Sziasztok!
Végre véget ért a vizsgaidőszak (nekem), egy kicsit megkönnyebbültem. Összesen 8 tantárgyam volt, megmondom őszintén, nem hittem, hogy le fogok vizsgázni mindenből (főleg elsőre). Volt könnyebb (szociológia, szám. tech.), és volt nehezebb (polgári jog, politikai szociológia). De lényeg, hogy meg van az első félév! Azért hátradőlni majd csak akkor fogok ha végeztem….
Most már megpróbálok vissza kapcsolódni a topicba is!
Emese nagylány már, egyfolytában beszél, szerintem nagyon okos (persze, hogy elfogult vagyok ). Sok verset tud már, nagyon könnyen megjegyzi őket, és a rövid kis meséket is „olvassa” magától. Még mindig nagyon anyás, de már oldódni látszik ez a dolog. Sajnos a bilit teljesen elutasítja, de minden pelusba sikerült „dolog” után mondja, hogy majd holnap a bilikébe kakil . Erőltetni nem akarom, majd rászokik.
A nagyok most már leginkább a saját életüket élik. Sajnos a félévi egyiknek sem lesz túl jó: Alexnak lesz három kettese, Kittinek kettő. Kitti mentsége, hogy ő tanult, csak még nem szokta meg, hogy ebben az iskolában másképp és többet kell tanulni. Alex meg továbbra sem tanul, részéről a barátnőzés megy inkább, de ez természetes ebben a korban .
Tegnap voltunk Kitti tánc gáláján, fél éve jár egy hipp-hopp tánc iskolába, és fél évente van ilyen gála, amikor minden csoport előad egy-két-három táncot. Várakozáson felül jó volt, az 5 évestől a 25 évesig voltak csoportok, és igazán nagyon élvezhető volt. Természetesen Kitti volt a legügyesebb !
Az ünnepek nekünk is nagyon gyorsan elteltek! Emesének nagyon tetszett a karácsonyfa, neki ugye ez volt az első igazi, mert tavaly nem is nagyon foglakozott vele, nem is fogta fel mi az. Kapott persze sok játékot, és mindennek nagyon örült! Olyan édes, mert tényleg látszik rajta, hogy örül .Sokat voltunk együtt Apával, és ez volt a legjobb, mert mi csak egy évben egyszer engedhetjük ezt meg magunknak. (remélem idén már lesz egy kis nyaralás is…)
Regina! Annyira édes a kis Emesétek! Nagyon szép kisbaba! Mind a három gyermeketek nagyon szép (Évi kifejezetten bájos), és annyira kiegyensúlyozottnak látszanak! Nagyon szép dolog, hogy önzetlenül adsz tejcsit másik kismamának!
Nálunk a nagyok imádják a kicsit, de mindkettővel más a kapcsolata. Kitti inkább olyan nagylány-barátnő, akivel megpróbál néha nagylánykodni is (imádom!), és Kitti inkább fantázia játékokat játszik vele: Noddy megy Strapa tizedessel, és ki mit mondjon, hova menjenek stb… Alex meg inkább a gyöntölő, bohóckodó, és ahogy Melcsi is írta: esdedel Emese puszijáért !
Melcsi! A ti gyerekeitek is nagyon édesek, Luku nagyot nőtt, Emese pedig látom, hozza a formáját: imádni-való! Nagyon ügyesek vagytok az ovival kapcsolatban, de én Emeséről nem is gondoltam volna mást, mindig ilyen talpraesett volt! Szerintem semmi baj nincs azzal, ha Emese még reggel és este cumisüvegezik!
Máténak honnan jött az ötlet az étteremhez? Nagyon ügyes, hogy belevágott!
Melinda! Öröm olvasni, hogy milyen jól érzed magad a bőrödben ! Gratulálok a fogyáshoz! Fogyókúra eredménye, vagy csak spontán? Azért az tényleg furcsa, hogy megbukik Bence matekból!!!! El sem hiszem!
Nagyon sok olyan pedagógusra lenne szükség amilyen te vagy!! A fiúk nagyon helyesek! Műteremben készült a kép?
Nika! Gergő is nagyot nőtt, és továbbra is meg maradt a huncut mosolya! Látom nem is bánod, hogy nem költöztök! Így nem is lenne értelme. Tényleg jól jönne egy kismama a topicba !
Móni! Írj már valamit a költözésről! Megöl a kíváncsiság !
Icus! A gyerekek nagyon aranyosak! Én a többiekkel ellentétben, úgy látom, hogy Levi inkább apukájára hasonlít, Anna pedig rád! Látszik rajtuk, hogy nagyon szeretik egymást. Én is mindig elosztottam a szeretetet, de aztán már ha az egyiket megöleltem futott a másik is! És ha Kittit kétszer pörgettem meg, akkor Alexet is pontosan kétszer kellett
! Anna úgy látom ügyesen segít a konyhában! Te szoktad hívni, hogy segítsen, vagy ő kéri?
Munkaügyi és Társadalombiztosítási igazgatási alapszak. A 3. Évben kell szakosodni, vagy munkaügyi vagy tb. szak. Még nem tudom melyiket választom, csak jussak el odágig…..
Fanny! Hanna is kész kisasszony már ! Néha úgy hasonlít Emesére, ahogy figyel valamit, vagy koncentrál!
True! De jó, hogy te is írsz megint!
Épp most hallgattam a rádióban, hogy a felsőoktatási felvételinél a hátrányos helyzetűek 25 plusz pontot, a halmozottan hátrányos helyzetűek 50-et kapnak. Na, és biztosan kitaláljátok, hogy a felsorolt kritériumok kikre illenek rá a legjobban…… Komolyan a guta megüt, hogy itt mindent csak a romák kaphatnak!!!
Tudom, hogy itt is többen vagyunk nagycsaládosok, és mi pl. semmiféle külön juttatásra nem vagyunk jogosultak, ha csak azt nem vesszük, hogy a nagyok ha a suliban étkeznének akkor kedvezményes lenne.
Más: ezekben a mínuszokban, és ronda időben is kiviszitek a kicsiket? Emese már fél óra séta után mondja, hogy mostmár menjünk haza….
Megpróbálok egy pár képet is felrakni.
Szép napot mindenkinek!