhákat már mind beszereztük, meg vettünk pelust is, de én már nagyjából akármikor szülhetek.
Hízásról: én még az elõzõ hónapban is híztam!!

cory
cory36

Végre megvan az oldal címe, ahol el lesz helyezve a szülészettel, terhességgel kapcsolatos új oldal. Hogy mikor, az csak rajtunk áll. Rajtam az elkészítés miatt, rajtatok pedig a tartalmi része miatt. Ugye segítetek? A cím: [url=http://www.szuleszet.freesite.hu" TARGET="_top]Szülésröl, terhességröl és ami utána van[/url]. Várok komplett anyagokat, képeket, beszámolókat, akár egy-egy mondatnyi infot a lap szuleszet@freesite.hu címére.

Köszönök nektek mindent elöre is

Saci
Dévai Sarolta (sarolta)

Sziasztok!

Köszönöm hogy máris felvettetek a listára. Csak most vettem észre hogy azt elfelejtettem megírni hogy Budapesten lakom.

Tünde
tiktakora

Sziasztok!
Mindenkinek köszönöm a köszöntéseket! Kép

Szia Vikóca!
Örülök, hogy megjöttél!

Levették az AFP-t( Klassz lila foltom van még mindig.Kép)

Ne tessék engem ijesztgetni ilyen alattomos görcsökkel, jó, hogy nincs semmi bajotok.Kép

Pusszzz!!! Chris
Chris

Sziasztok!

Moncsi! Nagyon egyetértek veled! Tiszta hülyeség, hogy a kismamakönyvek heti bontásban megadják, hogy mennyit _kell_ híznunk. Azután megfenyegetnek, hogy ha kevesebbet hízunk, akkor sorvadhat a baba, fejletlen lesz és nö a koraszülés veszélye. Ha viszont többet szedünk fel az elvártnál, akkor megint ezerféle kockázatnak tesszük ki a Pocaklakót, szóval megint csak fujjok vagyunk, és szégyelhetjük magunkat. Márpedig aki képes 5 hónapon keresztül egyenletesen és folyamatosan heti fél kilót hízni, nem többet, nem kevesebbet, pontosan heti fél kilót, azé minden elismerésem...
Szerintem meg is bolondulhat, aki megpróbálja a kismamakönyvek elöírásait mind betartani, arról nem is beszélve, hogy milyen ellentmondóak néha.
Én is abban hiszek, hogy minden ember más és más, és a saját igényeit egy kis odafigyeléssel sokkal jobban fel tudja mérni, mint a "nagyokos" könyvírók.

Cory! Nekem meg az a furcsa, hogy te ennyire a végére merted hagyni a bevásárlást. Kép A MegaToys-ban a bababútorokra és kocsikra 4-6-8 hetes szállítási határidöket láttam...

BMárti
BMárti

Kedves BMárti!

Köszönöm az elismer&#337; szavakat, már csak az a szerencsém, hogy "csak" 14. hétt&#337;l kezdtem meg ezt a heti 0,5 kilós gömbölyödést!
Na mindegy lányok, lesz, ami lesz ha szüléskor +10 kiló lesz, akkor annyi, ha +13 kiló lesz akkor pedig annyi! Az a lényeg, hogy próbáljunk odafigyelni, bár azt fájlálom néha, hogy pont nem az egészséges kajákot kívánom!

Én is csodálkozok azon, hogy Cory még nem nagyon vásárolt! Én már az utolsó 4 hétben csak pár apróságot szeretnék vásárolni!
Mondjuk én tudom, hogy korai volt még megvenni a babkocsit, de csak azért vettük már meg, mert alkalmi vétel volt!

Puszi:
Moncsi
Moncsi

Sziasztok!

BMárti, teljesen egyetértek veled, én is megszeppentem, mikor elolvastam a kismamakönyvek hízással kapcsolatos szentírását. Az én könyvem ráadásul az els&#337; 3 hónapra súlycsökkenést ír, ehhez képest én már akkor híztam 3 kilót. Persze, hogy folyton a mérlegen ácsorgok, és tegnap (kissé hülye vagyok) a lelkem megnyugtatása végett kicsit vissza is tekertem rajta, hogy a könyv szerint megengedett értéket mutassa Kép Pedig úgy érzem nem eszem sokat, bár néha este rám jön a nasizhatnék, de akkor sem eszem kamionnyi mennyiségü chipset, és a korábbi szokásommal ellentétben rendesen reggelizem, de akkor sem gigászi adagokat. Ráadásul szerintem teljesen ellentmondó dolgokat ír ugyanazon könyv is. Én legalábbis nem 10, de valószínüleg minimum 20 kilót híznék a terhesség végére, ha minden nap végig enném azt a menüt, amit kismamáknak ajánlanak. Szóval az ajánlott étrend szerintem teljesen ellentmond az általuk optimálisnak tartott súlynövekedésnek. Bocs, hogy hosszúra nyúltam!
Ti többet esztek, mint korábban, vagy csak mást?

Pussz,
Zsuzs
Zsuzs16

Moncsi,

Én korábban csak egészséges kajákat ettem, erre most néha szinte rosszul vagyok a zöldségek gondolatától is, és kifejezetten rá vagyok indulva a sültkrumplira, sültcsirkére, és elég gyakran a McDonald's kajára illetve a Wenddy's-re is. PECH! Kép (így mondjuk nem túl nhéz meghízni...) Ja, és egy pizzáért ölni tudnék!! Kép De a baba csak tudja mi kell neki! Kép

Zsuzs
Zsuzs16

Kedves Zsuzs!

Aza könyv nekem is megvan, amiben van egy grafikon és tényleg az els&#337; három hónapra súlycsökkenést ír! Azon én is ki voltam akadva, mert ugye ez csak azoknál a kismamáknál áll fent, akik elég s&#369;r&#369;n hallóztak a WC kagylóba!
Én pedig egyáltalán nem hánytam, még segítséggel sem!
Nekem teljesen megváltozott az étkezési szokásom, többször eszek, de szerintem nem többet, hanem ugyanannyit, int el&#337;tte csak kisebb adagokra elosztva.
Én is nagyon egészségesen étkeztem, s&#337;t terhességem el&#337;tt még kenyeret sem ettem, vagy ha igen akkor is csak teljes örlés&#369; lisztb&#337;l, éleszt&#337; nélküli fajtát. Még szerencse, hogy a sült krumplit nem szeretem!
Bár most sem olyan rossz a helyzet, de most könnyebben elcsábulok 1-2 finom falatra!

Puszi:
Moncsi
Moncsi

Mondjátok lányok, ti nem kaptatok agybajt az AFP és a 18. heti genetikai UH elõtt?
Mi az utóbbi után 3 nappal megyünk nyaralni és nagyon izgulok, hogy minden rendben legyen... Hogy lehet ezt kibírni?
Új lány

szia Új lány!

Kibírni csak úgy tudod, hogy csak arra gondolsz, hogy semmi nem történhet, úgyis jó lesz az eredmény. te csak pihenj és élvezd a pihenést!

Tikk
Tikk

Új lány!

Én nem kapok agybajt és szerintem simán ki lehet bírni! Ha idegeskedsz azzal csakmagadnak és a babádnak ártasz!
Egyébként pedig volt már róla szó, hogy állítólag j&#337;vöre megszüntetik az egész AFP vizsgálatot, mert annyi fals adat jön ki!

Lányok a genetikai UH miben különbözik a rendes UH-tól?

Moncsi
Moncsi

Szia Zsuzs!
Ne keseredj elKép, én akit eddig nyuszinak csúfoltak, mostanában isteni rántott husokat, sült husikat, boográcsgulyásokat, pizzákat, hamburgareket(otthon készül, sokkal nagyobb mint a "bolti"), székely és rakott káposztákat és egyéb más illyesmi dolgokat falatozok. Azon kívül reggelizem is, ebéd is lecsúszik és a vacsi is elfogy (igaz kevesebb mint régen). Én néha élvezem, néha lelkizek rajta.
A szüleim jópofák voltak. Az anyukám azt mondta, hogy azért vigyázzak a vonalaimra, figyeljek oda mit eszek, erre az apu kikapta a telefeont a kezébõl és vidám-boldogan bele harsogta a készülékbe, hogy "Egyél azt és annyit amennyit akarsz!!!!, majd leadod, ha akarod!!!
Na azt tudni kell, hogy az apukámmal míg otthon laktam hatalmasakat kajáltunk, éjjel is:
Chris

Szia Zsuzs!

Én a rendszeres reggelizéssel eszem többet, mint a terhességem elött. Ebédre és vacsorára nagyjából ugyanazt és ugyanannyit eszem. Arra igyekszem figyelni, hogy a nass inkább gyümölcs legyen, mint csoki, de ha éppen nagyon rákívánok, akkor a csokit is megeszem szemrebbenés és lelkiismeret furdalás nélkül. A múlt héten egyik este (nagyon meleg volt) megettem vacsorára egy fél csokis Wienettát, rengeteg tejszínhabbal (és semmi mást)... Kép Életem Párja ugyan dünnyögött valamit a kisbabák táplálékellátásáról, de elég volt csúnyán ránéznem, és máris úgy döntött, hogy inkább megeszi a Wienetta másik felét, minthogy a fejére kenesse velem. KépKépKép
Azt, ahogy én igyekszem egészségesen táplálkozni, egyáltalán nem kell olyan komolyan érteni, mint ahogy Moncsi írja. Nálam csak annyit jelent, hogy inkább csirke- vagy pulykamellet eszem mondjuk grillezve, mint sertésszeletet zsírjában, és pl. a sült krumpli és a zöldségköret közül (10-böl mondjuk 8-szor Kép) a zöldséget választom. Pl.: a teljes örlésü lisztböl élesztö nélkül készült kenyérnek a gondolatától is viszolygok. Egyszer ettem valami ilyesmit, rágós volt, ragadós és savanyú, mintha romlott tésztából lenne, és csak félig sütötték volna meg. Egészség ide vagy oda, inkább nem élek 100 évig, ha addig ezt kellene ennem... Kép
Ja, egyébként a kenyérevésröl az "Az a 9 hónap" azt írja, hogy ne is nyúlj a kenyeres kosárhoz, ha nem korpás kenyér van benne! Az a könyvecske pedig, amit a védönö adott hangsúlyozza, hogy a szénhidrát is fontos a kicsi növekedéséhez és fejlödéséhez, ezért ügyelj rá, hogy azt is tartalmazzon minden étkezésed, pl. egyél kenyeret hozzá. KépKépKép Ja, és az "Az a 9 hónap" szerint a rizs is fujj, ha hántolt, valamelyik (már nem tudom melyik) könyvben pedig nagyon-nagyon ajánlották a rizsevést. Én ennyi egymásnak ellentmondó "szentírás" között inkább azt eszem, amit éppen megkívánok, amihez kedvem van, vagy amit szeretek. Ha elég könyvet elolvasnék, biztosan találnék valami komoly és tudományos magyarázatot arra, hogy csokis Wienettát vacsorázni a lehetö legegészségesebb. KépKépKép
Ja, és a Wenddy's brokkolis sültkrumplija isteni. Don Pepe hawai pizzájáról nem is beszélve! Kép

BMárti
BMárti

Szia Új Lány!

Tutira megértelek. Minden vizsgálat elött (különösen a legelsö UH elött) madjnem megörültem az aggodalomtól, hogy egészséges-e a picurkám. Amikor éppen nem vizsgálgatnak, akkor eszembe se jut, hogy bármi baja lehet! Kép
Vígasztaljon az a tudat, hogy túl lenni az AFP-n és a genetikai UH-n egy igazán felemelö érzés, és utána 8 egész hétig békén fognak hagyni! Kép

BMárti
BMárti

Elfelejtettem köszönni!
Pusszzz Chris
Chris

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?