Nekem is megfordult a fejemben, hogy írok a kórháznak...
Szóval, kedden bementünk délután. Egy nagyon kedves doki volt ott, szerintem az egyetlen az osztályon. Megvizsgálta Dorkát, nem vadul, nem is sírt, pedig a dokitól fél. Na, mondom, talán nem lesz gond, ha ilyen kedves lesz mindenki. Kár, hogy elfelejtettem a nevét a nagy izgalomban. Mondta, hogy bekötik az infúziót, jobb, ha kimegyünk. Dorka benn ordít, én kinn bőgök, Tomi tiszta ideg...4x szúrták meg, akkor láttam, mikor hazajöttünk. Vért is vettek tőle, még most is kék a helye. Doki végzett, nővérek beszélnek: "Hívd be az anyját, mert én nem bírom el, fáj a derekam..." bementem, mondta a nővér, hogy megmutatja a szobánkat, menjek utána. Bementünk a szobába, ami iszonyat... nem tudom, láttátok e már a gyerek fertőzőt. A mi oldalunkon, három szoba volt egymás mellett, a szobák között üveg volt, át lehetett látni. Egy iszonyat szar ágy volt, nekem ,farostlemez volt az alja...Meg Dorkának egy vas kiságy, pelenkázó, műanyag kiskád a fürdetéshez, meg egy kis szekrény...és mindenhol a zöld csempe...meg egy csap.
Letettem az ágyra Dorcsit, Tomi meg hazament nekünk cuccért. A nővér mondta,de ezt nem lehet leírni, ezt a stílust hallani kell...szóval, mondta, hogy nem beszélhetek senkivel, nem mehetek ki a szobából, csak ha wc-re kell mennem, és fürdeni. Aztán, meg ha lehet, ne fosassam össze az ágyat a gyerekkel, mert kevés az ágynemű...bőőőőgtem. Szerinte én szánt szándékkal fosatom, meg hányatom a 11 hónapos gyerkem?????
Kb. egy óra múlva jött, hozta az infúziót, Dorcsinak fekvés, infúzió be, kéz lecsipeszel. 6 és fél óráig folyt az infúzió. Eléképzelhetitek, hogy milyen volt, alig bírtuk fekve tartani,közben persze befosott, úgy, hogy ki is folyt, átöltözteni nem tudtam, hányt is, éppen, hogy csak félre tudtam fordítani a fejét. Szóltam a csajnak mellettem,hogy hívja ide a nővért, hogy valahogy át tudjam öltöztetni, mert így meg meg fog fázni. Jön a nővér, hogy mi olyan sürgős, mondom, hogy hányt, és szeretném átöltöztetni, ja, csak ez a baj, majd átöltöztetem, ha lefolyt az infúzió...ok
fél 11-kor (éjjel) lefolyt végre, Dorka teljesen ki volt merülve...megfürdettem gyorsan, aztán nagy nehezen elaludt. Kértem másik ágyneműt, a kezembe nyomták, cseréljem ki...
A doki, aki vizsgálta, azt mondta, hogy felvesznek engem is az osztályra, és akkor kapok én is "rendes" kaját...erről később...
Vizeletmintát kellett volna venni Dorkától, feltettek neki egy kis zacskót, de mindig összefosta, nem sikerült. Utána már nekem mondta a nővér, hogy rakjam én fel, lesz a mi lesz, őt nem érdekli...
Mondanom sem kell, hogy egész éjszaka seni ránk se nézett, Dorka egy csomót hányt, szegényt hajnalban már álmában tettem tisztába, fel sem ébredt rá, hogy befosott, kb. fél órát aludtam...nem volt semmi