Jó reggelt!
Van ám 45 ezerért is buditető, olyan helyre kis tengeri csillagos, ha ráülsz, mindig azt várod, megpiszkálja a fenekedet a kis ágacskájával...
Ehhez mit szólsz, Betti?
Csak nálunk divat fizettetni a letiltásért a banknak, mert mi hülyék ezt is bevállajuk. (Nincs más választásunk.)
Tünci,
én már csak röhögök, amikor ebbben a nyavalyás kis országban leesik pár centi hó (télen!!!), és megszakad az élet, ebből HÍR van a tv-ben, rádióban... Még jó, hogy nem a skandináv államok valamelyikének helyén élünk...Igaz, ott fűtik a legtöbb utat, megkímélve így embert, utat, autót...
Nézegetem az iwiw-en a volt évfolyamtársaimat, osztálytársaimat, kb. 1/3-uk külföldön él.
Nekünk 2-3 hónap, és elveszi a lakásunkat a bank.
Amikor két évig a párom volt munkanélküli, akkor kértünk halasztást, hivatalosan, szépen mindent kitöltve, ahogy kell.
Visszaküldtek egy szar A4-es papírt, olvasható aláírás nincs rajta, egy felszólító mondattal: "Haladéktlanul gondoskodjanak a törlesztőrészlet kifizetéséről!" Céges papír volt, igaz, de amikor a bankfióknál ezt megmutattuk, akkor elképedve néztek, mert ők még hivatalosan nem kaptak erről értesítést a pesti főbanktól (mármint azelutasításról), aztán mondtam nekik, hogy ez megérne egy pénzügyi ellenőrzést: ha nekem midenhová oda kell írnom az összes létező azonosító adatomat, ez az illető, aki döntött egy család sorsáról, vajon miért nem meri felvállalni a nevét?! Azóta sem tudjuk, ki írta alá. Valaki a központban... Így viszont nem hivatalos az értesítő, ezt meg is mondtuk, így békén hagytak minket, csak a felszólító leveleket küldték. Szerencsére akkor a páromat felvették 3 műszakba, és tudtunk törleszteni.
Elmennék én dolgozni akámilyen fizikai munkát, nem akarok én irodában ülni. Az egyik boltban jelentkeztem eladónak (Plaza), végignéztek rajtam, és özölték, túl öreg vagyok. Értitek???? Nem érdekelte őket, hogy mit tudok erről a szakmáról, mennyire vagyok kedves, udvarias, mi a végzettségem, ÖREG vagyok!!! ha bemész egy ilyen üzletbe, az a jó, ha csontkollekció, kilátszó bugyijú kislányok a képedbe rágógumiznak, mert ők trendik.
Tényleg baj, hogy nincs már termelő ebben az országban: bányász, pék, kohász, szerelő, akik le is raktak valamit az asztalra. Mindenki asszisztens, menedzser, HR-es és könyvelő, na abból kell, mert el kell tünteni a képződött nyereséget, nehogy fizessen a tulaj ennek az országnak egy Ft adót is. Majd a kis hülye dolgozó, aki úgysem tehet mást, gürcöl...
Tegnap mesélt a párom egy nőről. Állást keresett, és dühében minden pályázatra jelentkezett. Gyártott szép bizonyítványokat, kitalált önéletrajzot, rárakott újságból fotókat, és összesen 183 helyre jelentkezett. 2-re hívták be interjúra, egy jelzett vissza, hogy nem őt választották. Ez ugye nincs 2 %...ennyi az esélyünk ma állást találni.
Na, jól kiírtam magam.