Dóri: ja, tényleg, mintha írtad volna, hogy Samu megkapta a 15 hós oltást! Nem is értem, a dokitok miért nem mondta az oltási reakciókat. Nekem a védőnő, meg a doki kb. 50X elmondták, már a fülemen folyt ki a végén az infó, hogy mi minden lehet a 15 hós oltás beadása után 5 nappal (láz, pöttyök, nyirokcsomóduzzanat stb.). Tücinek is voltak pöttyei asszem, és kb. másfél napig lázas volt az oltás után 5 nappal. Amúgy csak ez és a 18 hós oltás viselte meg, semelyik más eddig. Samunál is hamar elmúlik!
Picihencso: ne haragudj, hogy ezt írom, de rég írtál össze ennyi hülyeséget, mint a gyerekpórázról!
SZerinted én azért szereztettem be, mert TÜcit kutyának kezelem??? Most komolyan, hogy is gondolhatsz ilyeneket? Az talán nem jutott eszedbe, hogy egyszerűen nem szeretném SOHA az életben nagy tömegben szem elől téveszteni a gyerekem. MErt a baj egy pillanat alatt megvan, aztán utána keresheted a picidet, ő is téged, a lelki traumáról nem is beszélve, amit ez okoz az anyának is, meg a gyereknek is. Másrészről nem tudom, próbáltál-e már egy 1-1,5 éves gyereket kézen fogni, ha ő menni akar? BIztos gyereke is válogatja, de mondjuk Tüci a mai napig nem marad meg úgy sokáig, hogy fogja a kezem. Menni akar és kész. Arról nem is beszélek, hogy szerintem a kutyapóráznak is az a szerepe (részben), hogy a kutyát megóvja attól, hogy elvesszen. Hogy ne rohanjon ki az útra, és elüsse a kocsi. Hogy vissza tudd tartani, ha más kutyákkal akarna összeverekedni, hogy ne sérüljön meg stb. Szerinted ez olyan megalázó??? Á, nem is érdemel több szót...
Zili: viccesek a linkek.
Bár mielőtt TÜci meglett volna, több termékről gondoltam ugyanezt, mint ezekről, amiket aztán később mi is használtunk, vagy legalábbis másnál láttam, és érdekesnek találtam. Pl. az ágyrácsvédő, meg a fürdetővödör. Meg a mérleget és légzésfigyelőt is feleslegesnek tartottam, aztán használtunk mindkettőt, mert kaptunk kölcsön. Most nem fogunk használni.
Vanni: kényszerűségből nálunk elég korán (kb. 3 hósan) már néhány órára volt nélkülem Tüci, igaz, legtöbbször az apja is ott volt. Nem is tudom, talán fél éves körül volt, mikor először elmentünk moziba az urammal, és akkor vigyáztak a nagyszülők rá néhány órát. Emlékszem, nagy para volt, ahogy vége lett a filmnek, felpattantunk és rohantunk megkeresni a gyereket.
(Ja, mert persze a plázában vártak a nagyszülők Tücivel.) Csak mostanában van az, hogy simán elvan egész nap is a mamával a gyerek, nélkülünk. A máshol alvást még nem fogom erőltetni szerintem fél-1 évig, majd csak ha Tüci akarja esetleg.
Betegeskedés: ez már megint olyan téma, amiért nem hiszem, hogy bárkit lehetne hibáztatni, mert annyira egyéni tud lenni. Statisztikailag lehet, hogy igaz, hogy a hosszan szoptatott babák kevesebbet betegeskednek, nem lesznek allergiásak stb., de a statisztika nem bontható le egyénre. Mi lenne, ha megegyeznénk abban, hogy mindenki a legjobbat akarja a gyerekének és aszerint cselekszik? És önmagának is. Szerintem sokan vagyunk a topikban, azért tűnik úgy, mintha mindenki beteg lenne állandóan. ÉN spec. nem vagyok túl sűrűn beteg, most lehet, hogy picit többször, de ez azért van, mint amit Évi is írt, hogy TÜci hazahozza a csanából a vírust. Nem kapom el mindegyiket szerencsére, de van, amit igen.