Sziasztok!
Jó rég voltam én is, de olvasok folyamatosan.
Nekem jan 30-án lesz a 12 hetes UH-om és a kombinált szűrés az Istenhegyiben, már nagyon várom.
Kedden voltam 9 hetes UH-on, naggggyon édi volt, azóta is minden nap megnézegetjük a képet, amit kaptunk róla, és elolvadunk..
29 mm volt, bár mozogni nem nagyon láttam - az orvost kérdeztem, de őszerinte minden rendben van. (Lehet, hogy aludt??)
Kaják: én mióta terhes vagyok, állandóan éhes vagyok. Az édességet nem nagyon kívánom, bár az utóbbi napokban kezdem újra azt is enni. De a sós kaja jöhet minden mennyiségben. Amiket itt írtatok, mmmmmmm..... Ez a fokhagymás spagetti nagyon megmozgatta a fantáziámat...
Tudtommal a következő kajákat nem ajánlott enni terhesen:
- nyers hús (kolbászok, szalámik, félig véres steak, tatárb., stb) - ezeket a toxoplazma miatt
- nyers tojás (tojáshab, lágy tojás, majonéz, tartár, bizonyos fagyik)
- mindenféle máj és májkészítmény (nagyon magas az A-vitamin tartalma, és az a fejlődő babát - ha túl sok - károsíthatja; meg általában bacival is tele van)
- nagytestű és ragadozó halak (ton, lazac, harcsa, makréla) - a nagy higanytartalom miatt (halak közül még a ponty a legjobb, és a 4. hónaptól viszont kifejezetten ajánlott kb. heti 1x, mert sok egészséges dolog is van benne)
- bizonyos tartósítószerek (Na-nitrit) - ami sajnos a legtöbb felvágottban és virsliben benne van.
Véleményem szerint a kolbásznál, bolti majonéznél elég kicsi a fertőződés valószínűsége - én pl. IMÁDOM a kolbászt, és nagyon nehezemre esik nem enni, viszont mielőtt babás lettem volna, egész életemben nagyon sokat ettem, és mégis negatív a toxoplazmám - úgyhogy olyan nagyon nem valószínű a fertőződés. Szerintem ha valaki nem olyan paramami, mint én, erről nem kell feltétlnül lemondania, bár azért érdemes inkább "márkás" és nem házi kolbászt enni - az azért jobban ellenőrizve van..
Nekem kb. 5-6 napja elmúltak a délutáni émelygéseim, úgyhogy már csak az állandó éhség és álmosság maradt, mint tünet... Na meg hogy nő a hasam, mint a gomba. Még én sem használok terhesnadrágot (nincs is), de már nagyon gondolkozom rajta, mert egyetlen nadrágomba férek csak bele, és azt használom 3 hete (azért néha kimosom
), és most már az is kényelmesebb kigombolva....