Új privát üzeneted érkezett!

Zöldi! Boldog szülinapot! Ezután már mindig boldog szülinap lesz! :D

Manna! Hogy szeded a kapszulát? Napi hányat? És hol vetted?

Erika, FMartin! Gyönyörűek a babócák!

Kép testvérszeretet

Kép mosoly

Kép

Kép
isarenikõ
Pécel
 
 


van otletetk, hogyan vegyem ra, hogy tobbet szivjon a cicibol?
nagyon kivagyok

vasarnap leszunk 4 hetesek. mennyit kell ennie ennyi idosen? altalaban 140-170 kozott eszik meg. nem sok ez?

koszi

KépKép
KépKép
mush589
 
 


olvasta valaki a suttogo konyvet?

van napi rendetek? nekem annyira remenytelennek tunik kialakitani egyet.... pedig fontos lenne, nem?

KépKép
KépKép
mush589
 
 

 
 

Sziasztok.

háát eredmény az részben jó mert negatív lett de akkor az uhun mit láttak és mért bukik nagyon a gyerek és mitől vannak a görcsök? Most február 17-én megyünk vissza kontrol alvás vizsgálatra és utána lesz rögvest egy ph mérés remélem ebből kikövetkeztetünk valamit mert kezd elegem lenni.

Kép
Kép
5 éves gyermekem így csinált szendvicset a Peti bátyjának :lol: :lol: :lol:
Kép
Kép

harivera
Budapest XXI. kerület
 
 


jaj de szép ez a kislány,meg az előző fotók is szuperek! :D

Oké Zöldi varrás tárgytalan. :(

Írisz ma olllyan jó kislány,egy hangja se volt.

Tök sok hó esett nálunk,óriási pelyhekben.Gondoltam megmutatom neki élete első havát,de mire felöltöztettem bealudt a nagy sírástól... :?

A nagyok is lefeküdtek,megyek én is elteszem magam...

sarmon
]Kép[/
]Kép[/
Kép
sarmon
 
 


Enikő: Patikába vettem és naponta 3szor vagy 4szer veszek be két darabot.

Mush: Nálunk Domi 5 hetes és 100 körül eszik, mégis gyarapodik rendesen. Szerintem a 140-170 bőven elég.

A suttogót megvettem, elkezdtem olvasni, aztán a 20. oldalon odavágtam, utálom az olyan könyveket, amelyek leírnak egy módszert és kerek perec kijelentik, hogy minden más szar, és ha nem úgy csinálod, ahogy ő gondolja, akkor nem szereted a gyereked. Szóval én nem ajánlom. Amit viszont igen: azok a Vekerdy Tamás könyvek. Ő ír valami olyasmit, hogy " a kérdező ember van közel a dolgokhoz és nem a válaszoló ember, különösen az nem aki azt hiszi, hogy ismeri az a helyes - talán egyedül helyes - válaszokat. " Ez nekem nagyon szimpatikus. (Ja meg egy osztályba jártam a fiával, ismerem és normális pasi.)

manna
mannababoca
 
 


Zöldi, akkor türelmesek leszünk! :lol: :lol:

Mush, az adag kiszámítása testsúlykg * 150g-mal, osztva az étkezések számával.(de ez azért nincs kőbevésve :lol: )

Én is megvettem a suttogót, nekem tetszik! :lol: Egész sok mindent tudtam belőle hasznosítani, főleg így, hogy két gyerkőc van, így igazán fontos nálunk, hogy legyen egy követhető napirend. Eddig még tartható :lol:

verzso
 
 


Sziasztok Csajok!

Tegnap letudtam a 6 hetes kontrollt, minden ok. Persze nem használtuk ki az ezzel járó lehetőségeket Apával. :-D Éjfélkor ő már horkolt, amikor hulla fáradtan beestem mellé az ágyba...

Ma nincs kajám, mert a Gastroyalost a postaládába szokta begyömöszölni a kiszállító. No, a kutyánk megtalálta és megreggelizett a drága. :-D

Suttogó:
Nekem is megvan. Hát... basszus semmi nem úgy működik nálunk, ahogy ott le van írva. Zsófi sokat van kézben, nincs napirendünk, este kézben alszik el... pont tegnap paráztam be, hogy mindent rosszul csinálok...

Nálunk ma 7 ágra süt a nap! Ma nem bliccelhetjük el a sétát!!!

Zöldi!
Kicsit megkésve bár, de nagyon boldog születésnapot kívánok neked! Nem csodálom hogy ez a legboldogabb! :-D

Mági!
Gratula neked! Gyönyörűek a gyerkőceid!

Enikő!
Te fiaid is csodaszépek!

Vera!
Basszus, hogy ennek a tortúrának már soha nem lesz vége... Legalább tudnál már végre valami biztosat! Drukkolok! Iza nagyon szép kiscsaj! Fiad milyen segítőkész. :-D

Kép
Kép
lbernuska
 
 


Vera, az tényleg jó, hogy negatív lett az eredmény, de elhiszem, hogy ideges vagy, hogy akkor meg mitől van! Nagyon szorítok, hogy minél előbb derüljön ki és szünjenek meg a problémák! Egy kis csoda a lányod! :lol:

Ibernuska, azért teljesen nem is lehet követni, Nekünk is csak egy támpontot ad. Attól még, hogy nem úgy csinálod, attól még teljesen jól csinálod! :lol: :lol:

verzso
 
 


Sziasztok!

Miskolcon szakad a hó! Már tegnap este is esett, éjszaka elállt, de most reggel óta hatalmas pelyhekben esik. Innen bentről nagyon szép! Délutánra állítólag eláll, akkor kimegyek a két gyerekkel, apa ma este 8-ig dolgozik, forró nyomos.

A tegnapi napunk szuper volt. Hunor napközben 3-3,5 óránként evett, kezdi felfedezni a kezét, a játszószőnyeget, tegnap óta mosolyog és nagyokat alszik (pl. most is). Este 10-kor evett, nem túl sokat, ezzel 1/2 4-ig bírta, utána 3/4 8-kor ébredt.

Ma tarhonyás husit főzök, megyek is a konyhába, addig, amíg alszik.

Két tegnapi fotó:

Kép Kép

Szép napot! Laura

Kép
Kép
szeles4
 
 


vera. orulok, hogy jo lett az eredmeny. remelem hamar kiderul mi a gond.

nagyon edesek a babok a kepeken! :lol:

manna. en ugy gondolom, hogy a 140-170 sok. de sir, ha nem kapja meg.

verzso. mi 4-5szor eszunk 24 oran belul. akkor az hogy is jon ki? nem mukodik az agyam.

mostnaban nalunk nagyon furan alszik Sophie.
alszik 1-2 orat csondben, aztan meg elkezd nyoszorogni, felsir. aztan meg visszaalszik 5 percre, aztan ujra kezdi. na ettol meg egyaltalan nem tudok aludni. amig nem nyitja ki a szemet nem szoktam felvenni. mitol lehet ez?

nalunk sincs napi rend, es en is parazok, hogy nem jo ez igy.

suttogo: sajnos nekem meg mindig kerdeses, hogy eppen miert sir Sophie. es el sem tudom kepzelni, hogy megetetem, aztan egyedul jatszik egy kicsit, majd magatol elalszik.
nalunk is sokat van kezben.

sokkal nehezebb ez az egesz, mint ahogy en azt valaha elkepzeltem. :cry: annyira vartam ezt a pici lanyt es megsem vagyok boldog.
rettegek, hogy mi lesz, amikor hazamegy anyukam.

gabi. szoval megeteted, aztan beteszed a pihenoszekbe, es kozben fejsz? nem sir? Sophie szerintem sirna, de majd kiprobalom.

KépKép
KépKép
mush589
 
 


[quote="mush589"]
írta:
mush589mostnaban nalunk nagyon furan alszik Sophie.
alszik 1-2 orat csondben, aztan meg elkezd nyoszorogni, felsir. aztan meg visszaalszik 5 percre, aztan ujra kezdi. na ettol meg egyaltalan nem tudok aludni. amig nem nyitja ki a szemet nem szoktam felvenni. mitol lehet ez?


Noel mindig is így aludt. Én arra fogtam, hogy álmodik vmit meg néha már ha nagyon nagyon mocorog és időben vagyunk vagy túl is csúsztunk kiveszem és akkor már látszik hogy éhes (veszi a szájába a kezét).

Kép
Kép
Kép
aida
Halásztelek
 
 


A babakék szem mikor változik barnává ill a végleges szemszínné?

Kép
Kép
Kép
aida
Halásztelek
 
 


Nem tudtok szép énekelhető altatódalokat? Szoktam énekelni Nolinak, de a tudásom kimerül a Szózat és Himnuszban. :D Igaz van hogy erre is elalszik de azért jobb lenne vmi más.

Kép
Kép
Kép
aida
Halásztelek
 
 


Aida: Vuk, Micimakó, és gyermekkorunk meséi..., nálunk ezek válnak be..., de szerintem a lényeg, hogy beszélj neki..., mi van hogy elkezdünk beszélni hozzá és elalszik...

Tegnap pl csak addig aludt amíg a porszívó ment...

Mush van, amikor mi sem tudjuk Daninak mi a baja, mert evett, tiszta, kézben is volt... én megmondom egy kicsit ilyenkor hagyom sírni, aztán felveszem és akkor megnyugszik (nem sokat egy pár percet sír csak) Mostanában belerakjuk a babahordozóba, ringatjuk és elalszik..., 2-3 órákat is tud benne aludni! Csak ne stresszelj!

Kép

Kép
dcili81
 
 


Aida, itt találsz altató dalokat:
http://www.mazsolajatszo.hu/dalok.htm
A szemész azt mondta, hogy a végleges szemszín csak kb a gyermek 1,5 korára alakul ki, de ha világos szeme lesz, akkor már elkezd kivilágosodni hamarabb.

Mush, ha pl. 4 kg Sophie, akkor 4*150= 600g a napi adag. Ez elosztva az étkezések számával, ami akkor nálatok mondjuk 5, akkor egy evésre az adag: 120g, ha 4-szer eszik, akkor 150g. De persze, ha éhes akkor adj neki többet. :lol:
Pl nálunk a fiúk napközben 100-130 g-kat esznek, de a fürdés után sokszor a 150-170 sem elég, repetázik valamelyik. :lol: :lol:
Tényleg nem egyszerű az anyaság, bár senki sem mondta azt, hogy az lesz. Tele vagyunk szeretettel, aggódással, de hidd el, hogy egyre jobb lesz, megismeritek egymást, összeszoktok.

verzso
 
 


Mush: Kiskobold is sokat van kézben, de nem tudok mindent akkor csinálni, amikor alszik (főleg hogy nappal egyre kevesebbet és rövidebb ideig szunyál), úgyhogy néha sírdogálni is szokott, de megnyugszik előbb-utóbb. Nagyon nehezen vettem rá magam, hogy akár egy percre is letegyem, de néha muszáj. A fejést meg fél kézzel oldom meg, a másikkal simogatom a gyerkőcöt vagy csak egyszerűen rajta van a kezem, hogy érezze, hogy ott vagyok, vagy próbálom elterelni a figyelmét. Persze, néha sírdogál, de akkor meg duruzsolok neki, nyugtatgatom és elmúlik. Mindeközben másik kézzel fejek...
Én is nagyon paráztam, hogy mi lesz, ha anyukám elmegy, ennek két hete, és egyre jobban megy a dolog, persze azért még mindig van, hogy sírva hívom fel apát "távgyógyításért", de hidd el, minél nagyobb lesz, annál könnyebben fogod tudni, hogy mit és hogy kell tenned. :)

Suttogó: kétgyerekes barátnőm mondta, hogy legszívesebben fogná mind a 3 részt és rituálisan felgyújtaná a kertben :lol: :lol: :lol: Nekünk csak az első van meg, összességében nem olvastam végig, csak az első pár hétben keresgéltünk benne tippeket egyes problémákra. Hol bejött hol nem :P

Itt is ragyog a nap, ebéd után séti :) Laura, irigyellek a hóért :oops: :D

Vera: tündéri a kis Iza, remélem, most már hamar megtalálják nála a baj okát.

Kép

Kép
gabilany79
 
 


Akik voltak már csípőszűrésen: mennyire gyötrik meg a gyerkőcöt? Csak azért kérdezem, mert nekünk aznap van előtte a 2 hós kontroll a gyerekdokinál, és nem biztos, hogy jó ötlet lenne a csípővizsgálat előtt beoltatni. :? :roll:

Kép

Kép
gabilany79
 
 


Manna. Köszi az infót!

Mush! Ez is természetes, amit érzel! De el fog múlni hamarosan! Első gyerekkel nekem is ez volt, 2-2,5 hónapos korában megszünt a hasfájás, utána meg egy kiegyensúlyozott, tündéri gyerek lett. És csak a boldogság maradt, a rosszra már alig emlékszem.
Majd ha lesz időd várunk egy szüléstörténetet is.

Aida! Én a Micimackót szoktam énekelni.

Gabi! Leventét egyáltalán nem gyötörték meg, pedig koponya UH-t is csináltak. Mégcsak nem is sírt közben.

Kép

Kép
isarenikõ
Pécel
 
 


Sziaztok!

Gabi! Egyáltalán nem gyötrik meg. Féloldalasan befektetik két hurka közé, és oldaltfekve csinálnak mindkét oldalon uh-ot, majd manuális vizsgálat, ami nem több 2 percnél. Úgyhogy nem vészes.

Mush! Ne aggódj a napirend miatt! Engem pont az idegesített, amikor a védőnő már 2 hetesen azt kérdezte, hogy " na és van már kialakult napirend?" Hogy a fenébe lenne 2 hetesen? Mostmár van. Nekünk kb 2 hete alakult ki, de ez sem szentírás, majd kialakul nektek is. És anyukád nélkül is meg fogod oldani, hidd el!!!!!

zsebi_baba
 
 


Hoztam szüléstörténetet, bocsi, kicsit hosszú....
2009.01.07-én már bent feküdtem a klinikán. A du.-i áramlás vizsgálaton az ügyeletes orvos közölte, hogy a lepény nagyon rossz állapotban van, kérdezte ,az orvosomnak mik a tervei velem. Mikor mondtam a pénteki indítást, azt mondta, nem biztos, hogy ilyen lepénnyel addig várna. Így felhívtam a szabin lévő dokimat, aki intézkedett, és este már a vajúdóban voltam megfigyelésen. Egész éjjel rajtam volt a CTG, a szülést előre hoztuk csütörtökre.
A vajúdóban alig bírtam aludni, folyton jöttek, mentek, szültek, császárost hoztak,én meg egyre jobban féltem, hogy mi vár még rám.. :.. Már kezdett a migrénem előjönni, és meg is ijedtem, hogy így hogy fogok holnap szülni…
Az égiek meghallgattak, és hajnalban átvittek egy szülőszobába, mert kellett a vajúdóban a hely. Itt végre tudtam aludni reggelig.
Reggel 8-kor jött a szülésznőm, hogy akkor lássunk neki, semmi fájás, szűk 2 ujjnyi, burkot repeszt. Nem sikerült, mivel Beni keze a feje tetején volt, a buroksapkánál. Telefonált a dokimnak, aki úton volt, hogy mi legyen. Mivel ilyen pózban nem születhet meg Beni, abban maradtunk, hogy várunk, hátha elveszi a kezét onnan. Ha mégsem, akkor császár lesz. Időközben elfolyt a magzatvíz is, kaptam oxytocint, de semmi fájás nem jött.
Fél 10-kor megérkezett az orvosom, addigra kétszer emeltek az oxy adagomon, fájás pedig sehol sem.. Viszont a jó hír, hogy elvitte a kezecskéjét a fejéről, a feje viszont még nagyon fent volt.!Ekkor ijedtem meg ,hogy biztosan sokáig el fog húzódni a szülés. A méhszáj bő 2 ujjnyi volt, és ahogy megérkezett az orvosom, elkezdődtek a fájások is, rögtön 3 percesek. Így ekkor kijelentette a doki, hogy akkor mostantól szülünk :
Közben megérkezett Apa is, fájásoknál masszírozta a derekam,kértem, hogy akkor ne beszéljen hozzám, ez nagyon jó volt!
Egyáltalán nem éltem meg olyan nehezen a fájásokat, mint Annával, sokkal kevésbé fájt. Minden fájásnál becsuktam a szemem, és elképzeltem, hogy jön lejjebb Beni, és ez nekünk jó! Mondogattuk is Apával, hogy gyere csak gyere! Fájások között rettentően éhes voltam, ott nevettünk, hogy korog a gyomrom :
Apa közölte, hogy délre meglesz Beni, én meg jót nevettem rajta, mondtam is a szülésznőnknek, hogy hallotta mit mond a férjem? Erre ő is közölte, hogy ő is így számolja, délre bizony már babázunk! Na ez erőt adott!
Közben néha leesett Beni szívhangja 100 alá, két ottani orvos be is robogott, és vitatkoztak Margittal (szülésznő), hogy menni kell a műtőbe. Margit rögtön hívta az orvosomat, és nem engedték, hogy bevigyenek, meggyőzték őket, hogy hamar készen vagyunk. Ettől kezdve viszont csak hanyatt fekhettem, hogy a CTG-t folyamatosan figyeljék. Így sokkal rosszabb volt, de még mindig elviselhető.
11-kor jöttek a tolófájások, ezek teljesen mások voltak, mint Annával. Anna születésekor ilyenkor már semmi sem fájt, most ez volt a legrosszabb része a szülésnek. Beni nagy volt, és nem minden fájást tudtam kihasználni, a feje nehezen akart kibújni.Közben a szívhang már 80-ra esett. Féltem, arra gondoltam 2 nyomás között, hogy mostmár műtőbe sem tudnak vinni, ha gond van, mert itt van a szülőcsatornában. Hiába próbáltam nyomni, akkor sem haladt a fiam előre. Az orvosom mellettem egy széken állt, nyomta felülről Benit, a szülésznőm lent várta, Apa tolta a fejem, tartotta az oxigént, én pedig próbáltam nyomni.Félig kint volt már a feje, de megszűnt a fájás.Margit közölte, hogy egy jó nyomással készen lehetnénk, közben hallottam, hogy a szívhang lassul, úgyhogy összeszedtem magam, és fájás nélkül nyomni kezdtem, aminek meg lett a hatása, és Bence 11 óra 31 perckor megérkezett 3500 grammal és 55 cm-rel. :
Utólag kiderült, hogy az én kisfiam arccal fölfelé érkezett a világra, ezért fájt annyira, és ezért jött olyan nehezen a fejecskéje át a szülőcsatornán.
Bebugyolálták, a gyakornok dokik fényképeket csináltak rólunk, és Apánál máris megnyugodott :
4 napig voltunk a kórházban, 3. napon besárgult, így tartós szolibérletet váltott, 16 órát volt kék fény alatt, az arcát teljesen tönkre tették, de itthon helyre hoztuk szerencsére :

Kép
Kép
Kép
mágnes
 
 
 
 
 


...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2010.02.25 13:02-kor.
Vendég
 


...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2010.02.25 13:01-kor.
Vendég
 


bocika:
én Annát emelgettem babakocsistól mindenhol, gyógyszertárba, postára, stb.
Most úgy csinálom, hogy viszem a kengurut, és abba beteszem majd Benit, Anna pedig már szépen jön mellettem.
A tescoban mi hordozóval vittük, a kosárba betettük, és úgy vásároltunk. De a babakocsit is be lehet tolni ,középen valahol van ilyen bejárat, ahol 2 szárnyú az ajtó.

Kép
Kép
Kép
mágnes
 
 
 
 
 


Mági: köszi. Hát itt az emelgetés sem egyszerű, mert én beemelem addig nincs gond, de olyan szűk helyeket alakítanak ki a boltban, hogy ott bent sem tudok nagyon közlekedni!!! :cry: Azt csodálkoznak hogy mindenki inkább bemegy a közeli városba vásárolni!!!???!!!!
Tacskóban majd kipróbáljuk a hordozót, bár eddig nem nagyon volt benne az Úriember!

Ja és tündériek a babócák. Márti: a kiscsajod tetszett Marcinak! :wink:
Vendég
 


Na, ennyit a havazásról! Már régen elállt, most meg plusz 3 fok van és persze olvad. Minden tiszta locs-pocs.

Bevásárlás: épp tegnap állapítottam meg én is a Kaiser's-ben, hogy mennyire nem kismama-barátok a boltok. Zsúfoltak, a bejáratuk úgy van megoldva, hogy nehéz babakocsival bemenni. A hipermarketek ebből a szempontból jobbak. Mi a bevásárlókocsira szoktuk feltenni a hordozót, a kocsi végébe nagyon stabilan fel lehet tenni a babát.

Kép
Kép
szeles4
 
 


Szeles: neked is köszi! :lol:
Vendég
 


Bocika! Nagyobb bevásárlóközpontokban olyan kocsi is van, amire eleve rá van erősítve egy babahordozó. Én egyébként még nem próbáltam, a nagybevásárlást a férjem intézi, akicsiket meg a gyerekek itt a közeli boltban, ha én akarok valamiért elmenni, akkor megyek, amikor a férjem itthon van, és itthagyom a kicsit.

Nálunk is egész nagy hó esett, reggel olyan szép volt, de szerintem már olvad :(

Képzeljétek, már három este nem kellett altatni Szabit, hanem ébren betesszük a bölcsőbe, leoltjuk a villanyt, és elalszik magától! Ma pedig átaludta az éjszakát, fél 7-kor keltünk!!! :)

zsebi_baba
 
 


zsebi. hat ehhez kepest nalunk nagy a kaosz. sajnos osszevissza eszik.
nalunk nem nagyon akar elaludni magatol, de egyszer ketszer mar sikerult (nem este) meg egyszer ugy is, hogy simiztem a bucijat par percig.
ma f9-tol 1-ig nem aludt. mar olyan faradt volt, de csak sirt es sirt. beultem vele a hintaszekbe es ott sikerult kicsit megnyugtatni.
kaja: ma f9-kor adtam neki 100ml anyatejet, aztan meg f12-kor 100ml tapszert. probalom csokkenteni az adagjat, hogy inkabb kevesebbet egyen, tobbszor. de nehez, amikor 100ml utan meg sir es eszi a kezet.

en sokat beszelek hozza, sajnos nem mindig sikerul megnyugtatni vele,de volt mar hogy igen. enekelni nem nagyon szoktam, mert semminek sem emlkeszem a szovegere. sajnos. pedig a pancsolo kislanyt meg hupikek torpikeket is szerettem. igy halasz jutkat szoktam nyomatni cd-ol a konyhaban neki. es azzal egyutt enekelgetek neki.
odatelepitettem a cd lejatszot, mert szerintem ott fogjuk a legtobb idot tolteni miutan elment anyum.

szerintetek az jo modszer, hogy szopizik 10 percig(addigra altalaban bealszik), aztan leteszem, es amikor rajon, hogy mar nem a kezemben van, megint felveszem es megint 10 perc szopi?es ezt igy jatszuk 2-4-szer, majd ezutan kapja a cumis uveget?

KépKép
KépKép
mush589
 
 


nem lehet, hogy o sem szopizik, mert tudja hogy jon a cumisuveg.
a cicit csak megnyugtatasra hasznalja? hogyan lehetne ezt megforditani?

KépKép
KépKép
mush589
 
 


ja es az nem baj, hogy ket kulonbozo helyen alszik? a nappaliban van egy bolcso (itt szokott napkozben aludni), este/ejjel meg a szobankban a mozesban. nem kene csak egy allando hely neki?

KépKép
KépKép
mush589
 
 


Mush!
Nálunk is ilyen a szitu. Nappal itt van velünk a nappaliban bölcsöben, éjjel meg kiságyban a hálóban. ugyanis a háló az emeleten van képtelenség máshogy megoldani. oda nem is megyünk mi se fel csak este. Nappal itt van velünk este 9-10-ig. még nem vettem észre, hogy gond lenne neki!

Napirend: még nekünk se nagyon van.Ami nagyjából hasonló az az esti elalvás 11-12 körül és a reggeli kelés (9-10 körül) ideje. Ami a kettö között van nagyon válozo, épp hogy van Vinzentnek kedve enni és aludni. Sajna én se tudok ezen váloztatni, ahogy a fiatalúr alakítja... :roll:
susy75
 
 


Enikö, Vera, Szeles!
tündériek a babócák! :lol:

Èn ma még alig ettem valamit, egész nap Vinzent volt a program. Most aludt el, ugyhogy kajatime!!! :wink: :wink:
susy75
 
 


Mush!
Meddig marad anyukád? :?:
Holnap jönnek anyu és hugom, egy hétre, úgyhogy most nekem is jó lesz kicsit! Kép
susy75
 
 


Mush: nálunk is csak éjjel alszik az ágyában. Nappal vagy a kanapén vagy pihenőszékben vagy az ölemben. Lehet, hogy hasfájós, és ezért nem nyugszik meg olyan könnyen. Azon meg ne aggódj, hogy nincs napirend, 3 hetesen nálunk a fürdés volt kb. fix, de néha még az se :D. Ki fog alakulni, hidd el. Más. Emlékszem, hogy kellettek volna neked a gyerekdalok, csak hülye helyre töltöttem fel. Ha esleg még mindig kellene, és megmondod, mekkora emailt tudsz fogadni, szívesen elküldöm neked tömörítve több részletben :)

Napirend: a héten kialakulni látszik valami, csak ne kiabáljam el.
- éjfél körül szopi (+/- félóra)
- 1/2 7 - 1/2 8 körül kelés, hatttttalmas szopi
- 1/2 11 - 11-ig közös összebújós csicsi (én kicsit hamarabb felkelek, reggeli meg ilyenek)
- utána hosszabb szopi
- ezután séta, játék, ilyesmi, ebben az időben ébren van (kivéve a sétát, de ha hazaérünk, rögtön ébred)
- 1/2 3 - 3 körül gyors szopi és beájulás
- innentől vagy van még kis kaja 6 körül és akkor 8- 1/2 9 fürdés, kaja
vagy
- 1/2 7-7 fürdés, hami és 10 körül kicsi hami (ilyenkor nem éjfélkor van az első szopi, hanem kb. 1-kor)

Enikő, Zsebi: köszi a csípőinfót. Valamelyik fórumon olvastam, hogy hogy meggyötörték valaki babáját, ezért bizonytalanodtam el, de akkor megnyugodtam.

Boci: naggyon helyes a pucérpasid :)

Kép

Kép
gabilany79
 
 


Mush! Nekem első perctől külön szobában van Hunor és általában napközben is ott alszik. Eleinte sírdogált, de most már szépen el tudja altatni magát. Olyankor viszem be oda, amikor már látom, hogy nagyon álmos, sokat ásítozik. Szopi után a nappaliban van velem (velünk), este egy kicsit össze szokott bújni a hálóban az egész család. A mi napirendünk kb. fél órás eltérésekkel állandósulni látszik, továbbra is sokat alszik szerencsére, de egyre többet igényli, hogy beszéljek hozzá, része legyen a családi életnek.

Ma délután sétáltunk egy jót, aztán telefonált a férjem, hogy nem tud menni Zalánért az iskolába. Úgyhogy babakocsiból hordozóba, hordozóval autóba, irány a suli. De jól viselte, hazafelé kezdett kicsit sirdogálni.

Kép
Kép
szeles4
 
 


gabi. sajna nem tudom, hogy mekkora emilt tudok fogadni. :cry:
azert megprobalod elkuldeni? kocci

KépKép
KépKép
mush589
 
 


Mush: nálunk is több helyen alszik Marci! Éjjel külön szoba saját kiságy, kora reggel szopi anyáék ágyában és ott egy kis szunya anyuval, nappal meg kint a nappaliban a kanapén vagy néha a kiságyban a szobájában. Bár mostanában alig alszik napközben!

Gabi: köszi!

Ja van egy tök ari Babanaplóm elektronikus formában. Ha érdekel valakit szóljon, vagy dobjon egy privit az email címével! 2,32mb!!!
Vendég
 


Boci!
Èdes Marci, és az a masszázsos kép tök jó! :P
susy75
 
 


Susy: köszi!!!! Apa nagyon ügyes! :lol: :wink:
Vendég
 


Sziasztok!

Képzeljétek apa kivett két nap szabit ami tavalyról maradt neki, és itthon van velünk egy hosszú hétvégét.
csöppem kinőtte az 56 nacikat, elmentünk ma venni neki a tescoba, olyyan jó babaruhákat lehet ott kapni.

mush:
az amit érzel teljesn természetes, hidd eél el fog múlni, napról napra jobban lesz.
és december 24-én fadíszítés közben zokogtam, hogy én nem ezt a lovat akartam...
tegnap pl kitaláltuk, hogy apával rendelünk pizzát, megnézünk egy dvdt és összbújunk, természetesn a kicsi lány nem aludt, nyűglődött, csak veelm volt hajlandó elaludni, ennyit a közös pizzásáról és összbújásról.
bevallom megharagudtam rá, hogy áthúzta a terveket.
de amikor mellettem feküdt és szuszogott, meg is bántam hisz én vagyok az ő anyukája és azon kivűl, hogy néha úgy érzem rám csak azért van szüksége mert én vagyok a kajadepo, nem is szeret...
amikor így összebújunk rájövök, hogy én jelentem neki a világon a biztonságot,a világot magát és olyan hamar el fog múlni, addig élvezzem ezeket az összbújásokat amíg csak lehet.
le fog róla szokni...

de emberből vagyunk nem lehetünk 24 órába türelmesek, megértőek, szeretetteljesek...
és hidd el lesz erőd, valahonnan mélyről lesz, amikor hajnalig jársz vele árkot az előszoba és a szobák között és ringatod, mert fáj a hasa, akkor is lesz reggel erőd felkelni bekészíteni egy mosást, reggelit csinálni, összepakolni.
én se gondoltam volna, hogy ilyen nehéz lesz..de imádom

KépKép

Kép
orsimorsi
 
 


Gabi, a gyerekdalosat nekem is el tudod kuldeni ha priviben dobok mail cimet?

Kép
Kép
zsiraf8
 
 


Gyerekdalok: 56 mega, és egyelőre még nem jöttem rá, hogyan tudnám jól tömöríteni, lehet, hogy megpróbálom feldobni valami normális letöltős oldalra. Most a rapidshare-rel próbálkozom, ha meglesz a link, először azt kéne kipróbálni.

Kép

Kép
gabilany79
 
 


Orsimorsi! Ezt olyanszépen leírtad, hogy pityeregnem kell!

Kép

Kép
isarenikõ
Pécel
 
 


Gabi! Én is kérem szépen, ha lehet.

Kép

Kép
isarenikõ
Pécel
 
 


gabi, zöldi:
az a tea csodaszoptatós tea?

KépKép

Kép
orsimorsi
 
 


Sziasztok!

Most jutok normálisan a géphez, eddig szórakoztatott a kislegény..., miután kifárasztottam, apa 10 perc alatt elaltatta... :? , nekem nem volt hajlandó elaludni! Olyan szemekkel nézett rám, hogy egyszerűen képtelen voltam rá haragudni...

Orsi néha én is úgy érzem, csak azért kellek neki, mert nálam van a kaja..., az éjjel is nem egyszer akartam felkelteni, hogy egyen, mert majd szétdurrantak a melleim, de olyan édesen aludt, kiterülve, mint egy kisbéka, hogy nem volt szívem felkelteni..., hamarosan csak azt fogom észrevenni, hogy felnő, fogja magát és elmegy itthonról...
Tegnap nálunk is összebújva ment az elalvás, és nagyon élveztem..., szuszogott a cicimen..., kis gombócom....

Kép

Kép
dcili81
 
 


Mush, Zsiráf, Enikő és aki még szeretné:
http://rapidshare.com/files/184499577/a ... i.rar.html

Remélem, innen menni fog :D

Kép

Kép
gabilany79
 
 



Vera! Nagyon kis édes Iza! Milyen nyugisan alszik.

Kép

Kép
isarenikõ
Pécel
 
 

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?