OK, legyen így.
CSERIANI. Az én olvasatomban eddig ez történt: leírtam azt a véleményemet, ami egyébként nem vonatkozott senkire a jelenlévők közül, meg általában emberekre sem, hogy jelen gazdasági és egyéb helyzetben nem az a kérdés, hogy megharapjuk-e a kezünket, hanem hogy melyik ujjunkat. Ennyi volt a hsz lényege, nem több. Ezt persze többen félreértettétek, és személyes támadásnak vettétek, és jogalapnak arra, hogy kioktassatok engem arról, hogy milyen a világ, meg az élet, ha valaki nem csak a seggét riszálja egy irodában, ahogy feltételezhetően én tettem ezidáig. Azóta én semmi mást nem csináltam, mint azt próbáltam magyarázni és bizonyítani, hogy azok közül, amiket nekem tulajdonítotok, semmit nem írtam le. Ehhez tartom magam továbbra is. Van bármelyikőtöknek is elképzelése arról, hogy én hogy élek? Pontosan mit és mennyit dolgoztam? Hogy kik a barátaim? Nincs bizony. Alapból támadásnak vettetek bármit, amit írtam. Gondolom, kaptatok eleget máskor, mástól, de ez nem jogosít fel arra, hogy soha el nem hangzottakat is nekem tulajdonítsatok.
Leírtam, hogy tudom, látom, tapasztalom, hogy nem a diplomán múlik sem a boldogulás, sem az, hogy valaki milyen ember. A földrajzi elhelyezkedést is azért mondtam, hogy éreztessem, tudom, hogy az, hogy milyen lehetőségek jönnek szembe, ezen is múlik. Hol volt itt arról szó, hogy a lakóhely jellemzi az embert?
[quote]M írta:inden azon múlik, milyen lehetőségeid vannak, ez pedig sokszor földrajzi alapon jobb vagy rosszabb
De ahhoz is tartom magam, hogy nekem személy szerint azért van jobb munkám, mert van egy diplomám. Ez viszont egy tényszerű megállapítás, és nem tartalmaz értékelés sem rám, sem másra nézve.
Elnézést pedig csak akkor szoktam kérni, ha én magam követek el valamit. Ha mások feltételezésekbe bocsátkoznak velem kapcsolatban, az más tészta.
Kriszta, amit te írsz, azok relatíve hosszútávú hatások, de sajnos én még nem láttam olyan kormányt, amelyik 4 évnél tovább látott volna. MINDNEK csak az a fontos, hogy a következő választásig kihúzza, és lehetőleg akkor pont népszerű legyen megint.
Dadomi, úgyis mint felmentősereg és erkölcsi támasz a bajban! Azt mondod, végigolvastad a vitát, és ez alapján vannak kérdéseid. Tényleg minden szót elolvastál, vagy csak azokat, amikre felhívták a figyelmedet előre? Szerinted ez:
[quote]F írta:élre ne értsetek, én is azt gondolom, hogy a gyereknek szüksége van arra, hogy legalább 2 éves koráig, de inkább tovább, otthon legyen az anyjával,
azt jelenti, hogy szerintem lehetőleg a gyermekágy lejártával vissza kellene mennünk dolgozni?
És ez:
[quote]n írta:agyon szomorú, de be kell látni, lassan mi vagyunk az egyetlen ország a világon, ahogy bármennyi pénzzel is, de itthon lehet maradni a gyerekekkel.
szerinted meg azt, hogy milyen nagy királyság, hogy máshol nincs ez a sok támogatás?
Szerinted ez:
[quote]o írta:lyanok kerültek be tanárszakokra a kénytelenségből alacsonyan meghúzott ponthatárok miatt, akikre soha soha nem bíznám a gyerekem oktatását
azt jelenti, hogy az én véleményem szerint az már tuti jó szakember és aduász, akinek diplomája van? És ez:
[quote]d írta:unát (lehet) rekeszteni papíron képzett emberekkel, de nincs szakmunkás
arra utal, hogy még több diplomást ide, mert csak rájuk van szükség és ők viszik előre az országot?
Az, hogy Cseriani kijelentésére, hogy de bizony az ő külföldi barátnője visszament részmunkaidőben dolgozni, azt mondom, hogy az én kolléganőmnek meg nem volt erre lehetősége, szóval külföldön sem ilyen rózsás a helyzet, azt jelenti, hogy én azt támogatom? Ugyanis én a francia példát csak abban a kontextusban hoztam elő, hogy külföldöm sem mindenhol van olyan remek lehetőségük az anyukáknak, mint ahogy ez másoktól elhangzott.
Az értelmiségi szót én egyszer sem vettem a számra, talán keresd meg, ki jött elő ezzel.
Kapásból tudok a személyes ismeretségi körömből olyat, ahol az anya tizenegy-két évig volt otthon a 3 gyerekkel, az apa foglalkozása pedig gépjárművezető-oktató. Nem vezettek fényűző háztartást, de nem nyomorogtak, jutott nyaralásra, a gyerekeknek egy szobányi játékra, különórákra. Igaz, apuka kidolgozta a belét, és csak este látta a gyerekeit, de ő így látta helyesnek.
Én már kinőttem az oviból, úgyhogy nem fogom neked összeszámolni, hogy bibibí, nekem mennyivel több diplomával nem rendelkező barátnőm van. Ha szerinted te ettől vagy király, ám legyen.
De legközelebb, mielőtt kérdőre vonsz engem, talán olvasd is el, amit írtam.
Az egyetlen, akinek tényleg bocsánatkéréssel tartozom, az Nadimo. Sajnálom, hogy nem bírtam megállni, és hangot adtam annak a véleményemnek, hogy márpedig ebben az országban csak szívás lesz az elkövetkező években, és azt feltételeztem, hogy olyan jellegű hozzászólások érkeznek majd, mint Kriszta legutóbbi írása. Megígérem, nem fordul elő többet.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára danann 2009.01.21 16:12-kor.