Fabry! Nekem téli –nyári-őszi /szóval mindenféle gyerekeim vannak, és amíg csak szoptak, nem kaptak semmit kiegészítésként. Vizet sem. Nyáron -Bazsi júliusi- annyi volt, hogy a melegben többször szopizott. De ne úgy képzeld el, hogy negyedóránként. Mindig jelezte, ha szomjas, vagy ha v.mi más baja van. Szerintem azt lehet tudni, ha egy babánál v.mi nem ok. Ezt pár nap alatt meg fogod tanulni. Ösztönös.
Tinu! Én is szoptattam mindenhol. Bogit még az egyetemen, a belső udvarban, a vonaton, buszon, stb. Szerintem ezt meg lehet diszkréten is oldani, és úgy kell felfogni, hogy ez teljesen természetes dolog+ első az, hogy a gyerekem ne éhezzen, és utána jön minden egyéb. Persze, ha nem muszáj, nem a legnagyobb tömegben és zajban. De v.hogy mindig feltalálja magát az ember. Ez is olyan ösztönös dolog...
Kutyafüle! Ez a „hasfogdosás” érdekes… Vadidegenek tapperolnak? Még sosem tapasztaltam… Miért hagyod? Ez nálunk a férjem privilégiuma!
Pingi! Nekem a munkámhoz kellenek „normálisabb” cuccok. Én a vatera.hu-n és a teszvesz.hu-n vettem több nagyon jót is, és töredékéért annak, mint amennyiért egy-egy kicsit elegánsabb dolgot árulnak a kismamaboltokban. (Pl. egy Brendonos fekete alapon vékonycsíkos szövetnacit 3000 Ft-ért vettem. Eredeti ára: 17.000 Ft. –Direkt elmentem, és megnéztem az áruházban…) Mindig úgy csinálom, hogy leütöm, de ragaszkodom a személyes átvételhez, és bizony volt olyan is, hogy végül nem vettem meg, mert nagy volt, vagy mást képzeltem el a kép alapján. De ezt az eladó mindig rugalmasan kezelte.
Anita! Ma biztosan front van. Nekem tegnap-tegnapelőtt volt borzasztó hangulatom. Ki sem mozdultam. (Bár nem is tudtam volna. Olyan volt a környék, mint a koripálya…) Ma viszont tök jó kedvem van. SÜT A NAP! Küldök Neked is belőle:
Remélem megkaptad
Kávé+bor: Nekem annyira alacsony a vérnyomásom, hogy a reggeli tejeskávém nélkül nekimegyek a falnak is. AZ előző terhességeim során is így volt. Délután –most fogok inni J -is iszom egyet, de ez nagyon híg, alig kávé + sok-sok tej J Nekem anno nem akarta elhinni a védőnő, hogy a dokim azt mondta, igyak meg naponta 2 kávét (jobb, mint a gyógyszer…), erre a dokinéniim felírta receptre, és azt vittem a védőnőhöz. Na, akkor leszállt rólam végre J A bor meg nálam totál hangulatfüggő. Ha olyan kedvem van, egy kis pohár jó bort eliszogatok, de többet meg nem is kívánok... Egyébként, van barátnőm, akinek meg az orvosa a vörösbort írta fel receptre, mert a család nem akarta elhinni… J
Emese! Én nem mernék előre venni szoptatós cicitartót. Annyira lutri. Egy csomót változhat még addig a méreted –mindenhol. Nekem pl.: a szülés után 3-4 hétig nagyobb kellett, mint utána. Azt hiszem, szívtam volna a fogam, ha megveszem a méregdrága ANITA melltartót (ami tényleg szuper egyébként, később olyan volt nekem 3 db, és azokat cserélgettem), aztán utána dobhatom félre. Ha gondolod, vegyél v.mi olcsó kínait, de pamutot, és olyat, ami tartja alulról a mellet –a szoptatásnál nyúlnak a szalagok rendesen…, és aztán, mikor nagyjából „beállt” a dolog, akkor vegyél tutibbat. Szerintem nagyon sok múlik egy jó melltartón. Én sok mindennel spórolta, meg feleslegesnek tartottam, de ezt nem… J Ez megint csak magánvélemény volt…
A 4D-seknek: irigykedem ám!!! Én csak majd februárban megyek a kötelező UH-ra.