Sziasztok!
Hát ismét nagyon aktívak voltatok. Én meg melóztam ezerrel...
Dóri! Ez a J akkor marad ott, ha
jelet írok wordben, és lusta vagyok átírni…
Böbi! Megnyugodtam, hogy nem csak az én eszem járt folyton az evésen szülés után (is). Tiszta lelkiismeret-furdalásom volt, hogy amikor a 2. gyerkőccel mentünk be szülni, az volt a legnagyobb problémám, hogy becsomagoltuk-e az enni+innivalókat?... Emlékszem, mikor Bogi megszületett, és egyedül maradtam, rögtön az volt a gondom, hogy éhes vagyok! Kaja viszont semmi, mert a vacsit is délben kiadták(!). Én meg 12.15h-kor kerültem fel az osztályra... Tehát: aki délben nem volt még, az másnap reggelig éhezett (volna)… Apát meg hazaküldtem, mert a fene gondolta volna, hogy így van. Aztán mobilon visszahívtam, hogy hozzon nekem kajcsit, mert ki nem bírom ilyen éhesen reggelig!
Nem tudom, most mi van a kórházakban, de én azt tapasztaltam, hogy 12 éve kimondottan szupi kaja volt (MÁV Kórház)-leszámítva ezt a furcsa "kiosztós rendszert-", 10 éve tűrhető, 7,5 éve meg mintha fogyókúrás osztályon lettél volna. Amit adtak, az max. éhenhalás ellen volt csak elég + a minősége is elég gyatra volt. Ha továbbszámolok, akkor az eltelt idő alatt meddig süllyedhetett a színvonal. Bár biztos ez is kórházfüggő. Meg egyébként is: optimistának kell lenni.. Na mindegy. Tankoljatok fel!
Más: Lehet, hogy elítéltek, de szerintem inkább a 4.–x. hónapban menjen el egy baba, mint gyógyíthatatlan betegen szülessen. Nekem van egy ismerősöm, a 3.gyerekük autista+értelmi fogyatékos+mozgássérült egyben. Borzasztó! Tündéri egy kisfiú, hatalmas szeretettel nevelik, le a kalappal a szüleik előtt! De én nem bírnám ezt…
Emese! Én 4 héttel későbbre kaptam időpontot a kardiológiára anno, decemberben. Szóval jó dolgod van.
Amúgy –ismételten –megállapították, hogy néha szívzörejem van, ami enyhe, és valószínűleg a gyermekkori skarlát szövődménye lehet. Most van erről egy frissebb papírom. Ennyi.
Hean!
Magasság: Bogi nálunk kicsinek sokkal apróbb volt, mint kortársai. Aztán hirtelen megnőtt.
Pici volt, de nem vékony, inkább olyan „husis”. Direkt kikerestem neked a kiskönyvében az adatokat: Fél évesen egyáltalán nem 2x-te meg a születési súlyát, és 2 éves + 2 hónapos korában 11,8 kg és 89 cm volt. Úgyhogy nyugodj meg! Csak tudnám, a dokitok miért szivat folyton?!?…
Szobatisztaság: Teljesen változó, és abszolút gyerekfüggő. Bogi teljesen ledöbbentett. Mikor Bencus megszületett szept.ben –19 hónap van a 2 gyerkőc között -, előtte nyáron teljesen magától leszokott. (Ezt már írtam szerintem korábban.) Egyszerűen zavarta a pisis pelus, és egyfolytában „nagylány akart lenni”. A Fiúk viszont nem siettek ennyire. Bencus némi korkedvezménnyel került oviba, mert szept.végi, és egyértelműen csak lusta volt, mert nyáron egyik napról a másikra leszokott a pelusról, mikor mondtuk Neki, hogy pelussal nem mehet oviba, maradnia kell még egy évet a bölcsiben. Úgy látszik, ez hatott… Bazsi 2 éves múlt nemsokkal (ő nyári gyerkőc), és Ő meg Apát akarta utánozni. Kitalálta az Apja, hogy „Ő is locsolja meg a fát az erdőben”. Apa úy gondolta, hogy ettől majd szobatiszta lesz… Hát nem ment egyik napról a másikra ez sem. Az 5letnek az lett a következménye, hogy bárhol jártunk, és pisilnie kellett, fát kellett keresnünk. Ha nem volt fa, bepisilt. Na meg nem értette, hogy Apa miért nem pisil, ahol Ő igen…
Nálunk hamarabb volt mind3 éjszaka szobatiszta, mint nappal. Úgy hallottam, ált.ban pont fordítva szokott lenni. Mondjuk, én az egyévesnek este vacsi után csak egy kis pohár (max.1dl) tejet adtam, és éjjel nem volt semmilyen ivászat –csak ha beteg volt, vagy nagyon meleg volt nyáron. Bence is éjjel nem pisilt be már 2 éves korától, aztán nappal „nem ért rá” elmenni pisilni, aniyra elfoglalt volt…
Amúgy szerintem ne foglalkozz vele túl sokat, a biliztetés, meg hasonló marhaságok, szerintem nem célravezetők. Ha akar, úgyis leszokik a pelusról, ha meg nem érett még rá, csak magadnak csinálsz +problémát…
Szia Marcsi! De jó, egyre többen vagyunk!!!
Dokilátogatás: Én elég lazára veszem. Szerencsére a dokinénim is. Persze megbeszéltük az elején, hogyha bármi gondom van, mobilon keressem. (Eddig csak az időpont pontosítása miatt hívtam.-Kop-kop...) Amúgy dec. 30-án voltam Nála, és febr.10-e körül megyek. Nálunk a 4.baba fog érkezni…
Vannak dokik, akik akár 3 hetente is visszarendelik a kismamákat, főleg a magánrendeléseken.. . A barátnőm dokija is hajlamos erre. Ezt Ő frappánsan megoldotta: direkt kicsit később hívja fel időpont-egyeztetés miatt, mint amikorra a doki mondta, így kb.2 hetet mindig „nyer”. Én nem magándokihoz járok, de szerintem senkinek nem mindegy, hogy mennyi pénzt hagy ott. Ha meg nem indokolt, akkor teljesen felesleges 3 hetente menni. Persze, hangsúlyozom megint, hogy sima, problémamentes terhességnél. Halottam már olyan dokiról is, aki azért külön időpontban,még1x berendeli a terhes nőt, hogy pl.: egy laborbeutalót adjon, és mindezt 8000 Ft-ért. Én tuti, hogy otthagynám rögtön!