Sziasztok!
Brinza! Hát nem irigyellek! Én mindig azon drukkolok, hogy csak én ne legyek beteg, mert még egészségesen is elég fárasztó tud lenni az éjjel-nappali betegápolás.
Én szerencsére nem kaptam el Gézutól. És igyekeztem nem elkapatni a betegség alatti válogatással és a betegeknek "kijáró" kedvezményekkel. Talán sikerült, no de ő haspók!
Makkmarci! Szerintem nem rontod el azzal ha most egy darabig igyekszel figyelembe venni a brokkolifüggését. Mi lenne, ha kevernél mindig valami mást is hozzá? Hátha akkor más vitaminok és ásványi anyagok is kerülnek a kis szervezetébe. És ne légy elkeseredve, jobb, mintha csak csokit meg csipszet akarna enni, ebben a korban természetes állítólag, hogy vannak időszakok, amikor egy vagy kétféle kaját hajlandó csak megenni.
Szerintem azzal lehet jobban elrontani, ha mindig valami mást akarsz neki adni, és ha nem kell, akkor jön a brokkoli. Ebből azt tanulja meg a kis okos, hogy ha bármi más kaja nem tetszik vagy csak épp olyan kedve van, akkor van brokkoli tartalékban. Míg ha kapásból brokkolit kínálsz neki, akkor ez a válogatós magatartás nem erősödik.
Nálunk most van egy merőben más probléma, de hasonló megoldást próbálok. Pár napja Gézu nem hajlandó apjával megmaradni a fürdőszobában az esti fürdetésnél (más esetben nincs gond, pl kézmosásra szívesen megy vele), illetve fürcsi után a pelenkázón is éktelen ordítás kezdődik, ha én kiteszem a lábam. Agyalgattunk és arra jutottunk, hogy egy hete ezen a két helyen érezhette magát a legszerencsétlenebbül, mert akkor hányt szegénykém, ráadásul életében először. Most úgy próbáljuk megoldani, hogy egy darabig nem is próbálom meg kitenni a lábamat, mert látszik, hogy ez nem hiszti, hanem komolyan meg van rémülve, és nem szeretném, ha az rögzülne benne, hogy ha eleget üvölt, akkor anya visszajön. Szóval egy hét múlva újra próbálkozunk.
Nem próbálsz Marcinak még egy darabig ilyen babatejet vagy gyerekitalt adni? Én még biztos várnék a tejjel, bár kis mennyiségben és ha szépen látod, hogy nem allergiás rá, akkor nem lehet gond.
Dolli