Új privát üzeneted érkezett!

Jelentem, a topic megnyílt

"mp" - Dr. Molnár Péter anaesthesiologus válaszol kérdéseinkre

címmel.
Az "Anyaságról" alatt találjátok.

cupp,
Beja
Beja

Lányok!

Láttátok? Cseri mára van kiírva!!!!!!!!!
Vajon mi lehet vele?? Már régen nem jelentkezett.

Gabi
BGabi (bgabi)

A levelet is megírtam Neki, hogy ezentúl - ha ideje engedi - kérjük, hogy látogasson el oda, nagyon várjuk válaszait.

B.
Beja

szia Bejus!

Huu,mar nagyon sokan vagytok!KépOllyan aranyos vagy,hogy meg mindig benezel hozzank is.KépKép
CUPPPP K
kriszti

Szisztok!

A mai napom edig:
Túléltem a vérvételt!Kép
A problémámra azt mondta a dokim, hogy egy kis gomba, canesten kúpot írt fel.(6nap) Ilyenem még nem volt, remélem minden oké lesz.
Ha már ott voltam meghallgattam a pici szívhangját. Elég rosszul lehetett hallani, de nekem így is teteszett!Kép
Megkaptam az igazolást az adókedvezményhez. Kép ( Ha ti nem beszéltek róla, nem is tudok az egészrõl, a dokim nem említette.)
Felvettek másoddiplomásra Pécsre, mondom az én drága orvosomnak. Megkérdeztem a véleményét (január 20-ra vagyunk kiírva), döntsem el én, mondá Õ. Hát én eldöntöttem. decemberben és januárban a vizsgaidõszak idején, valószínüleg sok mindenhez lesz kedvem, csak az ezzel járó stresszhez nem. Na meg nincs kedvem útközben szülni, valahol a vonaton.
Ki tud tanácsot adni halsztási kérelem ügyben?
(Elég lemásolni a várandós könyvemet, és mellé pár sort írni?)

Bocs, hogy hosszú lettem!
Pussz. Chris
Chris

Orsi!
Ha véletlenül még olvasol ma, irtam neked (legalábbis remélem, hogy Neked) egy emailt, a dokid elérhetőségét tudakolnám. Kérlek, ha tudsz, válaszolj még a szabid előtt.

Köszi, Eni
Eni

Sziasztok!

Erazmusz topikját olvasgatva rájöttem, hogy én egy ronda névbitorló vagyok, és van már egy Márti a Babaneten, csak ö nem kismama, bár nagyon szeretne. Remélem hamarosan köztünk üdvözölhetjük öt is. Kép Szóval ezer bocs a névbitorlás miatt, meg ilyenek, el is mentem egyböl a Chat-ra kipróbálni, a BMárti kombinációt engedte regisztráltatni, úgyhogy remélem az nincs másik. Kép Szóval ezentúl BMárti néven írok majd, BGabi, kérlek javítsd ki a táblázatban is.

BMárti (aki eddig simány Márti néven írt)
BMárti

Akarom mondani simán Márti néven... Kép

Érdekes, regsiztráltattam magam, most elöször írtam az azonosító után jelszót is, erre azt mondta, nincs jogom a témához hozzászólni... Édes, nem? Jó, végül is én hajlandó vagyok nem adni meg jelszót, de szerintem kicsit furcsa...

Nagyon kellemes hétvégét kívánok mindenkinek!

BMárti
BMárti

Sziasztok Lányok,

klassz, hogy házi aneszteziológusunk van!

Tudjátok a budapesti baaáruházak nyitvatartását hétvégén? Azt tudom, hogy a Brendon nyitva van vasárnap is, de az nagyon drága. A Bébiker nyitva van szerintetek vasárnap?

Babánk végigcsukladozza az éjszakákat. De rájöttem, addig is gyakorlom a levegövételeket meg a lazitást, a férjem szerencsére ágyúdörgésre sem ébredne fel, nemhogy egy is huhogásra.

Ja, és tegnap kiderült, hogy mivel Rh neg. vagyok, megint kell mennem ellenanyagvizsgálatra.

Jó, hüvös hétvégét mindenkinek!
Pocok

Sziasztok Lányok!

Üdvözlet minden új kismamának, biztos jól fogjátok magatokt érezni itt!
Lenne egy kérdésem hozzátok:
Azt szeretném kérdezni tõletek, hogy amikor elõször voltam UH-on (akkor voltam 7-8 hetes) akkor a jobb petefészkemben találtak egy 4,5 cm-es cisztát.
A dokim megnyugtatott, hogy ne izguljak, mert majdnem minden harmadik nõnek kialakul a terhesség során. Azt mondta, hogy kb. 14. hétig nem foglalkozunk vele, mert addigra ez általában fel is szívódik. Igen ám, de az én dokim (akit egyébként imádok és egy rossz szavam sincs rá, serdülõkorom óta hozzá járok) nem nagyon díjazza az UH-ot és eldöntötte, hogy a második UH-om az AFP lelettel együtt, pontosan 20 hetes koromban lesz. Addig még jó 3 hetem van. És most jön a lényeg (bocs a sok dumáért) szerintetek normális az, hogy például fekszek és mondjuk hirtelen ülök fel, akkor állandó jelleggel belenyílal a fájdalom a hasamba, jobb oldalt? Majdnem minden hirtelen mozdulatra így reagál a jobb oldalam!
Ez összefüggésben lehet a cisztával?
Mi a véleményetek?

Elõre is köszönöm a válaszokat:
Moncsi
Moncsi

SziasztokKép
Remélem, mindenkinek jól telik (telt) a hétvégéje.

Gabi:
Látom, elfelejtettem megadni a szülés várható dátumát. Február 21-re irtak ki.

Lányok!
Nektek mennyi szokott lenni a hömérsékletetek, vagy mennyi volt az elsö 3 hónapban?
Azért kérdem, mert nekem bár mindig magas az alaphöm.(37), most is 37,2-3 szokott lenni a teherbeesés óta. Szerintetek ez normális?

Pusszantás mindenkinek: Nyuszimanó 12hét3n.
Nyuszimanó

Sziasztok!

Mi jól vagyunk. Pénteken voltam dokinál, aki már megint megjegyezte, hogy sokkal nagyobb a méhem mint kellene. Kép Szóval még mindig úgy néz ki nagy babánk lesz. Megpróbáltam a dokimat rábeszélni egy UH-ra, de hajthatatlan volt (persze pénteken dolgozott utoljára és most elvonult 3 hét szabira ). Kép De annyit megigért, hogy majd legközelebb, ami pont az 5. házassági évfordulónkra esik (szept. 7.) Nagyon kiváncsi vagyok már a Babócára.
Érzéstelenítés témához: Szerencsére nagyon szuper a munkahelyemen az anesztes főnök és felajánlotta, ha úgy érzem bármikor ( akár éjszaka vagy hétvégén is) hívhatom jön és Ő csinálja meg akár az epidurált, akár a spinált ( persze a dokim a haverja Kép ) Úgyhogy tudom, jó kezekben leszek, ha szükség lesz rá. Persze szeretném megúszni mindezek nélkül.

Sziasztok
Katus
Katus ma még 24

Sziasztok lányok!
Megjöttem... Magpróbálom visszanézni mi van veletek, de ez az elso napom, így nem igérem, hogy azonnal.
Moncsi!
Cisztám nekem is volt. Mondta az orvosom, hogy ne izguljak, gyakori és felszívódik magától az esetek többségében. Így is történt.

Képzeljétek! Volt elotejem. egyik reggel a pizsimen. Fura volt. Remélem akkor is lesz boven, ha a baba megszületik. Kép
Puszi mindenkinek:
Niki K. 25. hét
Niki K. 25.

Sziasztok!

Moncsi!
A hasam nekem is nyilall a hirtelen mozdulatoknál, pedig nincs is cisztám. Itt már többen panaszkodtak hasonlóra, szerintem ez viszonylag természetes, ne aggódj miatta!

Nem tudja véletlenül valaki, hogy ma lesz-e már torna az Uzsokiban? Én úgy emlékszem, azt monták, ma indul újra. Nem jön senki?

Velünk egyébként minden oké, eltekintve a front miatti, 3 napja tartó fejfájástól. Holnap megyünk dokihoz. Mikortól kell már 2 hetente járni?

Eszter 26
eszter

Sziasztok!

Nyuszimanó, szió! KépKép

A hõ a terhesség alatt fent marad, egy-két hétig még én is mértem az elején, mindig 37 fölött volt. Napközben is mindig "lázasnak" éreztem magam.

Hasfájás, nyilallás: hát most tegnap én is megjártam... egész nap volt valami hasfájás-szerûségem, reggel úgy ébredbem, hogy nem volt jó se jobb oldalon feküdni, se bal oldalon, háton meg végképp nem... Aztán délutánra úgy-ahogy elmult, bár néha még nyilallgatott, ma reggelre viszont hál' Istennek már okés.
Kicsit még be is gazoltam, hogy mi lehet ez... Ilyenkor lenne jó a magnézium pezsitabletta???

cupp,
Beja (24dik)
Beja

Sziasztok!

Nyuszimano!

En meg az elejen, fel is hivtam az orvost, hogy uristen, hoemelkedesem, van...most mi lesz!Igy utolag mar tudom, hogy jot nevethetett rajtam, de nekem errol a homerozeses dolgorol fogalmam sem volt.

Tegnap viszont megint megjartam a korhazat, mert reggelre bedagadtak az ujjaim meg a szemem.(mindig tortenik valami, csakhogy ne unatkozzak).De szerencsere nincs "semmi" baj, mert "csak" valami alergia.Es mar szinte el is mult.

Olyan izgi, hogy a heten felidos leszek!
Tiduj
Tiduj 19

Szia Moncsi!

10 hetesen nekem is volt egy elég nagy cisztám, de a 12. hétre teljesen elmúlt. A hasam viszont azóta is nyilal néha oldalt, különösen ha hirtelen mozdulok. Azt mondják, a méhszalagok nyúlása, változása, igazodása okozza. Amíg tudtam, hogy cisztám van, én is mindig azt hittem, hogy attól van, és mindig azon az oldalon éreztem intenzívebbnek a nyilalásokat. Így utólag azt hiszem, a ciszta miatti aggodalomtól fájt arról erösebben. Kép Szóval szerintem semmi okod az aggodalomra, bár azt azért furcsálom, hogy az orvosod nem tartja fontosnak ellenörizni, hogy tényleg felszívódik-e.

BMárti
BMárti

Szia Tiduj!

Én is így vagyok vele, ma betöltöm a 21. hetet, már egy hete csak azon jár az eszem, hogy félidös vagyok, mindjárt itt a baba... Kép

BMárti
BMárti

Sziasztok!

Jót tett nekem is ez a néhány fok lehülés. Képzeljétek mi végre hétvégén megrendeltük a babakocsit (mozeskosaras + autósülés. Mondjuk 5-10 hetet mondtak rá a MegaToysban és én 10 hét múlvára vagyok kiírva. Hát remélem Baba megvárja különben még haza sem tudjuk vinni a kórházból.

Most jön majd a kiságy és aztán a ruhácskák meg egyebek. Jó kis program így a végére, de tényleg mi sem mertünk eddig babonából vásárolgatni.

Adri
Adri 29

Márti!

Nagyon jol hangzik nekem ez a felido, de en meg csak arra tudok gondolni, hogy milyen sokara lesz meg januar!Kép Azert igy belegondolva eleg sok ez a 9 honap, nem mintha zavarna, hogy mostmar minden nap erzem, hogy mocorog bent valaki.Azt varom mar nagyon, hogy megtudjam, hogy kisfiu-e vagy kislany.Hetvegen olvasgattam egy Kismama ujsagot amiben irtak, hogy a kisfiuk "golyoi" csak a 28 heten foglaljak el a helyuket a zacsiban.Kicsit elkeseritett,hogy ilyenkor ezek szerint meg tenyleg nem lehet annyira biztosan tudni, hogy "mi" lesz.

Tiduj
Tiduj

Sziasztok Lányok!

A Félidösöknek gratulálok, 1 hónap múlva én is ott fogok tartani Kép

A hasam az utóbbi pár napban szinte folyamatosan nyilall, pl. most is, de azt gondolom ez abból adódik, hogy nyúlnak a szalagok, mert nem görcsszerü.
Ami a hízást illeti - hogy kedvenc témámnál maradjak - tegnap este el kellett mennünk vásárolni kismamagatyókat (bár megfogadtam, hogy olyat én nem veszek fel Kép - mert ma nem tudtam volna miben dolgozni jönni. Ti is kinöttétek a 16. hétre a gatyóitokat? Egyébként az Europarkban egész jó munkábajárós kismama nadrágokat lehet kapni akciós (3.600,- Ft/db) áron. Rögtön vettem is kettöt. Kép Kép ennyit az elhatározásról...
Mindekinek, aki úgy érzi sokat hízott: én eddig +4 kilónál tartok, tehát nyugodjatok meg, gondolom a 16. hétig kevesen híztatok ennyit! Kép

Napsugaras, höguta mentes napot kívánok mindenkinek!

Zsuzs
Zsuzs16

Sziasztok!

Mostanában olvasni is alig tudtalak Benneteket, Ezen a héten dolgozok utoljára a nödokim javaslatára, de remélem azért sikerül néha bekukkantanom ide is.
Pénteken voltam UH-n, de eléggé futószalagos volt! Kép
Eddig a genetikai vizsgálatok miatt a SOTE-n csinálták az UH-t és ott mindent kivetítettek, hogy a kismama is láthassa a babucit. Söt képet és videófelvételt is lehetett csináltatni. De itt (Dél-pesti Kórház) csak annyit láttam a picurkából, amit oldalról a képernyöböl ki tudtam venni és videófelvétellel rendelési idöben(!?) nem is foglalkoznak. Az volt az érzésem, hogy nem az UH-t végzö doki terhese vagyok így csak gyorsan megnézett.Kép
De sebaj!Kép A lényeg, hogy a picurka jól van, bár a méretei alapján még mindig 1 héttel el van maradva, de nem is a 14. napon fogant! Nem tudom, hogy korai-e, de már befészkelte magát a célegyenesbe és remélem nem gondolja meg magát az utolsó pillanatban.Kép
Már a kiságy is a helyén van, sokszor gondolok arra, hogy már nemsokára "lakni" fognak benne...Kép

Kellemes napot kívánok mindenkinek, ma az idö is elviselhetöbb.

A listavezetöröl tudtok valamit?

Szilvi(31-32)
Szilvi

Zsuzs16, szió!

Az Europarkban pontosan hol van ez a bolt, ahol ezt a jóárú kismamanacit vetted?
Kösz,
Beja
Beja

Sziasztok!

Napsugaras vidám napot mindenkinek! Kép

Az vajh' mitõl van, hogy két napja alig alszom, olyan izom és izületi feszülésem vagy mim van?
Mit lehet vele csinálni?

Pusszzz!
Chris
Chris

Sziasztok!

Megkérdeztem, ma 5-töl lesz torna az Uzsokiban. Akinek van kedve, jöjjön el!

Eszter 26
eszter

Sziasztok!

Adri! Milyen márkájú kocsit választottatok, mit tud, és mennyibe kerül? Mesélj róla kicsit bövebben, szerintem nem csak én állok itt babakocsi választás elött! Kép
És a kiságy? Hol vettétek, milyen és mennyiért? Bocs, hogy ennyi kérdéssel ostromollak, de én szeretnék lassan mindent kiválasztani. Nem merem az utolsó pillanatra halasztani, most, ha kicsit hüvösebb lesz augusztus végén, szeptember elején szeretnék mindennek utánajárni. Most még könnyedén jövök megyek, és idö is van rá, hogy olyat találjak, ami igazán tetszik.
A MegaToys-ban láttam egy bababútort, ami nagyon tetszett, de a kiságy, egy széles, alacsony fiókos szekrényke, egy magasabb és keskenyebb fiókos és egy ugyanolyan formájú polcos szekrény együtt belekerült volna 100K Ft.-ba, és egy kicsit (?) sokallottam...

Tiduj! Érdekes, én úgy érzem, hogy nyakunkon a karácsony... Kép A golyók egyébként nem számítanak sokat a látványban, a kukija és a zacsi már 18. hetesen tisztán látszott (a Férjem szerint). Kép

BMárti
BMárti

Sziasztok Lányok!

Mindenkinek köszönöm a válaszokat, szombat óta most egyáltalán nem fájt a hasam.
Bmárti:
Az orvosom lelkiismeretes, csak nagyon ellenzi a gyakori UH-ot, amúgy meg minden kiderül 3 hét múlva!

Zsuzs:
Te a táblázatban nem vagy javítva, vagy hogy lett ilyen hirtelen 16 hetes? :-))))
Arról a Kismama boltról beszélsz, ami az emeleten van? Én is voltam ott tegnap és nekem minden olyan óriásinak tűnt, hogy még a próbálásig sem jutottam.
Pedig most már nekem is látszik a pocakomon, hogy van odabent valaki és lassan nekem is kell új nadrágokat venni! Bár én elhatároztam, hogy már csak őszre és télre veszek nadrágot, mert ugye a kánikula megint jön vissza!

Engem is nagyon érdekelnek a babakocsik!

Puszi:
Moncsi
Moncsi tizenhetedik

Sziasztok lányok, most jöttemmeg én is szabiról, és alig gyozlek olvasni titeket. Annak örülök, hogy mindenki jól van - mi is nagyon jól vagyunk. A fizikai terhelést abszolút jól bírjuk, strapabíró baba lesz, egész napos túrákat, erdei kinnalvásokat, mindent nagyon bírtunk. Hanm a lelki megterhelést azt annál nehezebben bírom, iszonyú feszült vagyok, ha nem mennek rendben a dolgok, és még sírógörcsök is bejönnek, pedig sosem volt ez rám jellemzo.
Most megyek, felhívom a dokit, mehetek-e valamikor hozzá-aztán majd jelentkezem megint, mindnekinek minden jókat
mégegykata 20
mégegykata 20

Sziasztok !

Mi is elkezdtünk nézegetni, illetve utánajárni, hogy minek mennyi az átfutási ideje , illetve mennyibe kerül.
Amit én nagyon jó áron találtam , szerintem, az a RS bútorboltban volt. Kiságy pelenkázóval, plussz egy szekrény, amiben van akasztós, pakolós, illetve középen van nyitott rész és kisfiók, plussz a pelenkázó főlé polc, volt együttesen 100.000 Ft. Én a bükkszínt választottam, de van sokféle színben.
Babakocsi ügyben pedig, a Chicco mellet döntöttünk, mivel Bence téli baba lesz, ezért én jónak tartom, hogy nemcsak lábzsákos, hanem van hozzá mélykocsis rész is.Illetve van még autóshordozó, illetve sportkocsivá átalakítható.A Babakocsi ára 110.000 Ft, az Andrássy úti márkaboltban.
Ruhácskákat még nem vettünk, de ami késik, az nem múlik.

Puszi Mindenkinek: Kati a 29-ik
Király Kati

Szia Zsuzs!

Az mp rovatban olvastam, hogy neked már van szülésznöd. Nem akarok ott Off-topikkodni, de szeretném megkérdezni, hogy te hol fogsz szülni? A Margitban? Ha igen, ki a szülésznöd, és milyen alapon választottad? Öket még annyira se ismeri az ember elöre, mint a szülész orvosokat...

BMárti
BMárti

Szia Kata!
Örülök, hogy megint velünk vagy.Kép
Remélem jól telt a szabiKép

Szia BGabi!

Lehet, hogy a dokim eddig nem jó hetet mondott.Kép A múlt héten az orvosi igazolásra 16. hetet írt.
Sok köszi a listavezetésért.Kép
Egyébként hogyan vagytok?
Sok puusszz!
Chris
Chris

Sziasztok lányok!

Remélem, jól telt a hétvégétek!
Én kezdek kilábalni a gombából, szerencsére. Viszont nagyon fáradt vagyok, egyszerüen képtelen vagyok kialudni magamat. Az oldalon alvás nekem nem megy Kép
Így nagyon szenvedek a fáradtságtól, de majdcsak lesz valahogy. Sokszor alszok délben is (ma nem), és remélehtöleg egyre több idöm lesz a pihenésre. Milyen hülyén hangzik, igaz?? KépKép Pedig én itthol vagyok és mégsincs idöm pihenni Kép Na majd meglátjátok Ti is, egy pöttöm mellett Kép

Puszi mindenkinek
Gabi

<pre>
Cseri 1.c. 40 hét Pécs 34 év aug. 10. 3.b.
Lkriszta 39 hét Budapest 30 év aug. 18.
Tvica 37 hét 2 n Budapest 27 év szept. 5. 2.b.
Cory 3.c. 36 hét 4 n Budapest 23 év szept. 7. 1.b.
Pocok 18.c. 34 hét 5 n Budapest 27 év szept. 20. 1.b.
Szilvia 34 hét Svájc 27 év szept. 22. 1.b.
Erás 31 hét Pécs 21 év okt. 10. 1.b.
Beáta 1.c. 31 hét Budapest okt. 10. 2.b.
Lara 1.c. 31 hét 0 n Szeged 25 év okt. 16. 1.b.
Szilvi2 1.c. 30 hét 6 n Ócsa 25 év okt. 16. 1.b.
PK 2.c. 30 hét 0 n Svájc 29 év okt. 23. 1.b.
Adri 2.c. 30 hét Budapest 31 év okt. 23. 1.b.
Kiraly Kati 8.c. 28 hét 6 n Budapest 25 év okt. 28. 1.b.
Viki 2.c. 27 hét 6 n 29 év nov. 7. 1.b.
Helga 26.c. 27 hét 2 n Debrecen 23 év nov. 10. 1.b.
Móni 3.c. 26 hét 4 n Debrecen 28 év nov. 16. 1.b.
Eszter 2.c. 26 hét 3 n Budapest 24 év nov. 16. 1.b.
Niki K. 5.c. 25 hét Budapest 26 év nov. 23. 1.b.
Katus sok 25 hét 0 n Pécs 28 év nov. 26. 1.b.
Viráganya 4.c. 24 hét 5 n Dunaújváros 29 év nov. 29. 2.b.
Laura 8.c. 24 hét 4 n Budapest 29 év nov. 28. 1.b.
Zsuzsi 3.c. 24 hét 3 n Budapest 26 év nov. 30. 1.b.
Gabi 1.c. 24 hét 3 n Nyíregyháza 27 év nov. 30. 2.b.
Beja 8.c. 23 hét 3 n Budapest 25 év dec. 10. 1.b.
Niki 10.c. 23 hét 1 n Bp. (Érd) 27 év dec. 10. 1.b.
Évike 3.c. 23 hét 0 n Budapest 29 év dec. 11. 1.b.
Mariann 3.c. 22 hét 3 n Miskolc 30 év dec. 14. 2.b.
Orsi 8.c. 22 hét 2 n Komló 26 év dec. 15. 1.b.
Szilvi 1.c. 22 hét Bp. (Érd) 25 év dec. 15. 2.b.
Picur 1.c. 21 hét 0 n Kanada 31 év dec. 21. 1.b.
Ada 2.c. 21 hét 4 n Budapest 27 év dec. 21. 1.b.
Zita 4.c. 21 hét Budapest 27 év dec. 21. 1.b.
Szila 7.c. 21 hét 4 n Budakalász 25 év dec. 22. 1.b.
BMárti 1.c. 21 hét 0 n Budapest 30 év dec. 25. 1.b.
D.Rita 1.c. 21hét 0 n Dunakeszi 32 év dec. 27. 1.b.
Kata2 3.c. 20 hét 6 n Budapest 27 év dec. 31. 1.b.
Kata 20 hét Budapest 22 év dec. 29. 2.b.
Betti 4.c. 19 hét 6 n Eger 25 év jan. 1. 1.b.
Tiduj 19 hét 4 n Bp. (Szolnok) 25 év jan. 3. 1.b.
Mamacica 1.c. 18 hét 1 n Szolnok 28 év jan. 14. 1.b.
Erika 14.c. 17 hét 4 n Erdély 27 év jan. 17. 1.b.
Chris-Klári 18 hét 0 n Budapest 35 év jan. 20. 1.b.
Moncsi 1.c. 16 hét 5 n Budapest 26 év jan. 24. 1.b.
Catnet 6.c. 16 hég Ócsa 20 év jan. 25. 1.b.
Klári 1.c. 15 hét Pécs 28 év jan. 29. 1.b.
TKriszta 1.c. 15 hét Budapest jan. 28. 2.b.
Zsuzs 1.c. 15 hét Budapest 27 év febr. 2. 1.b.
Tmóni 0.c. 15 hét 0 n Budapest 31 év febr. 2. 2.b.
Juca2 15 hét 1 n Veszprém 29 év febr. 13. 1.b.
Nyuszimanó 3.c. 12 hét 4 n Finnország 26 év 1.b.
Kinga 1.c. 11 hét 4 n Maglód 33 év 4.b.
Erika2 12.c. 8 hét Százhalombatta 27 év
</pre>
BGabi (bgabi)

Janyok!

Bocs,hogy belekotyogok ujra,de surun olvasom,hogy bajban vagytok a rucikkal
Az uj Quelle katalogusban nagyon jok vannak elerheto aron.Persze nem mindenki szereti a rendelos ruhakat,nekem nagyon jok a tapasztalataim a Quelle-vel.

nagyon jo mamisagot kivanoik mindannyiotoknakKép

Beja
Neked kulon puszik

Kriszti
kriszti

Na, akkor - ha megengeditek - én leszek az ellenpélda az olcsóbb dolgokraKép

Kinéztünk egy Pierre Cardin kocsit a Megatoys-ban, 38.900,- Ft. Amit tud: vízszintesig lehajtható támlája van, amúgy 3 állásos a támlája, áthajtható a tolókarja (ez a kettõ volt nálam igazán a szempont), a kerekei "nagyobb" méretûek, ez alatt azt értsétek, hogy kb. olyan 20-25 centi átmérõjû. 3 féle színben volt: valami szürke alapon elefántos (uff), sötétkék alapon macis (szintén uff), és sötétkék alapon belül zöldes-kékes kockás (nekem ez tetszett). Adnak hozzá lábzsákot, ezen kívül van alul kosara, ja és a gyereknek a lábtámasz is állítható, ja meg a tolókar is állítható magasságú. Elöl bolygós a kereke, ez dupla, hátul csak egy-egy kerék van, de mindegyik külön-külön fékezhetõ. Asszem kb. ennyi.

Ezek után - vessetek meg ha akartokKép - teljesen véletlenül megakadt a szemem valahol egy hirdetésen, mi szerint eladó valahol egy teljesen újszerû állapotban lévõ babakocsi + hordozó, össz-vissz 40 ezerért. Párommal már csak kíváncsiságból is elmentünk megnézni, hogy ugyan már, mit árulnak "újszerûnek" mondottnak és ennyiért... Lányok, elárulom Nektek: megvettük. Babakocsi: Múlt évi Pierre Cardin modell, pont ugyanazokat tudja, mint amit fentebb felsoroltam, a színe is olyan amit akartam: sötétkék alapon belül zöld-kék kockás, amúgy funkcióiban mindenben stimmel a fentivel. A hordozó (autósülés is) Play márkájú kis szerkezet, annyira használatlan volt, hogy azt hittem, hogy vadi új. A babakocsinak pedig össz-vissz annyi a "baja", hogy ki kell mosni a huzatot.. de sehol egy szakadás, egy napszívás, egy kopás, egy karcolás, semmi. A kerekeken a rece még le sincs kopva!!!! Ja, és adtak egy babatáskát is hozzá, a babakocsival megegyezõ anyagú. Szóval ez volt velünk: van már egy babakocsink, egy hordozónk, és egy babatáskánk 40.000,- Ft-ért...

Bocs a hosszúságért.

Beja
Beja

Sziasztok lányok!
Látom mindenki vásárlási lázban ég. Kép
Mi tagadás én is elkezdtem. Sot a bab megörökölt egy bontatlan Pampers mini pelenkát is, mert a barátnom babája "kinotte" mielott hasznosíthatta volna.
Kiságyat is öröklünk, de nagyon jó, pelemkázós, szekrénye van, és késobb átalakítható kiságynak illetve asztalnak is.
Ruhákat még nem vettem. Igaz még nekem kellene valami, mert csak nyári anyagú bo ruháim vannak, és a pocak egyre gömbölyubb, az osz meg közeleg.

Már megint többen lettünk a táblázatban Kép
Vigyázzatok magatokra, puszi mindenkinek!
Lányok, ti hogy álltok a visszerekkel? Sajnos én hajlamos vagyok rá... Kép
Niki K.
Niki K.

Helló!

Beja! de jó neked. Nagy szerencsétek volt és spóroltatok egy csomó pénzt.

Márti (és akit még érdekel)a babakocsi vásárlás. Mi Bébé Confort mellett döntöttünk. Az érvek: a környék ahol lakunk egy új kialakítású rész, az utcák nincsenek még lebetonozva, lejt&#337;s hegyoldal. Tehát a lakásból a gyerekkel csak úgy tudok majd kimozdulni, ha autóval elmegyünk vhová. Jó mondjuk van terasz és egy erd&#337; szélén lakunk, tehát levegöztetés megoldva.

A legfontosabb tehát az autósülés/hordozó volt plusz az hogy én nem akarom cipelni kézben ha kiszállunk (férjem még talán elbírja) és ezért jó, hogy ez egy vázra pattintható. A vázhoz megvettük a mózeskosaras részt is, mert ebben el tud aludni vízszintesen a baba akkor is ha hosszabb idöre távol leszünk otthonról. Kés&#337;bb meg majd megvesszük a sportülést is. Majd mondjuk tavasszal.

Az ilyen jelleg&#369; kocsikat szemlélve és 4 jó márkát találtam: Maxi Cosi, Bébé Comfort, Peg Perego és Cam. Az árak nagyjából egyeztek is. Maxi Cosi nekem kicsit futurisztikus volt. 3 kerék, biciklifék stb. Tehát innentöl kezdve az amibe beleszerettem - egykis farmerhuzatos, franciásan elegáns.

És akkor a piszkos anyagiak:
váz 39.000.-
mózeskosár 51.000.- (csupaszon, napfénytet&#337; és lábzsák nélkül csak 35.000.- de hát téli babánk lesz)
kocsiülés/hordozó.: 27.000.-

Ágy nálunk bölcsö lesz, mert a hálószobánk pici és kezdetben biztosan velünk lesz a pici (ti. a tetötér még nincs kész) A Rákóczi úti Götzben Hauck bölcs&#337; 17.000.- fehér és natúr színben kapható. Az igaz hogy az ágynem&#369; hozzá baldachinostul kb. még ugyanennyi. DE a Megatoysban 2 x ennyibe kerül!!! Ne kérdezzétek miért, ezen én is kiakadtam.

Keresünk még bele kókuszmatracot, aki tud segítsen. Hol olcsó?

Adri
Adri 29

Szia Bgabi és szia Mindenki!

Újként csatlakoznék hozzátok, mert rájöttem, hogy nagyon sok mindent megtudok t&#337;letek, de néha szívesen hozzá is szólnék.
Felvennél a listára engem is, ha nem gond?
Tikk-27.hét0nap-Budapest-26év-nov.14-els&#337; baba.
köszi

Tikk
Tikk

Sziasztok!

Beja, az Europarkban az emeleten van a Hervi's mellett a bababolt, ahol a gatyókat vettem. Nincs túl nagy kínálat, de nekem éppen sikerült olyan nacikat venni, amik a munkahelyre is jók, és inggel, blúzzal nem is látszik, hogy kismama nadrág. Ne riasszon el, hogy csak a bejárattal szemben, a bolt végében van 1db állvány/szekrény, ahol kismama ruhákat árulnak, a mellete lévö polcon volt elég nagy méretválaszték!

Moncsi, a fentieket neked is írtam, mivel gondolom vékony vagy, tájékoztatásul közlöm, hogy a 2 nadrág, amit vettem 36-os méretü, de volt egy olyan M-es gatyó is, ami rám is nagyon szük volt, pedig még mindig "csak" 49 kg vagyok. Szóval amik lógtak az állványon, tényleg nagyok voltak, de volt a nacikból kissebb méretü is!
Ami a 16. hetet illeti, a lista nem teljes, ma vagyok 15. hetes +1 napos, tehát beléptem a 16. hétbe, ezért büszkén ezt írtam a nevem mellé Kép Kép

BGabi, légyszi írd majd hozzá a hetek mellé a napot is, hogy ne tünjek olyan nagyképünek Kép KÖSZI!

Pussz,
Zsuzs
Zsuzs16?

BMárti,

Majdnem elfelejtettem!! A Margitban fogok szülni, úgyhogy ott leírom neked az infót a szülésznöröl.

Zsuzs

ui: bocs az off topicért!!
Zsuzs

Kedves Zsuzs!

Szóval voltak kisebb méretek is? Én csak "átlapoztam", de mivel ott tényleg csak nagy méretek voltak, ezért nem is foglalkoztam vele!
De hát ha Te találtál, akkor biztos én is találtam volna, s&#337;t lehet, hogy pont azok a nagyméret&#369;ek lettek volna jók rám, mert azért én nehezebb vagyok Nálad! :-)
Egyáltalán nem vagy nagykép&#369;, direkt azért tettem oda a smile-jelet (mert ezt a sárga nevet&#337;s fejet nem tudom, hogy kell!)! Én is nagykép&#369; vagyok, mert ma vagyok 16.hét+5 napos és én is azt mondom, hogy 17. hétben vagyok, s&#337;t a héten megkezdem a 18. hetemet!

Egyébként - visszatérve a nadrágokra - én megpróbálom kihúzni ezt az 1 hónapot, amig jó id&#337; van, aztán majd valami vastagabbat veszek &#337;szre, télre!
Én láttam a Quelle katalógusban a nadrágokat, ami jól néz ki az 10 ezer forinttól kezd&#337;dik, nem tudom, hogy Ti hogy vagytok vele, de én sajnálok kiadni úgy 10 ezer forintot, hogy azt sem tudom, hogy hogy állna rajtam! Ennyi pénzért üzletben is kapsz jó min&#337;ség&#369;t, és ott fel is tudod próbálni és egyb&#337;l hazavihetted, nem kell rá várni 2 hetet!

Puszi:
Moncsi

U.i.:Zsuzs, ugye nem haragudtál meg rám? Nem akartalak megbántani!!!
Moncsi

Szia Moncsi!

A katalógusok ügyében egyetértek veled. Én se szeretek látatlanba vásárolni, még akkor se, ha vissza lehet küldeni. Felpróbálva, megfogdosva derül ki egy ruháról, hogy jól áll-e rajtam, kellemes viselet-e az anyaga, stb.

A Kép -t úgy lehet odaírni, hogy a smile-nek kihagyod az orrát. Tehát csak egy ":" és rögtön utána a ")".

BMárti
BMárti

Sziasztok,

Hát már nekem is kezd vásárlási lázam lenni az olvasottak miatt..Kép
De sajna még várni kellKép Egyrészt építkezni fogunk és most nincs id&#337; és pénz babadolgokra. Másrészt a holland rokonaimtól talán öröklünk kocsit, ruhákat. Elméletileg szeptemberben hozzák majd, ezt meg akarom várni. Hátha hoznak mást isKép Anyósomék valami kiságyat szereztek egy ismer&#337;st&#337;l azt ahétvégén fogjuk megnézni. Pelenkázót anyu ígért. Az apraja meg azt hiszem októberben lesz meg. Csak.. már olyan jó lenne vásárolni...

Amúgy örülök, hogy mindenki jól van. Mi isKép Pénteken megyünk szabira 1 hétre, már nagyon váromKép
Pussz mindenkinek, vigyázzatok magatokra,
Évike aki már 23Kép
Évike23

Moncsi!

Nem haragudtam meg egyáltalán, azért is raktam a mondókám után két Kép-t is! Legyünk büszkék (vagy nagyképüek) a korunkra (és a babáéra is)! Kép

Zsuzs
Zsuzs

Sziasztok,

Micsoda véletlen, pont ma mentem el egy babakocsi nagy- és kiskerbe (a Hungária Körúton a Népligettel szemben). Nagyon klassz 3 funkciós (mózeskosár, babkocsi, sportkocsi) kocsik voltak 30 ezer körüli áron. Mintha lengyel gyártmányok lettek volna, de semmiben sem különböztek a nagy nevektöl, volt nagy kereke, künnyen összecsukható stb. az egyiknek, ami a legjobban tetszett, még a mózeskosár része is összecsukató, ami nem semmi, ha már nincs rá szükség! És minden textil része tisztitható, meg ilyenek. Holnap reggel viszem a páromat is, mert a kocsiválasztás a kedvenc témája. Szerintem egyébként ezek a lengyel, vagy milyen kocsik semmibel sem rosszabbak (söt) a dupla ennyiért a Megatoys-ban kinézett Graco kocsinál. Igaz, hogy autósülést igy külön kell szerezni, viszont ezek tényleg 100 %-ban vizszintesek, mig az összes 4 funkciós amit láttam, bizony kicsit ferde volt. Na majd holnap kiderül, megvesszük-e valamelyiket vagy még keresgélünk.
Pocok

Sziasztok!

Már nagyon régen nem írtam, de talán még emlékeztek rám.

Örülök, hogy mindenki jól van, nekem óriási lett a pocakom, pedig ez még csak a 23. hét, nem tudom lesz-e egyáltalán ruha amit feltudok majd venni a végén. BGabi,másodszorra neked is ennyivel hamarabb nöl a hasad?

Nekem Lilivel Pierre Cardin babakocsim volt, most is ez marad, én imádtam. Teljesen vizszintesre dönthetö, mindkét irányból tolható, minden kerék bolyog, stb, stb. Igaz hogy külön kellett autósülés/hordozót venni, de pont belefért a babakocsiba. Egyébként én elég korán hurcibáltam benne Lilit, sokat utaztunk, nem lett semmi baja a gerincének, én Gombócot is ebben fogom hazahozni (mármin a hordozóba) a kórházból, Lilit mózeskosárba raktuk a kocsiba, nem t&#369;nt biztonságosnak.

Voltunk 3D-s UH-n, nekem egy kicsit csalódás volt, többet vártam volna. De lehet , hogy csak túl korán voltunk. A nemét nem igazán látták.Ultrahangos válasza a következ&#337; volt: talán lány... de lehet hogy kisfiú.

Milyen sokan vagyunk a listán! Listavezet&#337;kr&#337;l semmi hír?

Na megpróbálom az egészet visszaolvasni, majd jövök.

Jó pocaknövesztést!

Szilvi
Szilvi

SziasztokKép
Ma mindenki szabin van ?Kép
Hát naggyon jó lehet. Bár holnaputántól már én is megyekKép
Ha van valaki azért írjon ámKép
Szép napot mindenkinek. Pussz,
Évike

Ui. megnéztema Babanet találkozós képeket így most már néhányatokat láttam isKép Igaz elég távoliak a képek, de így is kiderül, hogy nagyon jó lehetett...Puszi.
Évike23

Szia Évike!

Sajnos nincs mindenki szabadságon! Kép Én a tavasszal kivettem szinte minden szabimat, esküvö, nászút és családalapítás programokra Kép, úgyhogy a nyarat szépen végigdolgozhatom. Kép
Persze, egy szavam se lehet, csodálatos programokkal töltöttem az idei szabimat, de az már olyan régen volt, és mostanában valahogy mindig fáradt vagyok, és munkakedvetlen.
Te hová mégy holnaputántól, és mennyi idöre?

BMárti (21.)
BMárti

Sziasztok lányok!
Csak beköszönök, semmi különös nincs. A babám nagyon mocorgós, annyi örömet szerez vele mindkettonknek Kép (papa-mama)
Én néha már türelmetlenül várom, hogy itt legyen velünk, tudom így is itt van, és még erosödnie, növekednie kell...
Puszi mindenkinek:
Niki K. 25. és fél hét
Niki K.25

Sziasztok!

B.Márti: Én ugyan így vagyok a szabimmal.Nekem májusban volt az esküv&#337;m és akkor ell&#337;ttem a napokat. Kép

Képzeljétek olyan furcsákat érzek néha! Anélkül, hogy fognám a hasam. Olyan, mintha egy bubokék kipukkanna a hasamban. Ez már a picuri lehet?

Pusszancs!További jó napot!
catnet-Niki
catnet

Sziasztok!

Sajnos én sem vagyok szabin, már nem is megyek, max. 1-2 pénteket fogok kivenni. Ti meddig dolgoztok? Én úgy terveztem, október 1-töl megyek táppénzre, akkor leszek kb. 33-34 hetes. A védönö szerint hamarabb otthon kellene maradnom. Bevallom, én is elgondolkodtam ezen, amikor a múlt héten is este 8-kor indultam haza.
Tegnap voltam tornászni, nagyon tetszett. Érdekes, de még mindig én vagyok az egyik "legfiatalabb" a csapatban, a többség már a 38. hét körül jár. Úgyhogy legközelebbre már eléggé kicserélödik a banda.
Ma megyünk dokihoz, kiváncsi vagyok, még mindig olyan nagy-e manócska.

Üdv mindenkinek,
Eszter 26
eszter

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?