Annus,
örülök, hogy megnyugtatott a doki! Azért vigyázz magadra nagyon!
Vanni,
reméljük minden ok lesz. Ha csak 1-2 napot kéne bent lenned a kórházban, lhet, megérné, mert utána csak megnyugodnál picit, nem?
Évamama,
a tészták nálam is bejönnek. Az egyik kedvencem, sima orsótésztával készül. Rá kell lttyinteni fokhagymás joghutot, picit megpirított füstlit és összevágott paprikát, paradicsomot, ubit. (Én kettőnkre az alábbi mennyiséggel szoktam: fél zacski orsótészta, 4 dl. joghurt, fokhagyma ízlés szerint - most jó is, megöli a bacikat - 4 szál füstli, egy kisebb kígyóubi, 2 paprika, 3 paradicsom.)
A másik nagy kedvencem a mozzarellás tészta (2főre: 2 zacsi mozzarella kckézva, 4 paradicsom, fél zacsesz penne, kb. 10 dkg fekete erdei sonka, fokhagyma, olivaolaj, összekutyulva).
Szoktam csinálni még rakott zöldbabot /karfiolt (ezt hús nélkül, de lehet darált csirkemellel vagy sonkával is), kifőzöm a zöldséget, rá a felvert tojás, majd zöldség ismét. A tetejére tejföl meg reszelt sajt.
A nagy kedvencem még a muszaka, én krumpli nélkül szoktam: padliszánt enyhén átsütöm pici olajon teflonserpenyőben, a tepsi aljára rakom, rá a pirított csirkemell, a tetejére karikázott paradicsom, és reszelt ementálival a teteján átsütöm a sütőben kb. 20 perc alatt.
Húsok közül amit még szeretek és gyorsan megvan, tarja 8mondjuk ez most annyira nem ideális) kiklopfolva, piros arannyal, tejföllel megkenve, reszelt sajt a tetejére, először alufólia alatt párolom a sütőben, majd anélkül, hogy piruljon. nincs vele sok macera.
Ha érdekel, megvan gépemen a Stalh gyorsan valami finomat, ha kadsz egy mailcímet, szívesen átküldöm.
Lányok,
Ti tervezitek, hogy az utosló időben csináltok kajcsikat, amit a fagyasztóba be lehet majd tenni, mikor megszületik a baba, csak ki kelljen kapni, és felmelegíteni?