Új privát üzeneted érkezett!

trinky, jajj de jó lehet, ahogy jeleket küld a kis amazon odabentről!
Majd csak elvándorol arról a fájdalmat okozó pontról a szentem!
Nem vagy véletlenül boszorkány?

mágnes, gyönyörűségesek a gyerekek! Nem lehet könnyű hármasban, de hamar belerázódsz, más lehetőség hiányában :D

boriska, Lujzi szenzációs, olyan nagy már! Ha nekem kislányom lesz tutira ilyen kisfiús frizurája lesz, nekem tetszik. Milyen az új otthon? Milyen a település, a szomszédok, a fűtés? Mi lett végül a kőművessel való harcból?

Csók csajok!
bbilona
 
 


Ilonkám, remélem nem vagyok boszorkány - bár a férjem lehet, hogy néha kételkedik ebben :D :D - de úgy szeretném ha már gömbölyödnél, és bízom benne, hogy ez az év a tiéd is.
Mikor is voltál utoljára a BMC-ben? Öribaba ügyben mi az aktualitás?
Annyira drukkolok nektek.

KépKép
trinky
 
 


Sziasztok!
Boriska! nagyon szép nagylány lett már Borka! Annát is nézték már fiunak. De a párom nem engedi hogy fülbevalója legyen még.
Kérdezted hogy hiztam-e? Hát igen már 6 kg van rajtam. Annával a végéig szedtem fel 6 kg-ot.
Ági! Nagyon szépek együtt és külön külön a gyerkőcök. nagyon szép lett Bence arcocskája is.
Irtad a másik topicon, hogy valami DM-es mosószert használsz. Az milyen, irnál róla valamit. Mivel Anna ekcémás mi eddig Brendonban vettünk (ami elég drága) baba mosószert. Még nem igazán mertem a rendes mosószerrel mosni a ruháját.
Ilona! Igaza van Trinkynek ebben az évben te is babázni fogsz már!!
Zel! Nagyon szép pocakod van neked is.
Rólunk: voltam dokinál pénteken. Ahhoz képest hogy folyamatosan fáj a hasam bal oldalon nem nyiltam ki szerencsére és a méhnyak is maradt 2000.
Babócával is minden rendben már 1456 g és folyton elment a Uh fej elől.
Mondanom sem kell, de a hasam azóta is fájdogál és néha alig birok menni.

Kép
Kép
bgyöngyi
 
 

 
 

Gyöngyi:
örülök, hogy minden rendben van veletek! Tényleg az lehet a gond, hogy valamit nagyon nyom bent a baba...
Én Norit-ot használok, ez a DM-ben kapható ,halványkék flakonos folyékony babamosószer. Nem vészes az ára 800 ft körül van, és nincs benne illatanyag sem.

Fiam nem akar ébredni, pedig én már mennék le levegőzni.... :?

Kép
Kép
Kép
mágnes
 
 
 
 
 


oh gyöngyi, de vacak lehet :? Nem lehet valami tornagyakorlattal odébb-billenteni a fiatalembert, nem ér anyának ilyen fájdalmat okozni?

trinky, gyöngyi - azért én remélem, hogy kicsit boszorkányok vagytok, tudjátok aki megjósolja a jövőt :D .

trinky, októberben volt a beültetésem a BMC-ben. Öribaba ügyben semmi változás, de mivel úgysem bírom megállni, így ti lesztek az elsők akik megtudjátok, ha történik valami.
bbilona
 
 


Na lehet, hogy keresek egy másik topikot, itt már senki sem ér rá. :roll: :(
bbilona
 
 


trin ari vagy :lol: barátnőm is azt mondja csak önmagához hasonlítsam a fejlődését, csak már úgy szeretném ha nem csak mászna :wink: olyan mint egy kiskutya :lol: :lol: figyu, ha az oldaladon fekszel és a lábad közé veszel egy párnát úgy nem jó?

ilonkám már alig várom hogy ne bírd ki és elújságold a jó híreket 8) :lol: :wink: :lol: :lol:

gyöngyike, köszi! tényleg jó ötlete ilonkának valamiféle laza torna, hátha elmozdul a kislegény, én pilátes-kismamatornára jártam és nagyon jó volt a gerincemre meg mindenre :P talán interneten vannak ilyen tornagyakorlatok amiket meg tudsz nézni :lol: elhiszem, hogy nagyon rossz..tarts ki gyöngyibaba :!: :wink:

pandi? többiek???

Kép
Kép
piciboris
 
 


Sziasz!

Ilonám! Dehogy keresel!!!! csak tudod, van hogy nem érünk ide. Te is jártál már így nem? :lol:
Fogjuk mi még idén csodálni a növekvő pockodat! Nagyon hiszek benne!!!

Trinky! Én meg pont hanyatt nem bírok már feküdni. Nem kapok levegőt! :lol: Körbe vagyok párnázva, mert ha a pocak nincs aládúcolva, Lukács nem hagy békén.
Örülök, hogy egyébként jól vagytok. Növögessetek. Meg dörömböljön a kiscsaj. Úgyis annak örülünk. Nem?

Gyöngyi! baccus, 6 kiló? Nekem 16... :shock: Az öcsém ma mondta, hogy végre lett seggem is! De másban nem látszik hátulról semmi. Viszont egyre többen szörnyülködnek az ismerősök közül, hogy mekkora a hasam. Már szinte rosszul is esik. :lol: És lejjebb is ment. Remélem, a februárt még kibírja pocaklakóként a gyermek! :lol:
Nem segített a pihenés sem? Szerencse, hogy egyébként minden rendben van, legalább otthon lehetsz.

Kicsibé! Ezt a tündérbogyót fiúnak nézik? Ki az a vakegér?!
Nagyon nőcis a diadémmal. De a mosolya csúcs!
Ne siettesd. Zsóka, a hugim elindult még az első szülinapja előtt, a kericsajom meg majdnem két éves lett, mire elengedhettük a kezét séta közben. Majd, ha biztos lesz magában, elindul rendesen. Addig meg hadd kopjon a gatya térde!

Mágnes! Ó. Hadd aludjon. Biztosan nagyon sok dolga volt és elfáááradt az a drága kis pasi!! Caca? Akarja dajkálni?

Megvettük a babakocsit...
Jaj, nagyon szeretjük. Tök könnyen kezelhető. Meg mindent tud, amit akartunk. Én nagyon vágytam a rendes, merev mózesre.

Kép
Kép

Kép
Kép
Kép
zel
 
 


zel, nagyon szép a kotttsssi :!: :lol: nekem is fontos volt a merev falú mózes mert Lujzi (amíg ki nem nőtte) abban aludt mellettem éjszakánkánt az éjjeliszekrényre rakva, etetéskor csak átraktam őt az ágyba és ott etettem meg, ajánlani tudom neked is majd ha gondolod :lol: :lol: :lol:
jajaja én is kiakadtam, hogy fiúnak nézték mert nem rózsaszínbe öltöztetem....

ilonkám jujjjjjjjj!!!!!! nehogymánnnnnn elmenj tőlünk, nem bírnám ki :twisted: :twisted: :lol: :lol: én itten vagyok csaj a többiek lustiznak :wink: de tényleg magadról is írhatnál????

Kép
Kép
piciboris
 
 


Hú jól megijesztettelek benneteket :D ! Dehogy megyek máshová, mikor úgy szeretek itt!
Jó, jó , amúgy tudom, nem mindenki mereszti a seggét egy unalmas irodában, és kattintgat állandóan a babanetre.

zel, gyönyörűséges a babajárgány! Reméljük Lukács élvezni fogja a babarallyt!
Olvastam egy örökbefogadós portálon, hogy sokan mikor a kezükbe veszik a határozatot elkezdenek vásárolni mindenféle babaholmit. Először olyan fura volt, de egész kedvet kapok tőletek.

Tényleg tanfolyam majd egyszer máskor? Nincs mostanság?
bbilona
 
 


Sziasztok!

Zel!
Nagyon szép a kocsi és a hordozó! Jó a választás. Lassan eljön a Ti időtök is.

Ilona!
Ne tessék riogatni!
Mi is várjuk már a híreket!!! Drukk!!!!!!!!!!!!!!!

Boris!
Nagyon szép a lánykád. rád hasonlít... legalább is így emlékszem, mert apukáról régebben láttam képet. Milyen az új hely? Borka hogy fogadta a változást?

Panda!
Meg gyógyultatok?

Mi is parkettázunk és a másik gyerekszobába festetem a verdás kocsikat. Az lesz Dávid szobája, remélem nem lesz neki gond, hogy ő megy át... Nem így terveztük, de a pelenkázót nem tudjuk átvinni, mert a 2 gyerekszoba ajtó egymás mellett van és nem tudunk befordulni.... így a Dávid költözik a Bálint meg a micimackós szobát uralja, velem, egy darabig. ÓÓÓÓ de messze van még.
Itt esik egész nap és olyan sötét van.....
Megkaptam a vérképemet és képzeljétek minden szuper!!!! 1 pici csillagom sincs....

Szebb napot!

Kép

Kép
odry
 
 


odry, de jó, hogy jössz :lol: :lol: szerintem biztosan szupi lesz a helye kicsi Bálintnak, nem semmi, hogy két fiacskád lezs, júúúúújjj lesz ám majd hancúr :lol: Lujzi megszokta a helyet, asszem...most éppen azon gondolkodom, hogy játszóházba kellene vinnem néha...

Kép
Kép
piciboris
 
 


Zel, lejjebb ment a pocid?????? Akkor már teljesen behelyezkedett Lukács. Azért még van hat heted. Legalább még négyet maradjon bent a kisfickó. A kocsi nagyon szép, mi is merev falú mózeseset vettünk.
Lányok a mózeshez kellene lennie biztonsági övnek? Annyira bennem van, amikor Pandi Dorkáját majdnem kiborították a kocsiból a villamoson, hogy parázok, hogy be kellene kötni valamivel a bébit a kocsiba. A boltban azt mondták, hogy vegyek autós bekötő szettet, ahhoz van biztonsági öv, de amúgy meg nem kell. Mondjuk ez egy férfiember volt, aki el sem tudja képzelni, mi minden veszély leselkedik szegény csemetékre.

Boriskám, ha már ennyien mondjuk, hogy ne hasonlítsd Lujzikánkat máshoz, akkor tényleg ne tedd. Ne ugorj bele ebbe a körbe, mert akkor jön a miért nem szobatiszta már, miért nem fogja rendesen a ceruzát, miért nemtanul meg 5 évesen olvasni és ilyenek. A lényeg, hogy egészséges legyen és kiegyensúlyozott, ami a pofijáról látszik is.
Én előre megmondtam a családnak, hogy nem szeretném ha bárki is összemérné Lottit az unokatesóival. Elég volt, ahogy láttam húgom és sógórnőm vergődését, hogy az egyik gyerek már jár, a másik még nem, az egyik gyereknek van foga a másiknak nincs. Szóval ez borzalmas. Olyan pici még Lujzi, hogy egyáltalán nincs lekésve semmiről.

Az alvással kapcsolatosan: körbe vagyok bástyázva. Lábam között takaró, hasam alatt takaró, de így sem tetszik a kisasszonynak.

Ilonkám, jó reggelt. hamarosan beérkezel az irodába, de ne aggódj nem kell már sokáig ott ülnöd. Hidd el.

Odry: büszke is lehetsz a vérképedre, én még nem találkoztam kismamával, akinek ne lett vona csillagja. A szobák biztosan nagyon jól fognak kinézni, és szerintem Dávidot a verdákkal leveszed a lábáról. Hogy fested a képeket? Fűrészporos tapétára?

Rólam annyit, hogy holnap megyek a kötelező uh-ra, a pocakom elérte a 113-as körfogatot, igazán takaros menyecske vagyok. :lol: :lol: Na most ma tényleg teszek fel képet.

KépKép
trinky
 
 


Boriskám, a játszóház nagyon jó ötlet, csak szerintem ne most, mert valami vírus van a levegőben, és az összes baba megbetegedett a közelemben. :( :( Nehogy elkapjon valamit a drága.

KépKép
trinky
 
 


Sziasztok!
Zel! Nagyon jó kis kocsit vettetek babónak.
Trinky!
A mózeshez én még nem hallottam és nem is láttam biztonsági övet.
Nekünk sincs és egyszer sem akarta senki kiboritani a gyereket.
Igaz nekünk 4 kerekű a kocsi. Pandáéknak ha jól emlékszem 3 kerekű van és ha arra valaki ránehezedik oldalról könnyebben borul szerintem.
Várjuk a pocakképet és az UH-ról az infót.
Nekem kb. 93 cm a pocakom.
Boriska! Tényleg ne foglalkozz azzal hogy Borka miért nem jár. Majd fog ha ő ugy gondolja. Nálunk anyu szokott felidegesiteni ezzel, mert hugomnak 1 héttel idősebb a fia és folyton hozzá hasonlitja Annát.
És meg kell hogy mondjam hogy Anna sokkal szebben beszél mint a tesóm fia. És nem vagyunk elkésve azzal sem hogy még nem szobatiszta és nem pisil a bilibe. majd fog ha ő is úgy akarja.
Odry! Már te is félidős vagy! Jól vagy amugy?

Kép
Kép
bgyöngyi
 
 


trin, köszi a bíztatást :!: hát már nem is fogom kicsi lányomat siettetni, majd mindennek eljön az ideje, nem igaz :?: :shock: :lol:
jaj és tényleg itt az influenzajárvány....jujujj nem viszem most, majd később :P fotó :?: de fejecskét is kérünk :!: :lol:

Kép
Kép
piciboris
 
 


zel :?: :?: minden okés? már lejjebb ment a pocakod? hát még tartson ki Lukácsunk odabennt :P

többiek?

kata, sapé, domo, jucmuc, reni (tudom, hogy nincs internet, de úgy hiányzol a topikunkból)...

Kép
Kép
piciboris
 
 


trin, zel, boriska, gyöngyi, odry tündérek vagytok! Kép

trinky, én már nagyon várom azt a fotót! Jó kis darázsderék! El sem tudom képzelni ezt a kipárnázott alvóhelyet! Lehet egyáltalán így aludni?

odry, oh nemhiszem hogy bátyusnak gond lesz az új szoba, biztosan nagyon okos kisfiú és megérti majd, hogy neki már nagyfiús szoba való! Nem tudsz képet tenni róla, rólatok?

boriska nem válaszoltál, milyen az új hely, a szomszédok a fűtés, mi lett a kőművessel? Tényleg érdekel! :wink:
bbilona
 
 


Sziasztok!

Ilona!
Ha kész lesz a szoba, teszek képet!!! Mostanában amúgy is ott szeret aludni, mert most az a mi hálónk. Kimászik az ágyából és jön át hozzánk, de ha elalszik viszem vissza. Lehet már tudja, neki ott kell majd aludni :D

Boris!
Örülök, hogy Lujza ilyen ügyes. Olvastam, ha mennek a kedvencek, akkor mindegy szinte. Őszintén be vallom, jobban szeretek focizni, mint babázni..... Én mindig úgy voltam vele, hogy legyen gyerekem és egészséges aztán az mindegy, hogy milyen nemű. Én nagyon élvezem, hogy 3 pasim is lesz..... remélem kényeztetni is fognak! A játszóház jó dolog, de én most nem merem vinni, mert annyi nyavalya van.

Gyöngyi!
Igen a fele eltelt..... még soknak tűnik a hátralévő 18 hét- 20 hét. Jól vagyok, most igazán jó minden. A közérzetem a fizikai állapotom és ezt az időszakot Dáviddal is élveztem. Te hogy viseled?

Trinky!
Magam is néztem, mert a Dáviddal is volt 8 legalább, igaz, hogy épp ki lógtam az értékekből... Igazából az y fura, hogy a Dáviddal várandós voltam, majd 8, 5 hónapos koráig szopizott és amikor ennek vége lett, volt is tünete, hogy le vagyok kicsit amortizálódva. Sok idő nem telte el A következő babvárásig és, pont az előzőek miatt nem gondoltam volna, hogy minden jó. Úgy látszik, most jó ez az állapot a szervezetemnek. Nem beszélve a plusz 20 kilómról, meg amit most szedek fel.
A szobát grafittal megrajzolják, majd kifestik a festett falra. majd rakatok Borissal képeket.

Odry

Kép

Kép
odry
 
 


Bejelentkezem én is, reggel óta most tudtam letenni a valagamat egy kicsit.. Meglátott ma a védőnő, és közölte, hogy nagyon sápadt vagyok..csodálkotzik, hogy van még tejem.. (van tükrünk nekünk is, köszike...)

Boriskám:
Csak nyugtatás képpen: Anna 8 hónaposan fordult hasra, 12 hónaposan ült fel, 13 hónaposan mászott, 15 hónaposan állt fel, és pontosan 18 hónapos volt ,amikor elindult..:) Helyette verseket mond, énekel, dumál, és Anyu szerint (aki óvónő) a korosztályához képest nagyon értelemes , okos kislány. Szóval valamiben jöbbnak kell lennie, van amiben pedig lemaradni kicsit.. :) Mellesleg mi sem vagyunk szobatiszták, nem is erőltetem, még nem érett meg erre, pláne, hogy most változott az élete.

Kép
Kép
Kép
mágnes
 
 
 
 
 


ilonkám, nagyon cukkki vagy! még fura itt Tárnokon...kicsit a világ vége, most pláne, hogy ilyen kómás az idő, de tavasszal szép lesz mert nekünk is csodaszép gyümifáink vannak, van két mandula is amit nagyon várok, hogy már virágozzon :lol: a köművessel most mennek az ügyvédi levelezések, remélem megegyezünk vele...a fűtés nálunk villany, elég sok a rezsi, de kandallót nem mertünk venni Lujzi miatt, majd ősszel...hát kb így vagyunk itt :roll: :lol:
de te hogy vagy, te sem válaszoltál ám :?: :twisted: :lol: :lol:

odry, igaz-igaz most én sem viszem el Lujzit játszodába :wink:

mágnes csupa jóérzés a védőnőtől, azt nem mondta, mit szedjél, hogy ne legyél sápadt?????
köszi, hát ez tutira így van, Lujzinak van egy barátja akivel kb egyidősek, a fiúcska már jár az igaz, de nem gügyög, nem dumál..

Kép
Kép
piciboris
 
 


boriskám:
én kitaláltam, legközelebb ,amikor jön, teszek fel pirosítót..:)
Vagy megkérdezem, hogy jönne-e esetleg segíteni a 2 gyereket elláni... :wink: Tuti ettől ő sápadna el..:)

Kép
Kép
Kép
mágnes
 
 
 
 
 


mágnes, na ez jó :!: :twisted:
vagy nem is kell jönnie, nem??? egyébként nem csodállom, hogy éppen nem most van az az időszakod amikor toppon vagy, néha Lujzitól is kimerülök, nemhogy két picike...ráadásul szoptatsz is..én tökre értékelem, hogy még velünk is levelezel, az egyik ismerősöm még a telefont is kiköttette amikor két picivel otthon volt :shock:

Kép
Kép
piciboris
 
 


na ez az amit nem tudnék elviselni... Nekem most ez jelenti az összeköttetést a világgal, ha ez sem lenne, meggajdulnék.. :)
Annával klassz kis depim volt, mert megállt az élet, most nem hagyom, hogy így legyen :)
Ti vagytok nekem a bizonyíték, hogy van élet a lakáson kívül is :wink:

Kép
Kép
Kép
mágnes
 
 
 
 
 


mágnes, nagyon klassz, hogy így gondolod :lol: és az is, hogy jössz hozzánk :lol: én annyira próbálom elképzelni ha lenne tesóka,... de elég nehéz..nálatok, hogy van? Benike éjjel sokszor kel? nem vagy nagyon fáradt? jókat kérdezek mi....???? :wink:

Kép
Kép
piciboris
 
 


na boriska, most kaptunk egy majdnem 3 éves ifiemberől leírást, ajánlást örökbefogadásra, és csak hogy ne légy elkeseredve még nem beszél, jóllehet makk egészséges, a képen is majd kicsattan, sajnos nem ő lesz a mi kisfiunk.
Igazából nincs itt felénk semmi különös, már a féloldali fájdalmaim is klasszul megszűnőben anyósom bioptron lámpájának köszönhetően, és talán a zöldkagylókivonat is segített.
Hú villannyal fűteni nem lehet valami olcsó, de majd jövőre kitaláltok valami jobbat!
A mandula meg nemsokára virágzik, már nem kell sokáig várnod.

mágnes, huh tényleg sápadt vagy, így alig 2 héttel egy gyermek világrahozatala után (ami, azért lehetett volna kímélőbb is :wink: )! Nahát, hogy te milyen izé vagy! Van ennek a védőnőnek már gyereke? De mindegy is, van két gyönyörű, egészséges fiókád, majd a szeretetükből feltöltődsz és talán egyszer kipihened magad!

odry, jó jó a szoba is nagyon érdekel, de én igazából a nagyfiadra gondoltam és rád, amikor fotóért kuncsorogtam nálad! Már olyan régen láthatthattuk!

domo, ugye csak a nagy munkahelyi befejezés és a babaszoba előkészületei miatt nem érsz ránk és minden ok?

Képzeljétek öcsémék jövő héten utaznak Berlinbe, ott születik majd az embepalánta. Ha belegondolok, hogy most lett várandós és máris kibújik a kis fickó a pocakból! Ugye zel, trinky, domo milyen gyorsan eltelt ez az idő?

pandácska, olyan keveset jössz mostanában. Ugye nem vagytok betegek, vagy ilyesmi? Házikó ügyben valami fejlemény?

katata, ti kezditek tavasszal az építkezést?
Képzeld emberem kitalálta, hogy hagyjuk itt ezt a francos országot, és menjünk ki 1/2 évre Angliába mezőgazdasági munkára, ketten megkeresnénk ...szóval többet, mint most egy év alatt! Nekem azonban nem akaródzik.

Na pusza csajok!
Szép hétvégét lányok!
bbilona
 
 


Ilonkám, milyen leírást kaptatok? Meg hogy, és miért nem és egyáltalán mi ez? Nagyon titokzatos vagy.
Anglia? Pár éve még mi is beszéltünk róla az emberemmel, de utána beszippantott a gépezet. Én mondjuk a Wörthi-tó mellé mennék, és nem csak dolgozni, hanem lakni, de most ez sem aktuális. Mindig mondom apjuknak - főleg, hogy ekkora trutymóban van az ország - , hogy csomagoljunk azonnal, de általában dilisnek néz.

Mágnes, nem is értem, hogy hogy lehet ennyi gáz védőnő. Nekem nagy szerencsém van eddig az enyémmel, de olyan sok helyről hallottam, hogy íjesztgetik, kritizálják az embert. Azt hiszem kicsit el vannak tájolva a feladatukkal kapcsolatban. Ha nem akarnak normálisan segíteni, akkor nem kellene az ember nyakára járniuk.

Boris ne rezelj be a második babától, simán meg fogod oldani a helyzetet. 6 hónapos voltam, amikor anyukám várandós lett tesómmal, és elmondása szerint voltak nehezebb időszakok is, de azért összességében véve nagyon jó volt két picivel.

Ma voltam uh-n, és fejjel lefelé van az én kis drágám. 2 hét alatt sikerült 500 grammot gyarapodnia :shock: :shock: , de hogy miből, mikor nem is vagyok éhes. Mondjuk van némi tartalékom, azt nyugodtan felélhetné :D :D Most 1580 grammnál tart.

Na megyek fényképezkedni, és holnap tényleg teszek képet. Boriskám neked küldök privátban fejeset is. :D :D

Renikém, mikor lesz már neted? Kata mi a helyzet Szegeden?

KépKép
trinky
 
 


trinky, húha már a helyén a kis pöttöm!Még forgolódhat, vagy már nem nagyon? Holnap fotó! Nagyon jó!
Wörthi-tó? Hm de szép lehet!Mi is többször nekivágtunk, volt már interjún Németországban, de annyira más ott a szakmájában a rendszer, hogy nem vállaltuk. Aztán volt még Ausztria is 2x, de abból sem lett semmi. Nyulak vagyunk, azt hiszem.

Öf.:Tudod, bejelentkeztünk az országos listára,a mikor szóba került, hogy honnan fogadjunk örökbe. Mi 0-3 éves korú gyereket vállaltunk. Ez a gyermek volt a 3. akit kiajánlottak nekünk. Mivel sajnos a gyermekek nemzetiség szerint nincsenek nyilvántartva, így azt sem lehet kikötni, hogy te esetleg csak magyart tudsz vállani :oops: :oops: . Az első két gyermek szellemileg és testileg is erősen sérült volt. Ez a kisfiú egy gyönyörű kis roma gyerek, és úgy tűnik egészséges is. Mi azonban nem érezzük magunkat képesnek az ő felnevelésére, teljes szeretetére, anélkül meg nem szabad vállalni, hiszen ez alapból olyan nehéz. Szóval szégyellem, restellem magam amikor megint azt kell visszaírjam a Szolgálatnak, hogy nem szeretnénk ezt a csemetét sem. Nagyon rossz érzés.
:roll: :oops:
bbilona
 
 


ilona, én abszolút megértelek, ha nem fogadnátok őt örökbe, és ez nem szégyellnivaló, az ember egy életre vállal babát-gyermeket és nem csak pár évre és ha nem érzed őt 'magadénak az nem jó. ne foglalkozz semmilyen negatív véleménnyel.

Kép
Kép
piciboris
 
 


Drágáim megjöttem!

Levakarhatatlanul itt vagyok :lol: :lol:

Fú ha hol is kezdjem,....

Minden kismami nagyon szép,és csinos :lol:

Mágnes :lol:
Nagyon szép kisfiad van és Gratulálok hozzá ,nagyon szép szülésed volt!

Kicsboris!
Nagyon szép Lujza,és édi vagy ,hogy hiányoltál!!
Niust is nézték fiúnak.
Nagyon sajnálom azt a dolgot :cry:
szerintem is igaza van a csajoknak senkihez ne mérd Lujzit,
Szép és okos baba.
Mit kapott a szülinapra??

ZEl!

Csinos poci,de szerintem nem nagy,csak a te méreteidhez nagynak tűnik.Nagyon szép a babakocsi,olyan quinnyis.
Sok minden hiányzik még?

trinky!

Biztos már nagyon várod a nagy napot,ilyenkor már minden kényelmetlen,de nemsokára itt a vég :lol:

Bbilona!

Szerintem semmi szégyenli való ,nincs a dologba,az is csodálatra méltó,hogy más gyerekét akarjátok felnevelni,én nem lennék rá képes!!!

Pandus!

Ki volt az a gonosz aki,így megbántott :twisted: ???

Magunkról

Hát mostanában nem kötözök,az idegem össze gyűrödtek



:twisted: röviden anyósom,és lakás dolog megviselt,de most már hátra sem nézek.Nagyon szép lett minden .de még rengeteg dolog kell,Boriskám te bizti értékelnéd/Minimál/ :lol: bár aki felújított az tudja,hogy az isten pénze se elég.

Nia nagyon okos,és szép na persze eszméletlenül huncut.
Két fogunk van.Mindenkit utánoz,és be nem áll a szája egész nap.
Nagyon szereti a kézügyességi játékokat,ezért is agyalok,hogy mit vegyek a szülinapra.Minden érdekli.és nagyon szeret a középpontban lenni.
m. reni
 
 


Röviden ennyi jutott eszembe :lol:
Szép napot csajszik! :lol:
m. reni
 
 


reni,

Kép de jóóóóóóó hogy itten vagy végre-végre
raksz fotókat a pecóról :?: én is rakok majd :lol: persze, hogy hiányoltalak :wink:
na akkor tök hasonlóan telt ez a része mindkettőnk életének...anyós stb...ne is mondd................................................áhh, nálunk sincs minden kész, sőt most penésszel küzdünk, nemtom mi lesz még.....
Lujzi fajátékokat kapott szülinapra, meg rámolós dobozokat játékokkal, semmi extra, de őt egyre inkább a lakás érdekli :twisted: Niáról tegyél képet légyszi :!: :!: anyósról írsz nekem priviben? szerintem ebben is hasonló élményeink voltak....
nagy pussssz Niának (is) :!: :!: :lol: :lol:

Kép
Kép
piciboris
 
 


Sziasztok! Kicsit elmaradtam, mert Csabival az első náthával küzdöttünk, de úgy tűnik, hogy túl van rajta. Nekem ez az orrszívás horror volt. Apa is mindig csak úgy emlegette, hogy na kezdődik a disznóvágás. :roll: De ha ez kell a gyógyuláshoz, akkor csináltuk kíméletlenül.

Ilona!
Hát hogy is mondjam, hát nem túl emberbarát ügyintéző dolgozik ott a tegyesznél. Hát persze hogy hivatalosan nem lehet nyilvántartani, hogy roma származású gyereket elfogadtok-e, de azért mindent meg lehet oldani. Nálunk kerek perec rákérdeztek, sőt külön még az is kérdés volt, hogy mit szólunk ahhoz, ha roma, de mondjuk szőke és kék szemű. Nyilván ezt nem vésték bele a kartonunkba, de tudják, hogy mi az igényünk és akkor csak olyan babát ajánlanak fel. Senkinek sem jó, nektek sem, hogy állandóan nemet kell mondani, meg a babáknál is csak fölösleges időveszteség.

Trinky!
A mi kemény falú mózesünkben gyárilag van biztonsági öv. Azt nem hiszem, hogy utólag lehet beletenni. Ha egyben úgy hirdették hogy a mózes autól biztonsági "ülés" is, akkor ennek benne kellene lennie, mert különben nem biztonságos az autóban. Az autós szett az egy más dolog hozzá, az arra való, hogy az autóban magát a mózest rögzíteni lehessen, de a babát az nem rögzíti a mózeshez. Remélem, hogy érthetőre sikerült. :oops:

Boris!
Ügyes a pici lány! Sajna a penésszel mi is sokat küzdöttünk. Most már talán rendeződik a helyzet, ideje, hiszen már ez az ötödik telünk itt. Egyetlen dologgal lehet kivédeni ha az épületben maradt építkezési nedvesség okozza, méghozzá lehet kölcsönözni szárító gépet, ami pár hét alatt kiszedi a nedvességet a falakból, de nagyon horror a kölcsönzési díja, így mi is maradtunk a sok szellőztetésnél.

tücsökbogár
 
 


tücsi, nagyon köszi a tippet, mi már inkább kifizetjük ezt mert rámegy az új konyhánk is lasssan....és a babaszobába is megjelent a penész, úgyhogy én asszem nem vacakolok...

Kép
Kép
piciboris
 
 


Sziasztok Lányok!
A segítségeteket szeretném kérni. 9 napja volt az inszemem, ma vagyok a 24. napomon és elkezdtem barnázni. Szerintetek akkor már tuti, hogy nem sikerült? Mi lehet ez?
koviné
 
 


Reni, na végre, hogy itt vagy!! Kíváncsiak vagyunk ám a házikóra, úgyhogy tényleg tegyél képet oké?

Ilonkám, megértelek, ugyanezt tettem volna a helyedben. Igaza van Borisnak és Tücsinek is. Ez a dolog mégis egész életetekre szól. hiszem, hogy az a bizonyos találkozás olyan lesz, hogy nem lesz semmi kétségetek affelől, hogy ez a bébi mindig is hozzátok tartozott.

Tücsi, hát nem tudom. Van egy biztonsági öv a babakocshoz, de azt még nem próbáltam meg átszerelni a mózesbe. A boltban azt mondta a fickó, hogy az autós bekötös szetthez van külön még egy biztonsági öv, de nem nagyon hiszek neki.
Azért jobban örülnék neki, ha beköthetném a babát, mert amilyen hülye emberek vannak még fellöknek. Mondjuk akkor vége a nyomorúságos kis életüknek. :evil:

Koviné, szedsz utrogestant? Szerintem a barnázás nem jelent semmit. Van aki akkor is barnázik amikor már ott a pociban a baba. Mindenesetre ha nem szedsz utrot, akkor el kéne menni a dokihoz. Mikor tesztelsz?

KépKép
trinky
 
 


trinky, szedek utrót napi 3x1-et. Fáj a hasam is, bár az fáj az inszem óta. De ez a barnázás megijesztett.
koviné
 
 


szia koviné, üdv, szerinetm is holnap beszélned kéne a dokiddal, nekem is volt ilyen és azt mondta a dokim, ha nem piros vérzésem van addig semmi gond. meg a közelgő menzesz is okozhatja, a méhnyálkahártya egy része még működik de ált. hamar megszűnik a barnázás. barátnőm 3 hónapig barnázott és ma egy 1 éves kicsi fia van, szóval ne idegeskedj :!: :wink:

Kép
Kép
piciboris
 
 


Szia piciboris, tudod nekem már volt egy terhességem, ami sajnos a 8. héten megszakadt és ott is ez a fránya barnázás volt. Ezért ha már meglátom ideges leszek. köszi a nyugtatást, remélem nálam sem lesz gond. Ha nem jön meg addig kedd-szerda körül tesztelek.
koviné
 
 


koviné, nekem most szilveszter napján ment el a babám...11 hetes volt...tudom mit érzel 100%osan....de tényleg próbáld meg elterelni kicsikét a figyelmedet, vagy hamar-hamar ágybabújni és reggelre minden rendben lesz, én ezt kívánom neked tiszta szívemből :lol:
nekem barnázással kezdődött de hamar vérzés lett belőle...szóval ha már ma egésznap barnázol az 'jó, mert akkor szerintem ez a menzesz, ami megjönne de ott a babó :lol: :lol:

Kép
Kép
piciboris
 
 


Sziasztok!
Azt sem tudom hirtelen mivel kezdjem. Talán a lakással, mert vettünk ám egyet. Társasházi, 3 szoba, nappalis, étkezős, 87 m2, 4. emeleti. 14én vesszük át a kulcsokat és kezdjük a felújitást. 21én hozzuk el a holmikat, költözünk, de egyenlőre csak a holmik, mivel ennyi idő alatt nem lehet a felújitással végezni. Szorit az idő is, igy sietni kell. Márc. elején szertnék már az új lakásban lenni. sajnos a családi nem jött össze, de ez van. Most rohangálunk laminált lapokért, csempéért, járólapért, meg még ami kell. 12 órás munka után annyira élvezetes szaladgálni. Ezt csináljuk már egy ideje.
Ágota jól van,imád oviba járni. 19én készülünk az ovis farsangra. No meg most 5én lesz a névnapja. Itt most fogják először őt ünnepelni, amit nagyon vár.
Voltam kontroll vizsgálaton is, hát a foltom meg van még, ugyan úgy és ugyan ott ahol volt. A cytológiám, hát arról jobb nem beszélni, ma kérdeztem meg az eredményt. PII , de metapláziás sejtek, paraceratózis és e mellett még baktériumok is voltak a kenetben. 3 hónap múlva ismét mennem kell. A helyzet tulajdon képpen abban változott, hogy amik külön-külön voltak, most mind egyben jelentkeztek. ha a következő ennél rosszabb lesz, nem kerülöm most már el a műtétet sem.

Hát most ennyi, majd jövök még!
Puszika mindenkinek!

Kép
sapé
 
 


sapé, oh, ezek a nyavalyás leletek! Nem hangzik valami jól, bár nem sokat értek belőle. Nagyon sajnálom, hogy nem javul a helyzet! Mit csinálnak pontosan, amikor a műtétről beszélsz?
Úgy érzem elrepültek a viharfelhők a kis családotok felől, ennek nagyon örülök, bár a lakásfelújítás is nagy erőpróba.
12 órázol? Szereted? Maskarába bújtatott gyerekről is jöhet a fotó!

trinky, boriska, reni - én is hasonlóan gondolom, és nagyon bízom benne, hogy ránktalál majd valaki, akit feltételek nélkül szeretni fogunk.

tücsökbogár, láttam már én is egy-két gyereklefogós, üvöltős orrszívást, kemény, de biztosan jobb a semminél. A férjed nagyon humoros! :wink:
Hát pontosan ezt nem értem én sem, csak a rengeteg papír, amit kiküldenek, az idő ami telik,és a kiscsóka közben betölti a 3 éves kort, ami valószínűleg sokaknál a határ. Neki idő, nekünk fájdalom, szégyen stb. Vajon miért várnak 3 éves koráig, jó tudok én is ezer okot, de hogy lehet, hogy mindhárom gyermek közel 3 éves volt?
Ah, elég reménytelennek látom ezt a titkos szálat, majd talán a nyílt öf.!

reni, nagyon jó, hogy végre van net és a lakás is szépen alakul! Olyan meg talán sosincs, hogy azt mondd kész, így tökéletes. Mire megvan minden, lehet újra festeni, vagy kinövi a gyerek a kiságyat, na persze akkor is a saját fészkedet szépítgeted és ez a lényeg.

koviné, szurkolok neked!

Szép hetet lányok!
bbilona
 
 


Ilona!
Lehet, hogy csúnyán fog hangzani, de azért volt mindhárom gyerkőc három év körüli, mert azt adtátok meg határnak és próbálkoznak. Ezeket a gyerekeket már nem ajánlhatják fel olyanoknak, akik másfél vagy két éves korban húzták meg a határt. A nyíltnál viszont szinte biztos hogy csecsemő lesz, ráadásul majdnem mindig a kórházból viszik haza őket az örökbefogadó szülők, sőt ismerek olyanokat akik a szülésnél is jelen voltak. Amíg várakoztunk én mindig olvastam a gólyahíres levelezést, mert mindig feltették ha született egy csöppség és bár mindig pityeregtem, de mégiscsak jó érzés volt, hogy megint egy lépéssel közelebb kerültünk a mi picikénkhez. (a titkosban én sem nagyon hittem, úgy gondoltam hogy a nyílt lesz a gyorsabb, aztán meg mégsem. Utólag kiderült, hogy azért lehetett Csabi a mi kisfiúnk a 11. hely ellenére, mert előttünk mindenki kislányt akart, mi meg kisfiút is elfogadtunk) Kívánom, hogy minél előbb átélhessétek ti azt amit mi. Hidd el az lesz az igazi kisbabád, akinél majd egy pillanatig sem kell gondolkodnod, hogy el tudod-e fogadni.

Sapé!
Gratula az új fészekhez és kitartás a felújításhoz!

tücsökbogár
 
 


Sziasztok!
De beindult az élet ! :)
Tücsi, Boris:
mi is penésszel küzdünk, 2 naponta mossuk, mert gyerek mellett nem merünk vegyszert használni, így marad az ecet, ami nem a leghatásosabb... Mosz ott tartunk, hogy újra kell festeni, a kivitelezővel vitázunk, megígért mindent, de semmit sem tett még. Azutolsó csepp közeleg a pohárba, így nem kizárt, hogy pereskedni fogunk.... A gyerekszoba a penészen kívül salétromos is....
Tücsi:
ez a szárító bigyó el is tünteti a penészt???? Tudnál róla bővebbet mondani?

Én ma hulla vagyok, Beni hajnal 4- reggel 10- ig nyomta a sírást, most nagy nehezen elaludt.. :) Na de pár hónap múlva milyen jó lesz nézni, ahogy gügyög, meg mászik, meg tépi a nővérét..:)

[img][img]https://www.babanet.hu/tarsalgo/attachments/1233569002.722.jpg[/img] Király ez a pihenőszék :)

[/img] Kép Majdnemmosoly..

[img][img]https://www.babanet.hu/tarsalgo/attachments/1233569053.6751.jpg[/img] Lányom elkommunizálta Beni sapkáját..

Kép
Kép
Kép
mágnes
 
 
 
 
 


mágnes, ha hiszed ha nem még mindig csodaszépek a kis csirkefogók :D Kitartás! És mondd, lehet tudni miért sírt a kis királyfi?

tücsökbogár, köszönöm. Biztosan úgy van ahogy írod, kezdek paprikás lenni, mert ez így egyáltalán nem fer.
Én is abban bízom, hogy rögtön megérezzük, ha a mi gyermekünk ránktalál.
bbilona
 
 


Ilonám:
Először a pocak volt a ludas, az fájt. Aztán nagy nehezen elaltattam, betettem az ágyba, akkor elkezdett csuklani, amitől persze felébredt, rájött, hogy nem anyarabszolgánál van, és kezdte előről.. Aztán már éhes volt, amitől megint kezdődött a pocakfájás.. A végén már csak azrét sírt, mert nem volt rajtam sapka... :wink:

Igaza lehet Tücsinek, persze, hogy először a nagyobb gyerekeket próbálják örökbe adni. Első ránézésre tudni fogjátok, hogy melyik baba a tiétek! :wink:

Kép
Kép
Kép
mágnes
 
 
 
 
 


no mágnes, akkor kösd fel a gatyát, ha ilyen ravasz kis lurkóval van dolgod! Hiszen még alig múlt 3 hetes, és már ilyen kis csibész! Bámulatos ugye, hogy milyen kis okosak! :D
bbilona
 
 


mágnes én megnéztem a szárítógépet és szerintem bérelünk egyet egy hétre, nézd meg te is, nagyon bíztató:
http://www.paramentesito.fw.hu/
mi vettünk Ceresitet ami egy műanyag doboz amibe egy tablettát kell berakni, ez szívja be a párát,valamit használt de nem sokat.
asszem én úgy fogom csinálni, hogy jól lemosom a falat, aztán jöhet a szárítógép..már elegem van a penészből nekem is!!!
milyen szépek ezk a babák!!!!!!!!! hát nem csodállom, hogy kikészültél....Lujzit éjjel 1 óráig vígasztaltam de ez semmi hozzád képest :wink:

sapé, de jó, hogy jösssssssssssssssz :lol: de a hírednek nem örülök, elszomorító, hogy nem javult a folt sőt.....nagyon-nagyon sajnálom és azt remélem pár hónap mulva nem rosszabodik hanem javul!!!!!!!!
a lakás nagyon tuti!!!!!! 84 m2 az szuppppper!!! mi 50m2-en vagyunk igaz családi de nagyon picike...

Kép
Kép
piciboris
 
 


ilonkám ilyet :roll: :roll: :roll: először bepróbálkoznak a nagyon babókkal?????? igaz nekik is kellenek szülők, de azért szem előtt tarthatnák, hogy ti csecsemőt szeretnétek, egyébként meg hamarabb lesz saját :wink: :wink: :wink:

Kép
Kép
piciboris
 
 


Sziasztok!

Hű, Ilonám, nem könnyű a helyzetetek. Tényleg nem fair a játék, ha rögtön ki akarják használni, hogy milyen "alkuba" mennétek bele a babáért. Ne érezd magad rosszul. Mivel örökbefogadó vagy, csúnya szó, de neked van lehetőséged "válogatni". Senki nem várhatja el tőled, hogy sérült, beteg, vagy roma kisgyereket vigyél haza, ha nem akarod.
Mi jeleztük, hogy magyar babát szeretnénk. Nem tudom, hogy ezt figyelembe veszik-e majd. Viszont Lukács miatt a korhatárt kapásból 0-1 1/2 évre csökkentettük. Már csak a tanfolyam kéne.. De ha nem lesz a közeljövőben, akkor majd csak talán valami nyári turnisba férünk majd be. A közeljövő meg már amúgy is nehéz. Mondjuk, ha a jövő héten lenne, talán, mert már se utazni, se ülni, se állni, se feküdni nem kényelmes hosszú távon.

Mágnes! jaaaaaj, annyira szép gyerekeid vannak! Sajnálom Beni éjszakáját. Anya! Miért nem volt rajtad sapka?! Lehet, hogy egy-két órát megúszatok volna!

Reni! Kösziiii! Te vagy az első, aki nem elszörnyülködik a méreteim láttán! ( Bár van, hogy még én is ledöbbenek. )
Nagyjából alakulunk. Elég összetett dolog felkészülni! Ki hitte volna?! A bútor a jövő héten érkezik, a kocsi, ruhák már itt vannak. Mosnom kell, de addig nem akarok, amíg a szekrények itt nincsenek, mert ha visszarakom a frissen mosott-vasalt apróruhákat a szekrény aljába, ugyanott leszek. Így csak ha már a helyére tudom pakolni, akkor látok neki.
Kádat, hőmérőt és babaőrt kell még venni, de biztosan kiderül még néhány dolog. Igazából nem érzem, hogy el lennék velük késve. De ezek is, főleg a kád ráér még pár napig.
A szoba mindjárt kész. tapéta, szigetelés, minden a helyén, már csak a parketta szegélye, a plafon alá a dekor, és a bordűr van vissza. Ja meg a függöny és a függönytartó.

Kicsibé! Lukáccsal megegyeztünk! Remélem, tartja magát a megbeszélthez. Azt kértem, februárra még maradjon bent. Ráér kibújni.

Koviné! na??? Mi újság? Az utrotól is lehet barnázni! van, aki nem bírja hosszabb távon használni és "kicsípi" a hüvelyét.
Nagyon szorítok, hogy csak emlékezzen a tested a mensire, aztán most felejtse is el másfél évre!

Kép
Kép
Kép
zel
 
 

Vissza: Fogamzás

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?