2001.08.30 13:35
Szerző: Anonymous
Áruljátok már el, mitől van az a becsípődésetek, hogy csak az az orvos a jó, aki elvárja hogy fizess?
Nóri!
tök jó, amit elmondtál, de nem értem, hogy jön ide, és egy kicsit demagóg.
Mellesleg azért szeretik külföldön a magyar orvosokat, mert manuálisan is tudnak vizsgálni. mivel a az a klassz kifejlesztett technika nem áll rendelkezésre.
egy a rendelési idő, meg egy másik a munkaidő. Esetleg osztályon is kell dolgoznia valamit, nem? Sőt, talán még műtétes napjai is vannak! Egyébként a műegyetemes tanárok tudását és tisztességességét talán ne feszegessük. Persze, biztos ott is vannak kivételek.
Gabi!
Persze, biztos tájékozatlan vagyok, és főleg naiv, de ha tisztán játszol, egy Bt jövedelmének 10 százaléka ami megmarad, a többi elmegy jobbra-balra (adó, könyvelő stb), mindemellett bármi gond van, még a gatyáját is viszik. Persze, alapíthat kft-t is, és a három millióból másfelet akár apportban is vihet. Hát ez tényleg nagy lehetőség. Magyarország arról híres, hogy vállalkozásbarát, nem? Bárvégül is a kormány ezt hajtogatja... Ezek szerint van aki elhiszi
Szerencsés vagy, hogy csak azt várod el egy orvostól, hogy emberséges legyen. Tudod, biztos bennem van a hiba, de nekem az a lényeg, hogy hozzá tudjon szólni a problémámhoz. Tudod, én olyan orvossal operáltattam az anyámat, akinek ugyan pokróc a stílusa, de istenien operál. Nekem a körülöttem lévők egészsége fontosabb a bájvigyornál
Gb!
1. vedd, észre, hogy ilyen világban élsz, akár tetszik, akár nem!
2. Egy-egy kirívó esettől eltekintve még senkitől nem hallottam, hogy ne látták volna el, vagy pénzt kértek volna érte. Egy kórházban/klinikán max. 1-2 ilyen orvos lehet.
3. A tanárom se kedves legyen. Legyen következetes és tudjon tanítani. A bájvigyor tanárok rendszerint fű hülyék, és az állandó bájolgással leplezik a szakmabeli hiányosságokat. A tanárom legyen kimért és nyugodt.
A védőnőm se kedves legyen, hanem értelmes. Mellesleg azzal nyitottunk, hogy közölte az árfolyamot.
Nem fogadott el a nőgyógyászom semmit, de az ápolónőkre egy kisebb vagyont költöttem, hogy ne felejtsenek teljesen el, de ezután is pokróc volt a modoruk, és még buták is voltak.
Katica!
Keress egy orvost, akit nem a pénz mozgat, és ért a szakmájához (ezek szerint marha nagy mákom van, mert én egy csomó ilyet ismerek, és meglehetősen kevés azoknak a száma akik elvárják, hogy fizess). Mellesleg nem állok távol az anyagi gondoktól, de még a gyerkem születése előtt utánanéztem, hogy gond esetén hová szlsdjak, Én nem hiszek azokban az orvosokban, akik csak a boríték után tudnak gyógyítani. Mert aki tud és akar gyógyítani az szenvedélyből csinálja, és TOVÁBBKÉPZI magát.Nem megyek azért egy bizonyos orvoshoz mert marha divatos , és a szomszéd néni szerint kedves is. Ezekre különben is az jellemző (tisztelet a kivételnek), hogy fizetsz egy csomót, ezért ő nagyon kedves, még a kutyád iránt is érdeklődik, de a simulékony modora mögött egy üres fej lakozik.
Különben nyugodtan csukd be a bicskádat, csak azt vedd észre, hogy annyi jó orvos van, aki nem tartja a markát, miért nem ilyenhez mész? Miért kell docens, adjunktus, prof, ha ott a mezei osztályos orvos is, aki esetleg odafigyel rád (mert TÉNYLEG gyógyítani akar), és hát, lehet hogy szakmailag jobban a toppon van, mint a felettese.csak a hülye magyar mentalitás szerint az a jó, ami jó drága, mert ingyen biztos csak szart adnak! Aztán meg köpködnek, ha kiderül, hogy az mégsem olyan jó!
Tudok olyan orvost mondani, akinél az általa operáltak 90(!) százaléka meghalt, de boldogan ment hozzá az elhunyt családaja, mert : Hát ez olyan jó ember! Volt, hogy egy családból már 3-4 embert tett el láb alól, de még mindig istenítették, és tömték pénzzel!
Az általatok leírtakból arra a következtetésre jutottam, hogy ha valami baj van, Ti bementek valahová, és várjátok hogy az Úr elétek vezéreljen egy szentet. Ez nem így működik. Ugye ha festőt kőművest hívsz, esetleg fodrászt keresel, megnézed mennyiért és hogyan dolgozik. ha valaki drága, káromkodsz egyet, és tovább mész. Az orvossal, akire saját ill. családtagjaid életét bízod, miért nem teszitek ezt? Persze, vannak olyan helyzetek, amikor azzal kell beérned, aki van. De újraélesztés előtt ritkán várnak paraszolvenciát!
Ha az sznobság, hogy tartok azoktól az orvosoktól, akik nem képzik magukat, akkor sznob vagyok.
Ha az sznobság, hogy nem akarok több százezret orvosokra költeni, és ahhoz ragaszkodom aki tud is valamit, akkor sznob vagyok.
A leírtakból Nektek marha sok pénzetek van orvosra. Tudjátok nekem nincs. Vagy talán csak másra költöm.
Egyébként az én orvos ismerőseim (aki galád módon rendszeresen továbbképzik magukat), arra panaszkodnak, hgoy a borítékot mindenki adja, pedig ő sokkal inkább szeretné azt hallani, hogy KÖSZÖNÖM! Esetleg ha visszautasítja, akkor (szó szerint), hozzávágják mondjuk ilyen szöveggel: Mi az, magának büdös az én pénzem?
Áruljátok már el, ha akkora pénz van ebben az orvosi pályában, akkor miért van jelenleg hivatalosan bevallottan 70 százalékos pályaelhagyás? Mert poénos volt elcseszni 6 évet az egyetemen. ne jöjjön itt nekem senki azzal hogy ennek meg annak milyen autója, palotája van.
Azt is vegyétek észre, hogy egy csomóan csendben, feltűnés nélkül keccsölnek nem magánrendelőben, és nem a mellükett püfölve. Igaz ők egyre kevesebben vannak. Egyik szakmailag kiváló ismerősöm elvégezte a GDF-et, és elhagyta a pályát, mert 15-tel szorozták a nettóját. A másik itt sírt, hogy egy ezrese van, és két hét fizetésig. Hosszas rábeszélés után magánklinikára ment.Most megint azt mesélte valaki, hogy váltania kell, mert nem tudja a két gyereket eltartani.
Egyébként nagyon sok ember van, aki nem tud fizetni. Azt sem értem, miért hálapénzt emlegettek. Amiről Ti beszéltek, az max paraszolvencia. Tudjátok, mi a hálapénz? Elmondok egy történetet: eüben végeztem főiskolát, egyetemet. pályaelhagyó vagyok, galád anyagi okokból. Sírtam amikor egyértelművé vált a számomra, hogyha internetszámlát akarok fizetni(pl), akkor vagy a gusztustalan borítékosdi, vagy reménytelen. Imádtam a betegeket, rengeteget tanultam Tőlük (bár nem voltak profok a műegyetemen).Mindig dolgoztam suli mellett, mert nemcsak M&S-re nem volt pénzem, hanem kajára sem. Egyszer egy néni 40 percet kóválygott a fájós lábával a marha nagy épületben, hogy megtaláljon engem, és adjon egy narancsot, hogy higgyem el ő ezt nagyon nagy szeretettel adja , és nagyon szépen kér fogadjam el. Na lányok, ez a HÁLApénz.
Ja, a főorvos is egy narancsot kapott , és láttam a könybelábadt szemét!
Miről is beszélünk?
A SZNOB!!!!!