Sziasztok!
Ibigirl, a bilis temarol lehetne sokat regelni.
Nekunk is van bilink, de csak a baba ul rajta, meg a kisautot, hutomagneseket pakolja bele Lolli.
En egyenlore nem eroltetem. Decemberben, amikor itt voltak a szuleim, ok probalkoztak, mert szerintuk egy ekkora es ilyen okos kislanynak mar nem kene pelusoznia, de jot mosolyogtam, amikor rajottek, hogy tenyleg nincs ertelme. Erre en mar hamarabb is rajottem. Szegeny csak ult fel orakat a bilin, kiolvasott minden konyvet es csak a laba fajdult meg, ugy elulte, a biliben meg semmi. En ugy gondoltam, hogy megvarjuk a tavaszt, akkor mar 2 eves lesz es az ido is enyhebb, kevesebb reteg ruha lesz rajta, konnyebb lesz vetkozni is. Mivel sokat ul a foldon, most telen adok ra harisnyat es nadragot is. Bar, ma ruhastul rault a bilire, eddig inkabb a babaera akart raulni.
Picizoe, szoritok, hogy megmutassa magat a babotok. En is korulbelul a 22. het korul voltam otthon 4d-s UH-n. Ott derult ki, hogy lanyunk lesz.
Itt Angliaban nem akartak megmondani, mivel olyan reszen laktunk akkoriban, ahol sok volt a muszlim es miattuk a korhaz szabalyzataban azt szerepelt, hogy nem arulhatjak el a baba nemet. En inkabb nem irok semmit az angol egeszsegugyrol, mert nekem nagyon nem jon be. Persze, sok olyan magyar lany van, aki itt szult es ok meg voltak elegedve. En hazamentem szulni es utolag nagyon orulok, hogy igy tettem, mert igy rendben volt velunk minden. Itt nem vettek eszre, hogy faros a baba, nem ismertek be, hogy a szemem miatt csaszarral kell, hogy szuljek. A vicces az, hogy megvizsgalni nem vizsgaltak meg a szemem, csak kaptam egy levelet a nogyogyasztol, hogy o beszelt a szemesz kollegajaval es nem indokolt a csaszar. A ferjem ekkor azt mondta, hogy akkor irany Magyarorszag, mert o nem kockaztat, hogy megvakulok-e vagy sem. Az otthoni nogyogyaszom meg gyerekkorom ota ismer es a szemem tortenetevel is tisztaban van, ugyhogy o meg szemeszhez se kuldott, egybol mondta, hogy marha nagy a riziko, na meg elso szulott faros baba startbol csaszar. Nagyon szerettem volna siman szulni, de mivel voltam mar vak par napig eletemben szemmutet utan, iszonyuan feltem a szemeim, ugyhogy nem mertem volna kockaztatni. Pedig, ha csak a farfekves lett volna a gond, akkor bevetettem volna mindent, hogy megforduljon. Egy itteni ismerosunk meselte, hogy az o babaja is faros volt es valami termeszetgyogyasz talpmasszazzsal megforditotta a babot, igy sima szulese volt.
A terhesseg alatti hizasnal se vagyok mervado, mivel en az indulo sulyomhoz kepest csak 8 kilot hiztam. Viszont 4-5 kilo fogyassal inditottam. 16 hetig szinte ra se birtam nezni a kajara, egesz nap agyban voltam. Amint megmozdultam, hanytam. Meg csoda, hogy csak ennyit fogytam. A korhazbol ugy jottem, ki, hogy a terhesseg elotti sulyomnal csak 2 kiloval voltam tobb, viszont a szoptatas alatt bepotoltam. Csak ugy ugraltak fel ram a kilok. Tavaly tavasszal kezdtem egy fogyokurat (90 napos dieta) es ezzel 13 kilot leadtam es azota is tartom.
Viszont azok a baratnoim, akik meg terhesseg alatt hiztak meg (van aki 22 kilot hizott), a szoptatas alatt le is adtak. Szoval, mindenkinel maskepp van. Te valoszinuleg pont ebbe a kategoriaba tartozol. Szerintem ez a szerencsesebb. En is inkabb a terhesseg alatt hiztam volna el es szoptatassal mentek volna le a kilok!
A "kukacos" temahoz nem tudok hozzaszolni, mivel ez en csemetemen mas szerkentyu van.
Ibigirl, koszi a tortaval kapcsolatos tippet, de meg mindig nem tudom, hogy mi legyen, mert nem nagyon szeretnek vajkremes tortat, mert az angolok attol rosszul vannak. A marcipant meg mi nem szeretjuk (marmint apa, meg en). Vanilias-turokremesre gondoltam, bar lehet, hogy az angoloknak ez se fog tetszeni, viszont Lolli ezt imadja. Az elso szulinapjara is ilyet csinaltam, csak akkor babapiskotaval. Azert meg agyalok. Viszont az a papirsablonos-kivagos otlet nagyon jo. Lehet, hogy kiprobalom. Nyomozsakom meg van, de ahhoz tenyleg vajas krem kene.
Na, megyek, bedontok meg egy nagy bogre bodzavirag teat. Valahogy nem megy ez a jobbulas. En meg sose voltam ilyen sokaig beteg. Azt mondja anyukam, hogy fekudnom kene. Jofej, es akkor ki vigyaz Lollira, meg ki foz, mos, takarit? Sokat segit a ferjem, de o sincs mindig itthon.
Jo ejszakat!
Olive