Sziasztok!
Lányok, senkit nem akarok elkeseríteni, de bizony a babák egyáltalán nem úgy viselkednek, mint a nagykönyvben. Bencusom másfél éves volt, amikor először átaludta az éjszakát (azaz 6 órát tudtam aludni egyhuzamban), ma már 3 éves lesz márciusban, de még mindig szopizik. És jókat alszik.
Annyira szeretett rajtam lógni, hogy hónapokon keresztül hordozókendőben rám vagy az apukájára volt kötve, és így főztem, takarítottam, mentem vásárolni. Utálta mélykocsit. Ő egyébként nagyon kíváncsi baba volt, amikor már ülhetett, akkor semmi gáz nem volt a babakocsival, de addig...
A fiúk és első babák többsége szerintem ilyen. Gondoljatok bele, mennyit szerencsétlenkedünk mi is, hiszen először vagyunk szülők, és ezt a babák meglehetősen jól viselik.
Kezdetben pl. precízen mértem a vízhőmérsékletet, később fél kézzel fürdettem (hőmérőzés nélkül), a másik kezemmel pakolásztam a kád mellett.
Ne ijedjetek meg, ez nem törvényszerű. és ahogy melinda írja: az anyai szervezet csodákra képes! Nekem nem volt semmilyen segítségem, a párom dolgozott, így ha 3-4 órát aludtam éjszaka, napközben is helyt kellett állnom, és ment! És bátran utazzatok a kicsikkel: mi két hónaposan vonatoztunk (muszáj is volt), kirándultunk, és építkeztünk! A hordozókendőt meleg szívvel ajánlom mindenkinek, két hetes korától abban "lóg" a gyerekünk, csodákra képes! Apa is sokat hordozta, nagyon böszke volt rá, hogy neki is van nagy pocakja...
Legenyb,
gratulálok!!! A hőd pont jó, ez szerintem nem betegség, a torkodra Tantum Verde öblögető nagyon oké, és a kamillás inhalálás is.
A terhességnél nekem végig 37,5 volt a hőm, ez védi a babát, jó, ha viszonylag magas.
Kírus,
üdv itt!