Sziasztok!
Enikő, drukk megy a kórházhoz!
mellszívót szerintem vigyél, és fejjél olyan időközönként ahogy Milán szopni szokott. még ha ki is öntöd, a termelést fenntartja!
a hasfájóssággal kapcsolatban: lehet másik tápszert kellene próbálni. illetve attól is fájhat neki, amit Te eszel meg. a tiltólistán minden rajta van a húsokon, egyéb fehérjéken, szénhidrátokon, répán, krumplin és almán kívül. ezt úgy értem, hogy a tejtermékek, hüvelyesek, a k betűsek, a citrusfélék, a szőlő, minden kicsaphatja a pici gyomrát. csoki sem ajánlott, legalábbis aminek nagy a kakaótartalma, mert az is hasfogó. se eper, se rostos levek, se semmi ami nagyon fűszeres-csípős....stb stb stb....
gondolom ezeket már hallhattad, vagy legalábbis egy részét. nálunk is nagy gond volt Lindával, sokáig almaleven meg vajaskenyér (a kenyérre vékonyan kent vaj volt az összes tejtermék amit enni mertem)+szalámin éltem... ha dőzsöltem, akkor főztem húslevest répával, a húshoz csináltam főtt krumplit és almaszószt.... jajdeutáltam
aztán olyan 3 hós kora körül javult a helyzet.
Háziboszi, Virág szerintem a kórházi tartózkodásra, eü tisztításra gondolt. szerintem ez bárkivel előfordulhat, hogy nem ürül ki minden, de a méhszáj már záródik. esetleg nálunk nagyobb eséllyel, mivel gyakoribb, hogy alig vagyunk kitágulva, nem 10 cm-ről kell visszaállni a méhnek hanem kevesebbről.
keményedések: nem tudom mennyi a normális, nekem sok van már jópár hete. de semmi vészes, Lindával is voltak. főleg séta közben, ha sietni próbáltam, vagy túl sokat mentem, vagy nap végére a fáradtságtól. szerencsére jól megkülönböztethető a vajúdástól (amiben nagyon örülök, hogy lehetett részem anno, legalább összehasonlítási alapnak).
ami nem tetszik, az a hasam alján a húzódás-fájdogálás időnként. nem hiszem, hogy a hegem lenne, inkább az összenövésekre gyanakszom. 2 gyerekes mamik, nektek volt ilyen? biztos írtátok, de nem igazán emlékszem.
a terminusig perpill kizártnak tartom, hogy eljussunk. nagyon nagy, és nagyon nehéz is a pocak. olyan 3 hetet saccolok még, max 4-et. remélem azért a kenetvételem eredményét, ami jó lenne ha negatív lenne, megvárja Lénababa. (10-én veszi le a doki és elvileg 1 hét az eredmény). Apjuk szerint 14-én szülünk. (oka: hétvége, és hazajövünk pestről, jó messze a kórháztól ugye, annyi a könnyebbség hogy kocsival ilyenkor pikkpakk be lehet érni), na és hát ünnepnap
nagylányom márciusi forradalmár. van tapasztalatunk ünnepnapkor szülésben
Háziboszi, Gergő fiadnak mikor is lesz a szülinapja? és mikorra vagy kiírva pontosan?
megnyugtattatok, hogy nem csak én vagyok ideges-feszült, ez általános ilyenkor. már könnyebben érzem magam
Zsolka, a szerdai nap itt is katasztrófa volt. elkezdett a fejem fájni, de nem gyengén. tegnap délig tűrtem, mondván, a vajúdás is fájni fog, akkor meg úgyse kaphatok semmit, bírni kell. na akkor bevettem egy szem algopyrint, és mint amit elfújtak. nem is mentem el vérvételre, csak ma. megyek is megint tovább, előrehoztam az ekg-t mára, mert beutalót is kell kérnem a gyerekdokitól Lindának ortopédiára (egyedüljárás utáni csípőkontroll, semmi aggodalom)
9-én fogunk menni ezügyben kispestre.
Lindát készítgetem arra, hogy mi lesz mikor szülünk, mondogatom hogy a nagyszülei, aztán apjával lesz pár napig. mindig mondja rá, hogy "jó", remélem érti is...