Eszter!
Csak nem a Jánosban voltál?!? Az totál káosz! Én azért mentem oda anno a 16.héten, mert annyit tudtam, hogy egy füst alatt leveszik a vért az AFP-hez +hepatitiszhez+egyebekhez, és nem kell így többször mennem. (Nálunk 2x kellett volna...) De katasztrófa, amit műveltek!!! -Vissza nem megyek, soha! - A nőci személyesen mondta, hogy 10 nap múlva 8-14 óráig mehetek az eredményért. (Megjegyzem: 8 éve még kipostázták...). Felhívtam őket előző nap, hogy akkor másnap mennék... Másnap du. 13 órakor már senki nem volt ott, és egy cetli ki volt ragasztva az ajtóra, hogy bocs, de ma hamarabb vége a rendelésnek. Kb. egy órán át rohangáltam a különböző osztályok, rendelők, szülőszoba, stb. között, majd a legközelebb évő rendelésre egyszerűen berontottam -tudom, bunkóság volt, de már nagyon untam! -és közöltem, hogy akár estig is itt ülhetünk, mert én addig ki nem megyek, amíg elő nem kerítik a papíromat. Persze, először le akartak rázni, hogy ők nem ismerik a kolléganőjük iratait, meg nem mehetnek be abba szobába, stb.. Biztos nagyon veszélyesnek nézhetttek, mert végül csak odaadták...
A hepatitisz lelettel u.úgy szívtam: Azt mondták, hogy kipostázzák a védőnőnek. Mikor az AFP leletért mentem, akkor is azt mondták, direkt rákérdeztem még1x!! (Ennyire hülye nem lehetek, hogy 2x "félreértem"...) 4 hetet vártam, semmi. A védőnőt felhívom, erre közi, hogy ilyen marhaságot még sosem hallott, valószínűleg félreértettem, és a saját címemre küldik majd. Na vártam még 2 hetet. Erre a múlt héten felhívom őket, és közlik, hogy 4 hete itt van náluk, és miért nem jöttem eddig érte. Na, ekkor kezdett elegem lenni belőlük. De most jött csak a java. Persze ismét megkérdeztem,meddig mehetek a leletért. Közölte a hölgy, hogy 14h-ig hozzá, de ha biztosan tudom, mikor megyek, átadja a kolléganőjének, és este 6h-ig mehetek érte, csak kopogjak be nyugodtan.... Mondtam,hogy akkor még frissiben -hátha még nem kutyulják el-, ma du. 4h körül megyek. Bementem. Az ajtó zárva! Már a legkülső is. Kiírás semmi. Mivel rendszeresen nem járok oda, fogalmam sem volt, ilyenkor hol lehet bejutni. Na, egy idő után jön egy csaj, és "megnyugtat", hogy "néha bezárják az ajtót, de a kórházon át be lehet menni" (amúltkor még le volt zárva, mert tatarozták...) Semmi kiírás, vagy eligazítás, vagy akármi. Totál kiakadtam! kb.50-en vártak, de ismét "nagyon bunkó" voltam. Miután egy órát el...tam megint, egyszerűen berontottam, amint kijött v.ki. Na, erre ár csak a doki volt hab a tortán: Rém bunkó módon közölte, hogy üljek le kint, és várjak.Mondtam, hogy csak a leletemet szeretném megkapni, ezért utaztam be, időre megyek valahová, és amúgy előtte megbeszéltem a kollégájával. Amint megkapom, itt sem vagyok. Erre kiselőadást tartott arról, hogy elege van az ilyen jött-mentekből, és miért nem tudok máskor jönni, meg feltartom a többieket, amúgy is miért ide jöttem?, stb. Nem bírtam megállni, hogy ne jegyezzem, meg, hogy nagyon jó, hogy ezeket mondta,mert így tuti, hogy soha az életben nem jövök ide többet.
Na enniyt arról, hogy "hogyan spóroltam meg egy + vérvételt"...
Huh, kissé hosszú lett...