Új privát üzeneted érkezett!

Manna: nálunk is így van. Éjféli kaja, aztán 7-ig alvás, szopi és megint alvás 10-1/2 11-ig. Mindig utáltam korán kelni... :D

Cili: dettó. De egyik barátnőm, mintha megérezte volna, hogy ez van, pont ma írt e-mailt. Idézem: "...ne ijedj meg, ha a következő két hétben rengeteg lesz az ordítás, az is csak 1-2 hétig tart (én nagyon kibuktam, hogy le se lehetett tenni a gyereket)". Szóval, megnyugodtam :D

Az még el akartam mesélni, hogy tegnap voltunk Decatlonban meg bababoltban. Persze Kiskobold rögtön rázendített a mózesben, ahogy betoltuk és kicsomagoltuk, úgyhogy kivettem. Erre rögtön elhallgatott, és kistányérra kerekedett szemekkel és tátott szájjal bámult körbe. Annyira édes volt, teljesen odavoltam tőle! Ma ugyanígy bámulta a védőnőt, amíg az osztotta az eszet.

Kép

Kép
gabilany79
 
 


Sziasztok!

Pár napja ígértem, hogy felteszem az oltási naptárt. Mivel nem tudtam beszkennelni, megcsináltam excelben és most csatolom.
1232391791.6175.xls

1. Pneumococcus: agyhártyagyulladás elleni, úgy tudom,e zt a 2 hónapos kötelezővel együtt most már adják.

2. 6 hónapos korig be kell fejezni, nagyon dárga (17000 Ft és meg kell ismételni)

3. 55%-os TB támogatás 1 éves kor alatt, 2,5 évig 25%. Kiemelkedő fontosságú külföldi utazás esetén, ill. tartós külföldi tartózkodás esetén serdülő kor után!

4. 12 hó felett adható, MMR oltással együtt vagy 8 hét szünettel.

5. split vakcinák 6 hónapos kor felett alkalmazhatók.

6. 25%-os TB támogatással írható fel. 1 éves kor felett javasolt lakóhely, életvitel szerint.

7. Hazánk az alacsonyan fertőzöttek közé tartozik, inkább utazás esetén ajánlott.

8. Humán Papilloma: kamaszkortól nők számára méhnyakrák megelőzésére.

Remélem, tudtam segíteni.

Sarmon! A vargabéles receptet holnap felteszem a receptesbe!

Laura

Kép
Kép
szeles4
 
 


Van vmilyen időbeli kikötés a támogatások (GYES, családi p., anyasági) igénylésénél? Pl. hogy szülést követő 6 hétben vagy ilyesmi. Vagy leadhatjuk bmikor az igénylést? Ma jött a TAJ kártya, de még kéne egy igazolás az orvostól. Lehet csak 6 hetes kontroll alkalmával jutok el hozzá.

Kép
Kép
Kép
aida
Halásztelek
 
 

 
 

Aida: az anyaságit 180 napon belül (szülés után) kell beadni. Itt megtalálhatód: http://www.allamkincstar.gov.hu/rovat/1 ... 1ed2baabb0

Front: Marci is nyűgős ma eléggé. Sőt ma nem akar böfizni és már 3-szor bukott. Igaz nem sokat, de azért idegesítő!
Vendég
 


Laura: köszi a táblázatot én lementettem!!! :lol:
Vendég
 


Várom a repeptet Laura.

Manna köszi a díjra jelölést... :lol:

sarmon
]Kép[/
]Kép[/
Kép
sarmon
 
 


[quote]V írta:alami front jön? Ha 1 méterre elmegyek Danitól üvölt, és csak nálam hajlandó megnyugodni! Ilyet még nem nagyon csinált....


Cili! Ákos ma ugyan ezt csinálta (mondjuk fantasztikus volt egész nap összebújni, csak így nem haladtam ma semmivel itthon...de ki nem tojja le! :lol: ), és ő még sosem csinált ilyet, úgyhogy tuti van valami a levegőben. Ma volt kint a dokibá, megemlítettem neki, és azt mondta, amire én is tippeltem, hogy nagy valószínűséggel a front miatt van. Hát, nem volt így egyszerű a mai nap....Viszont most már alszik mint a bunda az ágyikójában, annyira elfáradt szegénykém, egész nap nem aludt semmit sem. :(

Konakion: mi 4 hetente adjuk, de pl. védőnő barátnőm vidéken hetente adta a kisfiának, és ott ezt is tanácsolják.
bébic
 
 



Domi is nyűgös volt, de persze délután aludt egy nagyot, így most nem akar... :) Fekszik az ágyában és cumizik, persze ha kiesik a szájából nyöszörög, mi meg ugrunk és beadjuk (cickommandónak becézve egymást a férjemmel :D ).

manna
mannababoca
 
 


Jó reggelt!

Nőgyógyász letudva, felmentést megkaptuk, éltünk is vele! :lol: :oops:

Cerazette nevű fogamzásgátlót javasolt, ezt kimondottan szoptatás alatt ajánlják a kismamáknak. Az ára is elfogadható, a 3 leveles kiszerelés 5.800 Ft. Felírt nekem egy fél évre valót, levette a rákszűrést is, úgyhogy egy darabig nem szeretnék menni hozzá.

Megyek a konyhába, mert Hunorka alszik, addig el kell készülnie az ebédnek.

Szép napot! Laura

Kép
Kép
szeles4
 
 


Sziasztok Csajok!
Zsófi ismét átaludta az éjszakát!!! :-D Éjjel fél 11-től reggel 7-ig húzta a lóbőrt!

Szeles!
Én doki bácsim cseles! Biztos kevesellette a pénzt, amit kapott szüléskor, mert rákszűréshez nem vette le a kenetet most, visszarendelt pár hónap múlvára. Újabb 9.000.- Ft!

Mindenki átesett a rákszűrésen a 6 hetes kontrollon???

Manna!
Örülök, hogy másnak is sikerült elrontania cumival a gyerekét. :-D Nálunk Zsófi csak cumival hajlandó elaludni, persze ha már eléggé mélyen alszik, akkor nem zavarja, hogy kiesik a szájából, de a mély alvás fázisáig párszor vissza kell tuszkolni a szájába.

Andy!
Hogy vagy ma???

Körkérdés:
Ti naponta mennyi ideig ültetitek hordozóba vagy pihenőszékbe a gyereket? Mennyi időt tölthet ülő helyzetben ennyi idősen? Az igazság az, hogy a fekvő lét már nem köti le túlzottan Zsófit. Ha ébren van, sokat van kézben, sétálunk a házban, nézegetjük a polcokat, színes tárgyakat. Fekve csak a forgóját tudja nézni a kiságyában, de az 10 percnél tovább nem köti le.

Kép
Kép
lbernuska
 
 


Bernuska: az tök jó hogy Zsófi átaludta az éjszakát. Remélem Marcinak is hamarosan sikerül!!!!
Én jövő héten megyek 6 hetes kontrollra, de szeretnék csináltatni rákszűrést. Igaz most én vagyok cseles, mert nem magánrendelésre megyek hanem a rendelőintézetbe!!!! :wink: :wink:
Marci nincs sem hordozóba sem pihenőszékbe (nincs is). Ő a játszószőnyegén el van egész jól. Persze imád kézben lenni és akkor mi is nézelődünk, de a szőnyeg is bejön! :lol:
Vendég
 


Múltkor már kérdeztem, de vagy nem jött válasz vagy én nem láttam (akkor elnézést) így megkérdem még1szer:
Noel lassan már csak a pihenőszékében van el. Éjszaka is ha nem akarjuk hogy sírjon a pihenőszékébe kell rakni. :( Se kézben, se a nagyágyban nem jó, sír. A pihenőszékében cumival elnézelődik. Azonban mivel nem teljesen vízszintes tudom hogy nem jó a gerincének. Mennyire ártok vele ha sokat van benne??

Kép
Kép
Kép
aida
Halásztelek
 
 


Szasztok! Megjöttem anyós-wellnessről. Jó vót! De tényleg. Kinyalta a va....mat. "barátnők" lettünk ;)

Gaby! sajna nem tudom. Este megkérdezem.

Kép
zölddisznó
 
 


Megyek is, mert szalad a lakás...

Kép
zölddisznó
 
 


Zölddi: Nahát, ez komoly?
Nálunk most éppen vasal, a nagyfiam suliban , a középső bölcsiben, a kicsi alszik, de mi mégsem beszélgetünk, én inkább most internetezek ebéd közben. Azt hiszem én nem is akarok vele barátnők lenni. Annyira mások vagyunk. Azért elmesélem legutóbbi sztoriját, de azt tudni kell, hogy nagyon spórol, tőlünk hazaviszi a száraz kenyeret, ételmaradékot, mindent még az üres üvegeket is. De:
megkértem, h csináljon egy paradicsomos káposzta főzeléket Dávidnak és Gabikának (bébicsősz), 2 embernek-ezt hangsúlyoztam, esküszöm, másnapra, ez nagy segítség lenne. Nem viccelek, kb. 30 perce hallgattam, h reszeli a káposztát, gondoltam megnézem. A legnagyobb fazekam dugig volt reszelt káposztával, de annyira, h víz nem fért rá. Agyam eldobtam, megkérdeztem, h hova reszel még, mondtam, h 2 embernek kell. Hát ő azt hitte, ... mindig így kezdi. Kiszedettem vele a fazékból, tegyük el salátának (utóbb kidobtam mert nem kellett), a többit megfőzte, 3 napig ette Dávid és Gabika, mama is vitt haza, és egy adagot kidobtam. - Jót spórolt.

Brigitta

Kép
Kép
Kép
bb
 
 


Ja, és még egy a mama sztorihoz:
Mindehhez felhasznált kb. 3/4 l paradicsomlét (én 1 l-t szoktam a 3-4 adaghoz, merthogy paradicsomos az a káposzta nemde?, a maradék is az enyészeté lett)

De most komolyan, én velem van a baj, h ez kiakaszt, vagy ...

Brigitta

Kép
Kép
Kép
bb
 
 


Brigi, Az én anyósom tökéletesen ugyanezt csinálja. Mind spórolás terén, mind kaja. De sztem ez megszokás kérdése, nem? Az én anyósom is ha hoz nekünk kaját akkor azt 1 hétig esszük. Akkor is ha kérjük hogy keveset hozzon.. Csak annyi a különbség hogy én már nem merek vele ellenkezni mert azt már láttuk hogy annak csúnya vége van. :D :(

Kép
Kép
Kép
aida
Halásztelek
 
 


Aida:
Az a baj, h én megpróbálok nemszólni, sőt inkább magam csinálom meg az olyan dolgokat, aminél már előre sejthető, h "baj" lesz, de megőrülök.
Pl. nagyon örülök, ha itt van, megfürdeti és lefekteti este Dávidot, ez tényleg nagy segítség, nem kell egyszerre két kicsinél lennem. De számtalanszor megkértem, h mossa meg a gyerek fogát, merthogy ez hozzátartozik a tisztálkodáshoz. Elsőre azt válaszolta, ez még tejfog, úgyis kiesik. Azt hittem rosszul hallok. Megmagyaráztam neki, cikket mutattam neki arról, h milyen fontos a szájhigiénia már akár csecsemőkorban, nemhogy egy kétévesnél. Soha nem mossa meg a fogát, sőt néha még lódít is. Mikor pakolok el a fürdőszobában megnézem és száraz a fogkefe, rákérdezek és tagad. Hihetetlen, attól féltem tegnap este, h odavágom neki, h azért van mamának kivehető foga, mert ... de visszatartottam magam. Szerencsére férjem néha megmondja neki a magáét. Ja, és csokit, cukrot mindig hoz, hiába kértem, ha már ad nekik, legalább mossanak fogat utána. ÁÁÁÁÁHHHHH!
Így hogy lehet örülni a segítségének?
Bocsánat csajok.

Brigitta

Kép
Kép
Kép
bb
 
 


Nálunk pontosan hasonló. Én is mondtam már ilyet hogy ilyen segítségnek hogy örüljek. Én lassan teljesen beletörődök.

Kép
Kép
Kép
aida
Halásztelek
 
 


Sziasztok!

Tegnap nálunk is egész napos fennlét volt, tényleg lehetett vmi a levegőben. Úgy nézett ki, hogy legalább séta közben bealszik, de aztán azt se aludta végig... Most szundikál:)

Gabi - már jó ideje nálunk se riaszt be a Baby Controll, de nekünk még mindig a paplanos megoldás van, épp tegnap mondtam apának, hogy tehetnénk egy próbát most már a kókuszmatraccal. Kiskoboldnak mennyi a súlya? Panka még nem érte el a 4 kilót (bár már csak grammok hiányoznak, nagyon szurkolok)

Laura - köszi a táblit, nagyon hasznos!

Zöldi - ez tök jó! Mikre nem képes egy drága kis unoka?

K-vitamin - neknk első hónapbn kellett hetente, most pedig már havonta (idős doktor nénink van) És én is csak magában adom kiskanállal.

Cumi - mi is használjuk, mikor nyűgös, de azért még nem függő.
Én mostanában Dr.Spock-al szórakoztatom magam szopi közben, és ő azt írja róla, hogy az első hónapokban kifejezetten hasznos, és 3-4 hónapos korban - mikor elmúlik a hasfájósságból adódó nyűgösség - még könnyedén le lehet szoktatni róla, ha nem akarja vki sokáig használni.

Kép
trombibébi
 
 


trombi:
én kifejezetten szeretném, h cumizzon, de ez a gyerek nem akar. Már most ellenkezik velem. A nagyfiamat megnyugtatta, éjjelente is jó volt neki, a középső fiam utálta a cumit, mindig a cicimen lógott. Tudom ennek örülni kell, de majd mondjátok ugyanezt egy év múlva is.

Brigitta

Kép
Kép
Kép
bb
 
 


Zöldi: "this is the beginning of a beautiful friendship" :lol: 8) hogy a méltán híres Bogart bácsit idézzem.

Trombi: Kiskobold most kb. 4300-4400 g.

Berni: nálam is megvolt a rákszűrés. Ugye milyen jó (majdnem ) átaludni az éjszakát :wink: :P :lol: Hát, nálunk, amikor ébren van, akkor döntött pihenőszék, és fel vannak rá lógatva mindenféle színes zörgő dolgok, de azzal is max. negyedórát van el. Vagy ülök és ráfektetem a combomra (már nem igazán fér) és énekelek neki meg olvasok (épp Terry Pratchett-tel ismertetem :lol:) vagy kicsit hasalunk, hogy erősödjön a háta és próbálom rávenni, hogy emelgesse a fejét, de végül mindig oda lyukadunk ki, hogy amikor ezeket megunja, ölbe veszem...

Ma nem mentünk sétizni, míg ebédeltem, némi gagyarászás után végre bealudt a pihenőszékben, és tudom, hogy ha felveszem, végigüvölti a sétát. Utálja, ha megébresztik... Holnap szemfülesebb leszek és még elalvás előtt bepakolom a babakocsiba :P

Látom, anyós a téma. Engem mostanság két kérdés foglalkoztat: miért ráz ki a hideg annak a gondolatára, hogy akár 2 percre anyósra bízzam Kiskoboldot? és Hogy közöljem ezt finoman a párommal? Tényleg begolyózok tőle, és már kezdem azt hinni, hogy bennem van a hiba, mert sógornőmre meg anyámra bármikor ráhagyom Kristófot. De anyósomban van valami, ami miatt nem megy. Folyton úgy csinál, mintha az övé lenne a gyerek. Nagyon fura, de nem tudom jobban megmagyarázni. Karácsonykor párom csinált róluk közös képet (én nem is emlékszem rá, már csak a produktumot láttam), amin anyósom a vörös körmeivel épp a cumit próbálja a gyerek szájába tuszkolni szigorú nemszeretem tanítónénis arckifejezéssel. Semmi szeretet nincs az arcán, de közben meg a szavaival azt sugallja, hogy leginkább megfojtaná a szeretetével a gyereket. Múltkor negyedórát osztotta az eszet telefonon a páromnak az ÉN tejcsi gondjaimról. Hogy ha már ilyen kevés van, akkor legalább jó minőségű-e az ő kis Morzsájának? Párom jól nézze meg, hogy a lefejt tejcsin kiül-e a zsír meg ilyenek.
Vagy felhív engem, azzal, hogy "Hogy vagy?" mire én "Köszönöm, jól". Erre ő "Akkor küldjél friss fotókat az én kis Morzsámról".
Szóval, nem egyszerű, és attól tartok, hogy ez később csak egyre rosszabb lesz, mert apát se akarom megbántani, mert igazából nyíltan nem ellenszenves velem anyós, csak olyan furcsa....

Kép

Kép
gabilany79
 
 


Hát igen, nekem is mondta a barátnőm az elején, mikor erről beszélgettünk, hogy "lesz még olyan is hogy annak örülsz majd, ha elfogadja" -és hát kezdem sejteni, hogy miről beszélt akkor... merthogy Panka se fogadja el mindig.

Kép
trombibébi
 
 


Sziasztok!

Ebéd kész! A gyermekemet meggyőztem, hogy neki az jó, ha most alszik egyet, és így is teszi, olyan jó idő van a teraszra idesüt a nap, ő meg nyitott szájjal szunyál. Végre volt időm rendesen enni, nemcsak kutyafuttában...

Cumi: nálunk van, hogy úgy szívja, mintha az élete függne tőle, és nagyokat magyaráz közben.

Gaby nagyon remélem, hogy ez a front vagy ami a levegőben van hamar elmúlik..., na nem mintha nem lett volna jó összebújva, de hát egész nap kicsit elfáradtam...

Van amikor Dani sem akar sehol máshol megmaradni csak a hordozójában, nem tudok vele mit kezdeni. Kicsit ringatom és akkor bealszik, egy idő után meg kiveszem...

Ja én csütörtökön megyek 6 hetes kontrollra, már alig várom, hogy nekem is legyen bogyóm, aztán mindent bele... 8)

Kép

Kép
dcili81
 
 


Sziasztok!

Mára ránk is átragadt a nyűgösség, reggel 8 óta fent van és nem tud elaludni. Már mindent kipróbáltam, persze amíg megy a pórszívó addig alszik (de nem akarok órákat takarítani). Szóval mostanra elfáradtam, betettem a kiságyba, hogy elmegyek a fürdőszobába, most meg csönd van.... :shock: azt hittem ordítozni fog.

Ja és ma nagyon sokat bukik, lehet, hogy azért mert ennyit nyöszörög? Nem tudom. Éhes nem lehet, pelus ok, hasa nem fáj, csak nyöszmörög. Én meg úgy aludnék egy fél órát...

manna
mannababoca
 
 


Sziasztok!

Ma nekünk is kimaradt a séta...végre alszik. Tegnap óta mi is nyűgösködünk. Csak kézben jó neki..most is fél kézzel irok mert itt szuszog a kezemben a drágám. :D

Zöldi:anyós wellnes után üdv újra a hétköznapokban! de az tök jó h ilyen jól "összemelegedtetek" :lol:

ha már anyós a téma: kaja ügyben nekünk is ez a helyzet,,itt nálam nem főz, csak fuvarozzák..multkor már leállitottam h elég. mert nem fér semmi a hűtőbe. Hiába mondom neki, h anyu is főz, vagy én, ő akkor is hozza a nagycsaládos adagot...nem beszélve arról, h piszokul sóz és fűszerez... :? a párom meg jobban szereti az én főztömet.. :wink:
szóval meg vagyunk mi áldva velük:)
amugy semmi bajom vele meg jót akar de akkor is..

Gabi: huu elképzeltem ezt a vörös körömlakkos dolgot..elég riasztó..

K-vitamin: nekünk havonta kell..

tegnap nálunk is járt a védőnéni. dicséretözön.. :lol:
febr. 10-én megyünk az oltásokra.

Cumi: nálunk is megy az éjszaka az ugrálás..párszor vissza kell neki adni..most meg még a feje alól is vadászom, mert ahogy átforditja a cumi menet közben kiesik...
eszterke24
 
 


pihenőszék: nekem nem igazán marad benne...
a hordozóban is akkor jó neki, ha az autó is megy alatta...vagy ha lóbálom benne..persze marha nehéz a hordozó gyerekkel együtt... :roll:
eszterke24
 
 


Elkészült a vargabéles, íme a fotók, recept a másik topikban.
Kép Kép

Hordozó, pihenőszék: nekünk pihenőszékünk nincs, nem is tervezzük. Hordozóban sincs napközben, csak ha kocsival megyünk valahová.

Holnap megyünk a Kardiológiai Intézetbe, szorítsatok, hogy teljesen gyógyult legyen Hunor kicsi szíve.

Laura

Kép
Kép
szeles4
 
 


Sziasztok!

Nekünk jobb napunk van, amióta nem fáj a hasa, néha kicsit nyűglődik,bántják a szelek meg meg ébred de visszaalszik
esténként alszik 6 órát,megpróbálom az utolsó etetést éjfélig kihúzni, és akkor szunya reggel 6-ig.
Ma napközbe evés után, büfizés közbe befosott, csak azt látom a hangok után, hogy szépen módszeresen itatódik át a sárga lé a bodyn és a rugin keresztül.
A híg fos a legjobb pelenkába is utat vágott ferékig:)
utána akis csöppem egy mosolynak nevezhető fintort vágott, szétette a lábait, hogy rabszolga jöhetsz mosdatni:D
mentünk a csap alá:)

11-kor evett utána bealudt és felébredt a szelekre,nyüszögött,betettem a hordozóba és kitettem az erkélyre, vissza is aludt levegőzött egy 3/4 órát,most meg itt van mellettem a hordozóba és alszik.

anyós:
mi nagyon jól kijövünk, nagyon szépen bánik Rékával, sőt valamikor csak nála nyugszik meg, imádják egymást.
Anyósom, vagy itt főz vagy hozz, mindig megkérdezi mit ennék, azt főz, azt eszi az egész család.
Sokat segít, kivasal, tereget, visszadugja a cumit..stb ha menni akarunk vásárolni addig vigyázz rá
én anyukám dolgozik ő nem tud ilyen sokat itt lenni.
Anyósom de. jön és kora du-án megy haza, addig elvagyunk, beszélgetünk.
pl ma csináltam neki emil cimet, meg kértem neki iwiw-s meghívót.


cumi: mivel hasfájós,inkább ezt szívja mint az öklét véresre.
Sőt Réka imád hason aludni, szinte csak úgy tud elaludni, cumi a szájába a kis öklével pont betudja támasztani, így nem is kell dugogatni, hisz nem esik ki, amíg háton feküdt két percenként kiesik-kelés-visszdugás...

az a jó még a cumiba, ha bent ül a hordozóba és szívja ezzel a mozdulattal, mozog alatta hordozó, egyben ringatja is magát.
2:1 :D

körkérdés:

aki felvette a Felicitas csomagját és a benne lévő cumit nem használja, megtenné, hogy átadja nekem, Réka csak azt hajlandó elfogadni, már szinte lyukasra szívta, vettünk másik mam-os cumit de azt kiköpi, nuk meg nuby is van de egyik se kell, csak az a fajta ami abba csomagba volt.


Konakion, nálunk havonta 1x kell adni, kiskanál és kaja előtt megkapja.

Ma volt a védőnő.
nekünk is dicséretözön, hogy csak gratulálni tud.
megint hízott a kis csöppem 270gr-t egy hét alatt
szerencsés vagyok, egy kétgyerekes anyuka a védőnőm, csupa megértés és kedvesség, meg sok tanácsot adott, meg lelkileg is támogatott.

l
lassan ébred, kajaidő.....
:D

KépKép

Kép
orsimorsi
 
 


Sziasztok!
Aida:
A CSP-t 2 hónapra visszamenőleg lehet igényelni, utána már nem adják meg z elmaradtat, erre vigyázz!

pihenőszék:
Én még bele sem mertem tenni... :shock: Ti mikortól tettétek bele? Igazából Beni tegnap óta kezdett el hathatós figyelmet szentelni a piros oroszlánjának, és a csörgő Brekinek, így gondoltam még úgysem élvezné ki a dolgot.. :)

Segítség itthon:
Most Nagyinék vannak itt, de már meg is állapítottuk Apával, hogy négyesben jobban boldogulnánk... Tegnap előtt már bőgtem egy sort, megy a folytonos vita a gyereknevelésen. Nekünk megvan az étkezésnél, az altatásnál a kialakult szokásunk, amihez ragaszkodunk,pláne, hogy egy 2 éves minden kiskaput megtalál. Nagyimék mindent másképp látnak jónak, a párom pedig odamondogatja nekik, ebből megy a vita, én vagyok a villámhárító, amire marhára nincs szükségem. Azátn tegnap beszéltem Nagyimmal, hogy nem érdekel, hogy szerintük rossz a rendszerünk, ne szóljanak bele a gyereknevelésbe, ez a mi dolgunk. És megértette!!! :)
(Utálom, hogy tömi a gyerekt, közben gazsulál neki, hogyjajj de finom, nyamnyam, Anna pedig néz rá értetlenül ,hogy ennek mi baja, és azért sem eszik. Ja és Nagyanyám szerint az a baj, hogy a gyerek egyedül eszik, nem szabad hagyni neki, hanem etetni kell!! :evil:

Kép
Kép
Kép
mágnes
 
 
 
 
 


sziasztok!

ma úgy veszem észre majnam minenkinél nyügi nap van!
nálunk is csak kézben hajlandó lenni a kiscicám. Pedig ez rá nem jellemző.

K-vitamin: én úgy tudom havonta kell, vmi régi rendelet volt a heti adagolás. Most jött ki a dokiknak egy új rendelet abban már a havi adagolás van.

orsimorsi: én szivesen odaadom neked a cuminkat csak hogy jut el hozzád. Ha gondolod felaladom postán. Írd meg a címed priviben.
Vendég
 


Orsi: nálunk is az a cumi jön/jött be. Persze vettünk másikat és az nem volt jó. Aztán az e havi Anyák Lapjához volt egy másik MAM-os cumi és most az a nyerő!!!! Igaz a Felicitasost is szereti még, felváltva használja őket!

Anyós: úgy vagyok ahogy Gabi. Na én sem merném rá hagyni még fél percre sem. Tegnap telefonáltak, hogy ma feljönnének én meg pont előtte mondtam apának hogy vigyük el a gyereket hozzájuk. Úgy látszik megéreztem hogy jönni akarnak. Tehát mi mentünk, így addig voltunk amíg nekem kényelmes és nem kell itt órákig hallgatni őket! :lol: :lol:
Vendég
 


Anyósok meg gyermeknevelési kérdések.. na igen. Természetesen anyósom mindent másképp gondol a gyermeknevelés terén mint ahogy én csinálom. Ha nem úgy csináljuk ahogy ő szerinte jó, megsértődik és kijelenti hogy rossz szülők vagyunk, rosszul neveljük. Persze párom meg nagyon szereti és tiszteli és a végén ezt elhiszi és neki ad igazat. És rossz apának hiszi magát. :( Ilyen körülmények között persze én is tartózkodom attól h rábízzam a fiam.

Ja és a legjobb. Anyósom nem Noelnek hívja, hanem Sanyikának (Sanyi a párom is). :D Ezen már csak nevetni tudok...

Kép
Kép
Kép
aida
Halásztelek
 
 


Hihetetlen de Domi még mindíg nem alszik, totál nyűgös. A férjem szerint a melegfront és a szels idő miatt van az biztos, hogy eddig ilyen nem volt. :shock:

Aida: Pihenőszék. Én már kétszer leírtam, hogy szerintem kifejezetten rossz, hat hónapos koráig a lehető legtöbbet teljesen vízszintes felületen kell töltenie. Én fél órára raknám be naponta max. de annyira sem rakom, mert úgyis ül a hordozójában annyit és az sem jó neki. Amúgy a pihenőszék dokim szerint 4-5 hónapos kórtól kezdve ajánlott. Napi pár órára max.

manna
mannababoca
 
 


pihenőszék:
Szerintem fölösleges pénzkidobás, nekünk a bébihordozó, amit a babakocsihoz kaptunk, és elvileg a kocsiban használunk, tökéletesen megfelel. Abban is csak annyi ideig van, amíg pl. teregetek, vagy a konyhában főzök, kb. max. napi 3-4x 10 percet. Ennyit bír egyébként is, utána megunja. De én is észrevettem, ha kezdi unni, elkezd rugdoskodni, ettől hintázik a szék és kicsit megnyugtatja. Azért 10 perc után már mozog alatta a hordozó rendesen (és hangos is).

Brigitta

Kép
Kép
Kép
bb
 
 


szorsi: megírtam előre is köszi.

KépKép

Kép
orsimorsi
 
 


[quote="mannababoca"]
írta:
mannababocaAida: Pihenőszék. Én már kétszer leírtam, hogy szerintem kifejezetten rossz, hat hónapos koráig a lehető legtöbbet teljesen vízszintes felületen kell töltenie. Én fél órára raknám be naponta max. de annyira sem rakom, mert úgyis ül a hordozójában annyit és az sem jó neki. Amúgy a pihenőszék dokim szerint 4-5 hónapos kórtól kezdve ajánlott. Napi pár órára max.


Én is így látom, de szted mit csináljak ha vízszintesre rakjuk egyből sír és persze jön neki vissza a tejcsi. A pihenőszékben alig bukik és nyugodt is. Csak azért is tegyem vízszintesre? De akkor meg tej sem marad benne és tényleg nem fog hízni. :( Na meg ordít egész végig amíg úgy van..

Kép
Kép
Kép
aida
Halásztelek
 
 


Szerintem akkor is vízszintes. A gerince fontosabb, amúgy meg ha sír vedd ki kézbe, vagy hasra, és ha megnyugszik mehet vissza vízszintesbe. Különben szerintem a székben is bukik, maximum ott visszanyeli, mert úgy ül. Nem attól bukik, hogy fekszik.
mannababoca
 
 


Gondolod? Az a baj hogy kiveszem, ha nehezen sikerül megvígasztalni ahogy leteszem rögtön sír. Egész éjjel meg nem foghatom, rázogathatom. Mindegy próbálom akkor úgy és mérsékelni a székben ülést..

Kép
Kép
Kép
aida
Halásztelek
 
 


De amúgy akármiért is (ha csak visszanyeli) jó hogy nem jön ki a tejecske, mert így is csak épp hogy jó a heti hízás.. 130 gramm nem egy egetrengető.

Kép
Kép
Kép
aida
Halásztelek
 
 


Hú sokan irjátok hogy mi a fenének főz az anyósotok...mit meg nem adnék ha egyszer főzne valamelyik anyósom nekem ebédet!!!Ugyanis van kettő is egyik 60 másik 250 km-re tőlünk.Párom édesanyja még élőben Íriszt sem látta nemhogy ebéd...
Anyukám ha esetleg is van az meg ne is főzzön mert azt nem eszi meg senki. :?
A vasalásba,takaritásba rohadt rigolyás(maximalista) vagyok.
Amit nekem valaki tudna segiteni az talán a teregetés,elmosott edények elpakolása,ezt meg a párom szerencsére rendszeresen megteszi...de még néha abba is belekötök.

Ezt persze ha úgy vesszük köszönhetem magamnak,én akartam mindenkitől távolra költözni.No meg én akartam a gyerekeket nem ők engem...

Ezt már jópár most szült ismimtől hallottam hogy a felicitas csomiban lévő cumit imádják a babák....én meg nem váltottam ki.De Írisznek meg vettem már 4 cumit egyik se tetszik neki,ezért kérdezném van valakinek ilyen cumija még amit nem használ???A postaköltséget is kifizetném!!!egy próbát megérne.

sarmon
]Kép[/
]Kép[/
Kép
sarmon
 
 


Aida én szerintem de ez csak az én véleményem,hogy kis Noeled éhezik,azért sirdogál ennyit. :roll:

sarmon
]Kép[/
]Kép[/
Kép
sarmon
 
 


Én nem értek hozzá, de biztos megszokja ha nem rakod bele, lehet, hogy az elején sír, de talán még mindig jobb, minthogy egész nap abban ül.

A hízás majd beindul, szerintem s 13 deka nem rossz, 10 alatt lenne gáz.

manna
mannababoca
 
 


[quote="sarmon"]A írta:sarmonida én szerintem de ez csak az én véleményem,hogy kis Noeled éhezik,azért sirdogál ennyit. :roll:


Amúgy ezen már én is gondolkodtam.. Túl sokat visszabukik és üres lesz a babapoci.. Nem tudom mi lehet a megoldás.

Kép
Kép
Kép
aida
Halásztelek
 
 


Orsi: hát, délben nálunk is megvolt a hasonló áldás, régen kakált ekkorát :lol:

Pihenőszék: én is írtam már, hogy szerintem az jó, amit vízszintbe lehet dönteni pont azért, amit Manna írt. A hordozóban Kiskobold elég bután "ül", én azt azért nem szeretem. Pont ma volt az, hogy amíg fejtem, addig ő a pihenőszékben "beszélgetett" az állatkákhoz, jókat kacarászott és tök jól elvolt. És mivel nem olyan merev a fekvő része, tök jól körül is veszi, a biztiöv meg megtartja.
Valahogy így (nem totál vízszintes, de a teste egyenesen van):

Kép

Kép

Kép
gabilany79
 
 


Csajok!

Ezt nézzétek meg, még régebben kaptam mélben, most jutott eszembe. Lehet tesztelni, hogy ki mire emlékszik, de vannak benne újak is. Annyi vele a gáz, hogy csak a teljesen pontos címet fogadja el :lol:


Mesekvíz


Nekem nem sikerült mind :oops: :P

Most nézem csak, hogy ez 200 mese!!!!!!! :shock: :shock: :shock:

Kép

Kép
gabilany79
 
 


sziasztok..

Gabi: nekünk is ilyen pihenőszékünk van ha jól látom :D nagyon jó mesekviz! Kismanó alszik, Apával meg itt agyalunk rajta! :D

Aida: most olvasgatok egy homeopátiás könyvet, sztem olyan is van benne ami téged érint ,ha érdekel irok róla.
eszterke24
 
 


Eszter, igen. Priviben tudnál írni róla? Megköszönném.

Kép
Kép
Kép
aida
Halásztelek
 
 


Aida: küldtem a privit
eszterke24
 
 

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?