Sziasztok!
Márti! Lacika is ilyen volt kicsinek, csakis az ölemben tudott jóízűt aludni. De nem tudott olyan mélyen aludni, hogy azonnal fel ne ébredjen, ha letettem.
Tényleg döbbenetesen különböző, hogy mennyire mást és mást tudnak az ilyen korú gyerekek, és hogy máris meglátszik az érdeklődési körük.
Lacika pl. padlóra küldte az Apját azzal, hogy tudja, melyik a jobb és melyik a bal keze.
Ügyesen (azért nem teljesen önállóan) öltözik, és a "fontosabb" színeket stabilan felismeri. Szivesen csinál rendet a játékai között, ami igazán meglepő egy 2 éves gyerektől. A betűk és a számok neki is nagyon tetszenek, de azokat azért még nem tudja igazán. Ha meztelenül lehet, megbízhatóan bilizik. Ugyanakkor még csak most kezd beszélni... Ja, és nagyon-nagyon ügyesen mászik, de erről már panaszkodtam.
Norci! Erről jut eszembe, írtad a multkor, hogy miket játszotok Vilivel, csak lestem. Ha én megpróbálnék ilyen kivágom, felragasztom típusú dolgokat csinálni, tuti minden képet összegyűrne Lacika, és az egész lakás csupa ragasztó lenne. El se tudom képzelni, hogy ki tudna vágni, és fel tudna ragasztani valamit...
Szilvi! Nem izgulok én, dehogy izgulok amiatt, hogy meddig tud számolni Lacika.
Csak azért írtam le, mert szerintem vidám, hogy PONT ADDIg tud számolni, ahány kere egy autónak van (lehet).
Hiába no, az érdeklődési köre...
Édes lehet Zsani, ahogy cicizteti a babáját.
Mi még csak pelusozzuk és etetgetjük a macit, edzünk rajta a kistesra.
Zsuzsi! Köszi az orvosi szakvéleményt!
Szila! Ja, vagy az azt követőben...
Laura! Hű, egyik esés rosszabbul hangzik, mint a másik... Nagy szerencséjük volt a csemetéidnek!
És hogy Anyukád milyen ügyes!
Danimama! Pont az új, még ismeretlen ételek iránt a legbizalmatlanabbak szerintem ebben a korban. Lacikánál az jön be, ha az új kaját először csak úgy mellékesen kapja kóstolóba, valami más, már ismert kaja mellé. Eleinte csak nézegetei, szétkeni, játszik vele. Ritka kegy, ha az első találkozás alkalmával meg is kóstolja. Tényleg, milyen távolinak tűnik, mikor értetlenkedtem (emlékszel Laura?
), hogy hogyan kell zöldbab főzeléket csinálni a kicsiknek.
Most meg már a miénket eszi, már ha éppen kegyeskedik.
Nekünk hideg párásítónk van, így nyugodtan benn merem hagyni Lacika szobájában éjszakára. Ja, és ami a legjobb benne, hogy érzékeli a levegő páratartalmát, és be lehet állítani, hogy milyet szeretnél, ő meg automatikusan ki-be kapcsol. Megy is éjjel-nappal. Nagyon megérte megvenni, a gyerekszoba bútor az egyetlen, ami nem szárad szét nálunk.
Lacika viszont végül úgyis mindig köztünk köt ki a mi száraz levegőjű hálónkban. Lehet, hogy utálja a párát?!
Andysj! Szerintem érdemes viszonylag veszélytelenebb helyen hagyni őket ugrálni, hamar megtanulják, hogy leesni nem jó dolog. Lacika ma felmászott az ágyáról a pelenkázószekrényre, csak lestem. Nagyon magas... Az előbb meg lemászott ügyesen a konyhai pulról, ez eddig csak fölfelé ment neki. Viszont onnan soha nem mert leesni, látta ő azt, hogy nagyon magas, és kemény alatta a kő.
Ja, és amikor örjöng, és fel kell venni, akkor én a vállamra szoktam dobni, mint egy krumpliszsákot. A hasa van a vállamon, a feje lóg hátul, a lábai meg rugkapálnak előre. Így viszonylag biztonságosan szállítható egy dühöngő kétéves.
Hogy nekem mekkora gyakorlatom van már ezekben a dolgokban...
Mindenkinek köszönjük az érdeklődést (aki érdeklődött
), Lacika kukija már szépen rendbejött. Arcizma se rándul pisiléskor, viszont örjöngve tiltakozik, ha megsejti, hogy bárki is hozzá akar nyúlni.
Megyünk aludni, mi mást is lehet ilyen posvány időben csinálni?!
BMárti