Sziasztok!
Tudom, régen nem voltam, de hát Alex nem igazán alszik napközben, bár ma már másodszorra sikerült elaltatnom. Alszik 10-20 percet, vagy még annyit sem, s utána megint nem tudom elaltatni, pedig hiper fáradt tud lenni, s a végén csak beájul. Az esti altatás is hasonló tud lenni, pláne ha napközben semmit nem aludt, akkor még rosszabb. Tegnap is kb 11-éjfél körül tudtuk elaltatni, előtte fél 5 körül kelt, kb 1 órai alvás után.
Most itt alszik az ölemben, egy puha párnán, úgyhogy azon morfondírozok már 2 napja, hogy ki kéne próbálni a hordozó kendőt. Már néztem a méreteit is, nem tudom, ha varratnék egyet, nem lenne-e olcsóbb, mint készen venni. Majd utána nézek, lehet már holnap. Sőt, gondoltam, mi lenne, ha lepedőből varratnám össze, és nem is lenne olyan meleg. Mennyit lehet benne folyamatosan a gyerkő? Aki használt, mi a vélemény róla? Bár nem tudom, hogy a póz, amiben lehet benne hordozni, mennyire nyeri el Alex tetszését.
Penész, nálunk is volt, aztán leszigeteltük a házat, meg a plafont, utána megint előjött, pedig régi fa ablakaink vannak. Amikor elkezdtem bent szárítani a ruhákat, megint előjött. Már 3 éve nem itthon szárítjuk a ruhákat telente, így nem volt. Most, mióta Alex megvan, többször kellett bent szárítani, akkor megint előjött. Most utoljára domestossal mostuk le, s megint nem szárítom a ruhákat bent, s naponta fél-1 órát szellőztetünk, így most nem jött elő. A ruhákat meg kimosom, aztán elvisszük anyuékhoz száradni. Kicsit macerás, de muszáj.
Együtt alvás, Alex a legelső éjszaka aludt velünk, bár igazán csak ő aludt, mi nem, mert mindig féltünk, hogy ráfekszünk, úgyhogy azóta a kiságyba altatjuk. Előtte is az volt az elképzelésünk. Csak az altatással vannak problémáink, még mindig, csak kézben, vagy cicin alszik el. Az még jó, ha a cicin elalszik, utána átrakom a kiságyba, de ha már cici nem kell neki, mert nem éhes, akkor jön a karban tartás és a séta, de az meg elég fárasztó, 2-3 órán keresztül, s ha elalszik, be kell csempészni a kiságyba, ami persze nem mindig jön össze, vagy ha össze is jön, van, hogy 5-10 perc, és felébred, s kezdődik elölről a séta, van hogy megint órákig. Borzalmas. Nincs valami ötletetek? Ha a nagyágyban alszik el, akkor is felébred ugyanúgy, napközben ott szoktam hagyni, ha ott alszik el. Szerintem megmozgatja a kezét, lábát, s arra ébred fel. Éjszaka jó, mert ha nincs semmi baja /kaki, puki/ , akkor 2-3 óránként ébred, cici, s már alszik is, s mehet vissza a kiságyba, alszik. Viszont ha valami miatt jobban felébred, megint jön az órákig tartó séta. Én éjszaka nem is teszem tisztába, ha nem kakis, különben nem aludnánk semmit. Este jól bekrémezem a popsiját, s szerencsére nem is igényli. Napközben nem viseli el a pisis pelust magán, különben is pisisbe nem lehet kakilni.
Alex nem szeret hason lenni, bár nem is nagyon fektettük hasra. Leginkább a jobb oldalán alszik. Van oldalt fektetőnk, hol abban alszik, hogy kitámasztjuk a hátát. Nem tudom, nem rossz-e, hogy a bal oldalán kevesebbet alszik, mint a jobbon.
Az altatásra annyian mondták, hagyjam sírni, majd elalszik. De én nem bírom. Próbáltam, hogy a kiságyban simogatom, énekelek, mesélek neki, akkor is csak sír vagy játszik de nem alszik.
A legrosszabb, mikor szinte egész nap fent van, semmit nem tudok csinálni. Pakolni is kéne, meg csomagolni, mert elvileg jan. 28-ig ki kell költöznünk, s hogy ne mindent egyszerre kelljen, elkezdtem, dobozolni, de nem igazán haladok. Van, hogy enni is alig tudok.
Na, jól kiveséztem ezt az alvás témát, de hát ez a legfőbb gondom mostanában.
Nem tudom, amit írtatok, ez a Viborcul kúp, a sima nem alvásra is jó? Én nem ismerem ezt, s a homeos könyvben sincs benne. Amúgy a hasfájást 6 hetes korában mintha elvágták volna, most csak a pukival meg a kakival szokott néha küzdeni, de nem sír, csak látom, hogy erőlködik, meg nyűglődik.
Boldog névnapot Atinak és Ágotának is, meg ha jól emlékszem Csongi nap is volt, Neki is.
Ágota, akkor megnyugodtam, hogy nem vagyunk egyedül, hogy melege van-e a csemeténknek, vagy nincs. Mi pléddel takarjuk, de ha lerúgja, mindig attól parázunk, hogy megfázik, pláne az apja. Most elővettük a hálózsákot, de szerintem tegnap meg abban melege volt. Éjszaka van, hogy szörcsög az orra, de napközben semmi baja, meg nem is minden éjszaka. Ilyenkor egy kis anyatejet szoktam belenyomatni, s meg is szűnik, bár annak meg az a kockázata, hogy felébred.
Meri, Ronó csúcs ügyes. Alex, ha hasra van fordítva, már mászni próbál, meg szerintem hamarosan hasra fog fordulni, mert oldalra simán megy már egyedül is, innen meg már egy lépés. Sajnálom, hogy a ház még mindig nincs kész.
Szeri, drukkolok, hogy Ti is hamarosan költözhessetek, mi már látjuk az alagút végét, bár lehet, hogy kicsit nekünk is csúszik, mert hitelt intéztünk egy keveset, azért kell még várnunk, ha minden igaz, jövő héten írjuk a szerződést s bankkal, remélhetőleg jövő pénteken utalnak is, s utána legkésőbb 2 hét múlva költözhetünk, bár jó lenne hamarabb, mert innen 28-ig ki kéne költöznünk, de normális a vevő szerintem ha pár napot csúszunk, akkor sincs gond. Egyébként ki tudtuk volna fizetni már a házat kp-ben, csak hát akkor nem maradt volna egy fillérünk sem. Így legalább lesz tartalék, bár kicsit bonyolultabb így. De csak megoldódik hamarosan Nektek is, nekünk is.
Marietta, gyönyörű a kis csajszi.
S látom, kis huncut.
Vicky, Levente is csúcs édes, Olyan picinek tűnik Alexhez képes, pedig alig kisebb.
Jó nagy dudor van Leventének is a fején, Alexnek is az volt, csak hátrafelé, Zoli meg is ijedt, mikor meglátta, hogy milyen "csúcsfej". De szépen elmúlt már. A sebed hogy van? Én Arnica Montanat szedtem, meg az aranyeremre Aloe-t, ami nagyon hatásos volt. Neked nem jött ki az aranyér? Amúgy a doktornéni azt mondta, hogy azok a babák akik nehezebben bújtak ki, jobban igénylik a babusgatást.
Pinkiné, remélem hamar megoldódik Nálatok az alvás gond. Mi is mindig agyalunk, hogy mit kéne másképp csinálni, mindig kipróbálunk valamit, aztán egyszer működik, következőleg megint nem. Ez az őrület, mikor azt hiszem megtaláltam a megoldást, aztán mégsem.
Arwen, Ati is kis huncut, úgy látom, meg mindig kitalál valamit Ő is, hogy anyának legyen valami megoldandó feladat, mint most az evéssel.
Porsi, jó hogy jöttél, s jó, hogy Nálatok ilyen jól megoldódott a külön alvás. Sógornőmék a gyereket most tudták külön ágyba szoktatni, pedig már 11 éves. Bár gondolom ez az ő hibájuk is. Eddig egy szobájuk volt, aztán 1 éve, hogy van két szobájuk, de a gyereket csak most tudták átszoktatni, hogy vettek neki külön tv-t a szobájába, mert csak arra tud elaludni.
Vivi, de jó, hogy ilyen hamar mutizza már magát a kis csöppség.
Bár biztos akkor lesz, ha már kibújt a pocakból.
Én rákérdeztem anyura, mikor elvitték Alexet fürdetni, hogy biztos kisfiú?
Voltunk csípő uh-on, és kiderült, hogy a bal oldalán van egy kis eltérés, úgyhogy most tornáztatni kell, s februárban menni kell megint.
Most azt hiszem, jó sokat írtam, próbáltam bepótolni amit nem voltam.
Remélem mindent leírtam, amit szerettem volna.
Amúgy Ti hogy álltok ahhoz a témához, hogy a tv bent legyen a hálószobában, vagy sem? Nálunk most bent van, mivel csak egy szobánk van, nincs nappali, máshova nem tudnánk tenni, de úgy látom, Alexet zavarja, úgyhogy nem is nagyon tv-zünk, mióta megszületett. Az másik házba a nappaliba tervezzük tenni.
Amúgy arra gondoltam, hogy csinálok Alexnek egy nagy fekvőhelyet ott, 2 nagy szivacsot egymás mellé tenni, s lesz egy 200x180-as fekvőhelye, ahol nyugodtan meg is tudom szoptatni, s utána nem is kell őt pakolgatni, hanem csak én megyek át a mi ágyunkba, s ott aztán majd játszani is el fog férni.
Úgy tervezem, ha már mászni kezd, akkor elkerítjük ráccsal, hogy ne tudjon róla lejönni. Szerintetek milyen ötlet? Nem hiszem, hogy rosszabb mint a kiságy.
Most aztán tényleg befejezem, nem csak rólam szól a topic
Pusz mindenkinek!
Nikó