Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!
Köszönöm,hogy ennyire hiányoltok,de az a helyzet,hogy annyira el maradtam tőletek,hogy nem tudok vissza csatlakozni! :cry:
Semmi gond nincsen,nem haragszom senkire és nem is vagyunk betegek,bár Zsani kicsit köhög+folyik az orra,de jól vagyunk! :wink: Élünk és virulunk! :lol: :lol:

Mindenkit puszilok!
Azért be-be nézek ,hátha csatlakozni tudok megint! :D :wink:
sziasztok!

Kép
Kép
Kép
tiop

Tiooppp! Na üdv! :D
Szerintem könnyű lesz visszacsatlakozni... :wink: GYere bátran! :wink:

Andi, sajnálom a betegeskedést. Ettől vagy kipurcanva? Vagy van más is?

Pimpoka, gratulálok! A négy fölötti átlag nagyon jó! Ügyi vagy! :wink: :)

thenus

Sziasztok!

Örülök, hogy Henus, és Andi nem vesztetek el! :lol:
Andi, Roninak jobbulást kívánok!!

Tiop, jajj, de jó, hogy jelentkeztél! Szerintem is fog menni az a visszacsatlakozás :wink: Rossz lenne, ha itt hagynál minket :cry:

Pimpoka, gratulálok az eredményes vizsgaidőszakodhoz! Nagyon ügyi vagy!!Most már pihenhetsz, Lellézhetsz, és pótolhatod a házimunkát :D

Nircee, Marci nagyon édi lehetett, ahogy a békának mondta, hogy le ne essen. Hihetetlen, hogy mindent visszahallunk tőlük. Még a hangsúlyokat is!! :shock:

Katica

Kép
Kép
Kép
ichtus

Tiop!!!!!!!!!!
De jó, hogy jelentkeztél!!!!! Meg ne halljam, hogy nem tudsz visszacsatlakozni!!!! Igenis tudsz! Tessék csak jönni megint rendszeresen! :wink: Látod, mennyire örül itt Neked mindenki!!!!! :D

Pimpoka,
nagy-nagy gratula! Nagyon tisztellek (és mindenki mást is, aki tanul!!!), hogy Lelle mellett van erre még időd, ráadásul ilyen szép eredményeket hozol!

Tüccs,
ne haragudj, most kicsit kemény leszek. Amikor a múltkor kérdeztem, hogy nem tudod-e a bébiszitterre hagyni a kicsiket, akkor azt nem Érted javasoltam, hanem Dóriért! Én úgy gondolom - és javítsatok ki Lányok, ha nem így van! -, hogy ha most, mikor Dórinak nagyon nagy szüksége van RÁD, nem vagy mellette, akkor ne csodálkozz, ha később Te tudod meg utoljára, ha valami baja van! Most nagyon érzékeny korban van, és ha úgy érzi (és valahol kicsit jogosan), hogy nem tudsz minimális áldozatot sem hozni Érte (jelen esetben, hogy naponta 20 percre másra bízd a kicsiket), akkor előbb-utóbb bizalmát veszti, és majd mikor később Te szeretnél Hozzá közelíteni, akkor már nem fogja engedni. Így is nagy törés volt neki, mikor a kórházban voltál, írtad, mennyire apás lett, ne hagyd, hogy eltávolodjon tőled, mert nagyon nehéz lesz ezt visszafordítani! Tudom, hogy nagyon nehéz ilyen picurkákat másra bízni, de egyrészt már nem ismeretlen a néni, másrészt nagyon tapasztalt, harmadrészt pedig nagyon rövid időről lenne szó. Nem másik városba mennél, csak a ház elé, ha gond van, rád csörög, és már ott is vagy. De ha ennyire sem megy, akkor legalább vonuljatok el Dórival a másik szobába, és hagyjátok meg a néninek, hogy 20 percig ne zavarjon, csak ha valami baj van (éhség nem az, ennyi időt ki kell tudniuk bírni naponta egyszer, bár biztos vagyok benne, hogy akad olyan időszak, mikor épp mindkettő alszik pár percet), és zárjátok magatokra az ajtót, kapcsold ki a telefonod, és CSAK DÓRIVAL törődj! Szóval ne legyen igazam, de szerintem ennyit meg kellene tenned ÉRTE! Meglátod, pár nap alatt egészen megnyugodna.

Kép
Kép
nircee

Tüccs! Boldog Szülinapot Kívánunk Neked!

Kép
Vendég

Tüccs, boldog szülinapot kívánok!!!! :D

Murphykéékkel, Maliékkal, Becsiékkel Tusiékkal vajon mi lehet??? Rég hallottunk felőletek!! :(

Katica

Kép
Kép
Kép
ichtus

Köszi a köszöntést!

Nircee
szerintem félreértettél, vagy én fogalmaztam vadul. Jut nekem időm Dórira mindennap hacsak alkalmanként 5-10perc is, szinte kiköveteli, hogy menjek vele a szobájába játszani és persze megyek is. Sokkal több kéne, ezt én is látom, és igyekszem is.
De lányok, nem hiszem hogy el tudjátok képzelni, mi folyik itthon, magyarázkodni nem szeretnék, és időm sem engedi.
Mondjátok nyugodtan az észrevételeket, mert sokat tanulok itt tőletek.
Csak azért írtam pár sort, nehogy itt azt higgyjétek csak a két picivel törődöm.

Muszáj mennem, ennyire futotta. Sikerült egy mellgyulladást is beszerezni, remek kis 39fokos lázzal.

KépKép
tüccs

Helló,

Tüccs, én kb el tudom képzelni mi mehet nálatok. Anno 1984-ben itt nálunk is születtek 3-as ikrek. Az akkori Tanács kijelölt melléjük egy gondozónőt. Az volt az én anyukám. A gyerekek 6 éves koráig az volt a munkahelye, hogy reggel 8-kor ment és ott volt nem tudom meddig, mint egy melóhelyen. Állandó babysitter. Nálatok is kb olyasmi a helyzet, hiába nagyobb egy kicsikét Dóri. Még így két emberrel is a hármas ikrek igen kemény meló volt. Igaz akkor még textil pelus volt, és rohadt sokat mostak, emlékszem, de az etetések is igen nagy szervezést igényeltek, mondjuk ott mindenki tápis volt. Szóval lehet neked is egy olyan segítség kéne aki mindenben segít. A mosás, főzés teregetés, séta, etetés stb. Anyu is mindent csinált ami jött. És emlékszem, hogy elég szigorú napirend volt, különben igen nagy káosz lett úrrá a házon. Főleg mikor mindhárman elkezdtek mászni, totyogni az szép volt. NA akkor a két ember is kevés volt. :roll: :lol:
Sokat mentem anyuval hozzájuk, és emlékeim szerint (meg az övéké szerint is :) ) sokat segítettem, pedig csak 6-10 éves voltam.
Nekem nagyon megható, hogy 6 éves korukban anyu kikerült a mindennapjaikból, de utána is napi szinten feljártak hozzánk. Minden ballagásukra, érettségire meghívták (minket is) és gyakran hívják telefonon. Pedig már 24 évesek
No mindegy ezt csak érdekességképp írtam le, meg azért hogy van fogalmam mi mehet nálatok.
:wink:
Kitartás, és próbálkozzatok mindenféle lehetőséggel. :wink:

thenus

Én 1984-ben még meg sem születtem :oops: :lol: :lol:

Tüccs, dehogy gondoljuk, hogy csak a picikkel törődsz!!Tudom, hogy Dórival is sokat foglalkozol. Szerintem tényleg nem tudjuk legtöbben elképzelni, mennyire nehéz lehet három picivel. Ill. elképzelésem van, mintha Anna mellett még egy csöpp lenne, de gyakorlatban nem tudjuk. Sok-sok kitartást, energiát, türelmet kívánok nektek! A mellgyulladást meg nagyon sajnálom! Jobban vagy már?

Katica

Kép
Kép
Kép
ichtus

Tüccs,
esetleg megpróbálhatnád, hogy hetente egy fél délutánra (mondjuk 2-3 órára) a családra és a babysitterre hagyod a piciket - bár tudom, hogy nehéz. ezalatt Dórival elmehetnél otthonról "csak ketten". a nagylányodnak isteni érzés lenne, a picikről meg tudnának gondoskodni a többiek... Dóri lelke miatt nagyon fontos lenne, ha rendszeresen lenne ilyen anya-lánya program! hidd el, hogy a piciknek semmi gondjuk nem lenne ebből, viszont Dóri a mennyországban érezné magát. lehet, hogy úgy érzed, hogy ő is kicsi még, de neki nagyon gyorsan "fel kellett nőni"...
és neked se ártana a kimozdulás, ez tapasztalat!! ha csak annyi időre is, hogy elmégy Dórival bevásárolni - aztán ha nem vesztek semmit, csak túrórudit, hát istenem.... legalább együtt voltatok!

nálunk még most is hetente 1x elmegyek Bogival sétálni-vásárolni, csak ide a kerületbe, de neki olyan jó, pedig mostanra már simán kinőtte a féltékenységét, egyszerűen imádja a hugit. ha pl. ő ébred fel korábban, akkor mindenkinek csendben kell lenni, mert Roni alszik még, és egyfolytában lepisszeg minket - persze ő nyomja a dumát :lol: aztán ha a tesó felébredt, akkor rohan hozzá, ezzel a szöveggel:
"szia kicsi Ronikám, jó reggelt drágám! szépet álmodtál? szólok anyának, hogy vegyen ki az ágyból, jó? mindjárt jövök vissza hozzád!" :wink: kész vagyok tőle... :lol:

Katica,
jééé... még az öcsémnél is fiatalabb vagy... :D

jaj lányok, tegnap azt hittem, hogy szétmegy az oldalam a röhögéstől! Apa ugyanis szétszedte Roni rácsos kiságyát, merthogy őkicsisége már nem akart elférni benne, meg egyébként is azt vettük észre, hogy ő szinte a kezdetektől utált benne aludni. :?
persze a csibék asszisztáltak Apának, és minden mozdulatot kommentáltak - főleg Bogi. aztán egyszercsak megkérdi: "miért kell szétszedni? már nem jó?" mondjuk neki, hogy a Roninak már kicsi. erre ő: "nembaj, kell egy másik kistesó, egy icipicike, és ő majd elfér benne!" - na, látni kellett volna a férjem arcszerkezetét... mire a leányzó: "Apa, mibaj? nem tetszik amit mondtam? pedig szerintem okos vagyok!" - na én ezen a ponton átmenekültem a nappaliba röhögni... :lol:
andibab

Tüccs: van egy baráti házaspár, náluk úgy jöttek a gyerekek, hogy először ikrek, utána nem sokkal még egy. Mind fiú! :)
Egyszer mesélte az anyuka, hogy amikor az ikrek a nagyszülőknél voltak, ő akkor tapasztalta meg először, milyen egy gyerekes szülőnek lenni. :) Elmondta, hogy az ikrekkel az elején nagyon nehéz volt, de utána sokkal jobb lett - mi sem bizonyítja jobban, mint hogy bevállalt melléjük még egyet, sőt, elmondta, hogy már a 4.-en gondolkodnak. :) Szóval kitartás, én ikresektől mindig azt hallom, hogy csak az eleje nehéz, az első egy-másfél év, utána már jól elszórakoztatják egymást. :)

Andi: nagyon jó volt Bogi dumája! :)
Vendég

Sziasztok!

Tiop!
De jó, hogy jöttél! És igenis tessék csak visszacsatlakozni :!: Nagyon hiányoltunk már! :oops: :)

Tüccs!
Csak sejteni tudom, hogy milyen nehéz most neked a gyerekekkel. Nagyon jó lenne, ha egy kicsit ki tudnál kapcsolódni. Nagyszülők messze laknak tőletek? Nem tudnak egy picikét besegíteni?
És még ez a mellgyulladás is? :? Remélem gyorsan rendbejössz!

Andi!
Haláli Bogi dumája! Nagyot nevettem a sztorin! :lol:

Kép
Kép
giga1

Sziasztok!

Tüccs,
BOLDOG SZÜLINAPOT!!!!
bocs, nem bántani akartalak, vagy kioktatni, csak valahogy azt szerettem volna megfolgalmazni,amit Andi. Hogy ez mindenkinek nagyon jót tenne! Egyébként a gyakorlatban én sem tudom elképzelni, de ha belegondolok, hogy Simi mellett még egy Simi lenne.... Atyaég, szerintem már rég valamelyik elmegyógyintézetben kötöttem volna ki! Komolyan! Szóval dehogynem értelek, csak Dóri miatt nagyon fontos lenne, hogy hosszabb időre el merd engedni a kicsiket. 3 gyerekkel már muszáj kompromusszumokat kötni és rugalmasnak lenni, különben meg fogsz bolondulni egy idő után. Nagyon sajnálom a mellgyulladást, még ez is! :evil:

Lányok,
ezt nem hiszem el! A redőnyünk is leszakadt pénteken, így ma tudtak csak kijönni szerelni. Így a hétvégén, hiába volt szép idő, nem tudtam kiteregetni, bent meg úszni lehet, akkora pára van. Pénteken kijött a mosógépszerelő, kicserélt egy alkatrészt, hátha az a baj, de azóta sem működik, úgyhogy ismét elektromos panelcsere kell, azt meg kell rendelni, kb. 2-3 hét, mire megérkezik. Addig ismét anyós fog mosni, tudniillik ma vettem észre, hogy ismét csak hideg vízzel mos a gép! Pedig itt van egy rakás pelus (azokat mindig kifőzöm), 2 adag gyerekruha, meg 1 adag alsónemű + 2 adag ágynemű..... :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: Ezt most már minden évben eljátszuk??????????? Tavaly ugyanezt már végigcsináltuk. Ez a r@#* mosógép egy évet sem bír ki!!!!! Már ott tartok, hogy ha fel tudnám emelni, kidobnám az erkélyen! Most azon gondolkozom, hogy miután megjavították, eladnám, de ugyan kinek kellene, ha meglátná, hogy már 3x javították 2 év alatt???? :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: Szét tudnék robbanni!!!!!!

Kép
Kép
nircee

Ja, és anyuéknak odaadtam anno a tökéletesen működő mosógépemet!!!! Ezért a nagy rakás sz.ért!

Kép
Kép
nircee

Bocs, rákattintottam az elküld-re. :oops:
Andi, neked akartam még írni, hogy haláli Bogi dumája!!!!

Na, még valami, aztán eldugulok:
tegnap voltunk síelni, és mikor este jöttünk haza, hív anyós. Félig síró hangon mondja, hogy azonnal szereljük szét Marci rácsoságyát, mert mikor reggel felébredt, 4 csík volt a homlokán (biztos valami megnyomta), és egész délelőtt ott volt, nem múlt el (anyuék 10-re értek hozzánk, akkor már nem volt semmi!), és ez életveszélyes, mert nyomják a rácsok Marci agyát!!!!! Na ez volt az a pont, amikor elnevettem magam, és mondtam neki, hogy dehogy nyomja az agyát, azért még van ott egy koponyacsont is! Erre ő már sír, hogy ne nevessek ezen, mert igenis nagyon veszélyes ez, és csináljak azonnal valamit, hogy Marci ne érhessen a rácsokhoz! Már majdnem azt mondtam neki, hogy az ő agyát nyomta meg valami, de inkább csöndben maradtam. Marci csak keresztben hajlandó aludni az ágyban, már sokszor magyaráztam neki, hogy a nagy fiúk hosszában alszanak, de szerinte nem, hanem keresztben. Még azt sem engedi, hogy alvás alatt 3 rács ki legyen szedve, mindig vissza kell őket tenni. Nem fogom azzal stresszelni, hgy szétszereljük az ágyát!!!! A hülye anyósom meg jobban tenné, ha inkább azon aggódna, hogy az általa Marcinak adott cukrok ne zabálják meg Marci fogait! Vagy hogy a késsel apró szilánkokra vágott cukorkák nehogy Marci torkán akadjanak! :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil:

Kép
Kép
nircee

Tök jó, elírogatok én is magamban. :)
Csak egy újabb adalék anyóshoz: délután felhívta a férjemet, kérdezte, hogy szétszereltük-e az ágyat. A férjem mondta, hogy minek, nekünk addig jó, míg Marcika rácsok között alszik. Erre anyós elmondta mindennek, gyerekkínzónak, szemét alaknak, mert a gyerek feje egy satuban van az ágyban (a 70x140-es ágyban!!!!), és ha kutya lenne, már rég elvitték volna az állatvédők! Így mondta, szó szerint!!!! Na, erre már a férjemnek is elfogyott a türelme, végül oda jutottak, hogy anyós lecsapta a telefont. Most kicsit messzire ment, láttam a férjemen, most nagyon elege lett. Persze azóta is dühöng. Ezt már nem lehet így tűrni, azért mindennek van határa!!!! Szerintem megőrült, a magány mostanra teljesen elvette az eszét!!! :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: Gondolkodik ez az ember egyáltalán?????

Kép
Kép
nircee

Nircee!
:shock: Hát ledöbbentem. Nincs anyósodra szó...

Tüccs!
Elfelejtettem neked boldog szülinapot kívánni!

Kép
Kép
giga1

Hello!

Szülinaposok, névnaposok, utólag sok boldogságot!

Tüccs, olyan sokat gondolok rátok. Főleg, mikor az egyszem kisfiammal vesződök. Szóval csak azt tudom írni, hogy kitartás és most minden segítséget használj ki, amit tudsz.

Nircee, hát nem lepődtem meg anyósodon. :roll:
Cukrokat ad Marcinak??? :shock: Nálunk az evéssel sikerült elég következetesnek maradni, és a nagyik is csak azt az édességet adják Márknak (és annyit), amennyit engedek.
Sajnálom a mosógépedet! El tudom képzelni 2 gyerek mellett mekkora hiánya van, én is általában két kört mosok egy nap, és csak azért nem többet, mert nincs több helyem a szárítókon.

Andi, Bogi egy jelenség! És Ronitól sem várok kevesebbet, hisz remek példaképe van :wink:

Tiop, szeretettel várunk vissza! Jó, hogy jelentkeztél!
Biztosan lenne miről írnod, hisz nemsokára itt a a farsang, az pedig oviban, iskolában nagy móka. Beöltöznek a nagyok? Esetleg Zsani is?

Pilla, rég írtál magatokról? Jól vagytok?

Még teszek fel két képet.
Márk lábikóján egy mikulásos mamusz van, még mikulásra kapta rokonoktól, de akkor nem volt hajlandó felvenni, ráadtuk az egyik plüssállatára. És most valahogy szemet szúrt neki, és jött, hogy próbáljuk fel és most ez az új mániája. :lol:

Kép
Kép

Réka [szantre]

Kép
Kép
szantre

Helló!

Szantre, Szonjának is van iylen mamusza, de ő mai napig nem kedveli. Nem is erőlködöm, mert igaziból nekem sem tetszik... Ő is rokonoktól kapta. :? Márkon nagyon cuki. És persze ha a lánykám hordani akarná nem szedném le róla, hogy nekem nem tetszik, ezt csak úgy hozzáfűztem. :oops:

Andi, Bogi jó fej. Én is úgy gondolom, hogy Roni is követni fogja a dumában. :wink:

Nircee, hát nálatok mindig történik valami... :shock:
NA a mosógép mizériát nem irigylem ( a többit sem :) ), mert az nagyon bir hiányozni...

Szonja az előbb: Kérek ananászt! - Tessék! - Köszi, de bocs, most nyomi vagyok. :lol: :lol:

Délután:- Anya, nem bijom a lábam a nyakabba tenni. - Nem is kell a nyakamba tenned a lábad. - Deee, cak nem bijom. Szejintem túl, túl, túl nagy vagyok. :lol:

Tegnap este: kb 3 falat kenyér és ugyananniy kolbász után közölte: Én nagyon bebazáltam. :lol:

Olyan jókat lehet vidulni rajta :D Anniyt csacsog. Nem is gondoltam ezt akkor amikor még csak az "aka" volt az egyetlen kifejezése. :roll:

Azt nem is meséltem, hogy múlt héten egyik nap menni akartam fodrászhoz. Mondta Szonja ő is jön. Olyankor szokott kicsit játszani a fodrászom kisfiával. Kérdezi is hogy Beni hol van? Mondtam neki, hogy sajna most nem lesz otthon, mert oviban van. Akkor ő is megy "obiba". :) Mondom neki most nem mehetünk, mert én nem tudok ott maradni, időre kell mennem. Nem baj ő ott marad "ededül". :shock: Felhívtam a kolléganőmet, de beteg volt, a másikat meg aki ugyanabban a csoportban dolgozik nem ismeri annyira. Próbáltam lebeszélni, vagy rábeszélni, hogy holnap bemegyünk, de addigra már le is vetkőzött. Hát bementünk lesz ami lesz, legfeljebb nem marad ott, és jön velem a fodrászhoz. Hát a nagy túróst. Fél 10-kor mentünk, megkérdeztem marad e, mert én megyek, mondta oké, elköszöntünk, és ment játszani. Fél 1-kor mentem érte, de akkor már ebédelt. Köszönt, felhívta a figyelmem, hogy ő most eszik, megdicsérte a frizurámat. Aranyos volt. Mondta a kolléganőm, hogy egyszer elsírta magát, de azt nem mondta meg mi a baj. ( bár otthon délután elmesélte, hogy ő is jött jona inkább a sodjáshoz :) ) Meghagytam hogy hívjanak, ha gond van, de azt mondták semmi nem volt. Azóta ő obis. :D :D

thenus

Szaisztok!

Szantre, nekem Márk a két képen teljesen más. Mintha nem is ő lenne.

Tüccs! Boldog szülinapot! Én bele sem merek gondolni, hogy mi lehet nálatok és hogyan oldod meg, mert még abba sem szívesen gondolok bele, hogy mi van Nircee-nél, Gigánál, Andibabnál és mindenki másnál, ahol kicsi a korkülönbség.

Mi nem is terveztük kicsire a korkülönbséget, de egyre inkább afelé hajlok, hogy lehet lesz akár 5-7 év is, lehet sokkal rosszabb, de én addig még dolgozni szeretnék és szeretném, ha Lelle tudná, hogy mi miért van. Igaz akkor már elég vén leszek, de inkább akkor szülünk kistesót. Lehet mire nekem megjelenik a második vonalzó, akkor nektek már a 3-4 lesz :-D.

Nircee, hát anyám, én kupán csapnám anyósodat!

Én ma varrtam egy falvédőt Lellének, vagyis együtt csináltuk, nagyon ügyesen szabott ő is a nagy ollómmal, de aztán kicseréltem kicsire, nehogy még az ujját lecsapja. Ha kell valakinek ilyen(nyilván más mintával is, nagyon csajosat, pasisat), csinálok eladásra is, amíg nem kezdődik a suli. Az alsó sorban zsebek vannak, zsepinek, cuminak, víznek.

Ilyen lett:

Kép

Kép

Kép

Kép
pimpoka

Pimpoka, azztaaaa :shock: :shock: Ügyes vagy nagyon.
Nekünk van vagy 3 falvédőnk, abból tán egyse fog színben menni az új szobájába. :?

thenus

Sziasztok!

Jajj lányok, tudom, hogy nagyon régen voltam erre... :oops:
Amikor van időm néha bekukkantok, de az írásig sose jutok el.

Nálunk is zajlik az élet. Meló ezerrel, amit egyenlőre nagyon élvezek. Nem is csak a munka részét hanem a társaságot, a poénkodást... na szóval ez már nagyon hiányzott nekem!!! Néha szinte várom már hétvégén, hogy mehessek hétfőn dolgozni. Tudom, hogy ez borzasztóan hangzik, de egyszerűen hiányzott ez az egész és most így jól érzem magam.

Zsófival Jan. elején kezdtük a bölcsit. 1,5 hétig tudtunk menni. Éppen az altatást kezdték volna próbálgatni, de szegénykém lebetegedett. Először jött a hányós vírus. Szerencsére nagyon enyhe verzióban. Nem hányt sokat, meg a hasa se ment, csak néha hányogatott egy kicsit... :)
Aztán meg jött a náthás-köhögős variáció. Ebből nagyon nehezen mászik ki szegény. Persze az utóbbit én is elkaptam, majd szétszakad a torkom. Na szóval kezdhetjük előről az egész szoktatós mizériát. De hát ugye ez benne volt a pakliban... :D
Isteni szerencse, hogy anyu otthon van és bevállalja Zsófit!!!

Nagyjából ennyi. Próbálok majd gyakrabban jelentkezni. Sajnos visszaolvasni nagyon nem tudtam, így most nem írok senkinek külön...

Tücss
Boldog szülinapot!!!

Puszi
Márti
Vendég

Lányok, én totál kivagyok! Ma voltunk a gyerekorvosnál a pneumococcus utolsó oltásaiért. Megnézte Marcit és Simit, és "csak" az alábbiakat kell elintéznünk:
Siminek 9-én megnézik az agyi cisztáját UH-gal, de hasi UH-ot is csinálnak a reflux miatt. Emellett valószínűleg nagy az orrmandulája, így fül-orr-gégészetre is mennünk kell. Marcinak még mindig nem lehet visszahúzni a kukiját, így aznap őt a sebészetre kell vinni megnézetni, hogy kell-e beavatkozás. Továbbá tegnap délután óta állandóan erősen pislog, amit mindenképpen meg kell nézetni először szemésszel, ha az nem talál valamit, akkor neurológussal. Tudom, hogy elvileg ezek "csak" megnyugtató vizsgálatok, hogy nincs-e valami baj. És ha van??? Hiába nyugtat bárki, én addig nem tudok megnyugodni, amíg az összes viszgálat el nem készül, és nem mondják, hogy semmi baj. Már-már hajlok arra, hogy mégiscsak a hülye boszorkánynak van igaza, és Marci elnyomott egy ideget alvás közben, azért rángatózik a szeme??? Jaj, hát én most teljesen magam alatt vagyok, folyamatosan hányinger kerülget, gombóc a torkomban, enni sem tudok. Mert hát a ciszta általában felszívódik, de van, hogy nem. Akkor mi lesz? Vagy ha tényleg nagy az orrmandulája, és meg kell műteni? Nekem is ki kellett venni, az apósom is állandóan szenvedett vele, így esélyes, hogy tényleg nagy neki. Marci kukija még a legkisebb gond, azt elintézik így vagy úgy. Ha a szemészeten nem találnak semmit, akkor mit fognak a neurológián? Megállapítják, hogy idegi eredetű a rángás, és akkor mi a következő lépés???? Én már tisztára rémeket látok a lelki szemeim előtt mindkét gyerek kórházban fekszik, egyiket ezzel, a másikat azzal műtik.... Tudom (remélem!!!), hogy túlzok, de hát senki nem tud most megnyugtatni.
Emellett most intézni kellene a Gyed-et (tényleg, Marci után nem jár még 1 évig Gyes?), de most se hangulatom, se erőm ezzel foglalkozni. Pedig muszáj a határidők miatt.

Tusi,
jó, hogy jelentkeztél, sajnálom a betegségeket, remélem, mihamarabb meggyógyultok!

Ezt még elmesélem, mert aranyos:
Marci játszik az apja által épített kígyóval. Egyszer csak megszólal: "Így kígyik a kígyó!"

Kép
Kép
nircee

Nircee, hogy mi van akkor, ha Marci lelki okok miatt pislog sűrűn? Először is NEKED kellene változtatnod, mindenben. Nem pedig eltűrni, lenyelni, megaláztatni magad, mert ne haragudj, de amit eddig az írásaid alapján sejtek, akkor otthon beléd állandóan belédrúghatnak, megalázhatnak, szekálhatnak, kritizálhatnak...stb. Amíg te nem állsz a sarkadra és állítod fel a saját szabályaidat, addig kár is bármiféle terápiának alávetni a gyereket(pszichológusra gondolok). A gyerekek nagyon is jól tudják, hogy mi folyik otthon, még ha az ember igyekszik is előlük elrejteni a gondokat. Neked meg van elég, egyik nagyi, másik nagyi, férjed, ház, gyerekek... Ha tácsolhatom, nevelni, CSAK TE neveld őket, meg a férjed, de kölcsönösen tudnotok kell, hogy ha te nemet mondasz, akkor a férjednek is nem legyen.
Példa: elmentek síelni egy napra, anyóssal a két gyerek, természetesen mindent megenged nekik, meg megtömi őket mindazzal, amit te tiltasz. Akkor Marci mégis mitől, miből tanulná meg, hogy anya nem egy gonosz teremtés, aki nem engedi megenni a szilánkos cukorkát, hanem csak határokat szab.
Amikor te feszült, ideges, megbántott, rossz kedvű vagy, az mind-mind kihat a két fiúra is, amiből keletkezik a sok hiszti, üvöltés, csapkodás, játék dobálás, durcázás.
A családod és magad boldogságát tedd rendbe mihamarabb! Kiegyensúlyozottak legyetek!

Ja, nyilván könnyű ilyeneket mondani és másnak sok jó tanácsot adni, mindenkinél vannak gondok, problémák, de a te feladatod, hogy jól legyenek irányítva a dolgok, ha jól irányítod a kezedben marad, ha nem minden kicsúszik belőle.

Nálunk pl. most az a gond, hogy hosszú hallgatás után kinyögtem, hogy nem akarok az anyósék felé építkezni. Volt egy évem, hogy közöljem, de ha nem beszéltem róla, nem is volt téma. De most ugye kezdődik a projekt, és csak kiderült...gondolhatjátok, a férjem milyen csalódott, hogy nem mi építünk házat, hanem venni fogunk(ha tudunk), és a család többi része is csalódott bennem, mert én volt az aki ennek az elején a legjobban örült. De nem akarok 40 év múlva még mindíg azon görcsölni, hogy kié a ház ami alattunk van, vagy a sógromékat miből fizetjük ki, ilyesmi.
Én meg olyan típusú vagyok, hogy erről jó volt nekem nem beszélni, mert így nem létezett ez a probléma, a férjem meg kiakad ezen, hogy sosem mondom meg, ha valamit nem akarok. Persze én ilyenkor sírok-rívok, csak, hogy hagyjon békén. Egyébként szülés előtt nem voltam ilyen, úgyhogy most újra fel kell szívnom magam és nem magamban tartani azt, amiről nem akarok beszélni, mert ez borzalmasan megtudja pecsételni a kapcsolatot és bizalmatlanságot kelt.

Kép

Kép

Kép
pimpoka

Nircee, még azt akartam írni, hogy barátnőméknek a kisebbik fiának is most vették ki az orrmanduláját, 5 hónaposan. 3 hós volt amikor a tesója bölcsibe ment, két hónapon át a kicsi minden lehetséges nyavalyán átesett, és a 7 antibiotikum kúra után döntöttek így, de addig még vagy 5ször felszúrták a fülét is. Kivették az orrmanduláját, azóta nem volt még beteg és alszik normálisan, szerencsére.

Kép

Kép

Kép
pimpoka

Sziasztok..

láttom még mindig egyben a régi csapat.. :D

A segítségeteket akarom kérni:
az egyik barátnőmnek ajánlottam annak idején az orvosomat itt a Kistarcsai kórházban (Dr.Toldi) most 12.hetes terhes és hozzá jár de hétfőn közölte vele, hogy átmegy egy másik kórházba (Bajcsy) és ha gondolja akkor jöjjön vele, de ő most vacilál, mert direkt váltott orvost ez lesz a második babája, és nem akart Pestre autókázni a vizsgálatokra, tehát szeretnénk ha ajánlanátok dokikat a lényeg az hogy itt Kerepes, Gödöllő környéken praktizáljon, ne legyenek drágák a vizsgálatok pl.10felett, ill a szülésre bejöjjön :lol:
A Várkonyi dokit már megkaptuk...

köszi előre is Mindenkinek!!

Kép

Üdv Mindenkinek
Linda+Nati
linda25

Szia Linda!
De jó, hogy jelentkeztél! Mi újság veletek? Nati hogy van? biztosan hatalmasat nőtt már, mióta nem jártál erre. Feltehetnél róla pár képet, én nagyon kíváncsi vagyok rá? Még mindig olyan bodros a hajacskája?
Az én dokim Szentágotai Ferenc, Gödöllőn a Wellness Klinikánál van magánrendelése. Mikor én jártam, 6000 volt egy alkalom, azóta biztos emelt, de szerintem még tíz alatt van. Nagyon lelkiismeretes, kedves, a fontos tudnivalókat többször elmondja. A szülésre rögtön jött, mikor hívta az ügyeletes orvos, pedig éjjel szültem (vagyis hajnalra), úgyhogy nála ezzel biztosan nem lesz probléma.
Gödöllőn van ultrahang, azt ott megcsinálja, de az utolsó hónapban az nst-t már a kórházban csinálják (ált. szerdán, mert akkor rendel a kórházban), és utána hozzá kell vinni a kórházi rendelésére a papírt, megnézi, megvizsgál, ha kell, vagy ultrahangot csinál, szóval akkor már magánba nem is nagyon kell menni.

Nircee, sajnálom, hogy megint így összejöttek a dolgok. :(
Siminek a ciszta az eséskor keletkezett, és most kontrollra kell menni? A barátnőmék is most mentek a Bethesdába, mert az ő picije is lehet, hogy refluxos, csinálnak pár vizsgálatot.
Remélem nem lesz gond Simivel.
Márknak is megnézetem a kukiját a dokival, ha megyünk. Ráadásul mostanában megint alig engedi, hogy megmossuk, úgyhogy ezzel is harcolunk minden este. Mi kaptunk rá krémet is, de még mindig nem az igazi.
Gondolom fölöslegesen írom, de nyugi a fiúk miatt, még semmi nem biztos, ne spekulálj, hogy mi lesz ha..

Pimpoka, én megértem a "ha nem beszélünk a problémáról, akkor nincs is" stratégiádat. Sajnos én is ilyen vagyok, ha rólam van szó (ha Márkról, akkor meg az ellentetje :roll: :wink: ) Teljesen igazad van, elég rizikós anyósodék háza fölé építkezni. Jobb a saját, senkinek nem hiányoznak a családi viszályok. És ezt szerintem a férjed és a szülei is belátják, ha egy kicsit belegondolnak.

Réka [szantre]

Kép
Kép
szantre

Szantre:
köszi a gyors választ, egy telefonszámot is tudsz adni..??

hát dió héjban: velünk hála minden o.k, kb. 1hete alussza át az éjszakákat születésétől :twisted:
szóval lehet hogy lesz kistestvére :lol:
kb.2-3hónapja csicsereg és csak csicsereg .. de az esti lefekvés elég botrányosan megy, mi szétszedtük a rácsos ágyat és hát így ki-berohangászik este és csak úgy tud elaldni, hogy közöttünk majd aztán átvisszem éjjelre...
íme két kép róla:

Kép
Kép

Kép
Kép

köszi mégegyszer pusza

Kép

Üdv Mindenkinek
Linda+Nati
linda25

Azta Linda, hogy megnőtt Natika!!! És még mindig mennyi, de mennyi haja van!!!!!! :shock: :shock: :shock: :shock: Gyönyörű!!!! Én ilyenről csak álmodni merek....

Na, most volt a férjem a szemészeten Marcival, semmi baja! Mondták, hogy még lehet a tévétől (egész nap ment tegnapig, de elhatároztuk, hogy csak nagyon rövid ideig fog menni, ennek a háttértévézésnek vége!), illetve valószínűleg idegi vagy lelki eredetű. Egyrészt tuti megérzi a feszültséget (bár hozzáteszem, NEM állandóan van, csak időszakosan,de tuti lerakódott nála), ráadásul mostanában duruzsoltunk neki a bili miatt (hogy legalább kakilni kakiljon bele), lehet, hogy az is stresszeli. De mindenképpen el kell vinni neurológushoz is, mert lehet epilepszia kezdete is. :cry: :cry: :cry:
Ez a rosszabbik, mert nagyon nehéz lesz bármin is változtatni, a nagyszülőkön nem lehet, a férjem szerint meg én csinálom itt a feszültséget, mert a nagyik csak segíteni akarnak, én meg ezt nem látom be, és a bolhából is elefántot csinálok. Mert pl. miért ne ehetne a gyerek cukrot? Más is eszik! :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: Én próbálok harcolni, de ennek az az eredménye, hogy én vagyok a rossz, és a gyerekem idegroncs lesz! Mert mindenki jobb a gyerekhez, mint én, aki eltiltom minden jótól!!! :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil:

Szantre,
Siminek nem az eséstől lett a cisztája, hanem csak akkor vették észre, mert a röntgen mellett készítettek egy UH-ot is. A 3 hónap alatt rendszerint felszívódik, de mivel a 6 hetes UH-on nem vették észre, én félek, hogy ez nem egy veleszületett valami (ami felszívódik), hanem menet közben alakult ki, és akkor akár még nőhet is! Persze nem erre kell gondolni, de én most egyre inkább frászban vagyok, hogy közeledik az időpont!

Kép
Kép
nircee

Pimpó,
annyira igazad van, és hidd el, ezt én mind tudom! De 3 oroszlánnal szemben én, mint bika nem tudok győzni, állandóan megesznek! Ráadásul ott az érzelmi terror, amit már tökélyre fejlesztettek a 30 év alatt! És ez a férjemre ugyanúgy igaz, mint rám. Ha harcolok, azonnal tudják, mi a gyenge pontom, és rögtön lecsapnak. Szerintem először nekem kellene pszichológushoz mennem, csak hát se időm, se pénzem erre. Meg félek, hogy évekig mesélnék neki....

Kép
Kép
nircee

Nircee!
Örülök, hogy Marcival minden rendben volt a szemészeten! Drukkolok, hogy semmi rossz hírt ne kapjatok a következő vizsgálatoknál egyik fiúval kapcsolatban sem!
Megértem, hogy ki vagy akadva a családra, hiszen te tényleg csak jót akarsz a gyerekeidnek és mégis te vagy rossznak beállítva. Én tutira nem nyugodnék ebbe bele, mert vagy te fogsz ebbe tönkremenni vagy a gyerekeid foga (és lelke). Egyébként szélmalom-harcnak érzed az egészet?

Linda!
Nem semmi, hogy mekkorát nőtt Nati! Nagyon szép és mekkora haja van! :D

Márti!
Örülök, hogy jól érzed magad a munkában. Ez biztosan jót tesz neked. Sajnálom, hogy beteg Zsófi. Jobbulást neki!

Pimpo!
Nagyon ügyes vagy, hogy ilyeneket tudsz varrni. Szép lett!

Henus!
Akkor most beiratod a lányt, vagy ez csak amolyan móka féle volt?

Szantre!
Nagyon édes Márk a képeken! Tényleg mennyire más a két képen. :wink: :D

Nálunk most a kakilással vannak gondjaink. Lili nagyon ügyesen szól, ha kakil, de ha megkérdezem, hogy menjünk-e a bilire mindig nemet mond, pedig egyszer már sikerült bele pisilnie. :wink: Ez még igazából nem is lenne gond, mert ha még nem hát nem... De viszont az esti fürdés nem ilyen egyszerű. Kétszer előfordult, hogy belekakilt a vízbe, és a legutóbbi esetnél teljesen megrémült a kaki látványától, és visítva vettük ki a vízből. Utána került még egy kicsi a kőre is. Mosakodás, tisztába tétel után megnéztük a kakit, és elmondtam neki, hogy nem történt semmi baj, nem kell félni. Akkor megértette, de azóta sem mer belemenni a fürdőkádba. Nagy nehezen beletesszük ugyan, de fél perc után már ki akar jönni. Pár napja elővettem a buborékfúvót, és azzal lefoglaltuk. Tetszett is neki, meg is feledkezett a dologról, de mihelyst abbahagytuk a fújkálást kezdődött minden előlről... Nem tudom mit kéne tenni, hogy ne féljen ennyire. Egyébként simán kakil, nincs szorulása, vagy hasonló. :?

Kép
Kép
giga1

Sziasztok!

Linda, Nati olyan a második képen mint egy igazi játék hajas baba :D eszméletlen mennyi haja van :D

Nircee, sajnálom a helyzetedet, de a sajnálattal nem mész sokra, szerintem is neked kéne a sarkadra állnod és elmondanod, hogy te hogy szeretnéd, és ha ez egy kis sértődésel jár hát legyen, de neked és a gyerekeknek biztosan jobb lenne . A fiúk miatt pedig ne izgulj, minden rendben lesz.

Nálunk mostmár mindenki meggyógyult, Detti is kimászott a tüdőgyusziból /nem mintha úgy nézett volna ki mint egy beteg gyerek/. Lassan indulok a szülőire, gondolom megbeszéljük a farsangot, meg az alapítványos bált . Bence idén méhecskének szeretne öltözni.

Pimpo, nagyon szupi a falvédőtök, ügyik vagytok a jánnyal együtt :wink: :D

Timi
Kép
Kép
czakoca30

Giga, pár napja nálunk is pont ez történt Márkkal, mint Lilivel. És ő is teljesen megrémült, nem akart másnap fürdeni, de mi odaadtunk neki egy lábast a vízbe, meg fakanalat, merőkanalat, amivel imád játszani, és azzal elvan. Mondjuk nálunk ez egy nappal egy traumatikus hajmosás után volt, így mindkettő rányomta a bélyegét a fürdésekre. A kakis eset után olyan is volt, hogy a fürdős babának a barna hajára hitte, hogy az kaka, és rögtön menekült ki.
Mi próbáljuk kellemes élményekkel összekapcsolni a pancsit, nem tudom mit lehetne még kitalálni, de én is szívesen várok minden ötletet.

Linda, Nati milyen gyönyörű! Elképesztő. Gratula az alváshoz!

Nircee, sajnálom. Valószínű, hogy te egyedül nem fogsz tudni változtatni ezen a berögzült családi mintán, hisz rajtad kívül mindenkinek jó így, hogy te vagy a bűnbak. :(

Réka [szantre]

Kép
Kép
szantre

Helló!

Nircee, apám....nem semmi hogy nálatok mik vannak! :shock: Nem irigyellek, de neked tényleg minden napra kijut valami. Szerintem sem kell aggódnod a fiúk miatt. Én nem ismerem a családi helyzeteteket, csak annyit amit te itt leírsz, de az tény, hogy a te és a család többi tagjának a hozzáállását kellene közelíteni egymáshoz.
A tesóm mikor kisebbecske volt neki is tikkelt a szeme. Egyértelmű, hogy pszichés eredetű. De biztosan nem akkora a gond, hogy emiatt emésztened kéne magad. :wink:

Pimpoka, gratulálok. Mármint, hogy végre megmondtad, hogy nem szeretnél anyósodék szájában lakni. Én nem vagyok rosszban az anyósommal, és ő a jobbik fajtához tartozik ebben a kategóriában, nekünk is felajánlotta a tetőteret, de első perctől köszöntük, nem kérjük. Jobb az mindenkinek magának. :wink:

Giga, dehogy iratom be Szonját az oviba... :D Nem is mehetne még nincs 3 éves. De megy majd pénteken is, mert délelőtt kell mennünk közjegyzőhöz, és nincs aki vigyázzon rá. :oops:

Linda, nagyon megnőtt NAti! És nagyon szép kislány! :wink:

thenus

Linda, küldtem privit!

Réka [szantre]

Kép
Kép
szantre

Giga, ha vennétek egy tök új , teljesen más színű fürdőkádat???

KépKép
tüccs

Ma délelőtt voltunk Lellével boltban, vettünk gyümiket, vittünk apának is a munkahelyére, majd körbe-körbe nagy kerülőkkel hazasétáltunk, a sarkon pedig megállt a villamos, a népek felszálltak, Lelle azt hitte, hogy mi is felszállunk, amikor rájött, hogy nem, hazáig zokogott. Megígértem neki, miután a postás felragasztotta az értesítőt, hogy hozott volna csomagot, de nem voltunk itthon, hogy délután elmegyünk a könyvekért és akkor villamossal megyünk.
Persze nem aludt ebéd után, folyton csak villamosozott, fél 4kor meg elindultunk itthonról, kb 2 perc a villamosmegálló, felszálltunk, hát annyira élvezte, hogy csak kurjongatott, kiabált, hogy gyorsabban, meg kommentálta, hogy ki száll le és ki száll fel. Megérkeztünk a postához, egy aluljárón kell átmenni, és ott meg mondta, hogy alagút, kiabált benne, mert jól visszhangzott. Kivettük a csomagot, ez pályaudvaron lévő posta, és meglátta ott a vonatokat. Na ott is nagy örömködés volt, hogy Thomas. Még vagy fél órát jártuk a peronokat és elindultunk haza villamossal. Már lassan 5 óra volt és közölte fél úton, hogy anya elalszok. Kértem, hogy csak otthon, közölte, hogy most. Hazaértünk, letettem a kanapére és most kelt fel. Mikor fog ez a gyerek elaludni??? Apa most nem fárasztja, mert kapott ő is könyvet, Ismeretlen Ismerőst és azt bújja, Lelle meg Wass Albert mesekönyveket kapott, neki meg azt olvassuk, nagyon szépek, jó könyvek.

Nircee, tudom, hogy tisztában vagy a "dógokkal", de engem néha bosszant, hogy mit bírnak veled művelni.

Giga, én még ilyet nem is hallottam. Biztos nagyon megijedhetett Lili. Nálunk most Lelle a nagy kék teregetős lavórban fürdik. Imádja. Bent a szobában a radiátor mellett. A fürdőnkben annyira hideg van, hogy én is csak a férjem után zuhizok, ha már már ő jól bemelegítette a fürdőt. A házhoz van hozzáépítve, minden falát csak a hideg éri, így a max hőfok napközben 17 fok.

Pénteken megyünk Vizsolyba anyukámékhoz, keddig maradunk. Szombaton disznóvágás, egy 150 kilós mangalica van soron. Hétfőn pedig pálinkát főznek a fiúk. Kedd kell a pihenésre...
Remélem fog hó esni és akkor mehetünk oda szánkózni, ahová gyerekkorunkban jártunk.

Hugomnak holnap lesz a kolonoszkópia, már nagyon fél, de szegény épphogy nem megy a hasa pár napja, hajnaltól délutánig kemény bélmosás vár rá.

Kép

Kép

Kép
pimpoka

Pimpoka, jaj de ismerős helyzetek ezek. :D Úgy az egész napotok anblokk. :D MA a miénk is hasonló volt.
Sajna későn ébredtünk reggel mindannyian (fél10-kor :oops: ), és sejtettem, hogy SZonja nem fog délután aludni. Megpróbáltuk, de valóban nem ment. Akkor elindultunk a postára 4 ó fele, és végig futott. De frankón... :shock: ÉS csak most aludt el 9-kor. :?
Így most a fogyókúra kellős közepén kicsit vágyódtam a disznóvágásotokba, de mihelyst képekben megjelent előttem az egésznek a menete, tartalma, és minden csúszott a zsírtól, még a képzeletemben is, hát egyből nem voltam éhes... :roll: :wink: :D

thenus

Henus, ne is mondd, főleg ebből a kucuból fog aztán dőlni a zsír... Én egyáltalán nem rajongok, sőt utálom a vágásokat, de a férjem meg nagyon, sosem volt még azelőtt, míg össze nem jöttünk. Az első teljes delíriumban telt, ivott mindenkivel. Szerinte nagyon jó volt, csak a többinél már nem tetszett annyira, amikor tudta is, hogy mi van. Viszont imádom a firss húslevest, a krumplipürét a pecsenye szaftjával, a párolt káposztát, amit a sparherd-en csinálnak. Ezek azért vonzanak...

Esély sincs Lelle fektetésére... úgy pörög, hogy csuda. Apa bekapcsolta neki a C64-et, nosztalgiázik apa...ő is kb. ennyi idősen találkozott először a számítógéppel(azóta sem kattant le róla).

Kép

Kép

Kép
pimpoka

Hát készüljetek, hogy ellesztek egy darabig.... :lol: Jobb belenyugodni, hogy éjfélig odase, mint görcsölve, végigkínlódai ezt az időt....(tapasztalat :? )

Én a disznóvágásban utáltam a friss hús szagát, és a friss mindenféle kaját is belőle. Kivéve a resztelt májat, mert azt imádtam. De a toros káposzta, húsleves és társai....az nem. Ja még a friss hurka az bejött... :oops:

thenus

Sziasztok!

Tusi, neked szerettem volna írni, hogy tök jó, hogy ennyire élvezed a munkádat, ez biztosan Zsófin is látszik.
Sajnálom, hogy betegeskedéssel kezdődött a bölcsi, de ez sajnos ezzel jár. Akartam már korábban is kérdezni, hogy ha anyukád otthon van, és szívesen vigyáz Zsófira, ha kell, akkor miért ragaszkodtok a bölcsihez? Vagy anyukád nem bírná heti 5 napban a gyerekvigyázást?

Henus, amikor Szonja még kisebb volt, és írtad, hogy utánad kellett vinni a fodrászhoz, mert annyira sírt nélküled, akkor még nem gondoltam volna, hogy ő kéri, hogy oviba mehessen, míg te elmész fodrászhoz. :wink: :lol:
Ja, még a mamusszal kapcsolatban akartam írni, hogy Márkot is egy idő után elkezdi zavarni az a nagy mikulás az elején, és akkor rögtön le kell venni. Szóval kicsit ambivalens ez a szerelem. :wink:

Pimpoka, Márk is imád tömegközlekedni, de mi általában babakocsival megyünk, most viszont a lépcsőházban műgyantáznak, és csak lépcsőn lehet közlekedni, és az ajtón kilépve is csak egy vékony csíkon, így a babakocsival el sem férnénk, szóval ma gyalog, ill. trolival mentünk az Árkádba, és már nagyon ügyes volt Márk. Persze így könnyebben becsábul a kisállatkereskedésbe, és a papírboltban is egy csomó vackot meg kellett venni, mert másként nem volt hajlandó továbbmenni. De úgy látom, alakul a helyzet :)

Timi, örülök, hogy meggyógyultatok!

Még teszek fel képet, mert szerintem haláli.
Reggel hajat mostam, és turbánt csináltam a fejemre. Márk mindig mondja, hogy "tuji" és mutogatott a saját fejére, hogy ő is akar. Hát megcsináltuk:

Kép Kép
Kép

Réka [szantre]

Kép
Kép
szantre

Sziasztok!

Mindig olvaslak titeket, csak hozzászólni nincs időm.

Pimpoka!
Emailt írtam a falvédővel kapcsolatban! :wink:

Nircee!
Hát ahányszor csak olvaslak mindig felmegy bennem a pumpa, hogy mennyi ideget nyelsz te. De jó lenne neked egy pár nap szabadság mindenkitől távol! :oops: Csak, hogy feltöltődj!
Találtam a múltkor egy penészmentesítő céget az interneten:
http://www.peneszmentesites.hu/

Thenus!
Én megzabálnám a csajodat! Imádnivalóan cserfes! :lol:

Kép
klmaria

Egy kis reklám!
http://www.falfestolany.fw.hu/
A babaszobán hirdeti magát Kriszti, nagyon szépen dolgozik és megbízható! Ha nekem aktuális lesz én is festetek vele valami szépet!

Kép
klmaria

Hibátlan korszakelemzés a 80-as évekről!

A gyerekkel töltött hosszú időnek köszönhetően volt szerencsém végignézni jó pár mesefilmet. Ennek kapcsán - ismételten - letisztult bennem jó néhány gondolat a sokat ismételt, megválaszolatlanul maradt női kérdésekkel kapcsolatban, úgymint:

- miért ilyen balfaszok a férfiak?
- miért nem találunk egy IGAZI FÉRFIT?! (jellemzően nagybetűvel)
- miért nem működnek a párkapcsolatok?
- miért van az, hogy a jó pasik buzik?

Nos a válasz: mert a 70-es, 80-as évek meséi így kondicionálták az agyunkat. Vegyük sorba:

Futrinka utca: főszereplők: Cicamica, Buksi és Bodri.

Cicamica egyedül neveli Buksit, szomszédja az öreg Bodri. Cicamica szerintem örökbe fogadta Buksit (macskának hogy lehet kutya a gyereke???) mert valószínűleg egy karrierista ribanc, aki féltette az alakját a szüléstől (gondolom megfizetett egy pumi házaspárt, hogy bérszüljenek neki egy kölköt). Féltő gonddal és gyakran nyávogva kényezteti a szeleburdi Buksit, aki megfelelő férfi példakép hiányában esélyes hogy full meleg lesz, mire felnő. Ott van ugyan az öreg Bodri, mint férfi (?), aki feszt morog, de szintén egyedül él, tehát egy töketlen vén fasz, és tutira alkesz. Az egyetlen normális párkapcsolatot a másik házszomszédban élő Rókáék tudják prezentálni, akik naná, hogy bűnöző életmódot folytatnak. Szép példa mondhatom.

Mazsola és Tádé: főszereplők: Manócska, aki neveli Mazsolát (kisdisznó) és a kis Tádét (tengerimalac).

Manócska elvileg pasi, de nincs csaja, egyedül él a két kölökkel, akik (mivel nem manók) tuti, hogy örökbefogadottak. Esetleg Manócska korábbi csajai felcsináltatták magukat holmi jöttment disznókkal és tengerimalacokkal, ezzel a lúzerrel meg elhitették, hogy a szerelemgyerekek tőle vannak, majd szépen lekoccoltak olaszba rúdonpörögni, ez a szerencsétlen hülye meg tartsa el a két kis szarost (Manócska tuti impotens, de minimum látens buzi, mivel diós kalácsot tud sütni!). Manócska annyira lúzer, hogy még annyi esze sincs, hogy időszakonként átsétáljon egy üveg borral a Futrinka utcába (igen, ebben a mesében is szerepel ez az utca) és levarrja a valószínűleg vibrátoron élő Cicamicát...

És a gyerekek... naigen.... Malacka felnőve a köcsög kismalac lesz, aki ha leesik a bicikliről, és valaki megkérdezi jól van-e, ráripakodik, hogy a fasz köze van ahhoz, ő hogy száll le a bringáról... Sosem költözik el Manócskától, mert senki nem ad neki munkát. Lúzer felnőtt lesz és továbbra is agresszív... Tádé meg buzi. Feszt nyafog és beleegyezik mindenbe...

Frédi és Béni: főszereplők: gondolom, nem kell bemutatni…

Frédi és Béni még a gimiben haverkodtak össze, ahol Frédi volt az országos diák tekebajnok, Béni meg egy fasz kis lúzer, aki felnézett a haverjára, amaz meg ebből a rajongásból élt évekig, sőt még most is. Végzősként aztán két kis falusi liba, akik azt hitték magukról, hogy szépségkirálynők, elment velük autósmoziba, szépen lepippantotta őket, és ezzel be is teljesült a sorsuk, azóta papucsok, miközben azt hiszik ők Travolta a Pomádéból....

Hitelből élnek, és próbálják nevelgetni a gyerekeket, meg betömni a házisárkánnyá cseperedett szépségkirálynőik száját a szerény keresetükkel...

Hámondjuk családnak azért család mind a kettő, de nem tudom mennyire követendő példa...

Mézga család: főszereplők: gondolom, szintén megy ez is...

Hát itt a főpapucs pasit látjuk. Pocak, kopasz fej... Átlag élet, átlag család. talán Aladárnak van esélye kitörni ebből a körből, hacsak valami "jól sikerült" találmánya miatt nem sittelik le, és nem lesz buzi a börtönben... jah... a Kriszta meg egy kurva, aki azt képzeli magáról, hogy színésznő. Irány a rúd olaszba'...

Frakk: főszereplők: Károly bácsi, Irma néni, Frakk, meg a két rühes macska.

Most mit mondjak. Két tisztes kisnyugdíjas. Együtt élnek vagy 70 éve már. De se gyerek, se unoka, csak a büdös háziállatok. Szerintem sose szexeltek…

Nos ennyi "példakép" alapján hogy az istenbe várjátok el, hogy találtok egy a 70-es 80-as években nevelkedett, mára partiképessé vált FÉRFIT???!!!

További példák:

Moha és Páfrány egyértelműen egy meleg pár az erdő mélyén.

A varázsceruzában a kisfiú látens homokos, aki egy törpe (cukrosbácsi?) ceruzájával van elfoglalva...

Bob és Bobek: két fiú nyúl egy kalapban???

Hupikék törpikék: 100 fiú Törpilla ellen??? Vagy kedvére? nem is beszélve a csúf gonosz Hókuszpókról, aki naná, hogy egyedül él szintén egy rühes macskával...

Kockásfülű nyúl: Egyedül egy tetőn a liftházban? Aki leselkedik a játszótéri gyerekek után a látcsövével???

....van még kérdés?
:twisted: :lol:
andibab

Nem, Andi, nincs több kérdés... :lol: :lol: :lol:

Amúgy hová lett mindenki? :shock:

thenus

Sziasztok!

Andi!
Ez jó volt!
:lol:

Tényleg hová tűnt mindenki? :shock:

Kép
klmaria

Sziasztok!

A régi szantre vagyok, de újra kellett regisztrálnom, mert egy adatmódosítás után inaktívvá vált a felhasználónevem :? Két napja próbálok kapcsolatba lépni az adminisztrátorral, de nem válaszol az leveleimre. :evil:
Hát nagyon bízom benne, hogy sikerül visszaállítani a régit, mert így ismét csak "Új felhasználó" lettem. :oops: :oops:

szantre

KépKép
szantre1

Sziasztok!

Köszönjük az érdeklődést, élünk és virulunk. Dani nagyon anyás lett megint, nem telik el szinte 10 perc egész nap, hogy ne vele foglalkozzak. Persze ez alól kivétel az alvás, akkor meg szegény Marcit próbálom kényeztetni, mert ő eléggé „mostoha” bánásmódban részesül, illetve valamennyi házimunkát elvégezni. Ez az oka, hogy nem nagyon írogatok. Így is, ha a párommal beszélgetni akarunk, akkor nagyon későig fenn vagyunk, mert Danitól nem igazán lehet. Én még ilyen csipogógépet életemben nem láttam. Múltkor kijött a doktornéni hozzánk. Próbált valamit magyarázni én meg próbáltam figyelni, Dani egyfolytában mondta a magáét és mivel nem figyeltem rá, rám kiabált: „Anya idefigyelj!” A doktornéni nagyot vidult ezen, de szépen megkért, hogy menjek egyedül be egészséges rendelésre, mert nálunk nem lehet semmit megbeszélni. Gondolhatjátok milyen a helyzet. Amúgy döbbenetesen okos, és olyan tudásvágya van, hogy csak ámulunk. Van egy kiszuperált billentyűzete, egyszer megmutattam rajta a „Dani betűt”. Utána még mutogattam egy párat, mert tetszett neki. Másnap emlékezett az összesre. Most már ott tartunk, hogy a rajztábláján van egy csomó betű és mindegyiket elmutogatja, és a könyveken is megkeresi a betűket. Tudom, hogy korai, de nem erőltetjük, ő kéri, hogy írjunk le valamit. És kb. egy-két hete megtanulta a színeket is. Bezzeg mikor Laura jött játszani, akkor behúzta fülét-farkát és szinte nem mozdult az ölemből. Pedig előtte már egész szociálisan viselkedett. Csak a családot tiszteli meg a hiperaktivitásával, amúgy úgy tűnik, hogy szégyenlős.
Marci most már nagyokat mosolyog és olyan hálás, amikor játszunk vele. Dani szokta mutogatni neki a játékait, mesél neki (mindig ugyanazt :lol: ), és autózik rajta. Én meg készenlétben ülök mellettük, mert baromira félek, hogy Dani erősebben nyúl hozzá és valami baja lesz. Annyi a bibi, hogy Marcinak is terpeszpelus kell, és 2 hét múlva kontroll az ortopédián. Amúgy már lassan 6 kiló, és kezd ritkulni a gyönyörűséges fekete haja. Azt nem tudjátok véletlenül, hogy mikor lesz végleges a szemük színe? Mert én úgy látom, hogy kék szemű lesz, de hát ugye ez nem biztos.

Röviden ennyit rólunk.

Pár kép:
Kép

Kép

Kép
Mali

Mali
Kép
Kép
mali

Mali!
Fantasztikusak a képek! Nagyon édesek a fiúk. Eszméletlen mennyi haja van Marcinak. :shock: :D Gyönyörű!
Én úgy tudom, hogy kb. fél éves koruk körül alakul ki a végleges szemszín, de utána még árnyalatában változhat.

Szantre!
Üdv "újra" köztünk. Miért baj az, hogy új felhasználó lettél. Nem tök 8? :wink:

Kép
Kép
giga1

Mali,
aszta, mennyi haja van Marcinak!!!!! Gyönyörű tényleg! Én is 6 hónapot tudok, de a barna általában korábban látszik már, Siminél 3 hós kora körül már egyre biztosabb volt, hogy nem kék lesz. De még lehet, hogy nem barna, hanem nagyon sötétzöld lesz, de kék már tuti nem. Marcinál mikor 4 hósan sem kezdett barnulni, már sejtettük, hogy kék vagy zöld lesz. Végül középkék lett zöld pöttyökkel, nagyon érdekes, és szerintem gyönyörű szemei lettek. Mindig más színű, attól függ, hogy esik rá a fény. A családunkban van kék, zöld, barna szemű is, úgyhogy tényleg többesélyes volt a dolog. Sajnálom a terpeszpelust, remélem, hamar elhagyhatjátok. Dani ezek szerint sokban hasonlít Marcimra. A túl értelmes gyerekek általában sokkal érzékenyebbek, nálunk ez most bebizonyosodott. Marci is "túl" okos a korához képest, aminek azaz ára, hogy hiperérzékeny, amit nem könnyű megfelelően kezelni. Nálad legalább az könnyű, hogy Marci nem sírós baba, nálunk Simi nagyban megnehezíti mindannyiunk helyzetét.

Szantre,
üdv köztünk! :wink:

Nálunk kicsit javult a helyzet, nagyon odafigyelünk Marcira, végre anyós is belátta, hogy nem lehet állandóan cseszegetni, és nagyon jót tett, hogy Vernáék itt voltak pénteken! Köszi!!!! Marci azóta is folyton emlegeti Lolót, mondja, hogy adott puszit! A pislogás sokat enyhült, persze még nem múlt el, de határozottan javult a helyzet. Hétfőn megyünk a Budai Gyerekkórház Epilepszia Központjába neurológiára, protekcióval kaptuk az időpontot, egyébként hónapokat kell várni. Ott megnézik, hogy nem szervi eredetű-e a baj. 90%, hogy nem, de én szeretném, ha tutira kizárnák. A férjemmel meg megbeszéltük, hogy ha lelki eredetű, akkor adunk 2 hónapot, és ha addig sem múlik el a pislogás, akkor elvisszük Marcit pszichológushoz.

Most az egyetlen nyitott kérdés még, hogy 9-én vinnénk Marcit a sebészetre a kukija miatt, de nem tudom, hogy most ezzel stresszeljük-e. Ugyanakkor ha várunk vele, lehet, hogy csak rosszabb lesz, úgyhogy ebben most elég bizonytalan vagyok. A férjem szerint nem szabad most ezzel is stresszelni, én meg azt mondom, hogy mindent nem lehet 100%-ban kiküszöbölni az életéből, az már így is óriási lépés, ha mi nyugodtak vagyunk, és nem cseszegetjük a gyereket, meg sokat visszük gyerekek közé. Viszont ha nem kezelik a kukiját, abból nagyobb gond lehet. Bár az is lehet, hogy pár hónapot még várhatnánk. Tényleg nem tudom, mit tegyek ebben a helyzetben. :?

Kép
Kép
nircee

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?