Sziasztok!
Bár nem teljesen ide tartozik, de szeretnék egy könyvet ajánlani nektek, egy kis jókedvcsinálónak. Délután kaptam, éjfélre már ki is olvastam, a férjem meg idônként megkérdezte, hogy ugyan min röhögök annyira könnyeket potyogtatva. Szóval a könyv:
Székely András: Jöttek, láttak, legyôztek
Ez egy kispapa naplója az elsô fogantatástól két gyerek kisgyermekkorán át. Igen hatásos rosszkedv ellen.
Ami nekem mára amúgy megvolt. Reggel elmentem vérvételre, hogy meglegyen az AFP tesztem. Épp beértem volna a rendelôbe, amikor megállt elôtte egy csuklósbusz, hozta az egyik lakótelep betegállományát. Ennek megfelelô volt a sor a labor elôtt. Cirka fél óra után sorrakerülve kiderült, hogy az a recept nagyságú beutaló, amit a dokim írt, egyáltalán nem jó, az AFP-hez speciális lepedônyi formanyomtatvány kell, menjek a negyedikre, keressek egy nôgyógyászt, az majd ad ilyet. Röpke sorocska a nôgyógyászaton, kiderült, oda most már csak idôpontra lehet menni, nem baj, bizonygatom, én nem bemenni akarok, csak egy papírt... A nôgyógyászaton épp ellenôrzés folyt, cirka másfél óráig senki se be, se ki. Ekorra már licitálgattak a kismamák, kinek hány órát sikerült itt már várakoznia. Végre kijött egy aszisztensnô, elkaptam, odaadtam a papírjaim, meg is kaptam 10 perc múlva vagy 4 A4-es lapnyi beutalómat. Rohanás le a laborhoz, még épp hogy van vérvétel, amikor is az újabb beutalóra pillantva megláttam, hogy a nôgyógyász némi magánszorgalomból megint elôírt egy teljes labort vizeletvizsgálattal. Egy kis gondolkodás után rájöttem, hogy belôlem, pisi, akkor, egy csöpp se... Majd holnap... Hazafele meg majdnem négykézláb másztam, annyira fájt a pocakom.
A pocakfájás megmaradt egész napra, ki se tudtam egyenesedni. Lányok, akik nem elsô babásak, el fog ez múlni valamikorra? Így a 16. hét táján lassan úgy érzem, ez végig megmarad. Néha én se tudok aludni a fájdalomtól.
Bibi!Nekem már van pocakom!
A hétvégén férjem otthon járt rokonlátogatáson, mindenki azt kérdezgette, hogy látszik-e már. Mire ô, hogy nem is tudja... Napokig meg voltam sértôdve a dolog miatt. Egy pozitív mellékhatása van eddig a terhességemnek, teljesen leszoktam az édességekrôl, egyáltalán nem kívánom. Valószínüleg ennek köszönhetô, hogy bár pocakosodom, de súlyra semmit nem szedtem fel. Még az is meglehet, hogy be fogom tudni tartani a doki utasítását, hgy 10 kilónál nem szedhetek fel többet. Nálam még az a híres étvágynövekedés is elmaradt (legalábbis eddig).
Kormi, aki nem tud röviden írni.
Ui: A szomszéd szobában a férjem nevetgél, belenézett a könyvbe, míg visszakapja a gépet.