Sziasztok!
Virág! Minden együttérzésem a tiéd! Az én fiam 26 hónapos. 16 hónapos kora óta nem szopizik, és ennek ellenére én még egy éjszakát sem alhattam át, amióta megszületett.
Még úgy sem, hogy mondjuk az Apja kel hozzá helyettem, hogy pihenhessek, mert akkor kitör a véget nem érő nagy üvöltés, és még kevesebbet tudok aludni.
Szóval a probléma gyökere szerintem nem a szopi, csak ha már fenn van, akkor jól esik neki egy kis cicizés.
Én se voltam képes az aludj jól módszert kipróbálni, nem bírom elviselni, ha sír. Ez van. Naná, hogy alaposan el van kényeztetve a kölök.
Viszont újszülött kora óta soha nem fordult elő, hogy ha sírt, és felvettem, akkor azonnal abba ne hagyta volna a sírást. Hát persze, hogy mindig felvettem.
Szóval nálunk is zűrösek az éjszakák, 5-15 ébredés simán belefér, és nem sikerült rájönnöm, miért. Talán a foga, most jönnek az utolsó rágói, hátha utána béke lesz... Hitegetem magam... Hajnal előtt köztünk landol minden éjjel, de addigra már jópárszor visszaaltatom a saját szobájában a saját ágyában. Amikor megunja, akkor fogja a cumiját, a varázsitatóját és a maciját, és átballag hozzánk. Viszont köztünk is ugyanolyan gyakran felébred, csak akkor nekem könnyebb, mert nem kell átmennem, az Apjának meg nehezebb, mert ő se tud tőlünk pihenni.
Írj majd, hogy hogy alakulnak az éjszakáitok, nagyon szurkolok neked (és magamnak
), hogy túl legyünk már ezen a nehéz korszakon.
Mi közben már kistesó projekten "dolgozunk" (Lacika az első babánk), de nagyon félek tőle, hogy mi lesz velem, ha majd két gyerek csinálja egész éjjel a fesztivált.
Lilla! Írtad, hogy majd átalusszák a gyerekek az éjszakát, ha már megérnek rá. Szerinted mikorra várható ez?
AnyaKati! Te úgy fogalmaztál, hogy kinövik. Tőled is ugyanezt szeretném kérdezni, hogy mégis mikor növik ki?
Iboly! Ja, ne, iskolás koráig eltarthat?!
BMárti