Sziasztok!
Csak most tudtam jönni. Nem volt valami jó hetem családilag sem és a derekem is úgy fáj mint még soha. Olyan mint mikor elalussza az ember a nyakát és nem tudja elfordítani, de az nekem a derekamban...Elég gáz.
Olive, igazán a receptek miatt ugrottam be. Itt van egy nagyon jó, én szilveszterre ezt csináltam és szerintem gyerekzsúrra nagyon megfelel mert keksz kell hozzá !
Kekszes krémes
Hozzávalók :
1 cs. kocka alakú háztartási keksz
1,5 cs. vaniliás pudingpor
2 db tojás
7 evőkanál cukor
1 evőkanál liszt
12.5 dkg margarin
7,5 dl tej
fél csomag zselatin
Tepsi alját ( 30*22cm ) kirakjuk a keksszel és a következő krémet tesszük rá :
Krém : A pudingport, a zselatint, a tojások sárgáját, a cukrot, a lisztet egy kevés tejjel csomómentesre kikeverjük. Beleöntjük a tejbe és sűrűre főzzük. Amíg forr, belekeverjük a tojások felvert habját és beledaraboljuk a margarint.
Óvatosan a kekszre merjük ( nem öntjük! ) és kirakjuk a tetejét is keksszel. Másnapra megpuhul és gyönyörűen lehet szeletelni.
A másik süti pedig ez volt amit kipróbáltam év végén. Nekem nagyon-nagyon ízlett!
Bounty szelet
Tészta:
15 dkg porcukor
25 dkg liszt
1 tojás
12.5 dkg margarin
1 cs. sütőpor
1 ek. kakaó
Kókuszos töltelék:
6 tojásfehérje kemény habja
25 dkg porcukor
25 dkg kókuszreszelék
Sárga krém:
6 tojássárgája
3 ek. liszt
3 dl tej
12.5 dkg margarin
15 dkg porcukor
1 db étcsokis tortabevonó
Elkészítés:
A sütőporos, szitált lisztet összemorzsoljuk a margarinnal,hozzáadjuk a cukrot, kakaót, tojásokat, s összegyúrjuk.
2 lapra nyújtjuk.
Az egyiket kikent, lisztezett közepes tepsibe fektetjük.
A kókuszos töltelék hozzávalóit összekeverjük úgy, hogy ne törjük össze a habot, ráöntjük a tésztára.
Erre jön a tészta másik fele, és előmelegített sütőben kisütjük.
A kihűlt tésztára jön a sárga krém:
Ehhez a tejet felforraljuk, felöntjük vele a liszttel, cukorral elkevert tojássárgáját, s sűrűre főzzük.
Ha kihűlt, elegyítjük a habosra kavart Rámával.
Tetejét tortabevonóval leöntjük.
A harmadik nálunk bevált sütiben - részetekről sajnos nem jó mert van benne mák.
Viszont ez is szoktam csinálni ha gyorsan, finomat és egyszerűt szeretnék:
Piramis süti
Hozzávalók: 30 dkg darált keksz, 20 dkg porcukor, 4 evőkanál (házi) baracklekvár, 4 evőkanál rum, 4 evőkanál kakaópor, ˝ dl tej (ha szükség van rá)
Töltelék: 15 dkg porcukor, 10 dkg vaj, 10 dkg kókuszreszelék, kevés tej
A hozzávalókat összegyúrom, és ha nagyon száraznak találom egy kis tejet öntök hozzá.
A töltelékhez a kókuszreszeléket annyi kis tejjel főzöm össze, hogy ne legyen annyira száraz, kihűtöm, közben a vajat a porcukorral kikeverem és hozzáadom a kihűlt kókuszt.
Ez eredetileg a tekercs receptje, amihez egy fólián kinyújtom (két folpack réteg között) a kekszes masszát, rákenem a kókuszosat és feltekerem.
Piramis készítésénél a masszát a formába nyomom, majd egy kis kúp alakú formával egy üreget készítek, ebbe töltöm a tölteléket és lezárom egy keksszel.
A Piramis és a Kekszes krémes sütés nélküli süti, a Bounthy az nem.
Viszont a Bounthyt akár két nappal előbb is elkészítheted ha esetleg megcsinálod mert akkor jó, ha jól összeérnek a rétegek. A kekszes krémesnél is legalább másfél napig állni kell a sütinek, hogy a keksz megpuhuljon.
A Piramis nevű sütihez pedig azt hiszem kell egy piramis alakú forma amit nálunk lehetett kapni direkt ehhez a sütihez, de bármi más forma is jó, csak akkor nem piramis lesz a neve.
mazsuzs