Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!
Köszi a segitséget, közben sikerült beszélnem a védőnővel.
Ő egyértelműen a vírusra fogta. Mivel szintelen és szagtalan.
Ha megyek majd a dokihoz, azért majd mondom neki.
Így egy kicsit megnyugodtam.
Gyógyszet csak homeopátiásat szedek, hogy ne ártsak a picinek,
azok nem okozhatják a folyást.

A bölcsivel kapcsolatban akit érint majd:

Mi egy lakóparkban lakun, és sok gyerek született majdnem egy időben.
Mi összefogtunk és az Önkormányzat nyakára jártunk, amikor a gyerekek betöltötték a fél éves kort.
Mellénk álltak a körzeti gyermek orvosok, a védőnők, és még a bölcsöde vezetők is.
Mert belátták a helyzetet.
Csináltak helyet a gyerekeknek, ez szó szerint így volt.
Az ovi tornatermét átalakították.
Ovi csoport, ment az iskola épületébe, és így 40 férő hellyel több lett.
Mi igy oldottuk meg a bölcsi kérdést.
De tudom ez egyedi, nekünk szerencsénk volt.

Kitartást mindenkinek, én most vagyok igazán fáradt.
Biztos a betegség is, de úgy túl lennék már a szülésen.
Tegnap mondtam is a férjemnek inkább vegyék már ki a babát mert én ezt nem bírom,
bevizesedtem, bekeményedtem, nem tudtam aludni a köhögéstől, szóval elegem volt; ma visszagondolva rossz északám volt, csak ennyi. :D

Bocsi hogy ilyen hosszúra sikerült.

Erika
hverika

mia_snow: Gondolom mivel jó élmény volt a vízben szülésed ezért most is így szeretnéd majd a másik babádat világra hozni... biztos egészen más mint a szülőágyon fekve... mert az túl kötött szerintem... de kinek mi esik jól... :wink:
Amikor a lányomat szültem nem volt még ilyen jól megcsinálva a szülészet... de azóta sok minden változott.

hverika: Jobbulást neked! Remélem mihamarabb túl leszel ezen a betegségen! :? Talán a terhességed is jobban alakulna ha közben nem lennél beteg és ezzel jobban le van terhelve a szervezeted is...
Nálam nagyon szépen telik a terhesség. Nem fáj semmim nem vizesedek szóval panaszmentes vagyok :roll: legalábbis egyenlőre... de lehet akkor jön ki rajtam minden ha abbahagyom a munkát és otthon leszek... mert talán akkor az ember jobban odafigyel mindenre illetve van ideje saját magával foglalkozni..

Kép

Kép
millye

Sziasztok!

Mia_snow,
próbáltam Neked írni, de valamiért ne megy el az üzenet. Megpróbálom majd holnap...

Ez a vízben szüléses dolog azért helyes, mert a szülésfelkészítőn mindig emlegettek. Te vagy az egyetlen, akit eddig nem sikerült kiszedni a kádból :D

Van valakinek tapasztalata a szülés előtt és alatt szedett homeopátiás bogyókkal?
Miket érdemes szedni?
A szülés közben tényleg képes az ember magának adagolni őket, vagy ezt a szülésznő csinálja, ha előre kéred?

Üdv,
Reni
b.reni

Sziasztok,

Millye,
Hát akkor valóban le a kalappal előtted, hihetetlen mennyi energiád van. De igazad lehet, pont az hogy a napi teendőiddel, munkával, családdal foglalkozol és nincs időd úgymond saját magadra ezért a panaszmentesség.
Mindenesetre vigyázz Magadra már nincs sok hátra !
Emlékszem én az utolsó hónapban szinte a szülés napjáig minden nap felporszívóztam a lakást, elsétáltam a nem túl távoli postára, boltba jártam vásárolni, egyedül a vezetést hanyagoltam. Mindenki meg volt döbbenve hogy ahelyett hogy lábakat pihentetve ülnék/feküdnék otthon és előre aludnék (azt hogy kell csinálni ???) mindenfélét csináltam.
Valóban ez éltetett, el nem tudtam volna képzelni magam, hogy ülök otthon és várom hogy mikor kell menni szülni.
Nem tudom más, hogy van vele de még mindig nagyon nehéz megszokni hogy nincs pocakom, hihetetlenül hozzászoktam az elmúlt 9 hónapban, jó volt simogatni, éreztem minden percben Marcika mozgását, jó erős rúgásait.

Bölcsinek lassan majd utánajárok, nem biztos hogy szeretném igénybe venni, de jó lenne tudni hogy milyen lehetőségeink vannak. Ma volt a védőnőnk de őt elfelejtettem megkérdezni erről.

Mia_snow,
A vonalzóidat nézegettem, és ugye jól látom hogy alig egy év lesz a két baba között ? :D

..

Két hét múlva megyek a hathetes kontrollra, megmondom őszintén félek tőle, rossz belegondolni hogy ott fog matatni a dokibácsi ahol nem is olyan régen Marcika kibújt. Ideje szoktatnom magam a gondolathoz. Remélem minden rendben lesz és végre áldását adja hogy apával összebújhassunk. Sajnos, mivel veszélyeztetett terhes voltam szinte végig szigorú tilalom volt érvényben a papás-mamást illetően :oops:

Szép estét Mindenkinek.

Zsuzsa

Lilypie Kids Birthday tickers

Lilypie Fifth Birthday tickers
kubuspace

jó reggelt

hverika: nekem tavaly is és most is végig, egyre erősödő folyásom van, és a dokim azt mondta, hogy ez ezzel jár. mindenesetre jobbulást.

millye: a dokim tanácsára nem tervezem a szülést sehogy, hiába tudom már, hogy milyen egy szülés, azt mondják, hogy mind más. lehet, hogy mire beérünk a kórházba, már idő sem lesz arra, hogy vizet engedjenek (lehet hogy ez lenne a legobb :D), meg őszintén szólva nem is nagyon gondolkoztam még a szülésen. igazából időm alig... még csak most kezdem felfogni, hogy újra babás vagyok. :)

én tavaly a 23. hétig dolgoztam, és semmi panaszom nem volt, sem addig, sem utána. most itthon vagyok, és ugyanezt mondhatom el. szerintem ez alkati kérdés. :)

b.reni: bocsánat, megtelt a postaládám. kiürítettem, úgyhogy jöhet a privi. :) nem mondod, hogy emlegetnek? jesszus.... remélem nem úgy, mint rossz példát. szófogadatlan szülő nőt....

én szedtem homeos bogyókat a harminc valahanyadik héttől, és a szülés közben és utána is. nem tudom milyen lett volna nélküle, de mivel nincs mellékhatása, úgy voltam vele, hogy beszedem, max nem használ. ami biztos, hogy utána talán ha 2 hétig véreztem... ebből csak az első pár nap volt vészes. szülés után 2 nappal már rendesen tudtam mozogni, anyukám, aki nagyon könnyen szültmindkétszer, le volt döbbenve, azt mondta hogy ő 1 hétig ülni alig bírt. www.homeopathya.hu-n vannak amiket szedtem egyébként. szülés közben a dokim mondta hogy mit, a férjem pedig adagolta.

kubuspace: minden elismerésem a végig pörgésért. mondjuk én sem tétlenkedtem, de azért belefért a több óra napozás, olvasgatás a kertben. :D

jaigen... 1 év lesz kb a gyerkőcök közt. nem egészen így terveztük, de... jól sikerült a nyaralás szeptemberben. :D mondtam apának hogy idén ha megyünk, köztünk alszanak a gyerekek. :D

a 6hetes kontroll miatt ne aggódj, még annyira sem lesz kellemetlen, mint eddig. ;) csak vigyázzatok... könnyű összeszedni egy kistesót, még ha azt is mondják hogy ááá, szoptatás mellett, meg amíg nem jön meg... erre tessék. :D

mia_snow

Sziasztok!

Egy ideje olvaslak benneteket, én is a Jánosban fogok szülni áprilisban.

A 6 alkalmas szülésfelkészítő jövő kedden indul az elejéről, én is akkor szándékozom elkezdeni.

Első baba lesz, én most hagytam abban a munkát, lassan elkezdem beszerezni a szükséges dolgokat.

üdv
Zita

KépKép
KépKép
KépKép
zita978

kubuspace: Az előre alvást nekem is mondták... mert, hogy utána nem lesz majd időm pihenni... de megoldottam mert aludtam a babával... :lol:
Végül is ez a jó abban, hogy az ember dolgozik és lefoglalja magát... mert nincs ideje hülyeségeken agyalni :? Te is jól tetted, hogy dolgozgattál... csak nem szabad túlzásba vinni...(na persze ezt én mondom... :roll: ) A hirtelen lelapuló pocak nekem is nagyon furcsa volt, de hamar hozzászoktam, hogy nem kell a plusz súlyt cipelnem... azért megkönnyebbül az ember :)
Ne aggódj a vizsgálat miatt! A szüléshez képest ez már semmiség! Biztos engedni fogja lassan a házaséletet is :)

mia_snow:
Szerintem nagyon jó dolog ha a gyerekek között kevés a korkülönbség! :lol:

zita978: Légy üdvözölve köztünk! :wink:
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára millye 2009.07.17 15:47-kor.

Kép

Kép

Kép
millye

Sziasztok,

A falnak tudnék rohanni, éppen végeztem a levél megírásával, amikor valami „csoda” folytán visszaugrottam a főoldalra, ergo elveszett az egész amit idáig írtam.
Na akkor most megírom word-ben és majd bemásolom.

Szóval nem igazán volt jó napunk az eső miatt gondolom, engem migrén gyötört, de ez messze semmi nem volt Marci nyűgijéhez képest. Most pedig fürdés és szopi után úgy alszik közel 3 órája, abban a pózban ahogy letettük aludni. Úgy beájult szopi közben hogy egy fránya büfit sem tudtunk kicsikarni belőle.

mia_snow
Kistesót illetően valószínűleg nem bánnám ha nem lenne sok. Mondjuk Marci is egy hosszabb várakozás és sikeres inszemináció eredménye, úgyhogy nem igazán mennék bele a fogamzásgátlás kérdésébe, mert inkább legyen pár hónap a két baba között, de legalább legyen !!
Sokan mondják hogy az első problémás teherbeesés után nagy az esély arra hogy a második pikk-pakk összejön.

zita978
Csatlakoznék millye-hez, üdv közöttünk.

Szeretnélek megkérdezni Benneteket hogy valakinek van e tapasztalata rezgő pihenőszékkel kapcsolatosan ? Hezitálunk hogy vegyünk e Marcikának, jó lenne tudni hogy valóban praktikus és hasznos szerkezet.

Szép estét Mindenkinek.

Zsuzsa

kubuspace

Sziasztok.

Zsuzsa: A pihenőszék kérdésével kapcsolatban szeretnék segítségedre lenni. Maga a pihenőszék nagyon hasznos dolog és szeretik is a babák, hiszen amíg semmit nem tudnak csak feküdni, addig nagyon jó buli nekik. Az én fiam még most is abban vacsizik, mert imádja, pedig szegény szék már nagyon meghajlik alatta, de bírja, és rugózása is van azt is imádja. Rezeg is, ha bekapcsoljuk, de ez nem igazán hatotta meg őt, igazándiból semmilyen hatással nem volt rá, hogy bekacsoltam, ha nyügizet ettől nem lett jobb kedve. Mi Fisher Price Rain Forest pihenő széket vettünk neki anno, amin van egy zenélő ív is, ami viszont nagyon bejött. Szóval ezt a típust csak ajánlani tudom.
Nem tudom ti milyet néztetek, de rémélem segítettem. :-)

Szilvi

Kép

Kép
silverlion

jó reggelt,

Zita üdv itt. :)
millye: az a baj, hogy a homeos bogyókat nem tudom, hogy melyik mire jó, melyiknek mi a hatása. írtam egy honlapot, ott van egy felsorolás. van amelyik a tágulást segíti, van ami a vérzést csökkenti, ... nekem a dokim adott egy listát, hogy miket szerezzek be, mit mikor kell szednem. hogy nekem melyik vált be, vagy melyik hatott, nem tudom, mert fogalmam sincs milyen lett volna a bogyók nélkül. :) szerintem nézd meg azt az oldalt és beszélj a dokiddal, sok orvos képben van már ebben és tud tanácsot adni. de ezeket amúgy ha jól emlékszem a 34. hézzől kell kezdeni szedni.

kubuspace: nálunk nem vált be a pihiszék, Milán sosem szeretett benne lenni. a játszószőnyeget viszont már 2 hónapos korában imádta. már akkor is kellett neki a mozgástér, amikor meg rájött arra hogy rendesen ülni milyen jó, akkor főleg nem, mert a pihiszék meg a hordozó is döntött ugye. most meg aztán pláne nincs meg egyhelyben, bejárja az egész lakást, és ez állítólag csak rosszabb lesz. :) szóval szerintem gyerekfüggő, ha tudtok, kérjetek kölcsön valakitől egyet, és ha beválik, akkor vegyetek.

mia_snow

kubuspace: Remélem nem fáj már a fejed és a babád sem nyűgös... bár szerintem biztos, hogy az idő miatt volt ez a nyűglődés... :roll:

A pihenőszékhez nem tudok hozzászólni mert a lányomnak még nem volt annak idején ezért nem ismerem...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára millye 2009.07.17 15:48-kor.

Kép

Kép

Kép
millye

Sziasztok!

Én is szeretnék csatlakozni.. Májusra vagyok kiírva, és a Jánosban fogok szülni. Első baba szintén, nagyon vártuk már.

Zita, akkor én már bele is vágok a közepébe: én is elmegyek kedden a szülésfelkészítőre, ha jól leszek. Elégggé keményedik, feszül a pocim, sokat pihenek.

Nekem Annamarit ajánlották nagyon a szülésznők közül, tudjátok esetleg, hogy hogy lehet őt elérni? Személyesen illik felkérni a szülésznőt, ugye?
vanni

vanni: Üdv. köztünk! Én a lányomat Annamarinál szültem. Érdemes személyesen felkeresned és megbeszélned vele a részleteket! Nagyon kedves, segítőkész! Az elérhetőségét nem tudom, de a kórházban meg tudják mondani, hogy mikor van.

Kép

Kép

Kép
millye

Sziasztok,

nem hiszem el hogy a történelem ismétli magát, igen most is másodszor írom meg az üzenetet.

Szóval:

Szilvi, mia_snow
köszönöm a válaszokat pihenőszék témában. Apával majd jól átgondoljuk hogy mi is legyen. Ja, a játszószőnyeg nálunk is nagy sláger, főleg azok a kis mozgó figurák nagy haverok :D

millye
ma már jól vagyok, a fejem ugyan még reggel fájt, de van egy jól bevált thai balzsamom azzal kentem be a fejem még reggel, azóta teljesen rendben vagyok. Marci is ok, most élvezi hogy az ágyamban alhat, én pedig mellette ülök a földön, tehát ha felébred és kinyitja a szemét, engem lát elsőnek :D

Mielőtt a fiatalúr felébredne három kérdésem lenne, amiben várom a segítségeteket.

1., Marci arcán kis pattanások vannak, a védőnéni szerint az anyatej miatt, meg hogy valószínűleg valami olyat ehettem. Illetve ha gondolom használhatok Sudocreamet ha úgy gondolom. ... Napról napra több pattanás van rajta :(

2., 2 hét múlva megyünk hasi és koponya uh-ra, sajna egy olyan kórházba amihez alapjáraton tartozunk, de nagyon nem a szívem csücske a hely, nyáron a terhesség alatt feküdtem ott pár napot, hát nagy hiba volt. Inkább vállaltam volna a 15 perces utat a jánosig de féltem h nem bírom ki és folytatom az egésznapos hányást az autóban tovább. Ezért mentünk a másik helyre, ahol napokig bent voltam, háááát soha többé. szóval most oda kell vinnem Marcikát. Kérdésem az lenne hogy van lehetőség szerintetek másik kórházba menni, vagy szigorúan le van ez szabályozva hogy abba a kórházba kell mennünk ahova tartozunk.
Mondjuk a Jánosban szültem és ott sem szólt senki hogy mit is keresek ott. Vagy lehet hogy rosszul gondolom ezt az egészet.

3., Tudjátok hogy milyen páratartalomnak kell lenni a babaszobában ? Überparaanyuci vagyok tudom....

szép napot Mindenkinek.

zsuzsa

kubuspace

kubuspace: Lehet a pattanás az anyatejtől (anyatejes kiütés). Vagy valamilyen allergia (pl. mosószerre, tisztálkodószerre) Valamint a melegtől is lehet kiütéses a bőre... nincs túl meleg a szobában? Ha egyre több van érdemes elvinni bőrgyógyászhoz és megmutatni neki.
Szerintem nyugodtan mehetsz a János kórházba... nem hiszem hogy szóvá tennék... de miért kell menned hasi és koponya UH-ra? A babának vagy neked?
Körülbelül 60% páratartalomnak kell lennie télen a babaszobában mert a baba nyálkahártyája hamarabb kiszárad.

Kép

Kép

Kép
millye

sziasztok!

Húú de rég voltam fenn... persze azért olvasgattalak Titeket, csak írásra nem vitt a lélek...

Kubu!
Milánon is vannak (mostmár ugyan alig) kiütések, csak a pofiján, azt mondták nekem is hogy az anyatej miatt, és hogy ne csináljak vele semmit. De mivel nagyon száraz volt az arcbőre, én használtam néhol babaolajat, néhol testápolót (persze kimondottan babáknak valót), és a szárassággal együtt a pattik is eltüntek. Hogy van-e összefüggés, nem tudom.

Ma megyünk a két hónapos oltásra...

Mindenki jól van egyébbként?

Reni!

Rég hallottam felőled is!
Még egyben vagytok? Minden oké veletek is?

Puszi mindenkinek, és üdv az újaknak!

Kati

Kép
tatyi1983

Sziasztok.

millye: ezek szerint régen nem kellett a babákat vinni ilyen összetett UH-ra?
Mondjuk az értelmét én sem láttam, mert kb. 3 percig tartott a vizsgálat, úgy ment, mint egy futószalagon. Ami viszont tény, hogy fizetni kellett érte, tehát ezért van rá szükség. Az én véleményem az, hogy ennyi idő alatt és így ahogy csinálják, szerintem nem kiszűrhető egy esetleges probléma. No mindegy, lehet, hogy ez csak az én véleményem és más kórházban sokkal alaposabban csinálják.

Zsuzsa: Mi a Madarász utcaiban voltunk anno, nekem azt mondták, hogy oda kell vinnem, mert oda tarozunk és punktum, nem is próbáltam máshova vinni. Ezek után viszont majd próbálom legközelebb.... :-)
Botinak is volt az arcán anyatejes kiütés, nekünk is azt mondta a doki néni, hogy nem kell vele foglalkozni, de azért ajánlott egy krémet a pofijára, hogy azzal kenjem, mert az nagyon széppé teszi a bőrét, a Naturland terméke és Körömvirág babakrém a neve. Ez segít a kis pötyiken is, minden este fürdés után kentem be neki szépen egyenletesen és elmúltak. Lehet többször is egy nap, ha száraz a bőre a babónak. Nekünk bejött, esetleg próbáljátok ki.

Üdv az újaknak és szép hétvégét mindenkinek!

Szilvi

Kép

Kép
silverlion

silverlion: Nekünk nem kellett vinni a lányomat összetett UH-ra... :oops: ez akkor valami új dolog... vagy ennyire rég szültem :lol:

Kép

Kép

Kép
millye

Sziasztok!

Kati,
köszönöm, szerencsére minden rendben.
Most vagyunk 36 hetesek, úgyhogy azért kezdek izgulni :D
Ma voltam a a dokinál, mert tegnap óta rendszertelen fájásaim voltak, aztán a biztonság kedvéért megnézettem, de zárt a méhszáj és úgy tűnik még nem szülünk.

Olyan, mintha csak most született volna Milán és már két hónapos oltáson voltatok... :D
Mi újság vele? Mekkora már?

Én is üdvözlöm az újakat!

Reni
b.reni

Sziasztok,

Millye,
A kiütések szépen húzodnak vissza, egyébként a hőmérsékletet illetően megoszlanak a vélemények a családban. Én azt olvastam hogy 20-22 fok legyen. Próbálom is magam ehhez tartani, ehhez képest a szülők majd megfagynak amikor nálunk vannak. Ezért néha 23 fok is szokott lenni a szobában. Az egyetlen gond hogy én télen, nyáron max 20 fokon tudok létezni, tehát ez már nekem nagyon elviselhetetlen.
Mérem a páratartalmat, nálunk 70 % van, szerinted az most sok ?

Kati,
Milán hogy viselte az oltást ? Volt nagy sírás ? Gondolom neked sem lehetett valami jó érzés amikor megszúrták. Én már előre félek mi lesz ha nekünk kell mennünk.

Szilvi,
Köszönöm a tanácsot. Kipróbáljuk ezeket a krémeket. A gond azzal a krémmel amit nekem ajánlottak, hogy felkentem a kicsi bőrére, de utána olyan nehezen tudtam lemosni, szegénykém sírt is, szinte már dörzsölni kellett, persze nem azt csináltam, ezért kb 10 percig tartott mire a 2 cm2 területet lemostam.

Millye,
Hasi és koponya uh-ra megyünk. A hasi azért kell mert a fiúknál lehet vesenagyobbodás, a koponya pedig azért mert megnézik hogy szülés közben amikor a fej annyi megpróbáltatásnak volt kitéve, szóval hogy a szülés után minden szépen visszarendeződött. Egyébként erről én sem tudtam, csak a védőnőm kérdezte hogy kértem már időpontot uh-ra ? Én meg néztem mint a moziban.

Ma megint nem volt jó napunk, szinte egész nap nem aludt, akkor érezte jól magát ha karban volt, szerencsére apuci is itthon volt ma, így megosztottuk a feladatot. Este egyébként bepánikoltam mert észrevettem egy kis csomót a karjában, pont ott ahova az első oltást kapta. Anyóst felhívtuk, megnyugtatott hogy előfordul hogy ez begennyesedik és kifakad. Tehát no para. Reméljük valóban így van/lesz.

Holnap érkezik a pihenőszék, remélem beválik, mindenképpen beszámolok majd róla.

Szép estét Mindenkinek.
Üdv

Zsuzsa

kubuspace

Kubuspace: A lakásban 70 százalék páratartalomig ideális, hogy ne száradjon ki a nyálkahártyája. Csak annál ne legyen több.
Örülök, hogy a kiütések múlnak!
Jó tudni az UH-ot..., (hogy kell vinni a babát). Köszi!
Az oltási csomótól ne ijedj meg mert oltás után pici csomó szokott lenni az oltás helyén. Ez semmilyen veszélyt nem jelent, rövid időn belül magától elmúlik. :wink:

Kíváncsi vagyok, hogy a pihenőszék, hogy válik be! Lehet, hogy így sikerül leszoktatni arról, hogy egész nap karban legyen mert később nem fogsz tudni csinálni semmit tőle mert túlságosan hozzászokik, hogy cipelik a popsiját :lol:

Kép

Kép

Kép
millye

Sziasztok!
Köszönöm a fogadtatást.

Jó, hogy már kisgyermekesek is vannak itt közöttünk:)

Milyye, látom lassan szülsz.. Most is Annamarinál fogsz?

Reni, van okod az izgalomra, :) De azt mondják amikor

Én is nagyon hiszek a pihenőszékben... Amí a baba nem tud ülni, addig sokaknál nagy haszna volt.. Én is biztos fogok beszerezni egyet. Az anyuka gerincét igazán kíméli:) (Én elég derékfájós voltam a terhesség előtt is, van egy kis ferdülésem, és az ínszalagjaim sem bírják a nagy terhelést.. :roll:
vanni

Reni: a fele elveszett, elnézést: szóval azt mondják, amikor oda kerül az ember, hogy na, szülünk, a félelem, izgalom elillan...
vanni

Vanni: Nincs választott orvosom és szülésznőm sem sajnos mert elég későn szerettem volna orvost is választani, de nem vállaltak el így szülésznőt sem választottam... jó lenne kifogni az Annamarit egyszóval jó lenne ha ő lenne az ügyeletes amikor jön a baba... bár állítólag az összes szülésznő nagyon kedves! :wink:

Kép

Kép

Kép
millye

---
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára szonce82 2011.03.06 21:20-kor.
szonce82

szonce82: Mindenképp szólj az orvosnak! A vérnyomással nem szabad szórakozni! A magas vérnyomás a terhesség alatt rontja a méhlepény vérellátását. Nekem egyszer mértek a terhességem elején magas vérnyomást de azóta teljesen normális .... :roll:

Kép

Kép

Kép
millye

Sziasztok,

Megérkezett a pihenőszék, sajna még nem tudtuk kideríteni hogy teccik e a legénynek vagy sem, két napja elég aktív a manóka, a férjemmel meg mint az élő halottak. KO vagyok, tényleg én jól bírom az éjszakázást, a kevés alvást, de ez már nekem is sokkkkkk. A férjem általában péntekenként itthon van, ugyanis tavaly egyetlen nap szabit sem tudott kivenni ezért most úgy döntöttünk hogy mindig hosszú hétvégézünk. Hát eltelt a 3 nap, de nem tudom megmondani hogy valamelyikünknek egyáltalán sikerült e napközben 1 órát egyben pihennie.

Ma Marcika reggel 7-kor elkezdte a zenebonát és nem hazudok ha azt mondom hogy este ½ 7-kor hagyta abba. Persze voltak időszakok ami tetszett neki, az pedig az volt amikor vittük, sétáltunk vele. Illetve ha elaludhatott a mellkasomon, de abban a pillanatban amikor megmozdultam, szemem kipattantak és éberen figyelt. Most alszik, remélem legalább 4 órát, mert amellett hogy nyűgi volt egésznap, természetesen nonstop evett is. Tutira elrontottam már hogy állandóan felveszem ha sír….

Millye,
Az miért van hogy ha nem időben választasz dokit, tehát ha kifutsz az időből akkor nem vállalnak el ??
Egyébként a szülésznőket illetően szerintem mindegyik nagyon kedves. Én mondjuk Annamarit nem ismerem, de valóban sok jót olvastam róla.

Szonce,

Nekem volt problémám a vérnyomásommal, kb a 36 hét körül kezdődött nekem is. Elmentem a házidokimhoz EKG-ra és akkor vettük észre, mondjuk előtte rendszeresen jártam a védőnőmhöz, ő is nézte de akkor még nem volt semmi gond. A házidokim nagyon megijedt és mivel hihetetlenül lelkiismeretes, beutalt szív uh-ra a Budai Irgalmas kórházba. Amikor időpontot kértünk mondtak egy olyat hogy majd fél év múlva tudnak adni, de szerencsére a férjem jó beszélőkéjének végül 3 napon belül fogadtak. A szívem szerencsére rendben volt, és mondták hogy azt a gyógyszert (Verapamil 40 mg) amit a háziorvosom felírt szedjem tovább. Természetesen folyamatosan mértem a vérnyomásomat. Volt olyan ezek után hogy 130/90, de olyan is hogy 95/60. És szerencsére a pulzusom sem volt már 140 körüli, sikerült 110-re levinni.

Jaaa van egy grátisz történetem csak hogy mindenkit megmosolyogtassak :lol:

Délután lementünk sétálni (első alkalom) huh nagyon jól esett. Szóval visszajöttünk, nyűgi, sírás, evés, pelenkacsere és pont Marcell alsórészét tisztítottam amikor online kaptam egy nagy adag ….-t. A pelenkázó és az ágyam között nem sok hely van, ezért a fiatalember egy az egyben megküldte a 3 kispárnámat, a nagypárnámat, kabalamacit, national geographic újságomat, a lepedőmet, a plédem sarkát és a földet. Még jó hogy ott nem volt szőnyeg. Én még ilyet az életemben nem láttam, ezentúl védőfelszerelésben fogok pelenkázni. Úgyhogy a kistündérem gondoskodott róla hogy anyuci ne tudjon leülni pihenni, cserélhettem le az ágyneműt és még most is megy a mosógép.

Hát ennyi. Talán megpróbálom valamit pihizni a következő etetésig.

Sziasztok

Zsuzsa

kubuspace

és egy sztárfotó a pihenőszékről :D Kép Pihi

kubuspace

kubuspace: Nem tudom, hogy miért nem vállalnak el az orvosok.. igaz miután a harmadik is kikosarazott így már nem annyira elbátortalanodtam, hogy nem próbálkoztam... van aki tele van kismamával és azért nem vállal el van aki azt mondta, hogy ő a 14. terhességi héttől vállalja el a kismamákat, hogy megismerje őket és a panaszaikat. Mondanom sem kell, hogy nem is értem ezt az egészet mert a terhességem teljesen problémamentes semmi panasz... szóval nem vagyok veszélyeztetett terhes és semmi komplikáció... na mindegy ez van...
Pici fiad nagyon szép! Kíváncsi vagyok, hogy-hogy válik be a pihenőszék!!!
Jót nevettem az online pisin... :lol: a fiúknál már csak így megy!
Annyira szép idő van most is, hogy érdemes egy kicsit ma is kivinned a jó levegőre!

Ma levették az utolsó vért (5 üveggel) nem is értem, hogy minek ennyi... :? és alig akart elállni a vérzés... még a nővérke is felszisszent amikor kértem még vattát... :?
Amúgy minden rendeben van velem és a babával. Ha minden igaz a héten megyek utoljára dolgozni :)

További szép napot kívánok.

Kép

Kép

Kép
millye

Szia Millye,
végülis az összes doki nagyon jó és lelkiismeretes, tulajdonképpen így még a boríték sem kötelező :D

A tegnap estével kapcsolatosan pontosítanék egy kicsit, nem pisi volt hanem egy kicsit szilárdabb anyag :lol: :lol: Gondolhatod.
Ja és volt egy extra sz.r éjszakánk, alig aludt valamit, most is egész délelőtt énekeltem neki, ringattam, most végre alszik, remélem legalább ma 5-ig így is lesz ez az állapot. Úgyhogy akármennyire is szerettem volna ma kivinni, nem merek elindulni. Most alszik, béke van :D

Nagyon nagy örömmel hallom hogy ezen a héten dolgozol utoljára, egy kis pihi Neked is kell ! Most a családon a sor hogy a hátralévő időben kényeztessen.

Ma reggel letört egy darab a fogamból :x úgyhogy jövő kedden du fogdokizni fogok. Szokás szerint ezerrel be vagyok tojva, habár ha a szülést végigcsináltam valószínűleg egy tömés sem fog fájni :D

sziasztok

Zsuzsa

kubuspace

Sziasztok!

A kéthónapos oltáson túl vagyok, volt ám sírás, de nem lázasodott be, és nem nyűgösködött, szóval minden rendben volt. Viszont szájpenészünk van. A nyelvén két pötty. Ti mit tudtok a szájpenészről. Állítólag fájhat a babának. Mondjuk Milán emiatt eddig még nem panaszkodott, reméljük nem is fog! Már ecsetelgetem, remélem hamar elmúlik...

Húú Reni!

Jól kihúzod egyben:-)
Drukkolok ám, szívesen, még vagy 3 hétig:-))
Vigyázz magatokra!

Szonce!

Jó volt felőled is hallani:-))
A vérnyomásoddal tényleg vigyázz!

Egyébként már elértük az 5 kg-ot, és egész nap csak mosolyog! Nagyon édi. Aludni nappal nem szokott olyan sokat, mint az elején, és napközben anya ágyén szokott pihizni. Kiságyban utál lenni! Szerintetek ez nagyon gáz? Én rontottam el? Végül is így is tudok ezt-azt csinálgatni mellette, de hát nyilván kicsit korlátoltan...
Egyébként séták alatt és után van hogy 4-5 órát is tud aludni nappal...:-)

Képet majd megpróbálok küldeni pufika Milánról, csak mindegyik túl nagy méretű, majd át kell őket szerkesztenem! :-)

Szép napot nektek!

Kati

Kép
tatyi1983

Kubuspace: Remélem tényleg sikerül egy aranyos orvost kifognom... igazán a legtöbbel nincs semmi bajom, de van 2-3 akinél nem szeretnék szülni...
A kaki ügy az már rosszabb :lol: de ezen is túl kell lenni... jobb mintha szorulása lenne.

Ne aggódj majd beáll a szervezete a fiadnak és átalussza az éjszakát... valamiért biztos, hogy nyűgös...
Én túl vagyok a fogorvoson.... decemberig jártam fogorvoshoz, hogy minden rendben legyen a fogammal. Sajnálom, hogy a tied letört, de egy kis fogtömés semmi egy szüléshez :lol: szívesen cserélnék veled és inkább mennék fogorvoshoz mint szülni... :roll:

tatyi1983: Nem annyira gáz, hogy az ágyatokban alszik, de nagyon nehezen fogod tudni leszoktatni róla... a szájpenészről annyi, hogy a fájdalom függ attól is, hogy mikor kezded el a kezelését... ha már előrehaladott akkor fájhat is neki mert ha azok a fehér foltok leválnak akkor fájdalmas seb is alakulhat ki... de amiért figyelni kell rá, az az, hogy az egész szervezeten végigmehet, és a popsinál pl. lehetnek tünetek kiütés kipirosodás.
Várjuk a képeket!

Kép

Kép

Kép
millye

Sziasztok!

Ma voltam a szülésfelkészítőn, végig az járt az eszemben, hogy vajon volt-e ott vki innen a fórumról.

Elég megdöbbentő az az épület együttes, amin keresztül el kell jutni az előadóteremig.

Az előadás után a fiú wc-be mentem pisilni, ahol nem lehetett lehúzni a wc-t, ellenben oda volt készítve a mosdóra egy üveg kancsó, gondolom, hogy legyen mivel leönteni. Ez azért sok mindent elárul a magyar egészségügyben uralkodó állapotokról :(

Azt mondták, hogy a születése után mindenképp elviszik a babát egy kis időre inkubátorba, hogy felmelegedjen. Ez nekem így látatlanban nem igazán tetszik, végre kibújt és rögtön elviszik :( Benneteket ez hogy érintett?

Jaspis
jaspis

Ja, és ma is felemlegették az egyetlen vízben szülést :D
jaspis

Jaspis Minden babát betesznek egy kicsit az inkubátorba... de nem rögtön legalábbis a lányomat még odaadták, hogy elterelje a figyelmemet a gátvarrásról. :? szóval engem nem érintett rosszul, hogy nem hagyták nálam mert elmondták, hogy miért van rá szükség. Ráadásul akkor még nem az volt, hogy a baba egész nap veled van hanem 3 óránként kihozták szoptatni és vitték is vissza. :( szóval most már sokkal jobb a helyzet mert napközben veled lehet a baba. :wink:

Kép

Kép

Kép
millye

Sziasztok!

Nektek is nehéz volt ctg-re időpontot szerezni? Hiába hívom őket, ha senki nem veszi fel :(
szonce82

szonce82: Nekem rögtön felvették a telefont. Igaz nem "csúcsidőben" telefonáltam hanem dél körül mert akkor már nincs akkora tömeg. Ezt a számot hívod? (06) (1) 458 - 4657 :roll:
Ha már sikerül időpontot egyeztetni utána már jó mert amikor mész CTG-re már kapod a következő időpontot! :wink:

Kép

Kép

Kép
millye

sziasztok,

Kati,

mi is hasonló cipőben járunk, Marci imád az én ágyamban lenni. Sőt most első alkalommal a hajnali etetés után nem is tettem vissza az ágyába, hanem ott volt mellettem, simogattam a pociját, kicsit nyűgös volt, de szerencsére hamar túl voltunk rajta és nagyon jót aludt. A reggeli etetés után még hagytam egy picit az ágyamban, de akkor már én is elkezdtem a lakásban mozogni, úgyhogy most visszaraktam, megnyugtat a légzésfigyelő, így legalább csinálhatok ezt-azt.
Múlik a szájpenész ? ma mindenképpen utánaolvasok én is. Arra mindenképpen figyelek hogy kaja után legyen víz is hogy a tej, tápszer semmiképpen ne maradjon a szájában.

Jaspis,

Marcit is elvitték, sőt ha jól emlékszem talán kétszer is. De az igazat megvallva én annyira nem tudtam magamról hogy még arra sem volt erőm hogy megkérdezzem hol is van kismanó. Gátvarráskor a szülésznő éppen fürdette és öltöztette Marcikát és mire végzett doktorbácsi addigra Marcika is szépen felöltözve odakerült hozzám.

..

Lehet hogy az idő teszi, nem tudom de ma olyan buta gondolataim vannak, nem hinném hogy depi, legalábbis nem szülés utáni depi, hiszen lassan eltelt 5 hét és még csak most jelentkezik. Tulajdonképpen egy kis aggódás, a baba, a jövő, vizsgaidőszak, munkahely miatt. Igazából egyikkel sincs gond asszem, talán annak tudható be hogy napközben egyedül vagyok és Marcikával nem igazán tudok ilyen dolgokról beszélgetni :D :D :D :D

A 100 folk celsius cd nagyon bevált, úgyhogy megnéztük hogy mikor és hol lesz koncertjük ezért a fiatalember zenei alapjait egy májusi koncerttel tervezzük megalapozni :D :D

Szép, esőmentes napot mindenkinek.

Puszi

Zsuzsa
Szonce,

mi volt tegnap az orvosnál ? Hogy van a vérnyomásod ?

kubuspace

Sziasztok!

Kati,
Köszi, bár néha azt gondolom jobb lenne már túlesni rajta :D
Bár a dokim elutazik 2 hétre és lepasszol majd valakinek, aminek azért annyira nem örülök.

Milán képeit én is nagyon várom!

Szonce,
tényleg ilyen nehéz időpontot szerezni?
Nekem a jövő héten kellene majd mennem, de még nem próbáltam őket hívni.
Az igaz, hogy minden CTG-nél van vizeletvizsgálat?

Puszi,
Reni
b.reni

b.reni: Nincs minden CTG vizsgálatnál vizeletvizsgálat. Általában a 35-36. héten amikor veszik az utolsó vért akkor csinálnak még egy utolsó vizelet vizsgálatot. :roll:

kubuspace: Lehet, hogy csak az időjárás miatt vagy depis meg kicsit fáradt vagy... na meg most jön elő a monoton napi teendő... szoptatás, büfi, tisztába tevés, altatás...

Kép

Kép

Kép
millye

Sziasztok!

Íme az ígért fotók!

Kubu:Szájpenészt kezelem, bár még nem múlt el.

Fordult már elő valamelyikőtökkel, hogy anyatejes babának 8 napig nincs széklete? Állítólag 5 nap az elfogadott, az én védőnőm a hasmasszírozást ajánlotta, ami nem volt eredményes. 8. napra sikerült Laevolak-kal megoldani a problémát, amit a kórházban szülés után kaphatsz, ha gondod lenne az első nagy dolognál...
Eddig már három alkalommal volt szükségünk "segítséget" igénybe vennünk. Azt mondta a gyerekorvos, h előfordulhat anyatejes babuknál, hogy az anyatejet a szervezetük 100 %-ban felhasználják... hát nem tom.

Reni! Én résztben ezért sem rohantam orvost fogadni... mert egy váratlan elutazás is közbejöhet... :-( de biztosan nem lesz gond!
Nem küldessz nekem akár priviben képet a nagy pocidról? Már biztos jó nagy különbség van a 27. hetes pocakod óta :-))
Persze csak ha nem veszed tolakodásnak...

Szép napot nektek!

Kép Milán

Kép Mosolygós Milán

Kép Milán hason

Kép Anyával

Kép

Kép
tatyi1983

tatyi1983: Milán nagyon szép baba! Köszönjük a képeket! Nálunk nem volt ilyen hosszú ideig elhúzódó székletprobléma... szerintem ha 1-2 napig nincs az nem gond, de szerintem a 8 nap az sok.. :?

Kép

Kép

Kép
millye

Sziasztok!

Először is üdvözlök minden új várandós kismamát.

Kati!
Gyönyörű Milán, mégegyszer gratula, hozzá.
A széklet problémára próbáltátok a lázmérőzést?

Sajnos Nórinál volt hogy 4-5 napig nem volt széklet,
fájt a pocija és lázmérő felhelyezéssel tudott csak kakilni.
Tudom drasztikus, de nem volt más választásom.
Vagy ez, vagy hagyom szenvedni :?

Zsuzsa!

Sajnos a depis dolog akkor jön elő, amikor beálsz egy rendszerre.
Megszokod a napi tenni valókat, már nem okoz gondot ha etetni, gondozni kell a babát.
Próbálj meg sokat() pihenni. Nem gondolni a gondokra.
Nekem is csak ez segített, és a napi (terhek) mellett a tanulás.

Erika
hverika

Sziasztok!

Elfelejtettem megkérdezni.
Volt valakinek gondja a cukorral terhesség alatt?

Én most szembesültem sajnos az eredménnyel, mert nem tudtam érte menni 2 hétig.
Egykissé meglepett az eredmény.

7,2 az első vérvétel után, 10,0 a cukros víz után.

Ez mennyire súlyos, nem tudja valaki?
Sajnos a dokimhoz csak hétfőn megyek, a védőnő meg csak pénteken lesz.
A házidokit kihagynám, mert semmit nem csinál (helyettes) :(

Erika
hverika

hverika: Nálad valószínű, hogy terhességi cukorbetegség áll fenn mert már az éhgyomorra mért eredmény is magas. Az éhgyomorra mért vércukorszint kb. 4,5-5,5 ...
Nálam nem volt ilyen probléma, de ismerősömnél igen. Nála megismételték a vizsgálatot és több lépcsős vércukorterhelésre kellett mennie. Mindenképp konzultálj az orvosoddal. :?
Viszont szülés után már jók voltak a vércukorszint eredményei... :wink:

Kép

Kép

Kép
millye

Sziasztok!

Erika: Már próbáltuk három alkalommal is a hőmérőzést, akkor sikerült is, de csak így. Én meg nem szeretném, hogy ehhez hozzászokjon... Valóban drasztikus, de tényleg meg kellett tennem. Egyébként most ajánlották nekem a Gripe Water nevű szert, kapormagolaj valójában, teljesen növényi eredetű, majd ha még lesz ilyen problémánk, ez lesz a következő, amit kipróbálok.

Nekem nem volt gondom a cukrommal, így sajna nem tudok hozzászólni a dologhoz...

Mindenkinek esőmentes szép napot!

Kati

Kép
tatyi1983

Sziasztok!

Kati,
Milán csodaszép! Nagyon gratulálok hozzá!

Küldök majd képet, csak az a gond, hogy valahogy mostanában nem is csináltunk egyet sem. Pedig meg akarom még örökíteni a nagy pocakom a szülés előtt.

Az én barátnőmnél is a hőmérőzés vált be a székletproblémára, de megkérdezem tőle, hátha kitalált azóta mást is.

Kiderült, hogy dr. Szathmáy Gáborhoz kell mennem, ha az elkövetkezendő két hétben lenne valami esemény. Tudtok róla mondani valamit? Szült már nála valaki?

A dokim Kelenvölgyi Anikó szülésznőt ajánlotta. Őt ismeri valaki?

Puszi,
Reni
b.reni

Szia Jaspis, én is voltam a szülésfelkészítőn. A körülmények tényleg spártaiak, de maga az előadás nekem sok hasznos infót tartalmazott, úgyhogy biztos megyek a többi részére is. Köv.alkalomra megpróbálom apát is elcipelni, legalább arra az egyre, a többire úgysem ér oda :)

A babát nem viszik rögtön inkubátorba, pár percre megkapjuk, utána viszik el, és miután rendbetesz minket a doki, visszaadják és akkor teszik cicire. Nekem nem tűnt így olyan rémesnek, persze abszolút tapasztalatlan vagyok a témában.

KépKép
KépKép
KépKép
zita978

Sziasztok!

Zita978-nak: én április 18-ra vagyok kiírva, nekem is az első baba, úgyhogy egy cipőben járunk. Kedden biztosan találkozunk a Jánosban, mert szeretnék egy kicsit felkészülni a szülésre, és infókat beszerezni a dokikról.

Egyelőre még nincs fogadott orvosom, mert nem tudom, hogy kit kérjek fel, és azt sem tudom, hogy érdemes e.
Ha ezzel kapcsolatban tudtok segíteni, szívesen veszem. Anyagilag nem vagyok eleresztve, és ezt a dokik nem díjazzák.
bcuca

zita978

Mindenképp hasznos volt a tanfolyam, még ha nem is mondanának fontos dolgokat, a lelki rákészülésben mindenképp segít. Ráadásul még infót is ad :) Nem szeretem a kiszolgáltatott helyzeteket, meg ha nem tudom, mi történik velem, úgyhogy tuti hogy mindre elmegyek.

A páromat én is viszem a jövő héten. Eredetileg nagyon lelkes volt, hogy mindre jön, de a munka meg a lakásfelújítás miatt nem biztos, hogy ez összejön :(

bcuca
Én április 19-re vagyok kiírva :)

Lányok, a homeopátis bogyókat mikor kell elkezdeni szedni? Megjött a lista e-mailen a szülésznőtől, de sajnos nem volt leírva, hogy mikor kell elkezdeni :(
jaspis

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?